Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA LOCALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Wed Feb 15 2012, 09:26PM
arcan
Registered Member #566

pixelul albastru bre !...e o facatura ordinara !!
Back to top
ALM
Wed Feb 15 2012, 10:34PM
Registered Member #2039

Eu cred că operatorii TV au luat un beţiv dintr-o cârciumă, d-ăla fugit de la lopată, pe care l-au îmbrăcat în uniformă de poliţist local, ca să batjocorească această falnică armă. Sigur că nu vor reuşi, fiindcă "urma scapă turma", respectiv o "uscătură" nu poate întina probitatea deosebită a Poliţiei Locale. Acum, eu am căzut pe gânduri, ca proasta-n fund pe scânduri. Unde a putut "localul" să se îmbete ca porcu' şi cine i-a dat să bea în halul acela când "omul" era în uniformă? Fiindcă nu beţia este problema, ci alăturarea ei de o uniformă de "om al legii".
Back to top
Boribum
Thu Feb 16 2012, 02:58AM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

cine i-a dat să bea în halul acela când "omul" era în uniformă?

Si-a luat singur,ca un om mare ce este ! Pentru ca -poate nu stiti- dar acesti amploaiati în uniforme pot sa faca o sumedenie de lucruri singuri. Ei respira,manânca,dorm si iata ca si beau -singuri. Sunt,cum s-ar spune,oameni maturi. Care formeaza o institutie -iata-matura si dânsa.

Desigur,nu exclud posibilitatea ca acest...(d)om(n) sa fi fost victima unei înscenari. Sunt convins ca o ancheta a internal affairs of local polis va lamuri lucrurile.
Back to top
ALM
Thu Feb 16 2012, 06:53AM
Registered Member #2039

Domnule Boribum, sunt convins că şi aceşti "amploaiaţi în uniforme" au un metabolism independent de cortex. Numai că eu n-am pus întrebarea "la plezneală". Cu vreun an în urmă a apărut un clip publicitar, a cărui acţiune se petrecea într-o crâşmă unde a apărut şi un poliţist, cam grobian, în uniformă. Sindicatul Poliţiştilor a protestat, unul din motive fiind acela că poliţiştii n-au voie să intre în uniformă în "localuri" şi cu atât mai mult să se "cinstească". Tot cu acea ocazie, s-a specificat că barmanii n-au voie să servească persoane în uniformă.
Back to top
apkah
Sat Mar 24 2012, 10:00AM
arcan
Registered Member #566

Din ciclul ,,Ce vraji a mai facut Samantha (varianta locala),,

O comisie a Consiliului General al Capitalei a prezentat vineri rezultatele anchetei făcute la Poliţia Locală a municipiului Bucureşti, acuzând că s-auupărat produse de curățat cu 303,48 de lei bucata, pneuri auto, cu 2.999,63 fiecare, sau pălării la peste 400 de lei.

Consilierul general Gâf Deac, şeful comisiei de anchetă care a verificat modul în care au fost acordate prin contract unele atribuţii ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) unei firme particulare, consideră că această activitate a fost una ilegală.
"Am finalizat controlul în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi am întocmit un raport de constatare pe baza tuturor documentelor. Am găsit foarte multe nereguli. Toate contractele, din 2009 până în 2011, au fost încheiate la începutul fiecărui an, mai ales privind călăreţii, şi am demonstrat în raport că absolut întreaga bază legală care a generat această colaborare cu SC Fandax Group SRL nu stă în picioare", a afirmat Deac.

De asemenea, a spus el, au fost constatate grave încălcări de legislaţie privind achiziţiile publice "şi mai mult decât atât, toate aprobările primarului general faţă de aceste contracte au fost date ulterior semnării lor".
Potrivit acestuia, practic, poliţia călare angajată de municipalitate de la firma de pază menţionată a încasat suma de 12 milioane de lei în mod ilegal, întrucât nu avea dreptul să acorde amenzi şi nici să se folosească de însemnele Poliţiei Locale.
Raport CGMB: Poliţia locală a făcut achiziţii de lux
El a mai afirmat că majorarea cu 50% a valorii contractului este ilegală.
Gâf Deac a exemplificat din raport cu o serie de costuri, cum ar fi la capitolul "piese de schimb" 32 de pneuri cumpărate contra sumei de 95.998 de lei, adică cu 2.999 lei/buc. De asemenea, au fost cumpărate tricouri fiecare având un cost de 180 lei, s-a înregistrat suma de 214.000 de lei pentru deplasări interne, 500.000 lei pentru consiliere şi expertiză, 100.000 de lei plăţi pentru finanţarea patrimoniului genetic al animalelor şi alte costuri.
În aceste condiţii, a mai spus Deac, s-a solicitat Curţii de Conturi să verifice cum este gestionat banul public în această instituţie. De asemenea, a fost sesizată Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) pentru a vedea cât de legale sunt procedurile de achiziţii publice, ţinând cont că 60% dintre acestea, încheiate în 2011, s-au făcut prin cumpărări directe, fără licitaţii publice.
Nu în ultimul rând, Deac a spus că urmează să fie sesizată Poliţia, care are în desfăşurare o anchetă penală pe această problemă. Şeful comisiei de control din Consiliul General a mai spus că este normal să se deschidă o anchetă administrativă faţă de directorul general al Poliţiei Locale, Ion Ţincu, pentru încălcarea regulamentului de organizare şi funcţionare a instituţiei, precum şi faţă de funcţionarii publici care au produs prejudiciul.

În 2009, Poliţia Locală a solicitat printr-un referat Primăriei Generale să se asocieze cu firma SC Fandax Group SRL pentru ca această firmă să efectueze servicii de patrulare cu caii în parcurile din Bucureşti.
În urma aprobării, Poliţia Locală a încheiat un contract cu firma de pază menţionată pentru şase luni, valoarea contractului fiind de 32.000 de euro.
La începutul anului următor s-a încheiat un alt contract cu aceeaşi firmă, în valoare de 125.000 de euro, plus TVA, pentru 12 luni, însă unitatea respectivă având şi alte atribuţii, cum ar fi misiuni de ordine publică, pază, protecţie, constatări, contravenţii şi aplicare sancţiuni. La începutul anului 2011 s-a încheiat un al treilea contract între Serviciul de Poliţie Comunitară şi SC Fandax Group SRL, în valoare de 124.000 de euro, plus TVA, cu aceleaşi atribuţii. Acest contract a fost majorat cu 50% pe parcursul anului 2011.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Răzvan Popa,: cifrele prezentate în raportul Comisiei nu sunt reale.
"Sunt nişte cifre care nu au nicio legătura cu realitatea. Au fost mutate nişte virgule şi de la 300 s-a ajuns la 3.000 de lei", a afirmat acesta.
Potrivit documentelor prezentate de purtătorul de cuvânt, în 2010 s-a achiziţionat o baterie de maşinî în valoare de 296 lei plus TVA, 37 de veste reflectorizante în valoare de 63 de lei plus TVA fiecare, 148 de cauciucuri în valoare de 295 lei plus TVA fiecare, 100 tricouri în valoare de 35 lei plus TVA, 150 de pălarii în valoare de 110 lei plus TVA fiecare şi saci menajeri la 5,5 lei fiecare.
El crede că cifrele din raportul comisiei ar putea proveni dintr-un calcul greşit raportat la suma maximă alocată pentru aceste achiziţii de produse.
Consilierul Gaf-Deac spune, în replică, ca listele care au apărut în raport sunt furnizate chiar de Poliţia Locală, sub semnătura directorului, Ion Tincu.
Comisia de anchetă a sesizat Curtea de Conturi, Garda Financiară, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, şi a cerut declanşarea unei anchete administrative care să-l vizeze pe directorul Poliţiei Locale, Ion Tincu.

Citiţi mai mult: Comisie CGMB: Poliţia Locală a făcut achiziţii de lux. Ţincu: cifrele nu sunt reale - Actualitate > EVZ.ro LINK
EVZ.ro

[ Edited Sun Mar 25 2012, 11:05AM ]
Back to top
apkah
Thu Mar 29 2012, 12:00PM
arcan
Registered Member #566

Back to top
2 User said Thank to apkah for this Post :
 ALM (29 Mar 2012, 12:20) , Radu89 (29 Mar 2012, 14:29)
apkah
Sat Mar 31 2012, 12:52PM
arcan
Registered Member #566

Pentru ca ati tot criticat comunitarii ca ridica masinile aiurea, acum la Timisoara s-au ,,revoltat,, si nu le mai ridica nici cu rugaminti :

Ce se întâmplă uneori în parcările din zonele de blocuri din Timişoara depăşeşte orice imaginaţie. Un locuitor de pe Intrarea Crângului care voia să-şi ducă copilul la doctor s-a trezit, vineri dimineaţă, că nu poate ieşi cu maşina din parcare din cauza unui şofer care blocase accesul lăsându-şi autoturismul acolo. Oamenii din zonă au fost nevoiţi să ducă tratative circa două ore cu Poliţia Locală pentru ridicarea respectivului autoturism.

LINK

[ Edited Sat Mar 31 2012, 12:53PM ]
Back to top
apkah
Sun Apr 01 2012, 12:57PM
arcan
Registered Member #566

Si daca nu stiati, ,,localii e cei mai tare,,iar voi muritorilor doar niste ,,papagali,,:

[ Edited Sun Apr 01 2012, 12:58PM ]
Back to top
Radu89
Sun Apr 01 2012, 06:30PM

Registered Member #918

Parafrazand un comunist , spun : ''suntem o tara cu doua politii diferite''. Pacat ca pe site-ul primariei Deva , in sectiunea Politia Locala , ultimul raport de activitate a Politiei Locale este pentru anul 2010: LINK > Probabil ca raportul pe anul 2011 este inca in puterea condeiului ; sau poate sunt eu mai papagal .Totusi , personal , mai mult ma deranjeaza actul de comunicare a Directorului decat aceasta incalcare a legii ; sa vorbesti cu respect , este o particularitate a sistemului de invatamant de acasa , cat despre aceasta incalcare , poate este doar o vointa politica , ori poate o dorinta de infaptuire a dreptatii inspirata din personajele eroice , nestiind totusi ca prin atributiile de servici nu ar putea sa faca acest lucru ...
Sunt oameni luati de pe strada , ce au facut cursurile pe genunchi, dupa care au intrat in politie(locala) . Pe aici nu se aude un nou val de restructurari ? Nu de alta , dar iubesc cuvantul reforma. .
Stiu ca in partea a doua am scos rautatea la iveala ,deci va rog sa-mi ignorati mesajul agresiv.
Back to top
1 User said Thank to Radu89 for this Post :
 Coffeeman (01 Apr 2012, 18:48)
truepride
Sun Apr 01 2012, 07:19PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Cand prostia se intalneste cu functia publica de decizie avem un astfel de exemplu.

Din amintirile mele, la facultate am invatat ca depasirea cadrului legal de catre un functionar public in detrimentul cetateanului constituie una din formele de abuz in serviciu, individualizarea pe articol facandu-se in functie de circumstante.

Oricum sunt curios ce experienta profesionala recomanda un astfel de individ intr-o functie de conducere intr-un aparat ce ar trebui sa deserveasca cetateanul, bun-rau, asa cum e el.

Back to top
2mail
Sun Apr 01 2012, 08:06PM
Registered Member #1343

Atat pe el cat si pe altii din alte structuri( ma refer la tot ce inseamna functie publica de conducere),nu-l recomanda nimic.
Acesti indivizi fac parte din clientela politica, a celor care conduc la un moment dat o institutie publica.
Nu au nevoie decat de o facultate,sa fie prieteni cu cine trebuie, pentru ca apoi sa fie pusi sefi(ce-i drept interimari).Tot ei la cea mai mica ezitare sau nerespectarea comenzilor sunt schimbati.
Din cauza asta Romania n-a evoluat si nu v-a evolua. Acest cancer a cuprins toate structurile.

[ Edited Mon Apr 02 2012, 07:13PM ]
Back to top
1 User said Thank to 2mail for this Post :
 Mihais (01 Apr 2012, 20:46)
SAS
Sun Apr 01 2012, 10:27PM
Registered Member #2168

Limba romana a suferit enorm in aceasta ultima postare! Imi cer scuze pt off-topic!
Back to top
apkah
Tue Apr 10 2012, 08:38AM
arcan
Registered Member #566

O noua mostra de profesionalism si de independenta politica din partea acestor mirifici profesionisti,care prin don premar sunt mai aproape de cetatean ...cam ,,prea aproape de el, ca s-a lasat cu julituri :

[ Edited Tue Apr 10 2012, 08:42AM ]
Back to top
truepride
Tue Apr 10 2012, 07:29PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Mi-am facut un hobby in a cauta informatii cu si despre tot felul de functionari public cu functii/grade mai mari ori mai mici ce ne conduc destinele intr-un fel sau altul:
Acest Radoane mentionat mai sus, inginer la baza, ajuns fara nici o specializare in domeniul ordinii publice sef al unei institutii cu atributii in ordine si siguranta publica este tot acel Radoane care si-a depus candidatura pentru demintatea de parlamentar respectiv deputat.
Informatii mai cuprinzatoare gasiti aici: LINK
Back to top
2mail
Fri Apr 13 2012, 05:50PM
Registered Member #1343

Nu noi suntem vinovati ca ne-am pricopsit la conducere cu asemenea specimene.
Ministerul de interne a lasat aceasta portita domnilor primari iar rezultatele se vad.
Daca in lege prevedeau ca, conducerea institutiilor sa fie facuta de catre ofiteri MAI detasati, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF