Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ethos
Wed Apr 04 2007, 01:05AM
Registered Member #427

La multi ani, jandarmi!
Back to top
David
Sat Apr 07 2007, 10:31PM
Registered Member #41

Hristos a-nviat!
Sarbatori cu bine, pentru toata lumea!
Back to top
David
Thu Nov 01 2007, 12:22PM
Registered Member #41

Am oscilat intre a posta pe topicul Politia - AROP sau pe acesta. L-am ales pe acesta din 3 considerente: 1. este initiat de mine; 2. este folosit din joi in pasti !lol ; 3. simplele zvonuri/discutii despre translatia AROP-Politie, necombatute cu argumente rationale de catre Jandarmerie sunt chestiuni ce tin de (in)competenta acesteia din urma.
Revenind la subiect, consider ca posibilele miscari de nivel tactic - operational, de exemplu, schimbarea tipului de organizare a fortelor de ordine si siguranta publica prin transfer de competenta, conduc la schimbari importante in constiinta lucratorilor si a beneficiarilor serviciilor de ordine si siguranta publica. Efectele sunt pozitive (un nou inceput...) si negative (concret, pentru o perioada nedeterminata/neprevizibila de timp, cresterea criminalitatii stradale). Cetateanul este dispus sa suporte costurile? Care este raportul cheltuieli/beneficii?
In alt registru, de ce nu ar fi posibila o Jandarmerie rurala, prin trecerea personalului, logisticii, competentei materiale, expertizei Politiei rurale la J.R.? O hotarare de guvern (chestiune de vointa politica, sigur...) si...gata! S-ar schimba inscriptiile de pe cele 6000 de Dacia Logan ale Politiei rurale si iar...gata! Dar este asa de simplu? Un sondaj in randul lucratorilor de politie din Pol.rom. ar fi destul de relevant.
O alta intrebare: de ce toate acestea? Eu unul as raspunde ca eficienta in mediul rural a structurilor de politie de tip jandarmerie ar fi mai mare, in raport cu actuala asezare si repartizare a fortelor. Argumentele sunt multe si nu pot fi prezentate aici datorita lipsei spatiului (este totusi un forum, serios, dar...forum, nu sesiune de comunicari). Pe scurt, o organizare pe criterii militare a structurii politienesti in mediul rural, ar contribui intr-o masura mai mare la cresterea sigurantei publice, tinand cont de asa-numitul profil etnic al poporului roman.
Cu precizarea ca acestea sunt simple idei de discutie (fara a avea pretentii de adevar absolut) ale unui visator, astept comentariile. Stima!
Back to top
Altair
Thu Nov 01 2007, 03:39PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Cred ca toata lumea doreste o clarificare cat mai rapida a situtiei incalcite din mi in ceea ce priveste relatia politie-jandarmerie,printr-o decantare a atributiilor,reorganizare,reorientare fata de necesitati si posibilitati etc.
Personal,cea mai ieftina (ca tot timpul banul e de vina cand vine vorba de schimbare) solutie mi se pare impartirea atributiilor in functie pe zone de actiune.Si anume: o forta de ordine urbana-politia-care sa actioneze in resedintele de judet eventual si in municipii,si una care sa actioneze in restul judetului,in comune,sate poate chiar si in afara asezarilor-jandarmeria.Cum spuneai si tu,costurile mi se par reduse dat fiind faptul ca aproape tot se rezolva prin transfer in interiorul ministerului.Ba mai mult,se mai iveste ocazia pt unii generali si sefi sa mai faca niste bani cu ocazia micilor ajustari la uniforme,inscriptii,insemne samd.Singura problema ar fi la varf unde ar putea pica ceva caschete cu stelute si multe ramuri de stejar.
Back to top
Dreamcatcher
Thu Nov 01 2007, 11:59PM
Registered Member #657

Cu stelute rosii, nu ?? !lol
Back to top
tezew
Sat Nov 03 2007, 01:14PM
Registered Member #31

Clarificarea asta se incearca de ani buni. UE chiar a inclus-o in cap. 24 JAI de preaderare. Numai ca stelutele rosii au reusit sa arunce destul praf in ochii stimabililor europeni pentru a-i face sa creada ca deja s-a realizat. Dar, Marilu, timpul doar cerne valorile sau rezolva si celelalte probleme?
Back to top
matusa tamara
Sat Nov 03 2007, 01:54PM
Registered Member #729

Nu se vrea la nivel inalt acest lucru,adica la nivel politic asa ca ramine cum am stabilit la timpuri noi tot noi. Drepti, inainte mars.....cu stangul pe toba cum se zicea pe vremuri, Doamne ajuta.
Back to top
Sailor
Sat Nov 03 2007, 08:16PM
Sailor
Registered Member #500

Pai problemele ivite ar trebui sa fie rezolvate de valorile cernute, dar...............!
Back to top
Altair
Sat Nov 03 2007, 09:33PM
Registered Member #385

marilu timpu e la inceput,ca doar inca suntem in tranzitie nu?
asa ca mai dureaza pana se cern,ca inca n-am scpat de bolovani,si abia apoi urmeaza pietrele.
Back to top
prada
Mon Dec 03 2007, 12:24PM
Registered Member #791

Vis-a-vis de Ochiuri, Rosu, Academie, precum si alte centre de pregatire din tara, nu stiu daca se cunoaste (daca da scuze), dar in proportie de 90% cadrele care predau la aceste institutii nu au nici macar o ora de operativ, iar cei care au nu se implica mai deloc in procesul de pregatire. In plus de ceva ani JRO se chinuie sa adopte un sistem de interventie, o modalitate de actiune, ba de la francezi, ba de la italieni, americani etc. dar nici in ziua de azi nu exista o modalitate clara, un regulament care sa spuna in situatia cutare faci asa, exista doar pachete de ordine, proceduri si alte astfel de chestii care se schimba de la an la an sau de la comanda la comanda. Totodata, un colectiv pentru o unitate de interventie se formeaza pe parcursul a ani de zile fiind vitala cunoasterea celui de langa tine si a modului in care acesta va actiona intr-o anumita situatie. Hai sa ne uitam atunci de cate organizari si reorganizari a avut parte JRO. Oare se merge pe principiul dezbina si conduce? In aceste conditii in mintea mea se naste o intrebare grea: ar trebui cumva ca Dumnezeu sa ne fereasca de inca o "mineriada"???
Back to top
Altair
Tue Dec 04 2007, 03:24PM
Registered Member #385

da
Back to top
David
Mon Dec 10 2007, 05:20PM
Registered Member #41

In orice situatie, Dumnezeu sa ne fereasca de mineriade si alte asemenea "tulburari", indiferent de nivelul de pregatire al Jandarmeriei.
In alta ordine de idei, a fost initiat un proiect de modificare a Legii 550/2004, proiect in care Jandarmeria este definita ca o forta de politie cu statut militar, componenta a fortelor de ordine si siguranta publica principale(...), care exercita dreptul de politie generala al statului...Multe din conceptele utilizate in proiect s-au folosit si pe acest forum, prin urmare, imi place sa cred ca "nu s-a stat degeaba", cum se exprima un bun prieten...Cercetare penala pentru infractiunile constatate pe timpul executarii misiunilor specifice, uz de arma reglementat, protectia personalului propriu, etc. Suna bine, ce spuneti? Pe de alta parte, prin modificarea legii, nu cred ca se rezolva probleme ca cea a formarii si pregatirii personalului, cea a stabilitatii sistemului sau a lipsei unei viziuni pe termen cel putin mediu, etc. (Aceasta ultima problema este legata de utilizarea celor doua structuri de politie - Pol. rom si J.Ro. Din pacate, sub masca unei cooperari mai mult sau mai putin eficiente, se ascunde o ciudata suprapunere de competente...)
Back to top
ex-ad
Mon Dec 10 2007, 06:41PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

... chiar mi-era dor de tine, David...
Back to top
prada
Mon Dec 10 2007, 09:54PM
Registered Member #791

"Cercetare penala pentru infractiunile constatate pe timpul executarii misiunilor specifice"
Dupa cum spune un mare contemporan in viata jandarmii, prin sutele de infractiuni constatate pe luna, cica se antreneaza sa constate adevaratele infractiuni...
Sunt chiar curios ce se intelege prin "adevarate infractiuni"... Si daca nu mai sunt miile de infractiuni care mai merg inca (gen cersetorie pentru 2000 mii lei vechi, prostitutie - aceeasi prostituata cu sute de dosare - port de arma alba pentru foarfeca celui de vinde ziare etc.) atunci pe ce vor mai face diferentele la prime?
Sa vorbim la modul serios... chiar ne credem in stare sa ducem cercetarea penala pana la capat cand printre noi, jandarmii, scuze daca jignesc pe cineva, sunt inca oameni care nu stiu ca aleea se scrie cu doi de "e"...
Se vorbeste de profesionalizarea jandarmeriei, dar noi suntem cei mai deprofesionalizati, facem de toate, dar nu stim nimic...
Imi pare rau ca sunt ata de negativist, dar asa vad eu la aceasta ora "competenta" jandarmeriei
Back to top
Altair
Tue Dec 11 2007, 02:11AM
Registered Member #385

no offense,dar cineva chiar crede ca JR poate efectua competent o cercetare penala? pai cand tre sa cautam procurori cu adevarat competenti si gasim cu greu 4 ofiteri de politie competenti in fiecare ipj,ma ia durerea de masele care tinde sa dea intr-o ciroza galopanta cu efect de trandafirita cronica cand imi imaginez o cercetare penala condusa si efectuata de ofiterii de j pe care majoritatea ii blagosloviti p'aci,si la notitele (dictate de of) pe care tre sa le scrie nscai subof care si-au cumparat bacul cu credit de la banca.noroc ca au bagat iar distonocalm la farmacii.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF