Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
cate putin despre SRI
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Angel Dust
Wed Jun 17 2009, 09:05AM
Registered Member #1791

Nu ai ce cauta in aceasta institutie.
Lauda de sine, lipsa de modestie, descrierea "calitatilor" personale si insiruirea lor pe un forum public....sunt lucruri pe care un (viitor) ofiter ADEVARAT de informatii nu le face.

PS: Spionajul nu are nicio legatura cu SRI-ul.
Back to top
NoName
Wed Jun 17 2009, 06:56PM
Registered Member #1740

DariusP Se vede clar ca esti disperat sa ajungi in SRI. Cu toate ca te lauzi cu destul de multe calitati care, potrivit constiintei tale, ar trebui sa fii recrutat de SRI, nu o sa ajungi niciodata acolo si asta pentru ca pierzi din vedere alte aspecte. Pe de alta parte..., nici nu prea te "duce" mintea. CV-ul tau nu trebuia depus aici..., vezi Doamne, in speranta ca cei din SRI o sa te bage in seama. Se mai observa ca nici nu prea ai habar cu ce se "mananca" SRI-ul si cum se ajunge acolo. Nu vreau sa-ti tai aripile,... doar sa-ti spulber speranta (cu toate ca nu sunt indreptatit sa fac asta. Ai sa constati singur). Aaaa..., si mai vrei sa fii si spion!!!:))
Mai gandeste-te!
O parte din abilitatile tale sunt cautate in SRI..., dar nu asa.
Back to top
DariusP
Wed Jun 17 2009, 11:15PM
Registered Member #1905

deci ca sa adaug ceva la tot ce am spus, nu a fost lauda chiar deloc poate ati luat-o gresit, dar la un interviu la sri din cate am inteles sunt intrebat de calitatile mele si de alte lucruri care ar trebui sa le demonstrez in urma probelor, deci daca credeti lucrurile astea poate a fost greseala mea ca am spus toate acele lucruri... CV-ul din cate stiu contine diplome si tot felul si in niciun caz lucruri cum am spus eu despre sport sau despre ce am facut pana in acest moment, eu am cerut ajutor daca mai imi puteti spune ce cauta serviciul, dar se pare ca in tara noastra nu exista acest simt de ajutorare intre oameni...infine daca voi ati luat-o ca fiind disperare:)) inseamna ca nu stiti ce inseamna sa va doriti ceva din suflet si sa dati tot ce puteti pentru a reusi... disperarea e cu totul altceva...
Back to top
spk
Wed Jun 17 2009, 11:53PM
primum non nocere

Registered Member #537

ai dat tot ce ai putut si ai ajuns aici? pe la ei ai trecut? asta faci prima data, nu stai pe forumuri publice si pui intrebari secrete
Back to top
DariusP
Thu Jun 18 2009, 01:36AM
Registered Member #1905

tocmai spuneam ca sunt doar clasa a 11-a ... deci nu inca nu am trecut pe la ei ... si in niciun caz nu mi-as permite sa pun intrebari secrete?:)) doar chestii generale pentru simpla mea curiozitate... mai am un an pana incerc

[ Edited Thu Jun 18 2009, 01:37AM ]
Back to top
DariusP
Thu Jun 18 2009, 01:38AM
Registered Member #1905

P.S: din cate stiam SRI-ul chiar are multe legaturi cu spionajul chiar foarte multe:)
Back to top
optiplex
Thu Jun 18 2009, 03:52AM
Registered Member #1669

Mai, lasati baiatul in pace...e in clasa a XI-a si e un visator, ca toti cei de varsta lui, nu cred ca trebuie sa fie jignit....persevereaza mai baiatule si tine calitatile doar pentru tine nu le mai posta pe aici...si ai sa vezi ca o sa ai numai de castigat si sanse mari...viitorul e inainte
Back to top
Angel Dust
Thu Jun 18 2009, 08:11AM
Registered Member #1791

O sa incerc sa raspund baiatului, fiind in cunostinta de cauza.
SRI este institutia abilitata sa culeaga informatii DOAR in interiorul Romaniei, deci nu are treaba cu spionajul.
SIE este institutia abilitata sa culeaga informatii IN AFARA granitelor Romaniei, deci are treaba cu spionajul.
Prin definitie, SPIONAJUL reprezinta activitatea secreta prin care se culeg informatii secrete ale unui stat (militare, politice, economice, industriale) in vederea transmiterii lor unuui alt stat.
Cumuland cele trei informatii pe care ti le-am dat, poti sa deduci ca SRI-ul nu face spionaj.
Acum, SRI-ul cauta oameni tehnici (informatica, logistica, tehnic, comunicatii, etc) si oameni cu abilitati mai speciale (sa le spunem umane) care sunt trimisi "pe terem", in diverse medii, pentru a obtine informatii.
Aici, trebuie sa ai anumite calitati: sa stii sa te legendezi, sa fi discret, sa comunici fluent in cel putin 2 limbi straine, sa stii sa manipulezi, sa stii sa duci o discutie in directia dorita, sa ai relatii, sa ai memorie vizuala buna, sa nu atragi atentia asupra ta (cercei, tatuaje, freza trendy, haine ciudate, etc), sa ai un anumit comportament, sa ...sa...sa....sa.
Toate aceste abilitati sunt native sau se dobandesc in timp, iar ei ti le vor descoperi inca de la prima intalnire (daca va exista una).
Daca intrunesti aceste calitati nu ai de ce sa iti faci griji.
Hai ca deja am spus prea multe.
Iti doresc (cum spunea o persoana deosebita), succesuri.
Back to top
1 User said Thank to Angel Dust for this Post :
 Breezy (13 Mar 2016, 02:13)
AKM
Thu Jun 18 2009, 10:06AM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Off-topic:
Back to top
DariusP
Thu Jun 18 2009, 05:25PM
Registered Member #1905

iti multumesc mult de tot ... fara sa visam ce rost mai are sa traim? Omul fara vise e gol din punctul meu de vedere!
Back to top
ronin
Fri Jun 19 2009, 10:14AM
Registered Member #70

DariusP, ma bucur atunci cand un "pusti" ca tine isi doreste binele semenilor...
Eu personal, nu numai ca te incurajez in a 'aplica' pentru SRI, SIE sau DGIA, dar iti si recomand ca dincolo de "artele martiale" (pe care si eu le indragesc)sa cauti sa citesti cat poti de mult despre acest aspect, al spionajului, si sa-ti 'construiesti' deja o biblioteca speciala cu carti de specialitate. Nu neglija cartile de spionaj scrise de romani, cum ar fi Haralamb Zinca, Paul Carpen, Bogdan Papadie, Florian Garz, Gh. Buzatu, Stelian Octavian Andronic, Dumitru Fulger, Valentin Poncea, Aurel Rogojan, O. Goga, M. Stan, Cristian Troncota, Titu Simon, Paul Stefanescu, etc.

Voi sunteti viitorul. Repet, destul de interesant ca un tanar la varsta ta sa gandeasca la "intelligence".
Inseamna ca "cei batrani" NU au muncit degeaba.
Succes !
Back to top
DariusP
Fri Jun 19 2009, 01:47PM
Registered Member #1905

Ronin iti multumesc mult de tot pentru incurajari... se vede ca stii ce vorbesti. Multumesc inca odata si sper sa ne mai auzim alta data in alte medii
Back to top
Mr. X
Fri Jun 19 2009, 02:07PM
Registered Member #216

Eu am urmatorul sfat pentru tine cat si pentru ceilalti aspiranti la Facultatea de Informatii din cadrul A.N.I. : primul pas este sa te gandesti la ce specializare vei sustine examenul de admitere (psihologie ori comunicare). Apoi iei programa de bacalaureat pentru anul respectiv si inveti la fiecare disciplina ce e acolo. Sportul banuiesc ca va ramane la fel, eventual se vor adauga alte probe gen saritura in lungime si/sau traseu aplicativ. Ia baremele actuale si antreneaza-te.

Vizavi de examinarea psihologica preliminara si cea complexa nu pot sa ma pronunt. Important este sa fii atent, calm si mai ales odihnit. Testele nu sunt ceva de speriat, chiar daca pica lumea la ele. Ai incredere in tine si nu te descuraja de ce auzi, la urma urmei totul depinde de tine, tu pui raspunsurile. Daca vei primi raspuns nefavorabil la una din etapele de selectie, nu incepe sa arunci cu noroi ca are psihologul ceva cu tine, nu i-a placut de fata ta sau mai stiu eu ce bazaconie. Asta e, multi veniti, putini alesi.

In orice caz, pana se afiseaza oferta de scolarizare ai tot timpul sa te pui la punct si inca pe atat pana la examen.
Back to top
spk
Fri Jun 19 2009, 02:25PM
primum non nocere

Registered Member #537

inca un lucru pe care multi nu-l iau in calcul, daca nu intri din prima nu e sfarsitu lumii, admitere va mai fi
Back to top
DariusP
Fri Jun 19 2009, 02:49PM
Registered Member #1905

Eu la Psihologie Informatii vreau sa dau dar deja am inceput pregatirea la fiecare materie...doar ca inca nu am nici o idee in ce consta proba de creativitate:| inca ramane o dilema pentru mine...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF