Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Cursuri de prim ajutor
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Florin05
Sun May 29 2016, 04:38PM
Registered Member #10786

Salut!
Am si eu o intrebare .

Pot face cursuri de prim ajutor?

Tin sa precizez ca la inceputu lui iulie fac 16 ani...

Daca pot imi puteti spune unde in bucuresti? Eu as vrea la crucea rosie.

Multumesc anticipat!
Back to top
Pârvu Florin
Sun May 29 2016, 07:17PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Buna ziua si multumim pentru interesul si increderea acordate!

Inainte de a-ti raspunde la intrebare, o sa te rog ca pe viitor, in orice privinta, sa te dezbari de atitudinea de utilizator de TPU si sa cauti activ o informatie de care ai nevoie, nu de alta, dar s-ar putea ca punand intrebari pe un forum sa primesti raspunsuri eronate de la persoane neautorizate, raspunsuri care te vor conduce inevitabil la decizii gresite.

Acum raspunsul la intrebarea ta: dupa stiinta mea, nu exista nici un impediment ca la varsta ta sa faci un curs de, cum ii spui tu, prim-ajutor.
Ai in continuare cateva linkuri care iti pot fi de folos

LINK
LINK
LINK

Toate au o rubrica de "Contact", suna, vezi ce ti se ofera si vezi ce oferta bate cel mai bine cu asteptarile tale.

Mai sunt si clinici private care ofera acest curs contracost, dar nu vad nici un motiv pentru care ai apela la ele, odata ce exista oferte gratuite in acest domeniu.

Acum, cateva cuvinte despre ce vei invata, vei invata sa recunosti semnele stopului cardio-respirator (SCR) si cum sa reactionezi in aceasta situatie, asa-numitul Basic Life Support-suport vital de baza (BLS), adica cam ce poate face un om cu mainile goale, fara nici un dispozitiv medical la indemana, gen compresiuni toracice si ventilatie artificiala, vei invata sa recunosti si sa imobilizezi cu ce poti gasi la indemana cateva tipuri de fracturi, vei invata manevra Heimlich care trebuie aplicata atunci cand unei persoane ii patrund in caile aeriene superioare corpi straini, cel mai adesea bol alimentar, vei invata sa asezi o persoana inconstienta dar care are puls si respira in pozitie de siguranta... chestii de genul....

Pentru un pusti istet, cum pari a fi, toate astea sunt informatii pe care le poti asimila in maxim doua-trei zile, invatand si exersand cateva ore pe zi.

Problema o reprezinta interiorizarea acestor cunostinte, transformarea lor in reflex de actiune, fiindca o situatie de urgenta medicala e una extrem de stresanta si pentru salvator, si s-ar putea ca atunci cand e nevoie maxima de cea ce stii, sa constati ca nu-ti mai aduci aminte nimic, sa te blochezi si sa nu poti fi de folos, dar asta tine doar de tine, de firea ta si de felul tau de a fi.

Te rog sa fii foarte atent la aspectul asta, daca decizi sa te angajezi intr-o astfel de activitate si atunci cand e nevoie de tine nu o sa fii capabil sa faci fata presiunii, chestia asta te poate afecta pe viitor...

Recomandarea mea e ca daca vrei sa fii pregatit, trebuie sa exersezi practic ce ai invatat la curs de zeci, sute, mii de ori, pana cand totul va deveni un automatism, pana cand, trezit din somn in miezul noptii, daca cineva are SCR iti vei aduce aminte ce trebuie sa faci si vei fi capabil sa faci.

Pentru lucruri mai complicate, gen ALS Advanced Life Support, dupa ce prinzi gustul acestei meserii, o postliceala sanitara sau, daca te tin bracinarii, o facultate de medicina.

In incheierea acestui raspuns, am rugamintea sa NU faci clic pe butonul "Thank" de sub postarea mea.

Mi-ai multumi mai mult daca ai pune burta pe carte, daca ai ajunge medic si daca atunci cand voi fi batran mi-ai mai oferi niste zile in plus, sanatos si rational fiind eu, sau i-ai oferi niste zile in plus, sanatos si rational fiind, cuiva apropiat mie.

Toate cele bune si te mai asteptam pe aici!

[ Edited Sun May 29 2016, 08:06PM ]
Back to top
Florin05
Sun May 29 2016, 10:46PM
Registered Member #10786

Daca sa zic ca termin acele cursuri imi recomandati sa imi iau o geanta medicala sau de prim ajutor sau cum ii zice?

[ Edited Mon May 30 2016, 07:39AM ]
Back to top
Resboiu
Tue May 31 2016, 12:08PM

Registered Member #2526

Din ce localitate esti?
Back to top
spk
Tue May 31 2016, 03:02PM
primum non nocere

Registered Member #537

Un material util.
primul_ajutor_calificat.pdf
Back to top
Florin05
Tue May 31 2016, 03:19PM
Registered Member #10786

Sunt din Dor Mărunt judetul Călăraşi..
E la vreo 70-80km de Bucuresti
Back to top
Resboiu
Thu Jun 02 2016, 01:20PM

Registered Member #2526

Pai... am vorbit cu cineva. Va trebui sa te deplasezi vreo 70-90 de km pana la Bucuresti.

Da-mi adresa de mail in privat.
Back to top
Florin05
Sat Jun 04 2016, 06:10PM
Registered Member #10786

Tiam trimiso prin pm
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF