Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Probleme Raport Mutare
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Edy89
Tue Jul 23 2019, 12:46PM
Registered Member #27296

Bună ziua as dori un sfat!!!

In curând voi termina cursul de subofițeri și am fost repartizat la o unitate la 70 de km de casa în cadrul CCI face parte și as dori sa știu dacă ma pot muta sau în cât timp sau detașat la mine în oraș ca aici sunt 4 unități dar sunt pe SMFT, e posibil sau ce îmi recomandați, acasă am. Soție și părinți bolnavi și e destul de greu sa fac naveta!! Va mulțumesc!!
Back to top
truepride
Tue Aug 06 2019, 04:33PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna ziua,
Dvs daca sunteti in primul an de activitate aveti o prevedere contractuala, deci o obligatie, care va solicita ca o perioda de un an(nu stiu sa se fi modificat) sa activati in unitate ain care ati fost repartizat.
Incercati totusi sa petitionati in acest sens, ministerul de regula se bucura cand are oportunitatea reducerii unor costuri. Daca sunteti la distanta de domiciuliu legea inca mai prevede decont pentru transport respectiv chirie.
Petitionati si detailati cat mai bine situatia.
Back to top
RudyV
Tue Aug 06 2019, 06:54PM
Registered Member #25002

Am si eu o intrebare legat de acest subiect. Ca si SGP,daca unitatea la care ma voi angaja este la 85 km de resedinta mea se va aproba sa fac naveta sau trebuie sa ma mut mai aproape de unitate? Daca se aproba naveta,se deconteaza o parte din transport?
Back to top
truepride
Tue Aug 06 2019, 08:02PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

In principiu nu va poate obliga nimeni sa actionati intr-un anumit mod. Trebuie sa va ganditi cum este mai avantajos pent dvs. Atat cadrele militare cat si soldatii-gradatii profesionisti beneficiaza de decont pana la 50% din solda.
Socotit dvs oboseala, orele pierdute, conditile de trafic etc.
Sediul materiei aveti in statutul SGP adica, L384/2006:
(2)Soldatii si gradatii voluntari pot beneficia, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii, de:
a)compensatie lunara pentru chirie, in cuantum de pana la 50% din solda lunara;
Back to top
RudyV
Tue Aug 06 2019, 08:19PM
Registered Member #25002

Multumesc de raspuns. Pentru mine ar fii mai avantajos sa ma duc in chirie,mai aproape de unitate dar sotia mea nu vrea sa ne mutam asa ca sunt nevoit sa fac naveta. Nu imi era clar daca se accepta de aceea am intrebat. Nu cred ca este vorba de a ma obliga cineva de a actiona intr-un fel sau altul dar poate sunt ceva restrictii,poate in caz de alarma trebuie sa ma prezint la unitate la un interval stabilit si daca nu ma incadrez nu e bine.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF