Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Uniforma in SNS
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Wed Jun 10 2009, 06:42PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Uite ce utilitate au gasit unii pt uniforma militara:

"

Elena Băsescu riscă puşcărie pentru că a purtat uniformă militară în campania electorală

Elena Băsescu riscă puşcărie pentru că a purtat uniformă militară în campania electorală.
Pe 3 iunie, în timpul campaniei la Cluj Napoca, EBA a purtat uniforma forţelor terestre ale Armatei Române. Jurnaliştii de la Click spun că Elena Băsescu riscă, conform art.241 din Codul Penal, între trei luni şi doi ani de închisoare sau amendă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, maior Costi Spînu, a declarat pentru Click că uniforma arată la fel ca cea purtată de militarii români în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan. "Portul militar este legal doar pentru militarii activi sau pentru cei trecuţi în rezervă, dar atunci numai cu specificaţia expresă a ministrului dar şi aceasta numai pentru anumite activităţi", a spus Spînu."

sursa: realitatea.net
Back to top
dorobant
Thu Jun 11 2009, 10:17AM

Registered Member #457

... media nu a facut diferenta intre port ilegal si port neregulamentar ... oricine doreste poate cumpara o uniforma a unei armate, nu neaparat a armiei romane. In cazul de fata problema este data de identificatorul RO ARMY ... daca media il intreba pe C. Spinu despre asta, era altceva ... dar, de, trebuie minute multe pentru rating mare ... punem intrebari de dragul de a trece minute si pentru ca nu stie ce sa intrebe se fac de ras ... cu mare rating! Povestea insirata de purtatorul de cuvant al MApN nu o crede nici el, dar nu are de ales ...
vedeti aici LINK la pagina 2 exact uniforma cu care s-a pozat si filmat EBA

[ Edited Thu Jun 11 2009, 10:21AM ]
Back to top
truepride
Thu Jun 11 2009, 12:00PM

Registered Member #996

In sens penal Subiectul activ al portului neregulamentar de uniforma nu poate fi decat militarul, iar subiectul activ al infractiunii de port ilegal de uniforme, grade decoratii poate fi orice persoana.
Baietii si fatucile din media iarasi nu au fabar de ce vrobesc.
Oricine poate intradevar....dar nu IN CAMPANIE ELECTORALA, NU DE CATRE FATA PRESEDINTELUI.
Back to top
Altair
Thu Jun 11 2009, 12:47PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Hmmm,oricat mi-ar place sa ii dau peste nas agrametei in cauza,nu stiu ce sa zic.Pana la urma o astfel de uniforma o poate achizitiona oricine.Si pe penibila ministru Iacob Ritzi o informez ca este exact aceeasi uniforma care o foloseste orice ostean al armatei romane,si nu una asemanatoare cum dorea ea sa explice.Singura diferenta intre ce purtam noi si ce avea mezina marinarului (in afara de faptul ca ii lipseau cateva elemente) este ca in partea dreapta noi purtam ecusonul nominal si nu unul RO ARMY sau ROMANIA
Back to top
truepride
Thu Jun 11 2009, 10:36PM

Registered Member #996

ok, toate bune si frumoase...DAR NU IN CAMPANIE ELECTORALA SI NU DE FATA LUI "I'LL COMANDANTE HEFFE"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poza completa cu ecuson nominal si ecuson RO ARMY

Sursa: ziarul click

Back to top
1\*
Thu Jun 11 2009, 10:52PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

super tare ...or fi de firma... ...pai si cu ce ocazie poarta pitzi asta mica haina militara...Doamne mai treci si pe la noi...se alege praful de putinul ramas in tara asta...
Back to top
Altair
Fri Jun 12 2009, 04:45PM
Registered Member #385

probabil cu aceeasi ocazie cu care o poate purta oricine o comanda chiar si pe net contra sumei de 90 de lei pantalonul si 30 si ceva de lei camasa.Cu ecusoane si centura ajunge la 180 de lei.Deci daca nu o fi cumva D&G,cam atata a costat...
Bun,acum la partea cu campania electorala....problema e extrem de sensibila.Pana la urma fiecare poate purta ce vrea.Deci eu daca am chef ma plimb pe strada in uniforma (camuflaj)armatei poloneze.Daca imi place camo e problema mea.Lucrul asta il poate invoca si respectiva.Pe de alta parte suntem toti sonstienti ca a purtat-o in scop pur electoral,dar din pacate nu se poate dovedi.
Oricum,eu as atrage atentia asupra unui caz cat se poate de clar al incalcarii legii privind portul tinutei militare.In campania de la locale,Ontanu,Anghel Iordanescu si Gabriel Oprea au aparut pe afisele electorale in uniforma de zi sau de gala (nici nu stou cum sa ii zic,ca se foloseste in ambele cazuri),completa.Atunci nu s-a sesizat nimeni desi era o incalcare clara si flagranta a legii.
Back to top
cturmentat
Sat Jun 13 2009, 12:54AM
Registered Member #1840

O parere:

Din afara sa stiti ca nu arata asa rau uniformele armatei. Si, civilii respecta uniforma militarilor chiar daca voi credeti ca nu-i asa. Unii impun respect si prin prestanta... oricum loc de mai bine este, iar in materie de calitate si utilitate voi stiti mai bine.
Mie-mi plac astea: sunt uber cool LINK

Si ceva oribil : LINK
Back to top
spk
Sat Jun 13 2009, 12:59AM
primum non nocere

Registered Member #537

la uniformele americane iti place (asta imi place si mie) faptul ca au insemne, multe insemne, ale noastre sunt niste sacouri cu epoleti, ai impresia ca militaru ala n-a facut nimic toata viata de are "pieptu gol" spre deosebire de americani care par aviziere de atatea insigne
Back to top
apkah
Sat Jun 13 2009, 09:50AM
arcan
Registered Member #566

mai oameni buni am si io o intrebare..da ce o facut a mica ca a imbracat o tinuta de camuflaj ?mare chestie a..auzi,,de aia nu merge bine tara asta,,; o fi vrut sa aiba niste succesuri ..
da aia de la Trazniti in /din NATO ce fac? da serialele de doi bani unde apar politisti si mascati ce fac?aia mai fac si bani pe asta.mare scofala.le cintam si noi in struna idiotilor de ziaristi.
in alta ordine de idei , intodeauna mi s-a parut ca capetele luminate in Romania sunt pline de calti cind vine vorba de a concepe o uniforme.sau pline de spaga, ca altfel nu imi explic cum pot alte armate sa arate asa de bine si ai nostrii asa de oribil (tinuta).nu putem sa luam si noi exemple ?
ca sa nu mai spun de calitatea echipamentului militar.
in orice tara din lume se stie ca daca ai ceva militar,orice, cutit, pantalon , binoclu, orice zic, inseamna ca ai ceva superbun.in armata romana, tot dar TOT ce tine de material miltar e de cea mai proasta calitate .cu foarte mici exceptii dar alea sunt ca sa confirme regula.

[ Edited Sat Jun 13 2009, 09:52AM ]
Back to top
apkah
Sat Jun 13 2009, 09:52AM
arcan
Registered Member #566

arcan wrote ...

mai oameni buni am si io o intrebare..da ce o facut a mica ca a imbracat o tinuta de camuflaj ?mare chestie a..auzi,,de aia nu merge bine tara asta,,o fi vrut sa aiba niste succesuri..
da aia de la Trazniti in /din NATO ce fac? da serialele de doi bani unde apar politisti si mascati ce fac?aia mai fac si bani pe asta.mare scofala.le cintam si noi in struna idiotilor de ziaristi.
in alta ordine de idei , intodeauna mi s-a parut ca capetele luminate in Romania sunt pline de calti cind vine vorba de a concepe o uniforme.sau pline de spaga, ca altfel nu imi explic cum pot alte armate sa arate asa de bine si ai nostrii asa de oribil (tinuta).nu putem sa luam si noi exemple ?
ca sa nu mai spun de calitatea echipamentului militar.
in orice tara din lume se stie ca daca ai ceva militar,orice, cutit, pantalon , binoclu, orice zic, inseamna ca ai ceva superbun.in armata romana, tot dar TOT ce tine de material miltar e de cea mai proasta calitate .cu foarte mici exceptii dar alea sunt ca sa confirme regula.

Back to top
Altair
Sat Jun 13 2009, 02:39PM
Registered Member #385

Arcane intrebarile pe care le pui tu si le punem si noi de altfel,vor merge cu noi in mormant.La fel si raspunsurile.Astea sunt o bucatica din Romania Simply surprising...
Back to top
truepride
Sat Jun 13 2009, 04:05PM

Registered Member #996

Romania...Simply Surprising, Land of choice... for insane people...

Ps: in cazul generalsilor in campanie...electorala, ca o harta de campanie nu's in stare nici macar sa o citeasca, am scris si ras-scris pe topicul "Full de generali".

Back to top
rakklesh
Sat Jun 13 2009, 04:53PM
mandrake
Registered Member #1657

Din pacate am o parere putin diferita de ceea ce inseamna "calitate militara" in practica. Pentru a ma pune la adapost de eventuale ironii sau dezaprobari la adresa mea, voiam sa dau un citat si un link. Din pacate nu-l mai gasesc. Explic pe baza amintirilor. Resepctivul, un american, povestea ca achizitiile pentru armata se fac de obicei pe baza de licitatie ( ca la noi ). Si ca oferta declarata castigatoarea este cea cu pretul cel mai mic ( ca la noi ). Si ca uneori aceste criterii mai trebuie amendate cu factorul de "pile" sau "interese politice" ( ca la noi ). Concluzia omului respectiv era ca armata nu e dotata cu produsul cel mai bun ci cu produsul cel mai ieftin - atunci oare sa fie chiar asa ca tot ce e "militar" e si " cel mai bun" sau doar asa ne place noua sa credem? Teoretic, produsele ar trebui sa fie "peste nivelul tehnic minim necesar". Practic . . . .si ai lor si ai nostri isi mai dau in petec. Si bineanteles ca cele spuse mai sus nu explica de ce echipamentul "alora" e mai bun decat al "alor nostri" decat daca mai aducem un amendament si 2 observatii - tara lor e mai bogata decat a noastra (implict bugetu'/cap de om ),specificatiile lor (unele) sunt diferite de ale noastre, SI CEL MAI IMPORTANT - CELE 3 PRINCIPII ENUNTATE LA INCEPUT AU FIECARE ALTA PONDERE IN INTREG DECAT LA "AI NOSTRI". Nu cred ca am spus ceva nou,nu cred ca am lamurit subiectu', poate am aruncat o raza de lumina.
Back to top
apkah
Sat Jun 13 2009, 05:21PM
arcan
Registered Member #566

rakklesh iti dau dreptate pina la un punct :fii atent am o tinuta americana de la americani, adica ,,originala,, de la mama ei.calitatea tesaturii, calitatea vopselei care nu se spala, calitatea cusaturilor si a nasturilor, croialasi restul face de cocos tinuta militara romaneasca.mai am un patent multifunctional tip Letterman ,..stiti voi din ala cu o multime de tool-uri in manere.are inclusiv o lama diamantata care taia orice.eu am taiat orice cu ea.nu mai stiu acum ce firma e , dar cind ajung la el ma voi uita si va spun daca e cineva curios.este extraordinar ca si scula.
am un cutit militar (baioneta) Glock.nu am reusit sa il stric desi saracu a trecut prin multe.doar vopseaua de pe lama sa cam dus si nu mai e negru.si exemplele pot continua.
in armata romana in afara de akm de 5,45 nu am vazut nimic de calitate.absolut nimic.astept pe orici ne sa ma contrazica.de asta am un gust amar.de bataia asta de joc incredibila.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF