Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Rapirea
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Tue Apr 18 2006, 06:37PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

asta cu valu' e scuzabila, dat fiind ca sudul tarii e sub ape. Cit despre rapire, am precizat ca sint multe intrebari fara raspuns. Si eu am foarte multe dubii, in mod deosebit in ceea ce priveste rolul jucat de jurnalisti. Dragomir, cred eu, a picat ca musca-n lapte si n-a stiut sa gestioneze urmarile. Te-ai gindit ca poate cineva s-a folosit de el, tocmai pentru ca mai apoi sa se poata dezice de acest lucru iar povestea sa para putin credibila in cazul in care ajunge la lumina? De asta ce zici?

Back to top
don plotoner
Tue Apr 18 2006, 10:07PM
Registered Member #44

Admin wrote ...

asta cu valu' e scuzabila, dat fiind ca sudul tarii e sub ape. Cit despre rapire, am precizat ca sint multe intrebari fara raspuns. Si eu am foarte multe dubii, in mod deosebit in ceea ce priveste rolul jucat de jurnalisti. Dragomir, cred eu, a picat ca musca-n lapte si n-a stiut sa gestioneze urmarile. Te-ai gindit ca poate cineva s-a folosit de el, tocmai pentru ca mai apoi sa se poata dezice de acest lucru iar povestea sa para putin credibila in cazul in care ajunge la lumina? De asta ce zici?

Parerea mea este ca Dragomir nu a picat ca musca-n lapte .
Back to top
me
Wed Apr 19 2006, 11:34AM
me
Registered Member #11

don plotoner> cat despre tine, in afara de faptul ca ai aflat la ce folosesc comenzile Copy / Paste, ce noutati mai ai?
ca sa nu spun ca esti si cam balbait, ai postat de doua ori aceeasi chestie, la 9:54 si la 10:09, ca sa fii sigur ca o sa apara..
Back to top
ex-ad
Wed Apr 19 2006, 11:45AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu fi rau, me! Omul are si el o parere iar forumul asta e liber pentru toti.
Back to top
me
Wed Apr 19 2006, 03:52PM
me
Registered Member #11

ok. scuze dar asteptam sa fii ceva mai explicit :-)
Back to top
aciduzzu
Wed Apr 19 2006, 04:51PM
Registered Member #59

am si eu o parere: eu cred ca SENSEI se indoieste de credibilitatea acelui colonel Dragomir. Mai sunt destule lucruri care nu se leaga. Si cu telefoanele alea care e treaba? Dragomir a zis ca a vorbit Halool si cu Basescu si cu Tariceanu, dar Halool a negat, dupa aia, cand a fost luat la bani marunti. Ce ziceti?
Back to top
ex-ad
Wed Apr 19 2006, 06:00PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

bai, tata, s-a mutat Atac pe forum, ca vad ca stati toti in interogatii....
Daca sefii din SIE aveau ceva creier, nu l-ar fi dat afara pe Dragomir. L-ar fi aranjat din interior.
Cit despre rapire, mai mult decit s-a tot discutat, s-a scris, s-a comentat, poate aveti voi alte teorii. Numai nu mai bagati la interval kestia cu implicarea statului roman, ca e o mare porcarie.
Iar Halool n-a negat nimic. O sa bag inregistrarea si va lamuriti toti. Sa nu mai vb de faptul ca Ambasada Ro in Irak s-a bucurat de paza si de sprijinul acestui Halool. Asa ca hai sa n-o mai aburim, ca oricum pute. De ce nu-l intreaba nimeni pe presedinte? V-ati gasit sa va luati de un prapadit de ofiter in rezerva, ramas fara piine.
Back to top
don plotoner
Wed Apr 19 2006, 07:32PM
Registered Member #44

Admin wrote ...

bai, tata, s-a mutat Atac pe forum, ca vad ca stati toti in interogatii....
Daca sefii din SIE aveau ceva creier, nu l-ar fi dat afara pe Dragomir. L-ar fi aranjat din interior.
Cit despre rapire, mai mult decit s-a tot discutat, s-a scris, s-a comentat, poate aveti voi alte teorii. Numai nu mai bagati la interval kestia cu implicarea statului roman, ca e o mare porcarie.
Iar Halool n-a negat nimic. O sa bag inregistrarea si va lamuriti toti. Sa nu mai vb de faptul ca Ambasada Ro in Irak s-a bucurat de paza si de sprijinul acestui Halool. Asa ca hai sa n-o mai aburim, ca oricum pute. De ce nu-l intreaba nimeni pe presedinte? V-ati gasit sa va luati de un prapadit de ofiter in rezerva, ramas fara piine.

Spunea stimata doamna admin ca Dragomir a cazut ca musca-n lapte. Spuneam ca dupa parerea mea nu a cazut. Din cate am inteles din emisiunea lui DD, la data rapirii jurnalistilor, Dragomir se afla sub ancheta pentru scurgeri catre Ohanesian. Probabil Dragomir , a vrut sa -si creeze asul din maneca implicandu-se informativ in caz. Nu i-a cerut nimeni sa participe la rezolvarea cazului. S-a oferit singur alegand si calea neoficiala, respectiv trimiterea de informatii gen. Degeratu. Parerea mea este ca a avut un aport pozitiv la rezolvarea crizei. Despre scurgerile de care a fost acuzat, numai el sau Ohanesian pot sa confirme sau nu.
Back to top
don plotoner
Wed Apr 19 2006, 07:54PM
Registered Member #44

ME wrote ...

ok. scuze dar asteptam sa fii ceva mai explicit :-)

Degetel, esti credul. !lol
Back to top
Teuton
Fri Apr 21 2006, 11:25PM
Registered Member #60

colonelul wrote ...

Personal sunt interesat sa stiu de ce clasificarea este excesiva si care au fost motivele reale pentru care un ofiter SIE a fost trecut in rezerva FARA DREPTURI, dupa ce presedintele l-a facut "sabotor" in public (nu a prezentat nici o dovada in acest sens!). Dincolo de toate sunt interesat sa aflu care sunt invatamintele!!!

Daca exista cadru legal pentri asa ceva inseamna ca au existat sau pot exista si astfel de situatii. "Fara drepturi" inseamna ca, fiind dat afara pentru abateri (Statutul cadrelor militare, art. 85) nu beneficiaza de pensie militara anticipata, dar va avea pensie militara la implinirea varstei de 65 de ani, ca toti muritorii nemilitari.
Pentru pensie, militarii trebuie sa intruneasca niste conditii (legea 164/2001): varsta de 55 ani, vechime minma 30 ani (din care ca militar 15, iar din cate am inteles acest colonel de la SIE nu se incadreaza aici). Mai exista varianta cu pensia anticipata, dar si aici sunt niste conditii (reorganizare, inapt medical) - ceea ce cred ca iar nu este cazul. Ramane varianta pe care v-am prezentat-o mai sus care este perfect legala. Problema ar putea fi daca a facut sau nu abaterile alea pentru care l-au dat afara si, desi ca oameni suntem tentati sa ii luam apararea, versiunea unei singure parti nu este suficienta pentru un verdict obiectiv. Asta e treaba justitiei si inteleg ca domnul Dragomir are cateva procese pe rol.

Apropos, don colonel, nazbatia aia cu generalul cu 2 stele care nu poate fi seful unuia cu 4 stele de unde ati scos-o? Sau nu mai e valabila treaba cu "functia bate gradul"? De domnul Coldea de la SRI ce spuneti, ca atunci cand l-au numit prim-adjunct era lt. col. si avea in subordine un buchet de generali cu 2,3 stele?
Back to top
SENSEI
Sat Apr 22 2006, 03:20PM
Registered Member #56

Hi. Vad ca intrebarile persista iar raspunsurile se lasa asteptate.Pe mine ma intereseaza Rapirea.Cred ca lucrurile sunt mult mai complicate in ceea ce priveste implicarea politiei irakiene.Daca aceasta politie a fost asa viteaza in eliberarea romanilor, nu pricep cum de i-a lasat pe ailalti in pivnita? Ce cauza ar fi servit, ca nu mai inteleg?
Cat priveste credibilitatea lui Dragomir, sustin, fara suparare, ca am indoieli serioase.Nu vreau sa ma lansez in speculatii, dar personajul nu m-a convins si pare ca si-a epuizat argumentele.
Back to top
colonelul
Mon Apr 24 2006, 11:08AM

Registered Member #20

Pentru Teuton,

cazul Coldea este un anus contra naturii si vine sa intareasca ideea ca presedintele promoveaza doar de dragul de a promova. Situatiile gen "functia bate gradul" sunt situatii anormale si contravin spiritului ghidului carierei. Inseamna ca in cazul respectiv ceva este ori exceptional de bun ori foarte putred, in conditii de normalitate asa ceva este exclus.
Cazul din SIE il cunosc personal si cei care ma stiu cunosc ca sunt, de cele mai multe ori, foarte atent cu afirmatiile publice, sau private chiar...
Am lucrat cu foarte multa atentie la legea privind statutul cadrelor militare si s-a incercat, in acel moment, sa se previna promovarile excesive. Personal nu cred ca asemenea personaje se bucura de respect si sunt, adesea, simple exercitii de putere din partea fortelor politice. Nu constituie, de cele mai multe ori, personaje care sa demonstreze ca merita asemenea "catapultari". Promovarea dlui Coldea nu are un temei realistic cu unul de imagine!
Back to top
don plotoner
Mon Apr 24 2006, 09:58PM
Registered Member #44

Pt. don colonel
Dincolo de continutul postului dvs. ( care nu este bine documentat- surse care numai surse nu sunt), termeni ca "anus, orgasm etc" nu fac decat sa evidentieze o reala refulare scriptica pe care o asterneti in singurul loc permis: site-ul dvs. Recomand o exprimare decenta .
Back to top
colonelul
Tue Apr 25 2006, 02:35PM

Registered Member #20

Prietene, expresia "anus contra naturii" este folosita pentru situatii caracterizate prin nefiresc, prin abateri de la normalitate iar aceasta avansare, in opinia mea, nu este conforma cu ghidul carierei ofiterilor din fortele armate, mai ales ca s-a facut destul tapaj referitor la implicarea presedintelui in aceasta numire.
Dincolo de aceasta expresie, pe care acum am explicitat-o, restul nu cred ca merita observatiile cu care le-ai amendat. Evident ca fiecare are acces la surse informationale in functie de relatii si de "vechimea" in cimpul muncii!
Cit despre refularea scriptica trebuie sa recunosc ca este un termen nou si voi cauta sa-l promovez in sfera mea de relatii...
Back to top
don plotoner
Tue Apr 25 2006, 05:14PM
Registered Member #44

Va inteleg. Poate puteti spune totusi in ce a constat munca in care ati si imbatranit. Are oare vreo legatura cu cat de bine pretindeti ca sunteti de documentat?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF