Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
cate putin despre SRI
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
NoName
Tue Apr 21 2009, 11:10PM
Registered Member #1740

Tot citesc pe aici si vad ca unii au impresia ca SRI-ul este un fel de Dumnezeu al Romaniei. Daca ajung sa lucreze in SRI, se mantuiesc. Nu lucrez in sistem (sunt jurnalist) dar stiu destul de bine cu ce se mananca SRI-ul. Intradevar, in sistem exista cativa oameni destepti, dar sa nu credeti ca toti care lucreaza acolo au capacitati extraordinare. Sa lucrezi in SRI este un job ca oricare altul, numai ca aici standardele sunt mai ridicate decat in alta parte. Nu e ca in filmele cu James Bond... Sunt foarte multi care fac greseli enorme (si credeti-ma ca stiu ce vorbesc) si nu sunt greseli care, spun ei, sunt facute intentionat pentru a afla ei nu stiu ce! Nu e adevarat.
Nu am incercat niciodata sa intru in sistem dar am vazut cum arata toate testele care se dau acolo. Majoritatea sunt floare la ureche. Cele mai ipocrite mi s-au parut cele de cultura generala (o parte dintre intrebari), dar si acestea sunt relativ usoare. Daca stai bine si cu psihicul, ai toate sansele sa intri in sistem. Unii vorbeau de nepotism. Posibil ca si acesta sa fie un criteriu de selectie dar, sa gandim si logic. Sa spunem ca sunt 100 posturi disponibile. Este posibil ca 99 dintre ele sa fie rezervate, dar unul tot ramane pentru un baiat destept.
Back to top
Altair
Wed Apr 22 2009, 01:46PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Ar fi corect ce zici,numai ca posturile sunt in jur de 4,5 pe judet,si nu in toate judetele o data.asa ca,crede-ma ca alea 4,5 in fiecare judet sunt acontate de apropiati ai sristilor de acolo,sefi de politie etc.
Back to top
Anadir
Wed Apr 22 2009, 04:19PM
Registered Member #615

pai deja daca zici ca doar 1% din posturi sunt libere pt concurs restul fiind date pe sub masa mi se pare fff grav...
sunt convins ca sunt destui care intra si fara pile dar sunt si mai sigur ca o sa te treaca prin toate emotiile si chinurile asteptarii si o sa-si bata joc de tine daca nu ai pe cineva care sa te informeze cum sta treaba....
si cred ca sunt destui aici pe forum care sa confirme ceea ce am spus...
nu cred ca cineva dintre cei de pe forum care lucreaza la SRI se crede vreun Dumnezeu al Romaniei... poate cei cu ceafa ff groasa si cu multe stelute pe umar adunate in doar cativa ani de cariera..
ce zici tu e partial adevarat.. cred ca mai degraba noi cei din societatea civila ii vedem pe cei cu functii mari in sistem ca pe niste zei pentru unele avantaje de care beneficiaza off the record...
sincer acum, si eu mai am viziunea aceasta asupra unor baieti din sistem care nush dak sunt zei...:)) dar se comporta ca atare ridicandu-se deasupra tuturor legilor si "prostilor" , "muritorilor" de rand... dar cu siguranta baietii tineri care isi doresc ff mult un loc in politie sri sie mapn spp sts si sunt dispusi sa invete si sa munceasca pt el nu tind spre acest statut de zeu...

[ Edited Wed Apr 22 2009, 04:21PM ]
Back to top
ronin
Thu Apr 23 2009, 07:45PM
Registered Member #70

LINK

Mi se pare interesanta "Viziunea Strategică
2007-2010" a SRI.

"De asemenea, trebuie avută în vedere şi apariţia unor noi vulnerabilităţi sau activarea / accentuarea unor provocări emergente la adresa securităţii naţionale, precum diminuarea accesului statului român la resurse vitale pentru realizarea intereselor naţionale.

Pentru contracararea acestor riscuri şi vulnerabilităţi, este critică dezvoltarea capacităţii de percepţie anticipativă care să permită evitarea surprizei strategice, domeniu în care eficienţa activităţii serviciilor de informaţii are un rol fundamental."

"Înfiinţarea unei structuri de Planificare Strategică, ca senzor al deficienţelor instituţionale şi depozitar al propunerilor de corectare sau modernizare transmise din interior şi exterior, care să structureze şi să planifice procesul de transformare în etape pragmatice şi relevante."

"Îmbunătăţirea componentei analitice, mai bine armonizată cu palierul operaţional, pentru a asigura capacitatea de:

􀂾 prognoză corectă, pe termen mediu şi lung, în combaterea riscurilor asimetrice - interne şi externe – aflate la interferenţa responsabilităţilor diverselor servicii de informaţii naţionale;

􀂾 expertiză multidisciplinară, necesară analizelor de risc şi a înţelegerii fenomenelor actuale;

􀂾 conectare la “reţeaua” analitică naţională, prin implementarea contractării pe termen limitat a unor proiecte utilizând institute de cercetare şi analiză din mediul academic, economic şi din societatea civilă.

Poate dezvolta cineva cele de mai sus ???

[ Edited Thu Apr 23 2009, 07:50PM ]
Back to top
8523
Fri Apr 24 2009, 12:26AM
Registered Member #1028

I.
Eu nu cred ca :
- 99% din posturi sunt date pe sub mana. Acest 1% e un numar care sa arate, psihologic, cat de mic e numarul de profesionisti din S.R.I. Inseamna ca 1% din posturi fac treaba la S.R.I. S-ar vedea, in rau.
- Serviciul aloca acele posturi de top oamenilor care nu au habar;
- trebuie sa va ganditi la S.R.I., ca la un Servicul deja modernizat, la un Serviciul TEORETIC(pentru ca asta ar insemna perfectiunea in absolut);
- nu se mai dau rateuri la S.R.I. ;
- datorita unor indivizi trebuie sa ii bagat pe toti in oala.

II.
Cred ca:
- trebuie sa avem oameni normali, care sa nu stie prea multe si sa nu fie niste profesionisti adevarati, pentru niste posturi cum zicea cineva pe alt topic, ca s-au angajat si nu fac un lucru deosebit. Tot aici mai cred ca un om prea bun pentru un post flendura "in 1% din cazuri" poate fi fatal.
- unii angajati nu-si aduc aminte juramantul depus;
- Serviciul inca nu este pregatit sa angajeze persoane capabile si responsabile, daca nu intotdeauna profesioniste.Asta se vede asa cum spuneti voi angajand rude, prieteni si asta ma face sa ma gandesc la ideea ca in perioada comunista ,nu numai la noi in tara, prima increderea si nu profesionalismul; deci (INCA) spune mult despre societatea noastra.
- S.R.I. inca e in reforma...;
- nu trebuie sa uitam ca daca s-ar afla cazurile in care cineva face ceva bun in munca lui, n-ar fi bine. Simplu fapt ca nu prea stim actele de (sa le zicem) devotament pentru patrie, asta nu inseamna ca nu exista.
-exagerati....unii.
Back to top
JC Denton
Fri Apr 24 2009, 06:33AM
Addict
Registered Member #1332

Am informatii ca serviciul de noapte se face in trening si papuci de catre unele cadre din SRI. Unde? Cauta si vei gasi. Daca nu tu, macar unii sefi. Este inadmisibil ce mi-a spus o noua angajata care de cateva zile lucreaza in ture, iar la schimbul 3 serviciul il face in trening si papuci. Curat profesionalism, n-am ce spune. Iar angajata asta este fata unei colege, a "batut" la angajare ofiteri din MApN care au o experienta indelungata, cunostinte aprofundate in domeniile lor. Fata in schimb are meritul ca arata ca un fotomodel, e impiedicata, aeriana, nu cunoaste nici macar o limba straina, nu are macar cunostinte de baza in lucrul cu computerul, in schimb are un unchi bine plasat in sistem.
P.S. - SRI are nevoie urgenta de schimbare. Cunosc cativa baieti pe la BAT si pot sa bag mana in foc pentru ei ca sunt adevarati meseriasi, dar pentru restul subofiterilor, n-as avea curajul sa ii caracterizez. Adica eu bag serviciu de nebun in bocanci, fie iarna fie vara, iar altii pe langa pile beneficieaza de niste conditii de lux as putea spune. Poate sunt rautacios acum (am fost de serviciu toata noaptea si nu in papuci), dar nu se mai poate continua asa.
Back to top
u.m.0256
Fri Apr 24 2009, 06:46AM
Registered Member #1743

JC Denton wrote ...

Am informatii ca serviciul de noapte se face in trening si papuci de catre unele cadre din SRI. Unde? Cauta si vei gasi. Daca nu tu, macar unii sefi. Este inadmisibil ce mi-a spus o noua angajata care de cateva zile lucreaza in ture, iar la schimbul 3 serviciul il face in trening si papuci. Curat profesionalism, n-am ce spune. Iar angajata asta este fata unei colege, a "batut" la angajare ofiteri din MApN care au o experienta indelungata, cunostinte aprofundate in domeniile lor. Fata in schimb are meritul ca arata ca un fotomodel, e impiedicata, aeriana, nu cunoaste nici macar o limba straina, nu are macar cunostinte de baza in lucrul cu computerul, in schimb are un unchi bine plasat in sistem.
P.S. - SRI are nevoie urgenta de schimbare. Cunosc cativa baieti pe la BAT si pot sa bag mana in foc pentru ei ca sunt adevarati meseriasi, dar pentru restul subofiterilor, n-as avea curajul sa ii caracterizez. Adica eu bag serviciu de nebun in bocanci, fie iarna fie vara, iar altii pe langa pile beneficieaza de niste conditii de lux as putea spune. Poate sunt rautacios acum (am fost de serviciu toata noaptea si nu in papuci), dar nu se mai poate continua asa.

"Amice" de unde ai tu atatea informatii ca gardian public,despre modul in care se face serviciul la SRI?
Te bagi ca mucii in fasole ca si pe LINK in discutiile jandarmilor.
Vezi ma nene de teaba ta de gardian,ati epuizat toate revendicarile de pe forumul gardienilor si va bagati in treaba la SRI acum?
EX-AD ce te impiedica sa banezi acest individ nu vezi ca insulta si el pe tot forumul pe cine vrea si unde vrea?
Back to top
JC Denton
Fri Apr 24 2009, 07:25AM
Addict
Registered Member #1332

UM 0256 esti o clona nereusita a altora. Libertatea de exprimare e garantata, nu acordata. Mopul exemplificat de Azumix e mult calitativ pe langa tine. Felicitari, esti la al treilea post de cand te-ai (re)inscris pe forum si deja ai jignit o gramada de oameni. Poti sa tipi cat vrei, nu-mi dai tu ordine ce sa spun si unde sa spun, lucrurile astea le vei face cand vei fi tu proprietarul unui forum. Apropo, mai scoate si tu capul prin lume, mai citeste putin, ordinele tale nu mi se aplica, eu sunt functionar public cu statut special, nu gardian public. Mai citeste, mai invata, niciodata nu e prea tarziu. Vezi ca ieri se aflau la noi la Resurse Umane 2 jandarmi ca sa obtina informatii despre conditiile de angajare. Nu glumesc! Faptul ca ai scris UM la numele tau, te face detinatorul adevarului suprem? Nici o problema, imi fac si eu un nou cont, scriu la nume UM xxxx si gata, sunt jandarm, intru si te fac varza, asa e ok? Stai potolit si urmareste mai bine ce se discuta, aici nu esti in unitatea ta sa tai si sa spanzuri dupa bunul tau plac. Apropo, la al catelea cont esti UM 0256? Fiindca dupa stilul tau de a jigni semeni cu cineva cunoscut.

P.S. - Cazul descris mai sus, cu fata respectiva, este cat se poate de real, o cunosc bine pe fata cat si pe mama ei, care e colega de serviciu cu noi. In plus tanara e tare sloboda la gura, credeam ca angajandu-se la SRI va deveni putin mai discreta insa faptul ca este tanara, adica lipsita de experienta, o face sa raspunda la multe intrebari, inclusiv unele amanunte despre cum decurge sistemul de lucru acolo.

[ Edited Fri Apr 24 2009, 07:56AM ]
Back to top
NoName
Fri Apr 24 2009, 08:18AM
Registered Member #1740

Am observat ca pe aici sunt unii care nu au nici o treaba. Se baga in seama degeaba, fara sa aiba habar de discutie. Totusi, spun ca au auzit si ei cate ceva ca sa fie bagati in seama.

SRI-ul ar trebui format numai si numai din profesionisti. Asa se vor face greseli mai putine. Problema e ca nu exista deocamdata persoana care sa aiba curajul sa faca asta.
Back to top
agent008
Fri Apr 24 2009, 05:50PM
Registered Member #1446

JC DENTON, nu e bine cum abordezi tu problema, nu cunosti cu ce se mananca munca la sri. Cu siguranta nu e necesar sa-si faca nimeni serviciul in bocanci dupa cum spui ca il faci tu, aveti alte atributiuni.
Back to top
JC Denton
Fri Apr 24 2009, 05:56PM
Addict
Registered Member #1332

Nici nu am cerut asta, am spus ca nu este corect ca unii sa lucreze in bocanci fie iarna fie vara, cu controalele de rutina care ni se fac la 3 sau 4 dimineata si cu penalizarile aferente, iar altii sa stea noaptea in papuci, spunand ca sunt la munca. In fine, mai bine nu pomeneam acel aspect. Incep sa regret ca am prezentat un caz care poate nu este singular.

[ Edited Fri Apr 24 2009, 05:58PM ]
Back to top
agent008
Fri Apr 24 2009, 06:08PM
Registered Member #1446

Vezi chiar despre asta spuneam, tu desfasori activitati de ordine publica. Ei desfasoara activitati de culegere de informatii, lucru care ar fi dupa parerea mea destul de greu de realizat intr-o uniforma. Foarte posibil sa fie si alte cazuri, dar asa se desfasoara munca respectiva, iar daca era un apropo pt mine, eu nu sunt angajat al institutiei. Poti opta pt o incadrare in sri daca consideri ca e mult mai bine la ei. Sa nu ma intelegi gresit, nu am spus nimic cu rautate.
Back to top
NIN
Fri Apr 24 2009, 06:16PM
gidearom
Registered Member #1714

NoName, prietene, toate institutiile statului dn tara asta ar trebui sa fie formate numai din profesionisti. Toti speram dar....

JC, logic ca sunt si astfel de cazuri din astea, posibil ff multe, dar... cum zicea cineva inainte, numai ptr ca nu se aude nu inseamna ca nu se face treaba, ba chiar invers as putea zic. Sunt multi oameni buni la noi in servicii nu am nici o indoiala, problema e cu leprele si birocratii iar acea problema... nu stiu cum se poate rezolva
Back to top
NoName
Fri Apr 24 2009, 06:19PM
Registered Member #1740

Cei care sunt inscrisi pe acest forum si lucreaza in SRI ar trebui sa taca si sa nu se apere cu atata inversunare. Unii isi fac treaba exact cum si-o fac si cei de la DGA. NU am nimic cu ei dar, in loc sa mearga in teren sa culeaga informatii, asteapta ca acestea sa le vina pe tava. Daca li s-ar spune exact ce s-a intamplat, daca li se da si nume, e si mai bine.*(cei din SRI si DGA care isi fac treaba ca la carte, nu ar trebui sa se simta lezati de ceea ce am scris aici - ei stiu foarte bine ca am dreptate si ca exista astfel de angajati din cadrul celor 2 institutii si nu numai)

[ Edited Fri Apr 24 2009, 06:22PM ]
Back to top
dorobant
Fri Apr 24 2009, 06:26PM

Registered Member #457

este cumva SRI institutia aia despre care media spune ca e serviciu secret? si daca este, de unde sa stim noi "simpli cetateni" ce este cu acest "serviciu secret", ca nici despre celelalte "servicii secrete" nu stim nimic ...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF