Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
GSPI ACVILA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
terese
Wed May 10 2006, 11:45PM
Registered Member #48

esti faoarte BUN si m-ai impresionat teribil cu acele deosebite cursuri in SUA. in special cu NSA (probabil ca esti foarte pasionat de NATO - piine buna de mincat pentru rominii scoliti pe meleaguri straine).
poate ca am exagerat si imi cer scuze pentru ca nu am vrut sa fiu ironic, dar ai ceva concert de spus referitor la acest topic? facem unul separat pentru autobiografii si altul pentru intrebari si raspunsuri. admin a spuc ca se va ocupa de premii.
si cred ca ai inceput sa incurci topicul...dar nu face nimik, faptul ca ai auzit de NSA te face sa cresti mult in ochii mei.
Back to top
terese
Wed May 10 2006, 11:56PM
Registered Member #48

iar daca ai fost la National Security Agency si mai tare. pacat ca nu ai inteles nimik din cursurile acelea.
Back to top
killbill
Thu May 11 2006, 03:31AM
Registered Member #82

super tare faza euclid!sa vezi ce audienta o sa am!apropo,i-am vazut pe "monstruleti",iar pe unii ii cunosc destul de bine
Back to top
me
Thu May 11 2006, 06:27AM
me
Registered Member #11

cineva spunea ca trebuie sa si argumentam postarile. hai sa explic cum e cu echipamentul. luptatorul:
- degeaba face catarari in espadrile cand in actiune va face rapel pe beton in echipament si bocanci
- degeaba sare din avion in trening si adidasi (cand la sol sunt 25 de grade, la 3000m sunt 44,5) cand in actiune va sari cu echipamentul si in bocanci
- degeaba se antreneaza la sala in kimono pe saltea cand in actiune va da mawashi ala de rahat in echipament si in bocanci.
pentru ultima data> nu te mai uita la filme, dauneaza inteligentei.
Back to top
terese
Thu May 11 2006, 09:35AM
Registered Member #48

corect . asa mai vii de acasa si cred ca putem sa discutam. spre exemplu pt parasutism trebuie sa ai un anumit tip de echipament, un anumit tip de bocanci, sa folosesti container pentru restul materialelor iar acesta se face special pentru dotarea pe care o ai (ori la noi in tara vezi din ce in ce mai rar asemenea chestii).
pentru scufundari ai nevoie de echipament si mai performant (aparat de scufundare cu circuit inchis, deschis, armament navalizat- si poate ai sa rizi cei de la scafandri nu au asa ceva, echipament de comunicare subacvatic). daca vrei sa complici si mai mult lucrurile incearca sa faci un salt cu parasuta pe apa , in rominia destul de greu (nu exista locuri pt uscarea tehnicii, nu exista ambarcatiuni individuale si nici chiar veste de salvare).
in general la noi se pierde din vedere un lucru important si anume ca toate acestea sunt doar modalitati de deplasare, deci se presupune ca dupa ce ai folosit asemenea procedee esti gata sa incepi si lupta ( si cum sa faci asta cind la noi in tara un costum de scufundare uscat este o utopie).
eu prin echipament de antrenament m-am referit si la arme cu kituri de conversie (pt cei care nu cunosc ofera posibilitatea de a utiliza munitie cu vopsea), echipament de protectie pt ele, locuri special amenajate in care sa te antrenezi ( nu prea mai merge acum sa gasesti o cladire in constructie si sa mergi sa te antrenezi acolo, plus de asta nu prea iti atingi scopurile tot incercind sa eviti gaurile din podea). despre tragere nici nu vreau sa mai discutam pentru ca si aici suntem inapoiati deoarece poligoane care sa permita tragerea pe directii diferite nu prea exista si nu mai spun ce ar insemna un killing house (antrenament real cu munitie reala).
si daca tot vorbim de dotare hai sa incercam sa facem toate aceste lucruri pe timp de noapte (cam atunci se desfasoara majoritatea interventiilor).
nu cred in Rambo sau alte peronaje de genul acesta dar eu cred ca ceva de genul acesta trebuie sa aiba o echipa de interv CT.
sunt de acord ca poti face oriunde pregatire dar pentru nivelul acestsa ar trebui sa depasesti faza in care sa strabati tot bucurestiul sa ajungi la fort( care e tot mai inundat si nici nu prezinta siguranta a muncii), si nu mai vb pe timp de iarna atunci cind posibilitatile de lucru in aer liber sunt destul de restrinse.
daca in cele enuntate am strecurat vreo fabulatie astept comentarii si o prezentare generala a unei astfel de echipe.
P.S. si vb la modul serios ME scopul pt care am venit aici este cu totul diferit de a schimba ironii cu ceilalti. daca ai o pregatire in domeniu adu si o urma de lumina in calea noastra. pe mine argumente de genul cursurilor facute nu prea ma conving si oricum nu cred ca ma ajuta cu nimik.
Back to top
free sky
Thu May 11 2006, 10:02AM
Registered Member #4

mai oamenilor, vad ca va pricepetzi, atzi studiat, poate unii chiar atzi lucrat in asemenea structuri, dar raspundetzi-mi si mie la o intrebare care-am mai pus-o mai acu vreo luna si n-am primit raspuns. In cazul unei luari de ostatici de catre un grup terorist in Bacau sa zicem, care dim multitudinea asta de speciali intervine( SIIAS, SPIR, GSPI, SRI-AT, SPP-AT, Serviciul specializat al Jandarmeriei)? Ca tare ma tem ca ar actziona totzi, si din exces de zel ar ramane doar cadavre in urma..
Back to top
terese
Thu May 11 2006, 12:06PM
Registered Member #48

daca vb de terorism abilitat de lege BAT. SPP si jandarm nu intra in discutie, iar SPIR; DPIR au competenta locala. o alta problema se ridica : de multe ori granita intre terorism si crima organizata este prea mica pentru a fi siguri ca actioneaza cine are competenta legala conforma cu legea noastra incilcita. daca vb de terorism intra in joc SRI, daca vorbim de criminalitate MAI. dar la noi nu deranjeaza pe nimeni chestia asta, ca s-ar putea pierde secunde pretioase cu stabilirea fortelor responsabile, ca poate evenimentul poate fi un simplu act criminal, fara a avea conotatii teroriste sau vice versa. si cred ca nici daca intervine cine nu trebuie nu se va supara cineva. DOAR TRAIM IN ROMINIA. (CU ATIT MAI MULT NU VA RASPUNDE CINEVA).
dar aspectul cel mai important, din punct de vedere al dotarii si pregatirii , sunt sanse mari de a se termina cu foarte multi morti. eu cred ca chiar daca am rezolva problema cu CINE sa intervina ar aparea una si mai mare CUM?
Back to top
free sky
Thu May 11 2006, 12:52PM
Registered Member #4

pai ce spui tu e un lucru extrem de grav. cum adica? la asa o gramada de speciali sa nu fie una(structura) capabila ?
Back to top
me
Thu May 11 2006, 02:48PM
me
Registered Member #11

sa zicem ca nu mai sunt tocmai la zi cu pregatirea in ziua de azi dar eu am facut cel putin 6-7 parasutari pe apa.
asteptam sa ma corectezi asupra temperaturii in aer, cand la sol sunt 25 grade, la 3000 m sunt 5,5 grade.. :-)
nu spun ca sunt necesare toate cele ce le spui tu, doar ca nu sunt indispensabile chiar toate.
Back to top
blackwater
Thu May 11 2006, 03:12PM
Registered Member #33

greu e sa intelegi....interventia in Romania o asigura BAT..
Back to top
free sky
Thu May 11 2006, 03:30PM
Registered Member #4

serios? si gspi si siias ce asigura? sau mai bine ei nu asigura, au respins si solicitarea de protectzie a lui Macovei. cica spp s-o faca
Back to top
me
Thu May 11 2006, 04:04PM
me
Registered Member #11

gspi si siias asigura zona de operatii
Back to top
ronnin
Thu May 11 2006, 08:08PM
Registered Member #83

cred ca o sa se descurce de minune...
Back to top
free sky
Fri May 12 2006, 02:14PM
Registered Member #4

poate operatzii de hernii de disk. :p

[ Edited Fri May 12 2006, 02:14PM ]
Back to top
me
Fri May 12 2006, 03:09PM
me
Registered Member #11

am vreau noi! :-)
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF