Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Militari romani cazuti la datorie
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Tue Apr 07 2009, 01:24PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

"Un militar român a fost ucis în Afganistan, anunţă MApN
Astazi, ora 11:32

Un ofiţer a fost ucis şi alţi patru militari au fost răniţi astăzi, în jurul orei 7.45 (ora României), în Afganistan. Cei patru militari răniţi sunt în stare stabilă, iar, în funcţie de rezultatul investigaţiilor medicale, se va decide dacă vor fi transportaţi la spitalul militar din Rammstein, Germania, potrivit MApN.

Trei dintre militarii răniţi marţi în Afganistan au răni grave, iar al patrulea a suferit leziuni mai uşoare.

Răniţii au fost transportanţi cu două elicoptere MEDEVAC, doi la spitalul din baza militară Lagman, iar doi la Kandahar.

Căpitanul Iuliu-Vasile Unguraş conducea o misiune de patrulare, formată din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevră, pe autostrada A1, Kandahar Kabul.

La 20 km. nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei, ofiţerul şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru militari au fost răniţi.

După atac, zona a fost securizată, iar militarii răniţi au fost evacuaţi la spitalele militare din Lagman şi Kandahar.

Ministrul Mihai Stănişoară, şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin şi întreaga conducere a Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi este alături de familia greu încercată, se mai arată în comunicat.

"Am pierdut un alt camarad în Afganistan. Ceilalţi patru militari implicaţi în incident sunt în stare bună. Din păcate, nicio armată din lume nu poate să asigure sută la sută siguranţa militarilor săi'', a declarat Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN.

Căpitanul Vasile Unguraş avea 32 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

Căpitanul Vasile Unguraş, care făcea parte din Batalionul 21 Manevră Predeal, se afla în Afganistan la a doua misiune într-un teatru de operaţii extern, după ce în 2006 el a participat la o misiune în Irak, au declarat reprezentanţi MApN.

Căpitanul se afla din luna ianuarie în Afganistan. "

sursa: realitatea.net

[ Edited Tue Apr 07 2009, 01:25PM ]
Back to top
ronin
Tue Apr 07 2009, 02:21PM
Registered Member #70

Pacat de el...
Datoria cui ???
Poate "pot" exista ratiuni mai inalte la care noi nu avem acces, dar Romania executa fara sa carteasca ceea ce decid altii..., Basescu a promis lui Obama trupe suplimentare pt. Afghanistan.
Stapanii lui Obama sunt tot aia ai lui Bush, numai ca asa prevede rotatia...
Cutremur in Italia, IED in Afghanistan, proteste la Chisinau, etc...toti acestia sunt romani si nu ar fi murit daca aveam "coloana" atunci cand trebuia...
Iar politica este plina (inca) de multi intrusi si lingai.
Mi-as dori o lovitura der stat data de spionajul romanesc, acel segment de calitate..., dar ma tem ca inca nu-i timpul...
Back to top
sy
Tue Apr 07 2009, 03:19PM
Registered Member #1703

Dimnezeu sa/l odihneasca in pace! Asta arata cat de putin suntem pregatiti pentru un rayboi de tipul Afganistan...culmea nu numai noi
Back to top
alin
Tue Apr 07 2009, 03:21PM
Registered Member #1206

Da, sa dea D-zeu sa se odihneasca in pace, nu meritau soarta asta..Un moment de respect pt curajul si sacrificiul lor!
Back to top
romak
Tue Apr 07 2009, 03:28PM
Registered Member #1407

ce sa mai spunem?cuvintele nu-si au rostul.stiau unde merg,cunosteau pericolele pe care le implica misiunea din afganistan.al doilea ofiter in cateva zeci de ore...,cineva trebuie sa indeplineasca si aceste misiuni,desi este greu de spus daca acestea ne sunt sau nu de folos.am TOT RESPECTUL pentru militarii nostri care-si risca zilnic viata in teatrele de operatii.sincere condoleante familiilor celor ofiteri.
Back to top
ronin
Tue Apr 07 2009, 04:14PM
Registered Member #70

Pai sa-i doteze macar cu MRAP-uri..., altfel Romania sa refuze a mai trimite trupe fara protectie contra IED...

"The companies that have been awarded the MRAP contracts are ramping up their production capabilities ... I am pressing them very hard to see where they can cut the time scale as well as increase their production ... You have to look outside the normal bureaucratic way of doing things and so does industry – because lives are at stake."

• Defense Secretary Robert M. Gates, March 27, 2007

LINK

Back to top
ronin
Tue Apr 07 2009, 04:21PM
Registered Member #70

Nu ma pot abtine, ca unul care a fost acolo, in Irak, si ca unul care a avut prieteni care au murit din cauza unor papagali cu relatii la Casa Alba...!!!

Romania, repet, sa accepte sa trimita trupe numai si numai daca trupele sunt dotate cu MRAP-uri..., si nu cu lazile alea, Humvee, in care mori sigur...!

Ce dobitoci se ocupa de strategia de lupta a trupelor romane in Irak si Afghanistan..???

Tot asa este si in politica asta imputita, cum sa inteleaga ei ce se intampla acolo din biroul lor de c...t, burtosi imputiti ce sunt...
Back to top
alin
Tue Apr 07 2009, 04:48PM
Registered Member #1206

ronin, anul trecut in Afganistan avem doar cateva Humvee-uri si restul TAB-uri, anul asta s-a inversat raportul (avem Humvee nivel 5)..DAR, singurul vehicul care rezista la IED-uri este intradevar MRAP-ul (Cougar)..sa fim realisti, cui ii pasa de militarii din teatre, cine apare la tv si declara ca sustine procesul de modernizare si dotare, o face doar pt imagine..la noi contractele de achizitie se fac pe baza de comisioane..modelul de TAB elvetian, Pirania, a ajuns in teatre fara camere de observare color(desi erau prevazute in specificatii)si cu multe alte defecte...
inca o data imi exprim regretul pt durerea suferita de familiile lor!

[ Edited Tue Apr 07 2009, 05:01PM ]
Back to top
sy
Tue Apr 07 2009, 05:22PM
Registered Member #1703

Acu cateva luni a fost scandal in M Britanie cand cativa ofiteri din SAS si.au dat demisia tocmai din cauza asta...e bataie de joc...dar militarii sunt oameni seriosi si isi fac meseria in tacere...iar guvernului nu.i pasa
Back to top
john_doe
Tue Apr 07 2009, 05:39PM
Registered Member #1631

L-am cunoscut personal pe capitanul Unguras... Tatal sau este ofiter de Vanatori de Munte, fratele sau este tot Vanator de Munte. Sincere coondoleante familiei sale... Si o intrebare... Pana cand pana mea o sa mai murim pe fronturile altora???
Back to top
NIN
Tue Apr 07 2009, 06:27PM
gidearom
Registered Member #1714

De parca ii pasa guvernului de ceva in tara asta....
Back to top
SPP Nimitz
Tue Apr 07 2009, 10:10PM
-
Registered Member #1268

In Afghanistan se pleaca pentru bani, orice am vrea sa zicem, chiar se plateste la unele unitati plecarea, pt ca e vorba de multi bani, doar despre bani e vorba.

[ Edited Tue Apr 07 2009, 10:21PM ]
Back to top
Altair
Tue Apr 07 2009, 10:28PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Humvee sunt adevarati magneti pt insurgenti.Cand le vad,le ataca,nu mai conteaza ce drapel arboreaza.O decizie total neispirata aceasta dotare,plus ca protectia este terci in comparatie cu dispozitivele din teren.
Back to top
Pârvu Florin
Wed Apr 08 2009, 01:11AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Avea si Unguras un vis pe care nu si l-a indeplinit, sa sara cu parasuta... Dumnezeu sa-l ierte...
Am onoarea sa va salut, Domnule capitan Unguras!

[ Edited Wed Apr 08 2009, 01:12AM ]
Back to top
whitewolf
Wed Apr 08 2009, 01:23AM
Registered Member #1464

Dumnezeu sa-l odihneasca. Fara o armata prezenta in teatrele de operatii, in zonele de conflict Romania nu exista in politica externa. Nu suntem in postura unei neutralitati parsive, nu ne permitem asta. Si fara o armata cu o logistica reala, la zi, ne ducem degeaba acolo.
Respect.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF