Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Registered Member #10617

D

[ Edited Mon Jul 09 2018, 02:08PM ]
Back to top
Janovec
Fri Jul 06 2018, 01:53PM
Registered Member #10504

FlorinManoliu wrote ...

Janovec wrote ...

Citeam si eu pe acest forum inainte sa intru pe usa armatei. Acum pot sa confirm ce scriau multi : cel mai mare zid de care te lovesti e prostia. Chiar nu credeam ca e asa, dar acum le dau dreptate. Nici nu iti trece prin cap cum o sa te surprinda cu "inteligenta" lor. Nu vreau sa demoralizez pe nimeni, dar ganditi-va bine inainte .

Cu tot respectul, dar ai intrat pe ușă sau te-ai lovit atât de tare de zid că nu ai mai găsit-o?!
Nu prea se leagă ce spui tu.
Ești deja angajat în armată sau te-au refuzat? Am întâlnit 2 băieți la recrutare care depășeau înălțimea. La vizita medicală iar picau pe capete. Este vina armatei că are niște criterii și unii au colesterolul sau glicemia ridicate?!
Dacă ești deja angajat și vorbești din proprie experiență, atunci părerea ta contează, DAR DACĂ nu ai trecut nici de B.I.R. atunci te rog nu dezinforma, că e net-ul plin de frustrați care au văzut prea multe filme americane. Totul depinde de ce așteptări are omul care intră în armată. Eu nu-mi fac iluzii, ca să nu am deziluzii. Pe pagina de FB Recrutare MApN toți întreabă de DREPTURI, absolut niciunul de OBLIGAȚII.
Mult succes în viață, domnule! Numai bine!

L.E.: Poate poți să ne oferi un exemplu concret. Fără nume de persoane, bineînțeles. Probabil vom fi colegi, din ce am citit în postările tale. Eu am pus aceiași Unitate Militară.

Sunt in sistem deja. Am intrat cu un punctaj foarte mare, eram nerabdator, nu cunosteam pe nimeni din sistem , primele pareri le-am citit pe aici. O sa vezi si tu...Totusi nu am inteles daca tu esti sistem sau nu.

[ Edited Fri Jul 06 2018, 01:59PM ]
Back to top
djebel
Fri Jul 06 2018, 02:17PM
Registered Member #3603

FlorinManoliu wrote ...

... am fost destul de prost să-mi dau numele real...

Serios? Da' ce, te-ai înrolat în Legiunea Străină?
Back to top
Registered Member #10617

C

Back to top
Janovec
Fri Jul 06 2018, 02:58PM
Registered Member #10504

FlorinManoliu wrote ...

Domnule Janovec, sunt doar un simplu candidat la un post de SGP-ist. Dacă voi reuși probabil vom fi colegi. Am înțeles din comentariile tale mai vechi că ești la U.M. 01026. Pe mine nu mă deranjează regulile stricte, dimpotrivă. Consider că doar respectarea lor pot face din cocalarii zilelor noastre OAMENI! Nu ești sătul de spărgători de semințe, la bustul gol, în mașini cu volanul pe dreapta în trafic?! Eu da. Eu sunt unul dintre nebunii care-și doresc serviciul militar obligatoriu. Ce poate fi mai greu decât să dau peste un nene care să-și bage plua în familia mea și să mă pună să mă târăsc prin noroi? Asta este greu? Gândește-te ce au trăit înaintașii noștri în război!!! Gândește-te că generația noastră a fost scutită de războaie și nu cred că Europa va prinde un secol de pace. O fi mai bine să ștergem bătrâni la cur în Italia?! O fi mai bine să culegem recolta în agricultura în țări străine, că vezi doamne noi nu putem face agricultură că nu am avem utilaje, nu că ne dăm foc la bani fumând sau îî dăm pe băutură. O fi mai bine să spălăm vase prin Anglia?!

PRINCIPIILE care te-au făcut pe tine să intri în armată ar trebui să te întărească și să ai puterea să treci peste prostia altora. Ești un băiat care a luat Bac-ul cu 9, ar trebui să ai inteligența să ignori prostia. Te lovește ca un zid?! Asta e viața! Viața este foarte grea. Eu am avut un milion de obstacole în viață și niciun sprijin moral sau financiar.

Ceea ce nu te omoară te va face mai puternic! Eu sunt sigur că "proștii" ăia nu-ți vor răul. Așa credeam și eu despre alții în viață că-mi vor răul, dar eram prea mic și prost să realizez. Când o să mai crești o să realizezi care îți sunt prioritățile în viață și că nu toți putem fi generali. Cred că orice soldat ar fi pus general pentru 24 de ore și-ar da seama cât de greu este și ar realiza necesitatea ierarhiei și a regulamentelor. Nu mă refer la generali gen Năstase sau Iordănescu. Bucurați-vă că sunteți soldați plătiți pe timp de pace. Când vom fi pe front îțî voi aminti aceste vorbe. Sper să nu vii pe front cu mingea de fotbal și în pantaloni scurți.

Domnule djebel, credeam că domnul Janovec se va supăra pe mine. Am fost plăcut surprins că nu a făcut-o. În cazul în care era un hater și ajunsese caporal între timp mă găsea după nume, fiind în aceiași unitate.

Cine știe de glumă bine, cine nu, treaba lor. Eu, ca proaspăt candidat/recrut, mă aștept la ce este mai greu. Dacă era ușor o făcea orice prost! Hai, beți o bere, vișinată sau țuică și pregătiți-vă de vizionat meciul.

Repet, așteptările, domnule Janovec. Eu nu mai am așteptări de la oameni de multă vreme. Mi-am pierdut speranța și în tineretul zilelor noastre. Măcar în armată m-aș aștepta să fie oameni disciplinați dacă nu de bună voie, atunci obligați, că cu anarhia nu merge domnule. Numai bine!

E greu sa intelegi cum sta treaba fiind doar un candidat. O sa simti pe pielea ta...eu inca sper ca lucrurile o sa se schimbe
Back to top
Registered Member #10617

B

Back to top
Hannibal
Fri Jul 06 2018, 09:51PM
.
Registered Member #1460

Manoliule, habar n-ai pe ce lume traiești.
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Janovec (06 Jul 2018, 21:52)
Hannibal
Fri Jul 06 2018, 10:12PM
.
Registered Member #1460

Janovec wrote ...

Citeam si eu pe acest forum inainte sa intru pe usa armatei. Acum pot sa confirm ce scriau multi : cel mai mare zid de care te lovesti e prostia. Chiar nu credeam ca e asa, dar acum le dau dreptate. Nici nu iti trece prin cap cum o sa te surprinda cu "inteligenta" lor. Nu vreau sa demoralizez pe nimeni, dar ganditi-va bine inainte .

Din păcate, în MApN (și nu doar aici, în toate instituțiile SNApOPSN) există numeroși (puțin spus) care ridică prostia pe noi culmi, la rang de artă chiar. Îngrijorător e că nu-s dintre aia din vremurile cu militari în termen, ci oameni tineri, din epoca NATO.
Back to top
Hannibal
Fri Jul 06 2018, 10:13PM
.
Registered Member #1460

Hannibal wrote ...

Janovec wrote ...

Din păcate, în MApN (și nu doar aici, în toate instituțiile SNApOPSN) există numeroși (puțin spus) indivizi care ridică prostia pe noi culmi, la rang de artă chiar. Îngrijorător e că respectivii nu-s dintre aia din vremurile blamate, cu militari în termen, ci oameni tineri, din epoca NATO.

Back to top
Hannibal
Fri Jul 06 2018, 10:20PM
.
Registered Member #1460

.

[ Edited Fri Jul 06 2018, 10:21PM ]
Back to top
Registered Member #10617

A

Back to top
Hannibal
Sat Jul 07 2018, 08:58AM
.
Registered Member #1460

Pai dacă nu ştii....Nu mă pot abține să nu-ți spun. 😂
Back to top
Bgd10
Sat Jul 14 2018, 09:45PM
Registered Member #12743

A fost cineva chemat pentru probe la SGP ?
Back to top
george alex
Sun Jul 15 2018, 12:34PM
Registered Member #12541

Bgd10 wrote ...

A fost cineva chemat pentru probe la SGP ?

Inca nu,ce arma ai ales (eu marina erau cele mai multe locuri ) voi ??
Back to top
Bgd10
Sun Jul 15 2018, 03:01PM
Registered Member #12743

Cercetare
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF