Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Uniforma in SNS
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Thu Apr 10 2008, 12:51PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Parerea mea este ca uniformele arata jalnic si nu imprima nici un fel de respect.
Dau exemplul unitatilor de trista amintire SS a caror uniforma a fost conceputa si produsa de Hugo Boss.
O alta problema ar fi ca Romania nu are acel "cult al uniformei", romanul fiind obijnuit sa scuipe pe orcine are uniforma.
Oamenii din exteriorul institutilor militare/paramilitare spun ca uniformele arata jalnic dar ce sa mai zicem cand oamenii din interor spun exact acelasi lucru:
Un Chestor de politie afirma ceva de genu despre uniforma politiei la TV "Cu ecusoanele alea in piept aratam ca niste ospatari, si uniformele de lucru a agentilor arata ca cele de la salubritate"...
Back to top
spk
Thu Apr 10 2008, 04:25PM
primum non nocere

Registered Member #537

agentii de la rutiera parca sunt cofetari, iar placile alea pe post de epoleti arata mai rau ca ecusoanele alea format A4
Back to top
Altair
Thu Apr 10 2008, 08:37PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

aaa,am ajuns la grade.....
pai bai nene,politistii au niste epoleti ca ii pot folosi pe post de aripi.pot plana fara probleme cu ele.PENIBIL.Ati vazut politiste la care epoletii ies vreo 2 cm peste umar?? mari genii astia ce au dibuit noile suporturi pt grade.ca sa nu mai zic ca faza cu stelele e din nou PENIBILA.Toti ofiterii sunt plini de stele.Vezi doua stele da nu stii,o fi inspector, o fi comisar ??? %-6 la un moment dat am observat sa stelele de la prmele 3 grade de ofiteri sunt mai mici decat cele de la urmatoarele.probabil ca o sa stam cu subleru in buzunar ca sa stim cum ne adresam.si din nou inteligenta da pe afara cand obsrvam ca stelele de pe epoleti au 6 colturi,in timp ce,cele de pe ecuson sunt in 5 colturi !amazed Magnifica toata treaba asta cu gradele in politie.
Si ca sa zic si de cele militare,cand se poarta tinuta de instructie,cateodata nu iti dai seama daca ai in fata un sergent sau locotenent,ca liniile alea mai aluneca si nu stii daca e una lata sau doua subtiri.Noroc ca avem sublere.Semnele de arma trebuiesc studiate cu lupa,si in continuare sunt oarecum contrariat ca nu suntem in stare sa trecem peste faza de gradinita cand ne jucam cu liniute si bastonase.daca nu ma insel in perioada celui de-al doilea razboi mondial si noi foloseam sevroanele pe maneca in cazul subofiterilor.azi care o fi problema? s-or supara rusii ca pe langa faptul ca le reprosam prezenta unilaterala timp de 30 de ani pe teritoriul tarii,acum vrem sa renuntam la ultima mostenire sovietica si anume gradele militare?

[ Edited Thu Apr 10 2008, 08:41PM ]
Back to top
truepride
Thu Apr 10 2008, 10:41PM

Registered Member #996

Stimate Altair esti suparat/a rau de tot pe chestia asta... si iti dau deplina dreptate...
Uite cum sta problema: "Magnificii" de la centru incearca sa imbine mai multe lucruri si asa ceva tipic romanesc: cu uniformele(MAI cel putin) au incercat sa imbine, citez "utilitatea si practicalitatea".Problema e ca in ecuatie nici macar nu s-a luat in consideratie prestanta si respectul care uniformele ar trebui sa le impuna.
Pe langa acest fapt pt a economisi bani uniformele se fac la niste dimensiuni generale - din acest motiv vedeti agenti cu maneca peste degete, politiste cu epoleti gata de decolare jandarmi cu eghileti destul de lungi cat sa lege 2 cai.
Mapn - nu doresc sa comentez - mai ales daca vorbim de un om pe la inaltime de 1.65, 1.70...
Si acum gradele:
Epoletii politiei sunt rezultatul unei minti...cu probleme ca sa nu zic altceva.Eu unu...estimez dupa varsta gradul.
Mapn- este clar nevoie de o modificare a uniformei atat de reprezentare cat si de instructie...iar daca vorbim de ceremonii sau evenimente festive: eu zic sa mareasca regimentul 30 M.V. la dimensiunea unei divizii si sa participe doar ei...
Back to top
Altair
Thu Apr 10 2008, 10:58PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Hai sa vedem si partea cu economia.O tinuta de politie 1000 de lei.Acuma dracu stie,da io ma duc si imi iau un costum de cea mai buna calitate cu banii astia.Intr-adevar nu scrie pe el Armani sau Pierre Cardin,da este facut din aceleasi materiale si in acelasi loc.(Tg Secuiesc).Acum ma intreb cam ce materiale tre sa fie alea ce se folosesc la mai de hainele au aceleasi pret ca si cele din magazin.Fiind stiut faptul ca la asemenea comenzi cum sunt cele de la ministere,preturile ar trebui mult taiate.Dupa cum putem observa cu totii,desi materiale sunt execrabile,procesul tehnologic optimizat(dupa cum sesiza truepride),hainele sunt la fel de scumpe.Mama nu se supara.De ce oare? %-6
Eu stiu,si sunt sigur ca si voi stiti.Problema cea mare este ca,cu toate procesele "de optimizare calitativa" care umfla pretul,tot se puteau face niste tinute decente pe masura fiecarei persoane.Dar la noi bataia de joc daca nu e facuta pe fata si pana la capat,nu e romaneasca.Si atunci cum ne mai identificam in lume?

P.S. Coane truepride sunt suparaTTTT,ca si guta !lol

[ Edited Thu Apr 10 2008, 11:00PM ]
Back to top
truepride
Thu Apr 10 2008, 11:38PM

Registered Member #996

Ne scuzati stimabile...
Cat despre cu ce ne identificam in lume...ouch..that hurt but it was so true...
Back to top
Witt
Fri Apr 11 2008, 09:43AM
Witt
Registered Member #168

Uniforma GSPI e tare. Modelul ala de camuflaj urban, tigrat. Foarte finut. Si cea a BAT, pacat insa ca au copiat culoarea si croiala niste firme da badigarzi. Ar mai fi si cea a ISU. Restul... cam de bal mascat.
Back to top
spk
Fri Apr 11 2008, 02:33PM
primum non nocere

Registered Member #537

totusi imi plac epoletii militari,au mai mult gust decat cei de politie,iar raportul calitate-pret ar fi altul daca patronii firmelor producatoare nu ar fi fosti sau chiar actuali...sa speram ca poate ne obliga NATO sa schimbam uniformele, cica s-ar vrea gradele sa fie reprezentate ca la americani(cand au venit rusii peste noi ne-au dat uniforme sa speram ca se repeta istoria si cu americanii,mai putin faza cu tezauru)
Back to top
dorobant
Sat Apr 12 2008, 03:12PM

Registered Member #457

Doamnelor si Domnilor, toate institutiile mai sus amintite - cele a caror uniforma nu va place - au site pe www . Pe acele site-uri este o pagina "contact". Trimiteti propunerile dumneavoastra de uniforma, insemne, material, textura, culoare, imprimeu, fata, dos si desen si poate ca veti fi desemnati ca viitori designeri pentru uniforma institutiei in cauza. Puteti propune si concurs de oferte si parada a modei.
Back to top
spk
Sat Apr 12 2008, 03:16PM
primum non nocere

Registered Member #537

sigur ca da, parerea militarilor a contat cand? iar in ce priveste achizitia de uniforme(ca multe alte achizitii) pana nu dispar interesele nu o sa evolueze prea mult
Back to top
dorobant
Sat Apr 12 2008, 03:40PM

Registered Member #457

Draga "spk" urmareste presa de scandal, si nu numai, procesul "uniformelor" MAp a fost judecat si s-a dat un nou termen. La celelalte institutii ... ?
Back to top
spk
Sun Apr 13 2008, 09:39PM
primum non nocere

Registered Member #537

lasand la o parte nemultumirile, are cineva poze cu uniforma celor de la SIE ?
Back to top
AKM
Mon Apr 14 2008, 01:27AM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Din cate stiu n-au... Umbla civili. Poate doar BAT-ul lor, cel care se spune k nu exista...
Back to top
Anadir
Mon Apr 14 2008, 09:46AM
Registered Member #615

trebuie sa aiba uniforma ca sunt si ei ca sunt structura militara....ia sa cautam sa vedem
Back to top
spk
Mon Apr 14 2008, 03:25PM
primum non nocere

Registered Member #537

trebuie sa existe una oficiala, ca nu o poarta asta e altceva,toate structurile din sistemul de aparare ordine publica si securitate nationala au
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF