Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Thu Jan 08 2009, 06:34PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Vezi...asta-i problema....CORUPTIA... incepand cu bacul si terminand cu plicul...
Dar apropo de chestia asta cu "furtul intelectual", dupa episodul permisele-arges s-au luat niste masuri destul de spartane privind examenul auto...rezultatul: numai 10% din candidati reusesc...
Aplicarea acestui sistem si in cazul bacurilor?
Back to top
ex-ad
Sat Mar 14 2009, 01:21AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Romania evului mediu, asta sintem. Scoatem istoria din manuale, crestem aberant bugetul pentru biserici si publicam manuale creationiste. Ne meritam soarta.

Un manual de biologie pentru liceu îi învaţă pe elevi că au fost creaţi de Dumnezeu
Gandul, 13 MARTIE 2009

Autorul manualului „Biologie clasa a IX-a- Măiestrie şi strălucire divină în biosferă“ pretinde că a primit avizul de publicare din partea MECI

Adeptul reintroducerii teoriei evoluţioniste în şcoli , Remus Cernea, cere ministerului să clarifice situaţia

„Cunoştinţele de biologie te vor ajuta să vezi, să auzi, să afirmi că fiecare celulă, fiecare frunză, fiecare insectă sau oricare organism strigă prin limbajul complexităţii: ”. Asta îi învaţă pe elevii de clasa a IX-a, un manual scos pe piaţă de Editura Casa Cărţii din Oradea, al cărui autor este Maria Popa.

Cartea ce îi îndeamnă pe liceeni să se întrebe dacă „pe vremea când Iisus Hristos a fost pe pământ existau viroze” sau „în zilele noastre El mai poate vindeca oamenii de asemenea boli care sunt din ce în ce mai ameninţătoare?”, are trecut pe prima pagină textul: „avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu nr. 71817 din 25. 07. 2002”. Răsfoind manualul ce poartă denumirea „Biologie clasa a IX-a- Măiestrie şi strălucire divină în biosferă” elevii pot găsi alte texte ce combină, practic biologia cu religia, aflând că „Plantele au fost create în ziua a treia a săptămânii de creaţie, conform afirmaţiilor scripturale, toate în aceeaşi zi, indiferent de complexitatea lor”. Pe lângă numeroasele texte ce fac trimitere la Exod, Geneză, Evanghelia după Matei şi Evanghelia după Ioan, manualul ridică probleme de genul „Are legătură transmiterea virusului HIV cu păcatul?”, nota de subsol definind păcatul prin „sfidarea lui Dumnezeu prin călcarea poruncilor divine”.

Ministrul Andronescu spune că MECI nu poate controla toate manualele

Sesizarea cu privire la apariţia manualului, aflat la a doua ediţie, a fost făcută, ieri, de către Remus Cernea, preşedintele Asociaţiei Umaniste Române, care a depus un memoriu la Ministerul Educaţiei, cerând retragerea avizului pentru respectivul material de studiu. „Cerem o decizie a ministrului prin care nici un fel de materiale auxiliare sau manuale creaţioniste să nu mai ajungă în şcoli la orele de ştiinţe. Dacă avizul se confirmă, avem de-a face cu o premieră în Europa. În nici o ţară membră a Uniunii Europene nu s-a adoptat vreaodată un astfel de manual creaţionist. E inacceptabil să predai abordări religioase la orele de ştiinţă”, ne-a spus Cernea precizând că a solicitat MECI să reintroducă teoria evoluţionistă, în cadrul orelor de biologie pentru clasa a XII-a, parte a curriculei ce a fost eliminată din programă în anul 2006.

De cealaltă parte, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pentru Realitatea FM că manualul nu este acceptat de MECI, acuzându-l pe Remus Cernea că aduce instituţiei un prejudiciu de imagine: ”Toate manualele se avizează printr-un ordin scris pe carte. Niciodată ordinul nu a trecut de patru cifre (n.r. pretinsul aviz al manualului face trimitere la un număr compus din cinci cifre). Cel mult putea fi un răspuns la o scrisoare prin care autorii cereau să fie aprobat. Credeţi că ministerul poate să controleze tot ce apare tipărit în ţara aceasta? E posibil să existe alte manuale de acest gen. Nu cred că e singurul caz de acest fel şi vom sesiza organele abilitate”.

Reprezentanţii editurii orădene nu au putut fi contactaţi pentru a explica situaţia legală a manualului. (R.F.)

[ Edited Sat Mar 14 2009, 01:22AM ]
Back to top
Witt
Sat Mar 14 2009, 10:03AM
Witt
Registered Member #168

Copilul se ducea la biologie şi învăţa acolo cum a apărut viaţa acum n miliarde ani. Apoi venea ora de religie la care auzea că Dumnezeu a creat lumea în şase zile. Era bine pentru sinapsele lui, implica şi matematica, că îi dadea cu radical, şi româna, "cum p... mea".
Creaţionismul e o treabă serioasă.
Back to top
Mr.Z
Sat Mar 14 2009, 12:17PM
Registered Member #874

Ex-ad bugetul pt preotii este destul de bine gandit si ma bucur k se mai gandeste si cineva la ei, nu cred k ai vrea sa stii ce salariu are un preot!
Back to top
spk
Sat Mar 14 2009, 02:27PM
primum non nocere

Registered Member #537

sunt platiti prost? saracii, vorbim de preotii aia care te tin cu mortu in casa pentru ca nu ai destui bani sa-i platesti?sau aia care nu te primesc in biserica pana nu cotizezi? sunt aceeasi care nu platesc nici un fel de impozit pe venit? presupun ca te referi si la aia care vor catedrala de PATRU SUTE DE MILIOANE DE EURO
Back to top
Mr.Z
Sat Mar 14 2009, 03:07PM
Registered Member #874

Bre nu cred k ai vrea sa fi un preot care are un salariu de 700 lei pentru ca acesta este salariu unui preot, sa ai familie si un copil, sa ai parohia de 300 de familii!
Nu mori de foame insa nici bine nu iti este,toata lumea vede ca un episcopii au salarii mari, insa nimeni nu stie realitatea!
Stiati k un episcop are rang de subsecretar de stat si tampiti din prefecturi si alte institutii se comporta cu ei k si cum ar fi ultimul om?
Da nu neg ca sunt si preotii care fac acele lucruri, insa aia sunt din ce in ce mai putini!!
Preotia nu inseamna banii, preotia inseamna slujire, devotament, iubirea aproapelui!!
Preotia=voluntariat
Back to top
mercurie
Sat Mar 14 2009, 03:14PM
Registered Member #1034

SPK, te du tu intr-o manastire oarecare, plina cu oameni care nu mai au averi si nici alte placeri lumesti, si intraba-i tu cu ce tin manastirea , adica cu ce buget. Apoi chiar te rog sa le masori acareturile, sa le "pretuiesti", sa te uiti la modul in care sunt administrate si vei avea o revelatie: cel mai ieftin management, cu performantele cele mai ridicate din tara.
Ministra face figuratie, iar masurile ei sunt un fel de copy-paste intarziat, dupa monstrele de administratie a invatamantului din vest. Pai aceasta femeie a mai fost ministru si a facut NIMIC.
Ba imi aduc aminte , intr-un cadru tv surprinss undeva la Universitate, cum Basescu ii spunea ca este profund dezamagit de coruptia din mediul universitar, facand aici referire la profesori, adica cei cu cel putin 1000 de euro pe luna; la care ministra raspundea mecanic, eventual feminin-afectuos: "...daca nu au bani!" Deci asteptati NIMIC.
Back to top
spk
Sat Mar 14 2009, 04:56PM
primum non nocere

Registered Member #537

m-am referit strict la preotii din bisericile din oras (ei sunt cei mai multi), am calcat si io prin manastiri si am vazut cum e(jos palaria pt ei), dar cei din oras care au 300 de familii...familiile alea nu platesc serviciile prestate? hai sa fim seriosi.
Back to top
mercurie
Sat Mar 14 2009, 05:01PM
Registered Member #1034

Multumesc pentru precizare. Ai dreptate in privinta multora dintre preoti, dar acestia apar de 2000 de ani si este valabil pt toate cultele crestine..Ei sunt cum vedem, dar noi cum suntem ? "Cum e turcu-i si pistolu'."
Back to top
Chiţac
Mon Mar 16 2009, 08:47PM
Ballistic Expert
Registered Member #1489

Sincer, eu sunt lamurit cu preotii. Sunt la un liceu teologic si ... avem o gluma, episcopii sunt numiti "preafericiti" din pricina salariului (ha ha). Nu va suparati pe mine, dar pana acuma cred ca un singur preot ortodox am vazut sa fie cinstit, si nici de el nu sunt sigur. Mi-se pare inadmisibil sa vezi cum la o inmormatare un preot spune 3 cuvinte cu scarba si cand "enoriasul" scoate 100 de euro din buzunar zici ca intra in priza. Mi-se pare inadmisibil sa ceri unui om bani ca sa iti "ierte" pacatele, aici nu e de vina numai preotul dar si cetateanul de rand ar trebui sa citeasca Biblia si sa vada ca nu "Batman" iti iarta pacatele ci Domnul Isus Christos. E mult de vorbit si nu vreau sa ma enervez cu prostia din Romania.
Cat despre invatamant ... da, invatamantul din liceu e la pamant (sunt in clasa a 11-a). La scoala nu prea fac mare lucru, sincer, nu fac nimic si am medii mari. Asadar trebuie sa invat acasa singur ca sa pot face ceva cu viitorul meu si avand in vedere ca vreau sa merg la academia militara sau de politie trebuie sa trag tare ... de tot
Back to top
truepride
Thu Apr 16 2009, 08:45PM

Registered Member #996

Poftim exemplu de inapoiere mintala romaneasca fata de UE:

"Ministrul Educatiei vrea acum ore de sport sambata si duminica
15 aprilie, 15:29
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a propus, miercuri, Comisiei senatoriale pentru invatamant, ca orele de educatie fizica sa fie sustinute si sambata sau duminica. Ea a precizat, insa, ca aplicarea acestei solutii ramane la latitudinea profesorilor si a conducerii scolilor. "Depinde de scoala, va decide cum va considera de cuviinta. Profesoara mea de sport ne chema la competitii si sambata si duminica si nu se supara nimeni", a explicat Ecaterina Andronescu.
In legatura cu reducerea numarului orelor de sport din scoli si licee, ministrul a explicat ca se va face o singura ora de educatie fizica pe saptamana, in cadrul curriculei, iar alte activitati sportive se vor desfasura in afara acesteia. "Am convenit ca in trunchiul comun sa ramana o ora, iar in activitatea extracurriculara sa mai adaugam doua. In felul acesta ocupam cu ceva activitatea extracurriculara si incercam sa profitam de componenta educativa a activitatii sportive, dezvoltarea competitivitatii, a spiritului de fair-play si abilitatea de a lucra in echipa", a mai afirmat Andronescu.
Cristian Topescu nu e de acord cu propunerile ministrului Andronescu
De asemenea, ministrul a explicat ca aceste modificari implica introducerea unor noi fise de post pentru profesorii de educatie fizica. "Am convenit sa avem o fisa de post pentru profesorul de educatie fizica, atat pentru orele din trunchiul comun, cat si pentru orele din activitatea extracurriculara", a spus ministrul.
In cadrul discutiilor din comisie, senatorul Cristian Topescu a adus obiectii sistemului promovat de Andronescu, in privinta interesului profesorilor pentru activitatile extracurriculare. "Sunt de acord in privinta constituirii curriculului in asa fel incat orele de sport sa fie in afara sa, dar, din pacate, profesorii nu sunt interesati, nu le fac, deci ar trebui in primul rand sa educati educatorii, sa umblati la fisa de post a profesorilor de sport, ca aceste ore sa se faca", a spus Topescu."-sursa: ziua.net

Mergand pe mentalitatea: draga odrasla(sex feminin sau masculin) cum sa faci tu sport si sa slabesti 1 kil, mai bine manca chipsuri si bea galoane de cola, da invata la matematica si romana ca sportul e pentru prosti...

Completarea mea: sa mori dracu de inima la 30 de ani sau de insuficienta respiratorie la 40...

Si ce zice UE?

"Trei ore de sport pe săptămână, ca în UE

Trei ore de sport pe săptămână, ca în UE Vezi Galerie Articol
Copiii europeni devin tot mai sedentari şi, ca urmare, se îngraşă de la vârste tot mai fragede. Semnalul a fost tras de Parlamentul European, iar prima decizie este ca în şcoli să se facă mai mult sport.

Legislaţia comunitară va impune ca obligatorii trei ore de educaţie fizică pe săptămână. Solicitările au fost transmise şi Ministerului român al Educaţiei.

În România sunt obligatorii două ore de sport pe săptămână la clasele I-VII şi o oră la clasa a VIII-a. Parlamentul European a adoptat, în noiembrie anul trecut, cu majoritate de voturi, raportul privind rolul sportului în educaţie. Aceasta pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului de copii obezi, la nivel european.

În contextul dezbaterii publice a legilor educaţiei, Mihaela Popa, membru al Parlamentului European, a trimis o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei. În scrisoare, europarlamentarul îi cere ministrului să includă în legislaţia naţională prevederile adoptate de forul comunitar. Acestea presupun ca elevii să aibă cel puţin trei ore de educaţie fizică pe săptămână, creşterea numărului de săli de sport, precum şi îmbunătăţirea dotării acestora.

Medicii atrag atenţia că numărul copiilor obezi este în creştere

Numărul copiilor obezi din ţările Uniunii Europeane creşte de la an la an, arată un studiu al Organizaţiei Mondiale al Sănătăţii. Specialiştii atrag atenţia că 85.000 de copii europeni devin obezi în fiecare an din cauza stilului de viaţă sedentar şi al alimentaţiei nesănătoase.

Şi în România numărul cazurilor de obezitate în rândul copiilor a crescut în ultimii ani. Un studiu realizat la sfârşitul anului trecut de o companie farmaceutică arăta că 37% din populaţia României suferă de obezitate. Medicii români se declară tot mai îngrijoraţi deoarece acestă boală apare tot mai des la copii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că obezitatea poate provoca o serie de boli cronice cum ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer şi afecţiuni cardiace. Boala apare mai ales ca urmare a obiceiurilor copiilor de a mânca nesănătos, dar şi din cauza lipsei de mişcare.

Pentru a combate obezitatea, Uniunea Europeană a adoptat deja o serie de măsuri cum ar fi promovarea activităţilor sportive în şcoli şi interzicerea publicităţii pentru băuturile zaharate destinate copiilor.

La nivel mondial, studiile arată că sunt înregistraţi un miliard de adulţi supraponderali, cel puţin 300 de milioane dintre aceştia fiind obezi clinic. " sursa: realitatea.net

"Stimata" "doamna" ministru: ca nu aveti nici o treaba cu invatamantul in generis, nu-i o noutate, ca "fonctia" inalta te rupe de realitate iara nu-i secret dar intreb si eu: prostia in stare acuta o aveati dinainte sau o venit odata cu scaunu'.

Va las cu o idee marca Confucius pusa in practica de mii de ani de niste calugari budisti cunoscuti in lumea larga drept Calugarii Shaolini:

"Desavarsirea mintii poate surveni numai ca rezultat al desavrasirii fizice, obtinuta doar prin munca si sacrificu indelungat".

Ai priceput dom'na? Nu ecuatile diferentiale te fac destept...

[ Edited Thu Apr 16 2009, 08:46PM ]
Back to top
colonelul
Fri Apr 17 2009, 10:39AM

Registered Member #20

Doamna ministru, care face parte din categoria celor reesapati din lipsa de cadre ale PSD-ului, pare desprinsa dintr-o gazeta de perete din vremurile lui taica Stalin. Pentru ea voluntariatul, intr-o tara in care nici un presedinte nu a promovat ideea ca DOAR MUNCA ESTE SURSA BUNASTARII, pare a fi solutia la lipsa de autoritate si determinare ca ministru plin.

Sanatatea si educatia sunt cele mai bune investitii in securitatea unui popor, spunea Thomas Jefferson.

Ma intreb pentru ce ramuri economice mai pregateste dna ministru chimistii de miine intrucit petrochimia s-a cam dus dracului in Romania?...Sau face si ea arta de dragul artei!
Back to top
Shinobi_Outlaw
Fri Apr 17 2009, 12:16PM
VM
Registered Member #1459

Perfect de acord cu dumneavoastra, domnule colonel. Eu as indrazni sa adaug aici si sportul. Practicarea regulata a unui sport inca de la varste fragede cladeste caractere puternice si echilibrate. Ca sa nu mai vorbesc de beneficiile in domeniul sanatatii pe care acesta le aduce. Spun asta ca vechi practiant de Aikido si, cu multi ani inainte, Judo. Truepride a punctat bine putin mai sus amintind acest lucru.
Sper doar sa nu ajungem o tara de obezi si plini de "metehnele" civilizatiei sedentare. Civilizatia si progresul tehnologic sunt bune, eficiente si necesare. Dar n-ar trtebui sa devenim victimele unui stil de viata bazat doar pe tehnologie si aproape deloc pe miscarea in aer liber.
Back to top
truepride
Fri Apr 17 2009, 07:57PM

Registered Member #996

Aceasta Andronescu, Abramburica- pt cei din invatamant, este inca un exemplu elocvent de ministu-second-hand... daca n-ai pe cine pune pe scaun...

Fara educatie serioasa fizica si mentala continuam sa perpetuam non-valorile... Din pacate singure institutii de invatamant cat de cat serios in Romania sunt institutile militare...

Back to top
spk
Fri Apr 17 2009, 09:23PM
primum non nocere

Registered Member #537

si nici alea nu sunt la nivelul la care ar trebui sa fie
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF