Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Ion Mihai Pacepa
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Banyai
Fri Aug 18 2006, 12:57PM
Registered Member #87

Alexandru, OK.
Argumente plauzibile,,,
Chiar daca era un articol, pot folosi agrumente logice (gen: "Ziarele unde apare, sint ele cam extremiste ca ideologie, dar etica profesionala se respecta. S/ar compromite tare, daca s/ar afla ca e de mult mort autorul." )
2. Si in articole exista obiceiul sa te referi la "surse de incredere a caror identitate nu poate fi dezvaluita".
Chatul presupun e undeva intre articol (public) si discutie privata. Faptul ca nu folosesc pseudonim, partial e cu acest scop, . Speram sa obtin incredere, repet nu in ideile mele, ci in faptele banale. Gen, "cunosc ami multi emigranti romani din SUA care sint in relatii cu P", toti zic ca exista,,,
Back to top
alexandru
Fri Aug 18 2006, 02:40PM
alexandru
Registered Member #169

Eu te inteleg , dar inca nu sunt convins. Daca e asa , de ce mai sta ascuns ca doar nu-l ameninta nimeni . Si-a revendicat averea dar numai prin avocati si procure .
Era chiar atat de greu sa dea macar un interviu si sa continue sa stea ascuns ? Nu zic sa vina in tara , dar un interviu putea sa aranjeze usor oriunde in lume .
Back to top
Banyai
Fri Aug 18 2006, 05:41PM
Registered Member #87

Bun! Chestia cu ascunsul si pentru mine a fost de neinteles, mult timp.
As avea trei explicatii posibile,,(complementare). 1. Are si alti dusmani, mai ales in lumea araba, gen "birfele despre Arafat",,,
2. I-si da importanta, e un fel de autoreclama "Vai In Ce Pericol Traiesc, Vai, Sint Extraordinar, Sint Foarte Important, sint Cel Mai Vinat James Bond din Lume,,
3. Este nebun. Eu, citind foarte atent multe texte de ale lui, sint convins ca nu e intreg la minte. Am gasit zeci, si zeci de minciuni, in detalii, usor de verificat, minciuni care erau gratuite, aiurea,,,
De fapt pe mine asta m-a apropiat de tema. Ma obseda, intrebarea, "Cum este posibil un asemenea gunoi submediocru sa devina un Mit, MARELE EROU AL LUPTEI ANTICOMUNISTE",,
m-am tot certat pe tema asta cu amici din Bucuresti, m-am enervat, si am inceput sa-l studiez pe indelete. Inainte de 89, eu am citit imens de mult carti despre comunism, Singura carte care atunci mi s-a parut total inutl de citit a fost Pacepa
Back to top
colonelul
Sat Aug 19 2006, 02:43PM

Registered Member #20

Amice Banyai si eu sustin ideea unui mit "gonflat" iar marea mea suparare este determinata de faptul ca americanii ne-au impus sa acordam onoruri unui gunoi care a spionat pentru ei impotriva noastra! Nu impotriva comunismului, pe care inca nu l-am inteles c caci nimeni nu l-a definit clar si concis, ci impotriva statului si a tarii mele. Sunt suficiente exemple - iar Israelul este potrivit in acest sens - in care oamenii din serviciile secrete s-au bucurat de mare respect. Una din agentele Mossad-ului, prinsa si intemnitata de Egipt, dupa ce a fost eliberata a fost onorata de participarea premierului Golda Meir la nunta ei, ca dovada de respect si pretuire!!!

Dati-mi un singur exemplu de agent roman respectat de natiune pentru munca lui?! Oare in van era securitatea romana considerata a treia ca valoare din lume? In toata lumea cei care se jertfesc pentru tara sunt onorati doar la noi cei care tradeaza tara sunt ridicati pe soclu. Poate ca mesajul este :Tradati si veti fi respectati!

Pacepa este si va ramine, pentru mine personal, un gunoi al americanilor ridicat la rang de nestemata...Poate ca acesta este sistemul lor de valori!?

[ Edited Sat Aug 19 2006, 02:44PM ]
Back to top
batranu
Sat Aug 19 2006, 08:05PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Da, acesta este sistemul lor de valori, dar numai in ceea ce ii priveste pe altii. In ceea ce ii priveste, la o atare situatie, il cautau cu toate resursele ca sa ii ia maul.
Back to top
alexandru
Sun Aug 20 2006, 09:00AM
alexandru
Registered Member #169

Cat de prost tre' sa fi ca sa crezi ca Pacepa a dezertat pentru a lupta impotriva regimului ? Cate secrete a vandut americanilor si cat a avut de suferit Romania din cauza asta ? Agenti infitrati rechemati de urgenta acasa ... oare cat ne-a costat toate astea ?
La un moment dat se vehicula ideea ca ar fi fost agent dublu-prea putin probabil .
Back to top
ex-ad
Sun Aug 20 2006, 02:03PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

oricum, parerea mea este ca Pacepa este/a fost un tradator ordinar si nimic altceva! Iar reabilitarea lui este tot un act de tradare, mai ales ca i-au dat inapoi gradul si bunurile in echivalent a 2 milioane de dolari la vremea aia, pe care n-avea cum sa le obtina atunci in mod legal!
Defector ordinar. Si aia care l-au reabilitat, niste cretini aserviti unor interese care n-au nimic in comun cu suveranitatea si independenta nationala.
Back to top
batranu
Sun Aug 20 2006, 02:33PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Daniela> Chiar crezi ca interesele acelor cretini sau ale altora la fel (de teapa si clasa celor care l-au reabilitat) au ceva de-a face cu valorile exemplificate de tine? Deocamdata pentru ei buzunarul nu este destul de umflat, asa ca... le strica niste verzisori? Si nu vorbesc numai de tampenia asta, ci si de alte gafe enorme.
Back to top
alexandru
Sun Aug 20 2006, 07:59PM
alexandru
Registered Member #169

Eu as vrea sa cred ca aceasta reabilitare rusinoasa a fost a intelegere din care am obtinut si noi ceva in schimb . Nu pot sa cred ca suntem atat de lipsiti de coloana vertebrala incat sa facem astfel de servicii gratuite pe care unii le-ar numi pupincurism , iar treaba cu verzisorii mi se pare prea rusinoasa daca nu chiar exagerata .
Back to top
batranu
Sun Aug 20 2006, 09:55PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Alexandru> Nu vreau sa te cred naiv. Poate inca mai crezi in valorile morale in Romania (in ceea ce priveste clasa politica). Daca era vorba de cetateanul de rand, mai discutam, dar asa....
Iar cu obtinutul a ceva in schimb, poate ca da, integrarea in NATO, care inca nu sunt convins ca a fos ceva benefic. Am citit undeva o analiza UE vs NATO. Integrarea in cele doua structuri este oarecum antagonica, asa ca....dedu singur restul.
A propos, credeti ca ar fi interesana o pagina chiar cu acest titlu (UE vs NATO)?
Back to top
alexandru
Mon Aug 21 2006, 08:33AM
alexandru
Registered Member #169

UE vs NATO suna interesant, probleme pe tema asta au fost destule ...
Back to top
colonelul
Mon Aug 21 2006, 11:31AM

Registered Member #20

In opinia mea nu competitia dintre UE si NATO este relevanta ci dintre UE si SUA!
Back to top
alexandru
Mon Aug 21 2006, 03:41PM
alexandru
Registered Member #169

Mda , intrebarea ar fi : noi in ce barca vaslim ?
Back to top
batranu
Mon Aug 21 2006, 07:24PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

SUA? Sau NATO? Ce e aia? Cred ca se confunda.
Back to top
colonelul
Wed Aug 23 2006, 02:05PM

Registered Member #20

NATO a fost creat pentru a tine Germania sub control, pe rusi afara si americani in Europa!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF