Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ionica H
Mon Feb 05 2018, 05:14PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:39PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 cipsanu (06 Feb 2018, 22:02)
JJAACCKK80
Mon Feb 05 2018, 09:24PM
Registered Member #8739

Peste tot este aceiasi situatie,sau ma rog..din cate stiu eu daca lucrezi( ma refer la unitate) mai gresesti din cand in cand,dar daca lucrezi in alta parte,ai toate sansele sa promovezi!
Back to top
Stunner
Tue Feb 06 2018, 01:13PM
Registered Member #10531

Are careva idee daca a venit un ordin conform caruia cine a depus rapoarte pentru ore suplimentare sa li se calculeze incepand cubdec.2014 si sa se plateasca ?
Back to top
Paramedic
Tue Feb 06 2018, 01:18PM
Registered Member #11378

JJAACCKK80 wrote ...

Peste tot este aceiasi situatie,sau ma rog..din cate stiu eu daca lucrezi( ma refer la unitate) mai gresesti din cand in cand,dar daca lucrezi in alta parte,ai toate sansele sa promovezi!

Parcă a-m lucra toți în același județ!
Back to top
1 User said Thank to Paramedic for this Post :
 Ionica H (06 Feb 2018, 18:52)
the suspect
Wed Feb 07 2018, 03:53PM
Registered Member #10650

.....

[ Edited Tue Apr 30 2019, 07:15PM ]
Back to top
1 User said Thank to the suspect for this Post :
 Stunner (08 Feb 2018, 14:56)
mereu _loial
Wed Feb 07 2018, 04:40PM
Registered Member #3545

Pana la urma se vor plati 360 de ore pe an cu 175% sau sunt sperante desarte? E vreo limitare in noua lege a salarizarii care spune ca sporurile nu pot depasi 30% din cuantumul soldelor brute pe ordonator de credit principal?
Back to top
AlxFireX
Wed Feb 07 2018, 08:41PM
Registered Member #10139

Pai depinde de unele chestiuni si anume:
1.Dupa cum inteleg unii si/sau vor muschii lor, si aplica unele ordine....,
(si aici as evidentia pe urmatorii :
- cei care au avut ceva lichid pe instalatie si au dispus plata orelor la timpul respectiv (dar si acestia .....destul de putini spre zero)
- cei carora le-a venit acel lichid pe conducta (fortati sau nu de imprejurari ))....procese..etc)in ultimul timp si au recuperat, oarecum, problemele nerezolvate pe anii trecuti.. (mai nou am aflat ca s-au platit pe undeva si pe anul 2016, si ar urma 2015...)

si 2.:
Cei carora practic li se rupe si vor face tot ceea ce vor vrea muschii domniilor lor in continuare,adica ca si pana acum in majoritatea judetelor. .
Si aici:
- unii vor plati precum a zis un coleg mai in urma cu o zi/doua , ca a priceput un ofiteras la acea mare intrunire,
-iar ceilalti
.... VOR FACE TOT POSIBILILUL SA REDUCA BUGETUL ALOCAT IN SPECIAL PE ACELE ORE÷ 360 --spre jumate! --rezumand pe undeva pe la 180!!( MAI ALES LA SUBUNITATI !!
Deci nu va asteptati la mari minuni..
din pacate!

[ Edited Wed Feb 07 2018, 08:44PM ]
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 mereu _loial (07 Feb 2018, 23:38)
Pârvu Florin
Wed Feb 07 2018, 09:32PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

AlxFireX wrote ...

mai nou am aflat ca s-au platit pe undeva si pe anul 2016, si ar urma 2015...

Daca informatia asta e corecta, e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o anul asta.

Cred ca exista si o prevedere legala, domnul Klaus poate sa confirme sau sa infirme asta, dar logica imi spune ca trebuie platita intotdeauna creanta cea mai veche, si imi amintesc ca asa se si facea in MApN, cand eram activ.

aquila wrote ...

Si peste tot e asa dupa cum am zis,dar cred ca e un inspectorat, care trece peste medie sigur,cu toate ca a fost decimat la nivel de ofiteri de catre DNA.

E mai mult decat evident din postarile tale ca e vorba de Constanta si vreau sa te intreb, asta daca, bineinteles, se poate raspunde, ce crezi despre perioada cat la conducerea acestui inspectorat s-a aflat domnul colonel Ioan Ionita Sarb.

Am avut ocazia sa vorbesc cu dumnealui si mi s-a parut OK, dar vreau sa vad si ce crede altcineva care l-a cunoscut intr-un context profesional.

[ Edited Wed Feb 07 2018, 10:24PM ]
Back to top
aquila
Thu Feb 08 2018, 03:31AM
Registered Member #11278

Profesional vorbind,nu am ce sa ii reprosez.A fost neutru, sa zic asa. A incercat sa faca unele schimbari,cum face fiecare inspector sef cand vine la conducere, dupa propriul stil de munca,dupa modul de conducere,dar in scurt timp cred ca si-a dat seama despre ce e vorba si a mers pe o linie neutra,pana a plecat.
Back to top
Pârvu Florin
Fri Feb 09 2018, 10:04PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

... tre' sa mai vorbeasca si el cu copiii, ca dupa aia se trezeste ca la 15 ani incep sa bage in vena...

Ca sa stiti si voi ce s-a intamplat cu banii pe care i-ati dat spaga sa va angajati!

"Vă fac o confidență publică. La mine au venit miniștri, secretari de stat, inspectori generali, oameni cu poziții înalte, să mă întrebe ce trebuie să facă deoarece au ajuns în situația în care dependența de droguri implică cel puțin cinci membri. Este o medie universală. Ajung să vândă lucruri din casă pentru droguri. Ei apar frumos la televizor, vin la dumneavoastră în emisiune în costumul pe care îl au pentru că atunci când iau banii, vin copiii să îi ceară și trebuie să le dea. Unii dintre copii recurg la violență, iar părinții, având poziții sociale înalte, nu pot face scandal pentru că s-ar auzi în bloc și atunci tac. Copilul utilizează forța, iar atunci părinții trebuie să le dea bani. Dependența de droguri nu te iartă", a mai zis Pavel Abraham.
LINK

Intr-alta ordine de idei...
Turap wrote ...

...insa in timp am ajuns la concluzia ca foarte multi dintre neadaptati si intriganti sunt subofiterii de pe interventie...

F.A.D wrote ...

Bine spus Turap!!!!

aquila wrote ...

Ce spune turap e perfect adevarat si asta o stim cu totii.

Bine, ma, ca ati descoperit si voi America, sau ca in sfarsit, v-ati hotarat sa vorbiti despre asta!

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Am 16 ani de armata, si daca m-as intalni cu absolut oricare dintre fostii mei camarazi de armata si am avea 10-15 minute libere, macar la o cafea tot ne-am aseza...
Fosti colegi de la pompieri cu care-mi face placere sa ma intalnesc?
Ii numar pe degetele de la... sa fiu indulgent... amandoua mainile... nu mai vreau sa vorbesc despre asta, dar la pompieri colegialitatea e doar un cuvant, regula e ca cineva e prieten cu tine numai daca are ceva de castigat...

Pârvu Florin wrote ...

Sunt destul de batran in armata, chiar ma gandeam zilele astea ca in vara asta am adunat douazeci de ani de serviciu militar activ. Inchipuieste-ti ca in toti anii astia am vazut destule, si bune si rele, am trait destule, si agonii si extaze, am avut momentele mele de umilinta maxima si momentele mele de glorie nepieritoare... Si unele si altele s-au desfasurat uneori in deplina solitudine, alteori in lumina reflectoarelor. Nu am fost niciodata un subordonat comod, am avut conflicte cu mai toti comandantii mei, dar cu toate astea, fara exceptie, toti m-au dorit in echipa lor, am facut destule tampenii, am fost pedepsit de o gramada de ori, uneori pe drept, de cele mai multe ori pe nedrept, dar niciodata pana acum nu am trait ce am trait azi de dimineata...

Ce vreau sa-ti spun, draga Boribum, este faptul ca azi de dimineata am trait un sentiment straniu si nou.. straniu si nou si cu atat mai mult percutant:

Sentimentul ca daca maine incepe razboiul, eu nu am incredere sa plec la acel razboi cu comandantii si camarazii pe care ii am in acest moment!!!

Aici nu mai e vorba de neincredere in sistem, sistemul e o chestie destul de abstracta, niste neni, undeva la Bucuresti, care stau ei la niste mese si cugeta, si discuta, si decid, si fac chestii, stabilesc niste reguli, pe care le respecti sau nu, in sfarsit, intelegi...

Nu, repet, aici nu mai e vorba de sistem, ci e vorba de niste chestii mult mai concrete, mult mai palpabile si mult mai imediate, aici e vorba despre neincrederea in omul care va lua o decizie si decizia aia ar putea insemna viata sau moartea ta, este vorba de situatia aia in care mana salvatoare a unui camarad, atunci cand "You're in a deep, deep shit!" nu va aparea niciodata...

Back to top
Coffeeman
Sat Feb 10 2018, 08:20AM
Glamdring
Registered Member #2685

@Parvu Florin: Eu nici asa nu beau cu nici macar unul acum, dar dupa.../s
Back to top
Ionica H
Sat Feb 10 2018, 07:53PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:39PM ]
Back to top
joker
Sat Feb 10 2018, 08:44PM
joker
Registered Member #3804

Turap wrote ...

nici nu stia pe ce parte se urca in autospeciala de interventie ))))

Mamaaa,asta-i maxima
Back to top
Pârvu Florin
Sat Feb 10 2018, 10:19PM

Registered Member #1287

Faptul ca actualul inspector general al IGSU a fost recrutat de ofiterul cu contrainformatiile din unitatea in care si-a satisfacut stagiul militar nu cred ca e deloc o chestie marunta peste care se poate trece cu usurinta, personal am de gand sa mai insist pe subiect.

Pentru inceput, va invit sa cititi LINK , dar va atrag atentia ca respectivul document dateaza din 1951, dintr-o perioada in care puterea comunista inca nu se consolidase, si ca in anii 80, profitand de frica pe care o inspira, recrutarea informatorilor de catre Securitate se facea mai putin prin compromitere si santaj si mai mult prin convingere si apelul la sentimentele "patriotice" ale celui vizat, cand zic "patriotice" cuvantul asta nu are sensul pe care il dam azi termenului, era un melanj de idei impuse de ideologia oficiala, in centrul lui aflandu-se primatul partidului comunist si al secretarului sau general, Nicolae Ceausescu.

[ Edited Sat Feb 10 2018, 10:33PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 11 2018, 05:32PM

Registered Member #1287

L-am revazut pe @joker si mi-am adus aminte de o chestie...

Pârvu Florin wrote ...

Fosti colegi de la pompieri cu care-mi face placere sa ma intalnesc?
Ii numar pe degetele de la... sa fiu indulgent... amandoua mainile...

Parvu Florin wrote ...

In Piata Universitatii m-am intalnit cu un fost coleg de la mine de la detasament, acum lucreaza la Bucuresti si era in misiune.
Cand m-am apropiat de el si l-am salutat s-a intors cu spatele la mine si mi-ai zis: "Pleaca de-aici! Am necazuri daca vorbesc cu tine!".
Cat de spalat pe creier trebuie sa fii ca sa faci asa ceva?

M-am bagat cu tine in seama ca mi-era si drag tare de tine, ma!

Da' am zis sa fiu si eu baiat subtire, sa nu zici dupa aia: "Ia uite, ba, f***-l in gura, trece pe langa mine si nu zice si el "Salut!""

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF