Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Militari romani cazuti la datorie
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ronin
Mon Apr 13 2009, 10:36AM
Registered Member #70

Altair wrote ...

le doteaza cu warlock.numai ca insurgentii au depasit demult faza cu telefonul(nu ca nu s-ar mai folosi),si au trecut la chestii mai complexe ca declansatoare cu intarziere si fotocelula.pana una alta nu putem compara dotarea lor cu a noastra la niciun capitol.si nu ma refer doar la tehnica de varf.vorbesc de statii radio care iti rup spatele si mor dupa 2 ore,de faptul ca noi exportam armament nou si folosim armament vechi iar ei fac exact invers,ca ei au sprijin aerian si noi nu,ca nu avem bocanci de desert sau de iarna,ca avem tinuta universala (inainte de 2004 aveam tinuta veche dar macar era adaptata cat de cat anotimpului,iar acum nici macar asta nu se mai face), vorbesc ca in general un american care isi serveste tara este respectat atat de populatie cat si de guvern prin remuneratie si ajutor in intemeierea si intretinerea unei familii,a dobandirii unei educatii sau competente profesionale. imi pare rau ca am deraiat de la subiect,si memoria celor cazuti nu trebuie intinata cu nemultumirile si frustrarile mele (noastre).pentru asta imi cer scuze.
Vroiam doar sa zic ca acel general a spus mai mult decat o mana de cuvinte.Cine le intelege nu are nevoie de lamuriri.Cine nu....din pacate au painea si cutitul.

Si CIA-ul, Mossadul si celelalte Servicii de spionaj aliate, pe unde le vezi...?!
Nu ar putea ele, oare, CONTROLA informativ ZONA...?!

Ba da..., dar interesele US (etc) din zona nu tin cont de soldatii "de stat" sau privati...

[ Edited Mon Apr 13 2009, 10:37AM ]
Back to top
NIN
Mon Apr 13 2009, 01:18PM
gidearom
Registered Member #1714

Felicitari Denton, buna treaba. Marea majoritate din decese au fost cauzate de IEDuri... poate asta ar trebui sa le zica ceva birocratilor care dau cu pixul si zic unde se duc banii, dar se pare ca nu.... pl calului
Back to top
1 vultur
Mon Apr 13 2009, 04:52PM
Registered Member #1712

O foarte buna cale de a evita IED-urile este posesia INFORMATIEI.Ori in ceea ce priveste informatiile noastre....ele sunt practic inexistente.
Back to top
romak
Tue Apr 14 2009, 09:19AM
Registered Member #1407

cas-ul ese asigurat,de regula ,cu avioane A-10 siF-18.ah 64 este folosit pentru protectia apropiata a elicopterelor Medevac si a celor de transport.tab-urile aveau[in 2007]dispozitive destinate bruiajului.informatii existau,cand erau suspiciuni era cerut EOD-ul care cerceta obiectul.
Back to top
truepride
Tue Apr 14 2009, 08:24PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Pentru majoritatea notiunea de "informatie" este inexistenta... Nu numai ca nu exista, dar si daca ar exista marea majoritate nu stiu sa o utilizeze...
Toate drumurile duc la Roma- spune un antic proverb, si toate discutile de pe forum duc la o singura concluzie: TREBUIE SCHIMBATA MENTALITATEA!!!!
Back to top
cturmentat
Mon Jun 15 2009, 09:36PM
Registered Member #1840

Eu am pus toata lista lui Denton pe mail si am dat-o tuturor cunoscutilor.
Oamenii trebuie sa stie cati oameni au murit in numele acestei tari.

Respect Armata Romana !!!

P.S. Multumim Denton !!!
Back to top
ronin
Tue Mar 02 2010, 03:28PM
Registered Member #70

Camarazii din Batalionul 313 Cercetare ne exprimam profundul regret pentru trecerea în nefiinta a maiorului Adrian GRAMA, comandant de grup si companie cercetare în cadrul batalionului, profesionist de o înalta tinuta morala, care s-a dedicat trup si suflet meseriei armelor pe care a slujit-o cu credinta. Suntem si vom fi mereu alaturi de familia îndoliata si ne exprimam cele mai sincere condoleante si profunda noastrs compasiune. Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!

"Noi, Iulia si Teodora, sotia si fiica lui Adrian Grama, vrem sa va anuntam ca sotul si tatal nostru nu mai este astazi alaturi de noi. El a murit miercuri, 3 februarie 2010, în urma unui teribil accident. Ne-am luat adio de la el sâmbata dimineata pe 6 februarie. Cei care doresc, pot fi alaturi de el si de noi."

LINK
Presa Militara.

Sincere Condoleante !
Back to top
Pârvu Florin
Wed Mar 03 2010, 10:00AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Un loc drag inimii lui Adi si tuturor celor din 313 fotografiat in dupa amiaza zilei in care a murit, la 1o minute dupa ce am aflat cumplita veste...

Back to top
ronin
Thu Mar 04 2010, 08:20PM
Registered Member #70

LINK

Back to top
Pârvu Florin
Thu Apr 29 2010, 10:29PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

În noaptea de luni spre marţi, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare au intervenit la mai multe incendii, 3 dintre ele fiind provocate de trăsnete. Trei şuri din Petreşti, Decebal şi Ieghe-rişte au fost cuprinse de flăcări.

Din păcate, în timpul uneia dintre intervenţii plutonierul major Lisnic Barth şi-a pierdut viaţa, iar colegul său, sergentul major Kompasz Gabriel, a fost uşor rănit.
Un trăsnet a fost cauza incendiului izbucnit la şura lui R. Ştefan din Petreşti, strada Principală nr. 392. Secţia de pompieri Carei a intervenit la Petreşti cu două autospeciale sub comanda plutonierului major M. Dumitraşcu.
Dată fiind amploarea intervenţiei, dar mai ales accidentul soldat cu moartea unui pompier şi rănirea unui alt subofiţer, la faţa locului s-au deplasat inspectorul şef al ISU, colonel Gheorghe Strâmb, care a preluat comanda intervenţiei, prim-adjunctul său, colonel Iulian Burz, şeful Centrului Operaţional, colonel Vasile Sălăgean, şeful Inspecţiei de Prevenire, colonel Nelu Hauşi, purtătorul de cuvânt al in-stituţiei, căpitan Aurel Ulici, şi comandantul Secţiei de pom-pieri Carei, căpitan Cristinel Guraliuc.
La incendiu au fost prezenţi şi pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al comunei Petreşti cu o auto-specială, care au încercat să localizeze focul până la sosirea colegilor militari.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.20. În urma intervenţiei prompte a pompierilor militari şi civili, s-a reuşit salvarea casei de locuit şi a unei părţi a ane-xelor gospodăreşti, estimate la aproximativ 150.000 lei. Pagu-bele produse de incendiu au fost evaluate la aproximativ 40.000 lei.
În timpul intervenţiei plutonierul major Lisnic Barth, în vârstă de 36 ani, şi-a pierdut viaţa iar sergentul major Kompasz Gabriel, în vârstă de 24 ani, a fost uşor rănit. Cel de-al doilea a fost adus imediat după accident la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde s-a constatat că nu are răni grave sau fracturi, fapt pentru care azi va fi externat.
Pompierul mort nu pre-zenta răni pe corp sau pe cap, după toate probabilităţile, deşi avea casca de protecţie pusă; grinda care l-a lovit i-a provocat fie o fractură de bază de craniu, fie una cervicală.

Pompierul decedat n-a avut nicio vină

Kompasz Gabriel, cel care s-a aflat la câţiva centimetri de Lisnic atunci când acesta a murit, a povestit pe scurt ce s-a întâmplat: “Incendiul era deja lichidat, mai era un focar sub stiva de lemne de foc aflată lângă peretele şurii. În timp ce stingeam acolo, grinda cea mai mare a acoperişului s-a prăbuşit şi l-a lovit direct în cap pe colegul meu, iar pe mine m-a atins în cădere”.
Inspectorul şef al ISU, colonelul Gheorghe Strâmb: “Viaţa demonstrează că meseria de pompier nu este numai plină de satisfacţii, ci şi una supusă riscului. Exemplul îl constituie tragica întâmplare în care şi-a pierdut viaţa colegul nostru plutonier major Lisnic Barth. Este o meserie pe cât de nobilă, pe atât de periculoasă. Pom-pierul decedat nu a greşit din punct de vedere al respectării Normelor de protecţie a muncii, a fost un eveniment tragic în urma căruia vom lua măsuri suplimentare pe viitor. Lisnic Barth va fi avansat post mortem la gradul de sublo-cotenent, iar familia, alături de condoleanţele noastre, va primi echivalentul a 5 solde de la inspectorat şi suma de 2.000 lei de la Fundaţia noastră, «Turnul pompierilor». Colegul nostru va fi înmormântat cu onoruri militare joi, de la ora 15”.

LINK
Back to top
Pârvu Florin
Thu Apr 29 2010, 10:40PM

Registered Member #1287

Respect eroilor pompieri!

[ Edited Thu Apr 29 2010, 10:42PM ]
Back to top
carp
Fri Apr 30 2010, 01:55PM
Registered Member #2532

DUMNEZEU II TINE LANGA EL PE OAMENII BUNI
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA
Back to top
1\*
Sat May 01 2010, 12:15AM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Back to top
msimula
Sat May 01 2010, 02:34PM
Registered Member #2287

Prin natura muncii si specialitatii acestora, pompierii sunt printre cei mai solicitati militari, care actioneaza pe timp de pace, pe teritoriul tarii. Avem ocazia sa-i vedem zi de zi in actiune pe cei de la ISU, prin formatiunile SMURD, scafandri, etc, din cadrul detasamentelor de pompieri. Sunt de notorietate interventiile pompierilor la “zgarie norii” de pe b-bul Elisabeta si din Piata Victoriei, din Bucuresti si de oriunde, facandu-si datoria cu prisosinta. Tin sa-mi aduc omagiul, tuturor eroilor pompieri si celor disparuti recent, in evenimente tragice.
Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i tina aproape !
Back to top
Pârvu Florin
Sun May 02 2010, 09:15PM

Registered Member #1287

Pe 24 mai 2004, sapte militari au murit alaturi de alti 11 oameni intr-unul dintre cele mai cumplite accidente carora le-au cazut vreodata victime pompierii...
Sa nu-i uitam niciodata pe fratii nostri!

Nicolae Jianu, 25 de ani, Rusetu, Buzău
Valentin Cezar Manta, 21 de ani, Tisau, Buzau
Georgian Medeleanu, 21 de ani, Blăjani, Buzău
Doru Mihai Mihalache, 33 de ani, Buzău
Romeo Necula, 35 de ani, Verneşti, Buzău
Florin Valentin Oprea, 21 de ani, Blăjani, Buzău
Liviu Stan, 23 de ani, comuna Tisau, Buzau

Dumnezeu sa aiba mila de sufletul lor, sa ii intareasca pe cei raniti si ne ierte si pe noi...

LINK

[ Edited Sun May 02 2010, 09:19PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF