Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Mon Dec 29 2008, 09:49PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

8523 - ma referam la impartasirea experientei noastre universitare, nu ma referam la faptul ca tinerii pot schimba ceva... cum spuneai influenta lor nu exista sau este extrem de limitata. Singurul lucru care acesti tineri il pot face este un memorandum adresat catre forurile cele mai inalte. Cu cat exista mai multe semnaturi pe acest memo cu atat ar fi mai multe sanse spre luarea unei masuri.
In cel mai fericit caz ajuge anexa la pactul national pt educatie... cam sumbru nu?
Mercurie... totalitatea factorilor psihologici si sociologici care sunt incorporati in spiritul unei univeristati are o singura denumire: RENUMELE.
Am precizat faptul ca RENUMELE de care aceste universitati inca se bucura se va duce naibii in 10 ani dupa cateva promotii de incompetenti.
Problema este ca acest "renume" nu este responsabil de educatie ci profesorii sunt.
Poate m-ai inteles gresit nu doresc demolarea "mitului" sau "renumelui" acestor institutii de invatamant ci am probleme doar cu apectul calitativ din PREZENT a absolventilor...
Acum sigur problema poate fi elaborata la nivelul unei teze de doctorat insa eu prefer sa ramnem la un nivel simplist.

Cat despre lipsa de initiativa a romanilor... e deja la rang proverbial...
"ce poti sa faci astazi...lasa pe maine ca poate maine nu mai trebuie"

P.S.
O singura chestie ma sperie... copii astia ce sunt acum in clasele primare acum, ei sunt cei care o sa ne plateasca pensile...pe mine ma inspaimanta gandul...
Back to top
mercurie
Mon Dec 29 2008, 09:56PM
Registered Member #1034

truepride, am definit ce inseamna sa ai o universitate reala, pentru a sublinia care este diferenta, inca, intre facultatile de stat si cele private, in ciuda loviturilor primite in secolul 20, prin venirea comunismului si lichidarea intelectualitatii romanesti, si prin anarhia ce a urmat evenimentelor din dec '89.
Eu ma indoiesc ca madame Antonescu va reusi ceva. Ii lipseste Sclipirea. Eu mai sper ca invatamantul privat sa se mai imputineze, pt o calitate superioara, dar ma indoiesc ca vor putea oferi un produs de calitate inainte de a 2050..
Back to top
truepride
Sun Jan 04 2009, 09:40PM

Registered Member #996

Stimabile, tu te chinui sa-mi explici ca o sumedenie de factori ascunsi,mistici sau mai stiu eu ce, pe care eu, sau orice alta persoana fara doctorat in pshiologie nu le pricepe, contibuie in mod decisiv la formarea studentului in viitorul profesionist.
Raspuns categoric: NU.
Semnul ramane egal pt ca:
1.nici la sat nici la privat ne exista admitere pt o selectare riguroasa a potentialilor studenti(execeptand academiile si unele profile medicale si tehnice).
2.profesorii (cei care au ramas in tara ca "grosul" intelectual a plect demuuuuuult) sunt totalmente nepregatiti.
3.atat univ private cat si de stat se afla in statul denumit Romania - acolo unde banul dicteaza, vinde si cumpara diplome masterate doctorate si in principiu striveste orice in fata sa...
4.pt ca nici univ de stat si nici cele private nu sunt interesate nici 2 secunde de soarta studentului, nu asigura cazare in regim de camin, nu asigura material didactic nu asigura NIMIC....
Vad colegi mai in varsta care au copii ce ajung studenti si se umilesc in ultimul hal pt un loc in camin...
Cu tristete scriu tot ce scriu dar asta este adevarul, aceasta este Romania...

P.s. ca sa mai schimb putin directia discutiei - de 1 dec a fost inaintat in grad un batalion de generali... cati dintre acestia activeaza in randul invatamantului militar?

[ Edited Sun Jan 04 2009, 09:43PM ]
Back to top
mercurie
Sun Jan 04 2009, 11:07PM
Registered Member #1034

Imi pare "rau", dar eu n-am etalat "factori mistici", pentru a evidentia diferenta dintre cele doua forme de invatamant universitare. Cred ca trebuia sa folosesc alte texte , gen: "O universitate de vloare este ca vinul vechi, cu cat este mai batran , cu atat este mai bun", dar cum am "vorbit" si pentru ceilalti...
Back to top
spk
Sun Jan 04 2009, 11:35PM
primum non nocere

Registered Member #537

important este produsul finit al universitatii nu buchetul, conteaza absolventii sa iasa pregatiti pe portile institutiei, restul se dobandeste in timp
Back to top
Radu89
Mon Jan 05 2009, 12:56PM

Registered Member #918

dicteaza banul , nu as zice ca nu , dar am intalnit si persoane care printr-un concurs la angajare , a luat locul unul care a invatat la privat si a pierdut celalalt care a invatat la stat ; nu ridic in slavi universitatile private , dar depinde si de student , nu numai de profesor .
Back to top
mercurie
Mon Jan 05 2009, 04:02PM
Registered Member #1034

Exemplul tau imi aduce aminte de alte exemple, vehiculate de masa analfabetilor anilor 50-60, carora li se oferea, cu generozitate, posturi de politisti, ziaristi, ingineri, universitari, etc. si care, obsedati de lipsurile de natura intelectuala, se aparau cu rarele exemple in care acesti borfasi straluceau din cand in cand.
Se cumpara aceste diplome precum se cumparau regimente pentru mucosii cu bani din perioada renascentista. Un titlu si-un regiment, ca sa straluceasca eroic baiatul mamei. Marasmul este atat de mare incat orice lighioana isi poate improviza, peste noapte si cu bani , orice fel de biografie. "Portite" se gasesc si la stat, dar macar esti fortat sa te ti dupa promotie.
Cu universitatile private mai ceva ca-n anii '50.
Back to top
Radu89
Tue Jan 06 2009, 03:32PM

Registered Member #918

da, imi aduc si eu aminte(din istorie , bineinteles ) cum se cumparau gradele ,regimentele pe timpuri ca baiatul familiei sa fie vazut bine in societate
Back to top
truepride
Tue Jan 06 2009, 05:35PM

Registered Member #996

Si in alea de stat este ca in anii 50...

Nu a contribuit nimeni cu ceva aspecte privind invatamantul militar.... ceva opinii?
Back to top
mercurie
Tue Jan 06 2009, 06:21PM
Registered Member #1034

In "alea" de stat este mai greu, ca trebuie sa-ti gasesti relatia, sa-i pari coruptului universitar "om de incredere" si abia apoi continui. Oricum, nu poti primi, la pachet, toata universitatea. Primesti un ascendent, in raport cu ceilalti, la momentul crucial si cam atat. La privat, este fabrica de produs titluri universitare, numa' banul sa-l primeasca. Privatul este o fromula nefericita, prin care s-a atentat grav la lumea academica romaneasca. Daca nu poti sa-i mai razi intelectualii, ca in anii '50, atunci ii poti devaloriza, inmultindu-i cu rebuturi. S-au creat universitati din nimic, unde s-au tot impartit diplome universitare precum fluturasii pentru promotii la magazinele Unirea.
Truepride, sa inteleg ca ai o diploma la privat...Daca mai activezi si in sistem, iti plang de mila. Sa fentezi o universitatea de profil, precum Academia Militara sau cea de Politie, mi se pare ...........
Back to top
truepride
Tue Jan 06 2009, 07:25PM

Registered Member #996

Nu imi trebuie sa imi planga nimeni de mila, am terminat facultatea de drept din cadrul Unversitatii Bucuresti si cand am dat admitere erau 12 pe loc...
Poate nu ai priceput nimic din ce scriu: invatamantul de stat a decazut la nivelul invatamantului privat...
Din ce spui tu... asta cu sa pari de incredere.... cred ca functiona prin 95' 96...de atunci sa dus dracului totul...
De "fentat" n-a fentat pe nimeni in viata mea ca nu sunt "smecheras" dar te avertizez inca pe ton prietenesc ca nu reactionez prea bine nici la insulte si nici la acuze...

P.S. Ca sa am "onoarea" sa fiu absolvent al U.B. a trebuit sa vin din provincie pana in capitala, un drum de vro 400 km...
Efort.... nu "fentat"

[ Edited Tue Jan 06 2009, 07:30PM ]
Back to top
mercurie
Wed Jan 07 2009, 12:11AM
Registered Member #1034

Atunci te poftesc si eu s-o iei mai usor cu denigrarea universitatilor de stat. Una este sa spui adevarul - unul trait ca mine(11 ani, de care am a ma plange din plin), alta este defaimarea, ridicand pe culmi jenante ceva privat - un substitut jenant care a oferit drojdiei Romaniei un ascenden nesperat...Pe de alta parte, una este sa te contrazici constructiv, cu argumente, alta este sa te pui in poarta ....
Back to top
truepride
Wed Jan 07 2009, 04:50PM

Registered Member #996

De ce mai usor? asta este adevarul.... am muncit enorm numai ca sa intru la facultate pe sistemul admiterilor si acum orice oligofren merge cu dosarul si cu 3 lei in buzunar si in 4 ani dobandeste exact aceeasi diploma care o am si eu... incalificabil...
Ai mai sus cele 4 puncte... de ce vad privatul cu statul pe picior de egalitate...
Daca vreau acum sa imi fac un masterat pe domeniul stiintelor juridice o sa imi "predea" un fost coleg pe care il ajutam cu tezele de colocviu....
Este strigator la cer... vechea garda de profesori a fost mazilita de neica nimeni astia...
Daca tu ai prins numai miere si lapte asta nu insemna ca este "adevarul" ...

Back to top
rhadooq
Wed Jan 07 2009, 07:07PM
rhadooq
Registered Member #1335

Invatamantul din Romania in mai multe cuvinte...cine am fost si cine suntem. Daca in urma cu cativa ani(20-30) ne puteam considera ca avand o scoala care produce talente acum nu mai putem spune acelasi lucru. Invatamantul din licee se pare ca nu isi mai gaseste linia de plutire..atat din cauza profesorilor dar mai ales a eleviilor. Nu acelasi lucru pot sa spun despre invatamantul militar care mi se pare mult mai bun decat cel civil din cauza disciplinii militare...ex: liceele militare si academiile din cadrul MAN!
Back to top
mercurie
Wed Jan 07 2009, 09:21PM
Registered Member #1034

Este normal ca cele militare sa fie fruntea in anarhia pseudo-democratica ...Ceea ce m-a frapat pe mine a fost "politica" Ministrului Internelor fata de coruptia din invatamant..Aproape nici o masura.....Daca luau masuri, reuseau sa mentina un standard acceptabil si-n domeniu.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF