Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
cate putin despre SRI
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
NoName
Sat Apr 25 2009, 02:05PM
Registered Member #1740

Mda. Ca intotdeauna, cautati vinovatul in alta parte, doar ca sa va ascundeti neputintele. Nu ma refer la la cei care-si vad de meseria lor, ci la cei care se multumesc doar sa comenteze, iar pe plan profesional o cam dau in bara. Discutiile pe tema adevarului absolul si cel relativ pot dura la nesfarsit. Prefer insa sa ma opresc aici, fara sa fac prea multe comentarii.

[ Edited Sat Apr 25 2009, 03:09PM ]
Back to top
NoName
Sat Apr 25 2009, 03:08PM
Registered Member #1740

Si, daca nu va suparati - voi, comentatorii de rand - toti avem dreptul la erori, dreptul de a gresi. Indiferent ca suntem jurnalisti, jandarmi, politisti, sri-isti sau nu mai stiu eu ce. Din pacate, unii dintre noi refuzam sa recunoastem ca facem erori. Refuzam sa credem ca suntem supusi esecului, infiferent cat suntem de invatai. Nu poate sa-mi spuna nimeni ca unii gresec mai putin, iar altii mai mult. Este cea mai mare GRESEALA sa faci o astfel de afirmatie. Greseala persita tot timpul netinand cont de persoana sau personalitate.
Si daca tot ati adus aminte de GRESEALA mea - servicii secrete - tin sa va avertizez ca nici amerinanii nu le au. Atata timp cat se stie de existenta unui serviciu, nu poti spune ca e secret. Aceasta este o formulare generala pentru ca omul de rand sa perceapa ca este vorba de un serviciu de informatii. FBI, CIA, FSB, MOSAD, SRI, MI5 etc, nu sunt servicii secrete atata timp cat se stie de existenta lor sau de denumirea pe pare ele o poarta.
Back to top
agent008
Sat Apr 25 2009, 04:38PM
Registered Member #1446

Nu se supara nimeni NoName si ai dreptate, greseala e omeneasca, nu inseamna mare lucru, atat doar ca suna oarecum aiurea.
In legatura cu partea a 2-a, defapt americanii au un serviciu intitulat chiar "secret service" dar sincer nu stiu cu ce se ocupa, daca nu ma insel e un fel de SPP, dar si de el se stie asa ca vb aia..
Back to top
NoName
Sat Apr 25 2009, 05:55PM
Registered Member #1740

Da, e NSA. Dar..., cum spuneam, se stie si de el.
Back to top
Anadir
Sat Apr 25 2009, 06:29PM
Registered Member #615

Secret service-ul american se ocupa de activitati gen spp la care se mai adauga "protectia" dolarului.... actiuni de combatere si retinere a falsificatorilor....etc

nu existenta in sine a institutiei trebuie sa fie secreta si nici locatia neaparat... termenul de secret se refera mai mult la calitatea respectivului serviciu de a genera, culege, gestiona informatii al caror caracter este secret din numeroase motive.. la care mai adaugam si diversele "operatiuni speciale" de influentare a diferitelor regimuri politice din lume (in diverse directii), operatiuni care trebuie sa ramana secrete pentru ca de cele mai multe ori se afla undeva la granita dintre legal si ilegal...si astfel se merge pe sistemul realist al cardinalului Richelieu scopul (necesitatile si interesele nationale)scuza mijloacele de obtinere ale lor...

[ Edited Sat Apr 25 2009, 06:39PM ]
Back to top
spk
Sat Apr 25 2009, 07:25PM
primum non nocere

Registered Member #537

serviciile secrete nu pot fi secrete cum isi doreste NoName pt ca populatia tre sa stie unde se duc banii, TREBUIE sa fie secrete actiunile lor, mijloacele folostie, personalul. etc.

PS: "The National Security Agency/Central Security Service (NSA/CSS) is a cryptologic intelligence agency of the United States government, administered as part of the United States Department of Defense. Created on November 4, 1952 by President Harry S. Truman, it is responsible for the collection and analysis of foreign communications and foreign signals intelligence, which involves a significant amount of cryptanalysis. It is also responsible for protecting U.S. government communications and information systems from similar agencies elsewhere, which involves a significant amount of cryptography. NSA has recently been directed to help monitor U.S. federal agency computer networks to protect them against attacks.[1] NSA is directed by a lieutenant general or vice admiral. NSA is a key component of the U.S. Intelligence Community, which is headed by the Director of National Intelligence. The Central Security Service is a co-located agency created to coordinate intelligence activities and co-operation between NSA and U.S. military cryptanalysis agencies. Contrary to popular impression, NSA's work is limited to communications intelligence and not field or human intelligence activities. By law, NSA's intelligence gathering is limited to foreign communications, but its work includes some domestic surveillance" wikipedia.com

adica NSA e un fel de STS
Back to top
NoName
Sat Apr 25 2009, 08:02PM
Registered Member #1740

Pai, da hotarati-va! Sunt sau nu servicii secrete? Unii sustin ca nu sunt servicii secrete ci, doar de informatii; altii ca sunt secrete, dar numai actiunile lor. Va contraziceti unii pe altii. Eu inteleg cum sunt ele, dar sunt altii care vor lamuriri si asteapta pareri avizate. Daca spun eu, o sa ma acuzati ca bat campii!
Back to top
agent008
Sat Apr 25 2009, 08:18PM
Registered Member #1446

Serviciile enumerate in sine nu sunt secrete. Unele actiuni si calitatea unor angajati din cadrul lor sunt secrete. Existenta unor servicii secrete in sine nu poate sa o lamureasca nimeni pt ca nu le-am cunoaste. Ne abatem incet iar de la subiect.
Back to top
sy
Mon Apr 27 2009, 03:43PM
Registered Member #1703

no name, ce varsta ai?
Back to top
NoName
Mon Apr 27 2009, 09:03PM
Registered Member #1740

Back to top
seven
Mon Apr 27 2009, 09:33PM
Registered Member #524

"adica NSA e un fel de STS"
Cam asa ceva ar vrea sa fie STS...dar mai au mult pana acolo. In primul rand ar trebui schimbata legislatia ca sa poata sa faca ce face NSA-ul...la ora asta nu sunt abilitati sa faca nici un fel de intelligence...
Back to top
Altair
Mon Apr 27 2009, 09:36PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

degeaba incercam sa facem analogii intre institutiile sua si ale noastre,ca numa ne incurcam mai tare.sua are zeci de agentii de informatii de exemplu.oricum ca sa mai scurtam treaba,noi nu avem ceva de calibrul NSA.(ca vorbeati de ea)Si cam nicio institutie a noastra nu prea ajunge la calibrul celor pe care le consideram omoloage la americani.si nu vorbesc neaparat de bani si nr de personal.
Back to top
spk
Mon Apr 27 2009, 09:58PM
primum non nocere

Registered Member #537

da, dar una e sa aperi 20 de milioane de oameni, alta e sa aperi 300 (dupa ce ca sunt multi, mai au si "simpatizanti" in toata lumea)
Back to top
Altair
Mon Apr 27 2009, 11:50PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

spuneam doar ca e aiurea sa ne dam cu presupusul asupra cine de la noi face acealasi lucru ca si X de la americani.atat.pazitu ca 20 mil sau 300 e alta discutie.
Back to top
DariusP
Wed Jun 17 2009, 02:39AM
Registered Member #1905

Salut la toti! Sunt un membru nou pe acest forum, deoarece la ora 2:05 cat e acuma la mine m-am ridicat din pat si ma gandeam sa caut mai multe despre sri...desi din punct de vedere fizic ma pregatesc de aproximativ 4 luni, practic kickbox-ul de 4 ani si inainte am mai practicat si Wing-Tsun dar sincer sa fiu nu am fost atras de arte martiale si mai mult mi-a placut kick... De 2 ani si chiar mai bine am in plan sa dau la sri dar trebuie sa recunosc ca doar de un timp anume am devenit 100% hotarat ce vreau sa fac in viata si am stat si am studiat lumea din jurul meu de cand ma stiu si am analizat, trebuie sa recunosc ca am trecut prin diverse anturaje si am fost si am devenit si mai determinat datorita felului in care a ajuns societatea romaneasca in zilele de astazi si cate se intampla, cate droguri ajung pe strazi, cata mafie exista in romania si cate le este permis sa faca, felul in care se distrug oamenii din ziua de astazi cu toate prostiile, cu droguti cu furturi cu talharii etc. din punctul meu de vedere totul se datoreaza faptului ca au de unde invata si ce vedea in aceasta tara, deci daca pica capul pica tot chiar daca la un moment dat va venii altul! Am un fel foarte diferit de a gandii de oamenii care se invart pe langa mine si sunt o persoana foarte calma si majoritatea celor care ma stiu din vedere sau din auzite spun despre mine ca sunt calculat, desi nu stiu cum pot ajunge la concluzia asta daca nu au ajuns sa stea de vorba cu mine dar eu asa am auzit, lucruri care ma determina sa dau la sri at fi cele enumerate aici dar si faptul ca nu imi este frica sa fiu departe de toti cunoscutii mei sau de prieteni, prieteni nu ii consider deoarece asa este omu stie sa tradeze pe la spate, eu asta vreau sa fac in viata, nu ma inspaimanta gandul ca poate voi ajunge o zi in care voi avea un job foarte prost platit si in spatele lui sa lucrez pentru sri, ba chiar ma incurajeaza, stiu sa intru in discutiile oamenilor si sa aflu chestii mai mult sau mai putin greu de spus, ma pricep destul de bine la asta, singurul gand care ma inspaimanta este acela ca probabil calitatile mele sau defecte pot spune unii, nu sunt cele cautate de Serviciul Roman de Informatii (sincer spionajul ma intereseaza cel mai mult, nu ca ar fi un vis din copilarie, nicidecum, dar vreau sa vad schimbari in aceasta tara si vreau sa iau si eu parte la infaptuirea lor, ).Despre mine ce pot sa mai spun, cu sportul ma descurc, am o mentalitate diferita fata de tinerii din ziua de azi chiar si mult mai in varsta decat mine, rezultate la scoala pai... nu ma intereseaza decat materiile care ma ajuta in viitor restul stau peste un 8 la ele ... cu informatica olimpic national sa spun mai precis pe domeniul CISCO, mai cateva luni si termin CCNA-ul, despre limbi straine ce pot sa spun decat ca engleza e punctul meu forte si vorbesc fluent, diverse concursuri de speaking cu rezultate bune, deasemenea mai ma descurc si cu germana si franceza dar doresc sa perfectionez cunostiintele pana anul viitor pe cat posibil, cultura generala imi permit sa spun ca am, dar nu ma pronunt astept sa vad la anul ce fac la examen, despre mine mai pot sa spun ca sunt foarte calm si ca mint cu usurinta pe oricine daca e nevoie chiar daca ma uit in ochii lor si chiar sub tensiune, inaltimea care o cer pentru admitere o depasesc chiar bine, note scazute la purtare sau chestii de genu nu am avut niciodata, bataile, certurile, scandalurile nu le am in program chiar daca practic kick-boxul si marea majoritate sunt badarani si fac scandaluri peste tot, ce pot sa spun decat ca nu am antecedente de nici un fel, elev exemplar cu mici exceptii la biologie si chimie , administrator de laboratoare la informatica am fost timp de 2 ani pana am refuzat din cauza ca nu eram motivat, altceva nu stiu ce sa mai spun... am vazut acest post "Cate putin despre SRI", eu v-am spus mai multe despre mine in speranta ca imi veti spune la randul vostru din experienta sau din ce stiti si alte calitati care ar fi necesare unui ofiter de SRI, vreau sa stiu daca sunt calificat cat de cat sa dau tot ce pot sa reusesc, daca are cineva tipuri de subiecte care nu sunt postate pe site sau mai are alte informatii si este amabil incat sa ma ajute, abia astept un reply sau un e-mail... altceva decat ca astept sa primesc un raspuns de la cineva nu pot spune...un ajutor e intotdeauna bine venit daca e cu intentie buna ... mai vorbim pe forum! p.s:Anul viitor abia dau la Academia de Informatii
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF