Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Sailor
Tue Dec 11 2007, 07:52PM
Sailor
Registered Member #500

Pentru asta exista celulele de "Prevenire si combatere a criminalitatii" in cadrul fiecarui IJJ cu oameni trimisi la cursuri pentru a invata pasii care trebuie urmati in cazul cercetarii penale. Si sa imi fie cu iertare dar am vazut cum 3 politisti se straduiau sa scrie un proces -verbal de perchezitie( adica 2 dictau si al 3 lea scria si le-a luat 4 ore pt 2 pagini), asa ca nu stiu cati oameni cu adevarat competenti gasim si la politie.Dar ne place sa ne uitam mai mult in curtea vecinului si sa criticam ,decat sa gasim solutii viabile pt arma din care facem parte.
Dar traim in Romania si asta ne mananca tot timpul, ca sa il citez pe Mircea Badea.
Back to top
ex-ad
Tue Dec 11 2007, 09:40PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

bai,mie-mi suna tare bine ce sice David p-acolo, dar si argumentul lui Prada e valabil, referitor la faptul ca daca nu ai oameni, de pomana ai legea. Si David face, cu regret, aceasta precizare. Pina la urma se pare ca iarasi ajungem la problemele de selectie, recrutare, promovare a personalului.

in orice caz, multa bafta Jandarmeriei si va doresc sa treceti cit mai repede pe noua lege. Va ajutam cu tot ce putem.
Back to top
ex-ad
Tue Dec 11 2007, 09:43PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

inca ceva - inteleg ca de azi s-a dat liber, oficial, la caftit derbedeii de pe stadioane? Ca era timpul...
Back to top
Altair
Wed Dec 12 2007, 12:20AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

marilu mama,putem sa dam exemple pana la anu nou despre oligofreni atat din randu jr cat si politie,parchet,judacatorii,sri,isu,spitale,parlament,cotroceni,guvern,scoli,licee si facultati,dar nu ajungem nicaieri.probabil nu ai sesizat amarul din scrisul meu cand faceam afirmatiile respective.ideea era ca din moment ce nici macar o academie nu e in stare sa scoata competenta pe banda rulanta,e cu atat mai improbabil sa se reuseasca asta intr-o institutie care sa fim sinceri nu pune accent pe intelect in recrutare,prin cateva cursuri facute in vestita constinciozitate mioritica.
Back to top
nadgob
Wed Dec 12 2007, 09:41PM
Registered Member #733

mr. Altair..Academia nu e in stare sa scoata competenta pe banda rulanta pt ca nu e rolul ei sa faca asta. academia doar te formeaza ca ofiter.competenta e data si de experienta si de interes..sa nu uitam ca in academia de politie se invata "meserie" la arma jandarmi dupa programa elaborata de o minte luminata din academie peste care nu se baga nimeni..si sunt aprobate de sefii jro..si iar ajungem la sefi..aproape fiecare om e capabil sa invete..o sa se faca multe greseli dar sa ne uitam in urma cu doar 8-10 ani si sa vedem ce competente avea jro nu in domeniul penal ci in cel contraventional..schimbarea sta in cei tineri iar stabilitatea in cei experimentati
Back to top
Altair
Thu Dec 13 2007, 12:12AM
Registered Member #385

bine mr.bogdan.multumesc de iluminare.eu in mintea mea mai odihnita asa,ma gandeam ca academia are rolul de a scoate ofiteri competenti.dar poate ma insel.pai atunci ar trebui sa scoata examenele si sa ramana doar cu cel de la admitere,si vor forma linistiti ofiteri...daca nu ii calca cumva tramvaiu.doamne fereste!
Back to top
Sailor
Thu Dec 13 2007, 08:31PM
Sailor
Registered Member #500

Unii dau la Academie indemnati de parinti sau sa duca mai departe traditia militara din familie, asa ca acei ofiteri nu vor face niciodata performanata si vor ramane la un nivel mediu , asa ca daca nu ai putina inclinatie sau nu iti dai cat de act interesul sa inveti si tu cate ceva , pentru ca mai tarziu sa ai ce sa ii inveti pe altii degeaba faci tu 4 ani de Academie.
Back to top
Altair
Fri Dec 14 2007, 04:06AM
Registered Member #385

Ar fi pacat,ca si Academia sa ajunga la nivelul celorlalte facultati din tara asta.Pt ca din pacate asa e: singura sansa ca cineva sa nu termine o facultate in Romania,este sa il calce tramvaiu.
Back to top
colonelul
Fri Dec 14 2007, 09:28AM

Registered Member #20

Ceea ce exista la ora actuala in MIRA este un melanj cel putin ciudat si nefericit. Sa ma explic.

In nici o democratie "consolidata" nu sunt amestecate structurile militare cu cele civile! Pot fi functii civile in structuri militare...Cum se poate spune despre jandarmi ca sunt "forte ale politiei" cind politia este demilitarizata???

In opinia mea jandarmii, impreuna cu alte forte militare sau militarizate care vizeaza securitatea publica, pot fi in structura MAp sau poate fi o structura distincta in subordinea Guvernului (eventual cu un secretar de stat in frunte).

Am fost martor la primii pasi facuti pentru a legifera statutul JRO. Pe vremea aceea seful IGP era gen. Pitulescu, mic la stat dar si la sfat...Mi-am dat seama de lipsa de viziune a relatiilor institionale intre politisti si jandarmi, acestia din urma fiind redusi la simplu statut de "slugi" ale baietilor din Politie.

Gen. Bunoaica a adus in fata comisiei de aparare de la Camera Deputatilor fosti colonei de jandarmi, acum la pensie, care au dovedit calitati demne de toata lauda, mult peste curvasareala specifica copoilor. Atita vreme cit vor fi in structura MIRA jandarmii vor ramine la statutul de "baieti buni la toate", buni pentru treburile murdare din sfera "ordini si sigurantei publice", concepte imbecile si depasite de realitate.

Despre ce ordine vorbim? Despre care siguranta? Atunci cind statul avea "siguranta", transformata apoi in "securitate", satutul jandarmilor era cu totul altul. Sa mai citeasca copoii si altceva decit conturile proprii de prin banci.

Am vazut politisti care erau mai aproape de lumea interlopa, ca tinuta si comportament, decit de cel al personajului care sa imi inspire "siguranta si incredere"!!!

[ Edited Mon Dec 17 2007, 10:30AM ]
Back to top
Legio
Fri Dec 14 2007, 08:02PM
Registered Member #557

Amin.Ar trebui ca,cineva in masura s-o faca,sa initieze un proiect de lege pentru trecerea jandarmeriei la MAp,asa cum e in majoritatea tarilor europene.Pareri pro sau contra?
Back to top
nexu
Fri Dec 14 2007, 11:43PM
nexu
Registered Member #224

Referitor la posibilitatea CA LUCRATORII DE JANDARMERIE SA EFECTUEZE cercetare penala - cred ca exista in fiecare unitate a JR oameni pregatiti sa faca acest lucru
Din pacate nu stiu daca selectia va fi facuta asa cum trebuie
Asa cum spunea si Merilu am vazut o gramada de politisti care nu stiu sa scrie ....prea bine........
insa trebuie sa recunoastem ca ar trebui sa invatam f. multe de la politisti pe linia cercetarii penale
cercetarea penala, desi doar pt infractiunile savarsite in conditiile prevazute de proiectul de lege, nu este o chestie chiar atat de usoara
Un lucru bun ar fi ca jandarmii nu ar mai constata toate aberatiile pe care le considera infractiuni, probabil faptele de natura penala ar fi mult mai atent selectionate.........
PS. Din pacate nu cred ca legea va intra in vigoare asa cum suna acum, deoarece daca s-ar intampla asta, Jandarmeria ar fi cu adevarat o institutie serioasa, demna de luat in seama...
Back to top
nexu
Fri Dec 14 2007, 11:51PM
nexu
Registered Member #224

In afara de atributiile pe linia cercetarii penale Proiectul de lege initiat de JR mai contine o problema extrem de interesanta - ESTE PT PRIMA DATA cand se atrage atentia ca Jandarmeria este, alaturi de Politie o forta principala de Ordine publica, avand in responsabilitate doua dintre cele 3 parti ale op (ASIGURAREA SI RESTABILIREA)

Cred ca daca vor intra in vigoare reglementarile acestui proiect de lege, JR va avea intradevar toate parghiile sa devina o institutie importanta in sistemul de ordine si siguranta nationala.

OARE SEMPERFIDELIS SE VA IMPLICA CUMVA IN SUSTINEREA ACESTUI PROIECT DE LEGE ?

CRED CA AR MERITA...
Back to top
ex-ad
Sat Dec 15 2007, 12:28AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Am inteles de la DAVID ca oricum proiectul a tinut cont de foarte multe probleme ridicate pe acest site si am convingerea ca la elaborarea lui au participat oameni cu minte si suflet.
SEMPER FIDELIS se poate implica prin amendamentele proprii si prin inaintarea acestora comisiilor parlamentare solicitate sa-si dea avizul in cazul acestui proiect (cele doua comisii de aparare, ordine publica si siguranta nationala din cele doua Camere, eventual si comisiile juridice). Sau pur si simplu prin promovarea acestuia pe website-ul nostru.
Deocamdata n-am apucat sa vedem documentul, ca sa ne putem pronunta in cauza...
Back to top
Altair
Sat Dec 15 2007, 01:06AM
Registered Member #385

Pai daca o instutuie ca jandarmeria,cu atat de mult personal(de unde rezulta ca este un consumator major al banului public) nu este o institutie serioasa,atunci speranta a murit demult fratilor.Eu zic si sper ca nu e asa,ci ca este o institutie ca oricare alta care are carentele ei.
Back to top
David
Sat Dec 15 2007, 04:10PM
Registered Member #41

"Forte ale politiei" e o treaba, "forte de politie" e alta... Nu ca n-ar fi adevarat ca, pe alocuri, jandarmii sunt "redusi la simplu statut de slugi ale baietilor din Politie", dar nu consider o eroare definirea jandarmeriei ca forta de politie cu statut militar. Ba dimpotriva. Termenul "politie" nu defineste neaparat institutia in sine.
Legat de cresterea capacitatii institutionale a jandarmeriei, raman la aceeasi parere ca acest lucru tine, intr-o buna masura, de vointa politica, foooarte influentabila...(http://www.event365.ro/Puteri_mai_mici_pentru_Jandarmerie-n119261.html). Voi incerc sa prezint si alte materiale in sprijinul acestei idei, unde se observa increderea statului in actiunile propriei jandarmerii, si, mai mult, nivelul de cunoastere a misiunilor acestei institutii...(Paza obiectivelor si reabilitarea ordinii publice ca misiuni de baza, lipsa experientei si traditiei in c.p., suprapuneri de competenta cu Pol. rom. si P.F.R. sunt unele argumente care au stat la baza lipsei de sustinere din partea Guvernului a unui proiect de modificare a Legii 550/2004, initiat in 2006 si respins in 2007 de Camera Deputatilor. Poate cu ultimul proiect, argumentat temeinic, J.Ro. va convinge.)
Generalul de jandarmerie Barbu Paraianu considera ca Jandarmeria este cel mai desavarsit organ de politie pentru razboi si cel mai eficient instrument de ordine si siguranta in timp de pace. Care ar fi argumentul de baza pentru includerea Jandarmeriei in organigrama M.Ap.N? Traditia, statutul militar, considerente economice/ergonomice (de "grupare" a fortelor cu statut militar), misiunile eminamente cu caracter militar, practica europeana? Tinand cont de actualele misiuni ale Jandarmeriei ce tin de ordinea interioara statala si de faptul ca, deseori, M.Ap.N., in constiinta publica, este sinonim cu armata, cum ar aparea implicarea cotidiana a armatei in siguranta interna, la pace?
Legio - ce exemple poti da din majoritatea tarilor europene in care Jandarmeria este componenta a Ministerului Apararii? Franta nu este cel mai bun exemplu (mai vorbim in 2009 despre asta...). Sa ne inchipuim, pentru un moment, ca Jandarmeria a fost transferata in componenta M.Ap.N.; avand in vedere alocarea bugetara crescuta pentru segmentul aparare, obligatiile asumate in cadrul NATO, "concurenta" intrainstitutionala pe segmentul finantarii, ce loc ar avea J.Ro.? Cred ca asemanator cu cel de acum: al Cenusaresei.
1197727167_41_FT161_expunere_motive_2007.pdf
1197727167_41_FT161_forma_initiatorului_2007.pdf
1197727167_41_FT161_punct_de_vedere_guvern_2007.pdf
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF