Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Thu Jan 25 2018, 12:39AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ca sa nu zica lumea ca sunt partinitor si ma iau doar de jandarmi, o sa zic si un gand referitor la politistul pedofil, gand pe care m-am abtinut pana acum sa ii dau voce.

Ca de obicei, ma amuza teribil toata tevatura asta, toate uimirea prefacuta de pe chipul responsabililor.

Haideti, bai nene, dati-o dracului de treaba, inteleg ipocrizie, dar chiar nu mai aveti nicio limita?

Stim cu totii pe cat de putini bani se vindeau cei de la Centrul de psihosociologie al MAI...

Sunteti penibili, pe bune...

[ Edited Thu Jan 25 2018, 01:22AM ]
Back to top
djebel
Thu Jan 25 2018, 04:06AM
Registered Member #3603

Zice-se că psihologii de la respectivul Centru sunt foarte buni, doar că trebuie să-și mai părăsească bula în care stau. Pentru a descoperi deviații ca cea de mai sus, testele sunt mai complexe, bașca mai e și interviul. Știi și tu care e procedura:o dată pe an e testat tot personalul cu o baterie de teste mai mult decât predictibile. Testele astea arată doar normalitatea într-un anumit moment și nu e greu de ghicit care sunt limitele normalului. În loc să testezi câte 5 oameni pe zi și să lucrezi cu ei, inclusiv interviu, i-ai adunat pe toți într-o zi și ți-ai terminat activitatea pe anul respectiv. Mint! Mai trebuie sa testezi pe acei lucrători pe care unii șefi vor să-i încalece și nu au alte pârghii. Ce mai, Gașca Zurli MAI!
Back to top
djebel
Thu Jan 25 2018, 09:46AM
Registered Member #3603

Ha, tocmai ce vorbeam mai sus, interviu cu psihologul criminalist Butoi Tudorel. Trebuia sa ma fac psiholog.

LINK
Back to top
truepride
Wed Jan 31 2018, 04:46PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Polițist împușcat în cap, după o ceartă cu iubita
Un poliţist de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt a ajuns în stare gravă la Spitalul din Craiova, după o ceartă cu iubita.
„În cursul acestei nopții, în jurul orei 00.54, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați, prin apel unic de urgență, de către un bărbat de 38 ani, din municipiul Slatina, județul Olt, cu privire la faptul că acesta a fost sunat de către o tânără de 28 ani, tot din municipiu, care i-a comunicat faptul că, în timp ce manevra un pistol, care aparținea legal prietenului ei, ofițer în cadrul S.C.C.O. Olt, pistolul s-a descărcat, rănind-o pe aceasta la mână, iar pe prietenul ei, în zona capului”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae, a confirmat că evenimentul s-a petrecut în Slatina, noaptea trecută, poliţiştii desfăşurând cercetări pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile cu exactitate.
Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt, medicul Alina Duminică, a declarat că poliţistul, în vârstă de 33 de ani era în stare gravă, după ce s-a împuşcat frontal în cap, fiind transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova. Iubita acestuia a fost împuşcată în mână, ea încercând să-l împiedice pe bărbat să-şi pună capăt zilelor.
„De la noi s-a deplasat echipajul cu medic, însoţit de echipajul SMURD, au preluat de acolo două victime, care prezentau plăgi prin împuşcare. Este vorba despre un bărbat de 33 de ani, cu o plagă frontală produsă prin împuşcare, cu o stare destul de gravă şi o femeie de 26 de ani, cu o plagă împuşcată a mâna stângă. Au fost transportaţi la Spitalul Slatina, iar tânărul a fost transportat mai departe către spitalul din Craiova", a declarat Alina Duminică.
Sursa: digi24.ro

Facem pariu ca iara incep cu testarile psihologice? Ca sa nu mai vorbim de calitatea jurnalismului exprimat sublim in acest paragraf. Inceputul nu bate cu sfarsitul, datele difera de la o popozitie la alta si in general seamna cu un banc despre radio Erevan. Nu era o volga era o bicileta si nu i s–a dat i s-a luat.Oamenii astia informeaza alti oameni si acestia voteaza apoi. Acolo ma doare…

[ Edited Wed Jan 31 2018, 04:47PM ]
Back to top
truepride
Mon Jul 02 2018, 04:50PM

Registered Member #996

O pura curiozitate:

Acum ceva timp am avut imbecila idee sa incerc sa discut o intepretare a codului penal, ala vechi, cu ceea ce eu presupun a fi fost un politist judicarist. Cu toata stima pe care am oferit-o am primit in schimb o galeata de latura si abrodarea unui militian de intesectie pe care il intrebi dupa ce te trage pe dreapta, cu ce anume am gresit si pentru ce sunt sanctionat, la care raspunsul vine clar: “Eh, las’ ca ne intelegem noi…”
Ma intreb ca prostu’n targ, de ce nu aud scandal de la sindicatele din politie pe tema modificarilor aduse la codul penal.
Mai mult, codurile penale (materie+procedura) sunt obiectul muncii pentru politia judiciara.
Am inteles vocalizele sindicatelor cand este vorba de salarii, cand este vorba de pensii… dar aici nimic? Nimic-nimic?
Back to top
truepride
Tue Jul 31 2018, 04:44PM

Registered Member #996

Un pulan(A) in freza
Scuzati exprimarea neacademica in primul rand. Vuieste toata ziua pe toate canalele situatia acestui, sa-i spunem protestatar ca s-a gandit sa isi puna un numar preferential in acceptiunea suedeze a notiunii, la masina, purtand un mesaj contondent verbal la adresa unui partid. Tind sa cred ca daca in locul initialelor partidului principal de guvernare se aflau initialele altui partid, nu era mare problema.
Putinele dispute pe care le am cu unii fosti colegi de facultate, actualmente fosti politsti ( demisie, pensionare) incep de la aceeasi afirmatie: daca eram in America... Cu chiu cu vai am reusit sa explic faptul ca dreptul comparat este poate cea mai importanta materie de la o facultate de drept. Sistemul american, chinez, spaniol, german sau oricare ar fi el nu poate fi preluat in parte. Aici nu-i drept civil in care judecatorul admite in parte o actiune. Sistemul functioneaza fie ad integrum fie deloc. In sistemul american, da, politisul are dreptul sa faca uz de mijloacele din dotare mult mai usor decat in Romania, dar, acolo abuzul in serviciu nu se rezuma la o pensie babana la 40 de ani si eventual o condamnare cu suspendare ci se rezuma la insusi retragerea dreptului de pensie(B). Si atunci intrebarea este, ai risca sa abuzezi o persoana in contrabalanta cu faptul ca ai putea ajunge dupa 20 de ani de munca sa iei un sut in fund in loc de pensie? Mai vrem “ca’n America?” Poate ca nu(B.1).
Ei in contextul abzului in serviciu, am ascultat cu mare atentie explicatile oferite de organele abilitate in situatia protestatarului cu numere preferentiale de inmatriculare. Am vazut un penibil si un comic de situatie care si-a atins apogeul in momentul cand reprezentantul organelor abilitate a fost intrebat de o presupusa modificare la Conventie iar acesta s-a nu a putut oferi un raspuns concludent. Sa aplicam metoda matematica de reducere la absurd. Sa presupunem ca fiecare politist doarme cu numita conventie de la Viena sub cap si eu spre rusinea mea, nu stiu chiar toate, iar juridic vorbind circulatia pe drumurile publice a fost ultima mea grija. Cum nu am incredere in modul cum legea este prezentata de multe ori in Romania(citata partial, citata varianta neamendata, nemodificata etc) m-am pus pe documentare (C):
Constatarea mea a fost ca in discutie s-a adus o forma veche nemodificata a actului juridic intial. Articolele la care se facea referire de catre organele abilitate, ”, art. 36, alin. (3) cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenţia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că „numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere“ sunt fix articolele modificate in anul 2016 la propunerea Belgiei in sensul adminsibilitatii.
Cum lumea evolueaza, la fel si legislatia acolo unde societatea beneficiaza de lideri care reprezinta interesele acelei societati. Conform art 11 din Constitutia Romaniei, statul roman se obliga sa indeplineasca intocmai si cu buna-credinta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte. Sterilitatea discutilor este atinsa abia atunci cand nu se intelege, voit ori nevoit, ca normele de drept international la care Romania a aderat, au superioritate fata de normele de drept national.Asta ca raspuns la “in Romania, aceste placute nu sunt valabile” . Revenim la conditiile aderarii Romaniei la UE si art 148 in Constitutie - ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare. Statutul juridic al Conventiei ONU in UE, daca dorim sa lucram la nivel de micron: este parte a dreptului comunitar(D).
Aditional, logic vorbind, sanctiunea se aplica pe temeiul unui set de norme internationale DAR, “placutele nu sunt valabile in Romania”, deci facem apel la superioritatea dreptului national in raport cu cel international.Poftim? Scuzati-ma dar mie aici mi s-a pierdut firul ratiunii.
Asta se numeste amatorism in domeniul juridic domnilor si nu voi continua sa explic ce risca politistul care a dat jos placutele de pe masina.
Va mai spun un lucru, eu nu sunt de acord cu acest mijloc de protest, injurios verbal.Nu sunt adeptul lui protestului specific unei galerii de fotbal, dar masura libertatii de exprimare mi-o iau din acest citat: “Libertatea de exprimare este dreptul de a spune oricui exact ceea ce nu vrea sa auda si nu ceea ce vrea sa auda” – G. Orwell.
Si din aceasta speta, daca cineva a inteles ca problema chiar era un vehicul inmatriculat/neinmatriculat in functie de opinie atunci cred ca ajungem in paradigma somnului ratiunii.

Burta pe carte dragi “juristi”:
(A) pulan s.n., s.m. 1 s.n. (inv.) Scăunel pentru mulgător; (înv.) pular. 2 s.m. (înv) Cîine ciobănesc (german); (înv) pular. 3 s.n. (arg) Baston de poliţist. 4 s.m. (arg.) Obiect cu aspect falie.
(B) / (B.1) “Chapter 22-1300 of the city code states that a city employee could lose retirement benefits only if he or she pleads or is found guilty of perjury; accepting or offering a bribe; engaging in graft or corruption; theft, embezzlement or willful misapplication of city funds; malfeasance in office or engaging in conspiracy to commit any of the above.”
Si cum dupa multe adrese ale anumitor reprezentanti ai institutiei, in context international, am inteles ca limba engleza prezinta grave dificultati, dati-mi voie sa va ajut, cu a mea engleza de Leningrad:
malfeasance in office -Malfeasance in office refers to an unlawful act carried out while acting under one’s official capacity. Malfeasance in office affects the performance of a person’s official duty. It is also known as official misconduct
(C) Amendment to paragraph 1 of Annex 2 of 1968 Convention on Road Traffic Paragraph 1 currently reads: “1. The registration number referred to in Articles 35 and 36 of this Convention shall be composed either of numerals or of numerals and letters. The numerals shall be Arabic numerals and the letters shall be in capital Latin characters. Other numerals or characters may, however, be used, but if so the registration number shall be repeated in Arabic numerals and in capital Latin characters.” Amend Paragraph 1as follows (additional text indicated in bold): “1. The registration number referred to in Articles 35 and 36 of this Convention shall be composed either of numerals or of letters or of numerals and letters. The numerals shall be Arabic numerals and the letters shall be in capital Latin characters. Other numerals or characters may, however, be used, but if so the registration number shall be repeated in Arabic numerals and in capital Latin characters.” Amended Paragraph 1 shall read as follows: “1. The registration number referred to in Articles 35 and 36 of this Convention shall be composed either of numerals or of letters or of numerals and letters. The numerals shall be Arabic numerals and the letters shall be in capital Latin characters. Other numerals or characters may, however, be used, but if so the registration number shall be repeated in Arabic numerals and in capital Latin characters.” Explanatory note by the Government of Belgium 1. The purpose of the amendment is to allow — in international traffic — registration numbers containing only letters (as it is already the case for numerals). According to the current wording of paragraph 1 of Annex 2, a vehicle with the registration number with only letters would not be allowed in international traffic. 2. If a registration number contains only numerals or only letters or a combination of numerals and letters, it appears — from the enforcement perspective, for example, by means of identification by speed cameras —to be equally effective as long as the number is unique in order to allow identification of the vehicle owner.
(D) LINK

Sursa documentarii:
LINK
LINK
LINK
LINK
LINK
Nota personala:
Intentionat am copiat adresa de mai sus oferita de organul in discutie, respectiv argumentarea pe temeiul legii. Legea sau tratatul nu “stipuleaza”, legea “prevede”. Contractul „stipuleaza“, (stipulor, stipulari, stipulatus - vb. a face o invoiala, a lua un angajament, o obligatie (catre cineva), sursa: dictionar latin – roman, 1921, Ed. H. Goldner ).
Parerea mea, da aia documentata.

Edit: reparat un link nefunctional (D)

[ Edited Wed Aug 01 2018, 04:41PM ]
Back to top
3 User said Thank to truepride for this Post :
 Ionica H (31 Jul 2018, 18:21) , Pârvu Florin (01 Aug 2018, 00:23) , Terentius (01 Aug 2018, 20:33)
Pârvu Florin
Wed Aug 01 2018, 12:22AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

truepride wrote ...

...daca eram in America...

Daca eram in America ne-am fi raportat la The People vs. Larry Flynt LINK si citez din pledoaria in fata Curtii supreme de justitie din SUA a avocatului lui Larry Flint:

"Una din ideile cele mai pretuite in aceasta tara e ca trebuie sa existe dezbatere publica fara rezerve si libertate a cuvantului. Problema pe care trebuie sa o solutionati astazi e daca dreptul unei persoane publice la protectie impotriva traumelor emotionale trebuie sa primeze fata de interesul public de a permite fiecarui cetatean al acestei tari sa-si exprime liber opinia.
... recent am vazut o caricatura politica veche de mai bine de doua sute de ani care il infatiseaza pe George Washington calare pe un magar condus de un alt om si comentariul sugereaza ca omul duce un magar la Washington.
Evident, cand persoanele publice sunt criticate, ele vor fi afectate emotional, stim cu totii acest lucru, e un lucru usor de pretins si imposibil de contrazis, dar acesta e un standard fara sens, fiindca, in realitate, el ne permite sa reprimam opiniile care nu ne plac, si aceasta tara a fost fondata, macar in parte, pe convingerea ferma ca opiniile nepopulare sunt vitale pentru sanatatea natiunii noastre. "

precum si din decizia in cazul respectiv:

"In lumina primului amendament sta recunoasterea importantei liberei circulatii a ideilor. Libertatea de exprimare nu e doar un aspect al libertatii individuale, ci e esentiala pentru cautarea adevarului si pentru vitalitatea societatii in ansamblul ei. In dezbaterile publice, multe lucruri spuse din motive mai putin onorabile se bucura de protectia primului amendament."

Back to top
truepride
Wed Aug 01 2018, 04:40PM

Registered Member #996

Da, ati facut referire la o speta-scoala in SUA. Si ma bucur ca am dus discutia pe acest fagas. Aici este vorba de libertate de exprimare in mod clar iar noi, cel putin unii din noi, nu o pricepem nici macar conceptual. Caci aici cineva si-a dat seama ca este in UE, nu exista delictul de opinie si s-a gandit si razgandit cum sa-l "arda" pe om. Cea mai mare problema in munca unui organ cu atributii corective ale unui stat este, a fost si va fi aplicarea selectiva a legii.
Dar asa un amatorism rar mi s-a dat sa vad.Ce sa mai zicem acum, ca erau toti veniti pe sursa externa sau ce?
Am urmarit subiectul si astazi dar am ramas blocat efectiv si constat o lovitura de imagine care nici in 2-3 ani nu va fi recuperata. De la sefi de politie vorbind, ridicol efectiv in materie juridica, la puratori de cuvant de o inconsecventa in materie de gandire extrem de grava.De parca asta nu-i destul mai si postam pe facebook, o ineptie fara pereche. Adaug si in sef de sindicat care nu cred ca intelege cuvantul "tratat" cu atat mai putin mecanismele de ratificare ale unui tratat si apoi cele de amendare ale acestuia. Adaug si lipsa de caracter a unuia care a primit un ordin vadit ilegal, chiar daca nu lucram in registrul juridic al institutiei ordinului militar, cu toate acestea l-a executat. Vad lantul slabiciunilor aici.
Redau mai jos doar o parte, nu mai am timpul necesar sa argumnetez documentat fiecare prostie vazuta azi:

"Reporter: Cum se aplică? Vechea Convenţie ONU, cea din 1968 sau cea modificată şi intrată în vigoare în 2016?

Ioan Buda: Nu putem spune de o modificare a convenţiei, ci de abrogarea unor articole sau, dacă nu, de o rezervă din partea unui stat pentru anumite articole din convenţie.

Rep: România nu era parte în convenţie, nu putea să aibă dreptul de opoziţie?

I.B.: Păi nu, într-o convenţie nu e vorba de dreptul de opoziţie, este vorba de un drept de rezervare, dacă...

Rep: Întrebarea care se pune este dacă a fost sancţionat şoferul respectiv în baza unei prevederi care a fost sau nu abrogată.

I.B.: Nu, sub nicio formă, n-a fost sancţionat în ved... (neinteligibil)... unei prevederi abrogate. Asta... nu, nu

Rep: Din moment ce-i modificată în 2016 convenţia?

I.B.: Păi... S-au adus unele modificări la convenţie. S-au abrogat anumite articole. Convenţia are anumite articole şi alte alineate. Fiecare stat membru, care este notificat, are anumite rezerve cu privire la anumite articole şi anumite alineate. În funcţie de asta, bineînţeles că statele membre, care sunt... şi-şi menâin poziţia respectivă, aplică convenâia. Convenţiile sunt...

Rep: Dar România nu a avut nicio rezervă.

I.B.: La?

Rep: La aceste modificări.

I.B.: Nu.

Rep: La abrogări.

I.B.: Nu.

Rep: Păi şi-atunci cum se aplică?

I.B.: Păi se aplică legislaţia naţională şi ceea ce primim noi prin canalele de...

Rep: Păi noi în legislaţia naţională nu avem aceste prevederi.

I.B.: Am spus şi acolo, o spun şi acum o să spun întotdeauna: noi avem trei canale importante de comunicare de cooperare poliţienească rpin care ne documentăm cu privire la anumite aspecte. În acest sens: Interpol, EUROPOL, Acordul de la (neinteligibil) de unde primim anumite informaţii.

Rep: Convenţia de la Viena - se aplică în România sau nu se aplică? Se aplică cu rezervele pe care România nu le-a avut atunci când s-a modificat? Aici e discuţia.

I.B.: Discuţia este în felul următor, aşa cum am spus de la început: convenţia se aplică cu anumite rezerve pe care fiecare stat membru le are în anumite convenţii. Belgia, în 2014, a amendat anumite modificări, da?

Rep: Şi România n-a avut rezervele astea, până acum, până ieri.

I.B.: Ei, nu le-a avut! Le-a avut întotdeauna..."

sursa: digi24
Back to top
djebel
Fri Aug 03 2018, 08:50AM
Registered Member #3603

Mda... Cel mai longeviv șef de armă și asta spune multe . După ce a zăpăcit PFR-ul de nu se mai înțelege om cu nevasta lui, a trecut și la Poliție sa facă rahatul praf și pe acolo. Cele mai spectaculoase (citește dureroase) schimbări s-au făcut sub comanda 'mnealui (mă rog, sau el fiind la comandă). Totuși, păcat că în anumite dosare nu s-a putut stabili cine au fost reginele... reginii ... Ghinion, vorba unui personaj în viață.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Klaus (03 Aug 2018, 19:45)
truepride
Fri Aug 03 2018, 04:24PM

Registered Member #996

Am inteles ca s-a propus clasarea dosarului si o ancheta cu privire la modul de lucru in acesta speta, iar seful politiei a fost... nu am cuvinte.
Pe acest fond ultimele reactii ale unor politisti pe internet(spatiu public apropo, de la ICCJ citire) m-au adus la eterna mea dilema: demilitarizarea, a fost o idee buna? Evindent ca asa este in UE, dar mentalitatea aceeea ne depaseste cu cel putin 200 de ani.

Comunicatul IGPR:

„Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.

Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei”.

Back to top
Klaus
Fri Aug 03 2018, 07:50PM
Registered Member #3279

Sunt curios daca se va lasa cu ceva demisii sau demiteri. Incepand cu ce 3 porcusori care au aparut la conferinta de presa a celor de la circulatie, si care trebuia sa fie toba de carte in domeniul lor de competenta. Dar nu ma mira, sunt urmasii lui Mitica Jianu.
Dar au dat dovada de pupincurism, au luat masuri fara a avea clara baza legala, ci doar sugestii de la conducerea de stat si de partid. Niste profesionisti nu ar fi procedat asa, chit ca erau destituiti.

[ Edited Fri Aug 03 2018, 07:51PM ]
Back to top
truepride
Tue Aug 07 2018, 04:22PM

Registered Member #996

As vrea sa vad pe cei trei ajutor de clopotar la biserica. La acea conferinta de presa a fost un specacol in materie de lipsa de coloana vertebrala. Unu nu s-a trezit sa-i spuna sefului: domnule, nu se poate asa ceva, ajungem la puscarie ce naiba? Evident ca nu vei fi in gratiile celui de la etaj insa poti pleca impacat ca ti-ai facut datoria fata de lege, recte, ca om al legii...
Sincer nu cred ca se va lasa cu incheierea raporturilor de serviciu pe motive disciplinare. Am observat, in ograda mea, ca limita este paguba materiala ori cel mai rau umana. Poate fi si o problema disciplinara insa cel lezat trebuie sa fie obligatoriu un sef. In alta situatie fata de cele prezentate, daca cel lezat este un cetatean spre exemplu, daca nu face plangere penala, nu ne intereseaza. Si ce daca ne plateste solda? Da-l in ... ma-sii... si asa au dezincriminat neglijenta in serviciu.

Edit: am inteles ca astazi procurorul a dispus clasarea in cauza.

[ Edited Tue Aug 07 2018, 04:53PM ]
Back to top
truepride
Thu Nov 22 2018, 04:33PM

Registered Member #996

Iau aceasta stire pe inventar, desi imi este greu sa cred ca intr-o institutie de siguranta si ordine publica civila nu exista macar atata planificare. Dar, la ce am vazut in ultimii doi ani, nu ma mai mira nimic.
"Mașini de poliție fără cauciucuri de iarnă. Polițiștii stau cu orele la coadă la vulcanizări
Multe dintre maşinile Poliţiei locale şi ale IPJ Iaşi încalcă legea. Deşi este luna noiembrie şi a nins deja, vehiculele nu au cauciucuri de iarnă. Reprezentanţii celor două instituţii spun că de vină ar fi aglomeraţia de la service-urile auto.

În Iași ninge de câteva zile, dar, chiar şi aşa, nu toate mașinile de poliție sunt echipate corespunzător. Polițiștii sunt acum nevoiți să stea la coadă la vulcanizări, printre şoferii de rând, cu orele. În teorie, autospecialele fără anvelope de iarnă ar trebui retrase. Reprezentanții sindicatului polițiștilor spun, însă, că practic ele patricipă la misiuni.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Polițiștilor: Lipsa de logistică, lipsa de autoturisme în activitățile operative curente obligă polițiștii de multe ori să folosească aceste autoturisme neechipate corespunzător.

Nici la Poliția Locală situația nu este cu mult diferită.

Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt Poliția Locală Iași: Da, luni într-adevăr nu au fost dotate toate autoturismele cu anvelope de iarnă, acestea au fost retrase, au stat în curtea instituției.

Șoferii spun că e ciudat ca tocmai cei puşi să îi sancţioneze nu respectă legea şi sunt şi nevoiţi să stea la rând, la vulcanizări:

- Ar trebui să aibă un garaj care să se ocupe, nu să stea pe la rânduri pe la vulcanizări.

- Chiar am mai vrut o dată să schimb roțile și erau trei mașini de poliție aici.

- Și ei sunt oameni, asta este, dar pe toți ne-a cam luat prin surprindere.

Situația este aceeași și în județul Neamț. 20 la sută dintre autospeciale de poliţie nu au cauciucuri de iarnă."

sursa: digi24.ro

Bun, deci in acest moment unii dintre politisti, cu masinile echipate de iarna incalca legea.Si nu trebuia facuta operatiunea asta cu ceva timp inainte, prevazatori si planificatori asa cum le sta bine unor oameni cu academii, docotorate in management etc.
Dar totusi 3 maistri militari transformati statutar in agenti si 2 cricuri nu aveti? La service? Ne-am domnit.
Politia locala nu stiu ce cauta in ecuatie, acolo pur si simplu nu am pretentii.
Back to top
Undeva
Sat Dec 01 2018, 03:15PM
Registered Member #10932

Ma limitez la a comenta ca/k masina la Radar.

[ Edited Sun Dec 02 2018, 08:12AM ]
Back to top
truepride
Wed Jan 16 2019, 04:49PM

Registered Member #996

Nu vreau sa comentez recursul comensatoriu. Este o nemernicie uriasa la care tot ce-i suflare politieneasca trebuia sa iasa la protest. Periodic ma iau de sindicatele politiei pentru ca, la fel ca si un politist care a activat cateva luni pe acest forum, se comporta ca niste militieni in intersectie. Nu se poate sa taci mac cand prin lege se pun in liberate inainte de termen cei pe care prin munca politieneasca cel putin teoretic au fost bagati acolo in primul rand!
Fac un pronostic negru, atat cat ma pricep eu la criminologie si la neacceptarea caracterului antisocial al faptelor comise de un infractor.In acesta neacceptare infractorul va gasi vinovati pentru faptele sale tot timpul alte persoane cu precadere organele penale. Este doar o chestiune timp pana cand un politist care a retinut un nemernic va primi o vizita de la acesta dupa ce se va vedea eliberat.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 apkah (16 Jan 2019, 17:15)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF