Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
OFF-TOPIC
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
criss-cross
Sat Aug 06 2016, 10:56PM
Registered Member #4853

Am stat asa, pe margine,incercand sa vad dincolo de discutiile care se deruleaza(ptiu, era sa zic rostogolesc!),care construiesc si sustin idei, atitudini, forme de temeri sau frustrari,concentrandu-ma nu la cele scrise( pentru ca nu pricep, nu ma pasioneaza si nu prefer subiecte dedicate armatei,conflictelor,istoriei religiei de orice fel), ci mai mult pe felul in care sunt gestionate niste vorbe.Sunt doar vorbe...unele spun mai multe decat altele,asa cum o reactie spune multe despre cineva.Am primit odata o mustrare privitoare la faptul ca nu stiu ce carte n-am citit si n-as mai fi avut drept la respiratie pentru asta; doamnelor, domnilor, nu suntem construiti la fel si functionam absolut diferit, citim carti diferite,sustinem si traim cu valori si principii diferite, reactionam diferit si,sigur, gusturile nu se discuta...ce se poate considera un castig e momentul cand fiecare isi gaseste un reper care sa-l edifice asupra propriei persoane, daca are nevoie... Mai apoi, tot fiecare ia masuri cu el insusi mai mult decat cu ceilalti,ca asa e firesc.Profesorul nu-i rade in nas elevului cand bate campii; il incurajeaza cu respect si il determina sa caute, sa accepte opinii,il stimuleaza sa se exprime functie de capacitatea lui de intelegere...ca,na, nu toti suntem capabili de performante intelectuale cat ai bate din palme!( si asta nu-i de ras).
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Pârvu Florin (10 Aug 2016, 20:45)
Boribum
Sun Aug 07 2016, 01:40AM
boribum
Registered Member #2395

Doamna, nu stiu cine vine aici la scoala,dar daca e cazul cuiva, s-o spuna. Si sa facem ca la scoala : începem prin a intra în clasa la al carei nivel ne-a arondat doamna directoare sau domnul Dumnezeu. începem cu penarul, ascutitul creioanelor, unghiile taiate, linie la caiet, chestii simple, elementare.Nicaieri nu sari dintr-a V-a de generala în anul III de doctorat, începi sa-ti întinzi mucii pe banca si scoti limba la profesor ! Si dac-o faci, vine caloriferistul si te da afara cu cinci lovituri de pompa-n cur, vorba lui Preda.

Back to top
criss-cross
Sun Aug 07 2016, 10:20AM
Registered Member #4853

Domnule,uite, eu! Eu am invatat cate ceva de la toti cei de pe-aici( cu exceptii) pentru ca altfel nu va oboseam paginile de cativa ani,eu am inteles cum sunt unii oameni pe care-i vedeam doar purtand uniforma, eu am priceput cat de multe lucruri ne raman necunoscute din varii motive, nu ca ne-am dori asta.Si, da, educatie informala se face pe acest forum pentru toata lumea nu numai pentru cei care primesc teme pentru acasa si sunt chemati cu caietul( n-ati specificat pana acum ca trebuie liniat) sa-si prezinte concluziile studiului individual...nimic rau, pana aici! Doar ca mai lipsea Calul Balan care sa primeasca mucii...avand in vedere ca aici se exerseaza tastarea si nu scrisul de mana( cu mai multe beneficii, poate),lipseste evaluarea caligrafiei( care,iar, ar spune multe despre cel ce o practica).Caconcluzie, unii dintre dvs. ati procedat la ,,examinarea" cunostintelor unuia sau altuia, ati dat verdicte usoare, ati pus la colt, ati dat drept de reexaminare dupa recomandarea de a aduce dovezi...eu am considerat productiva toata treaba asta, ignorand tonul ironic ascuns in spatele tastelor( ale naibilii taste) si micile greseli nepermise unor examinatori care se prapadesc de ras de nestiinta celorlalti.Atat!
Back to top
djebel
Sun Aug 07 2016, 08:01PM
Registered Member #3603

alexius wrote ...

Nu mai stiu unde să-i explic care-i diferenta tehnica dintre refugiati si imigranti/migranti. Cum a stabilit ONU lucrurile astea.

Ma distreaza modalitatea asta de "ajustare" dupa bunul plac a termenilor, definitiilor si conceptelor cu care altii lucreaza de zeci de ani. Asta tehnic vorbind si te rog sa nu te deranjezi cu explicatii pentru mine. Daca am chef de discutii despre filosofia istoriei, ma rog, il prefer pe Neagu Djuvara.

PS: Mai era cineva care-i tot dadea cu prostia aia cu Constitutia si cu colonizarea&stramutarea. Si-o fi dat seama si el ca e fara busola pe aratura.

[ Edited Sun Aug 07 2016, 09:41PM ]
Back to top
djebel
Sun Aug 07 2016, 08:08PM
Registered Member #3603

apkah wrote ...

Sper sa nu imi spui ca militarii sunt din Legiunea Straina!

Ba da, da' Legiunea lui Stan si Bran LINK
Acum serios vorbind: ai avut experiente neplacute cu legionari de vreme ce ii persiflezi cu orice ocazie?
Back to top
Boribum
Wed Aug 10 2016, 02:24PM
boribum
Registered Member #2395

Cultura militara : LINK
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (10 Aug 2016, 15:02)
djebel
Wed Aug 10 2016, 07:52PM
Registered Member #3603

Pai, nu e prima data cand americanii se inspira (sau vor sa se inspire) de la sora noastra mai mare.
Back to top
msimula
Thu Aug 11 2016, 09:22PM
Registered Member #2287

Constat cu amaraciune ca multi dintre dvs. care ati imbracat o haina militara indiferent de culoare si grad, considerati ca unul e mai bun (superior) sau inferior celuilalt.
L.E. este o un fenomen, o legenda iar, membri acestui corp de elita a armatei franceze sunt trecuti prin “foc si sabie”, nu de ieri de azi, sunt militari ca toti ceilalti, foarte bine pregatiti si merita tot respectul. Asa cum multi poate au facut armata sau au fost ofiteri in cadrul “diribau”, pentru cei care nu stiu inseamna “batalion de munca” sau mai rau batalion disciplinar, toti dar absolut toti, merita respectul celorlalti, a “elitei”.
Back to top
djebel
Thu Aug 11 2016, 10:35PM
Registered Member #3603

Cel putin de la Vietnam încoace americanii s-au cam uitat in ograda franceza si s-au inspirat de acolo. Basca tacticieni francezi (Bigeard, Trinquier, Galula) se predau in scolile din SUA. Si acum. Iar Legiunea este un reper.

@msimula, nu vad de unde sentimentul asta. Noi nu am avut o Legiune a noastra, dar am avut romani care au servit in Legiune si care nu a-au făcut de ras. Din contra. Va reamintesc ca sunt legionari (din cei cu contracte îndeplinite, nu ca mine) care sunt activi în sistemul romanesc si ceilalti au avut de invatat de la ei. Poate ca nu stiati, dar Soldatul/Subofiterul anului este dominat de cativa ani de un legionar.
Back to top
Boribum
Fri Aug 12 2016, 12:10AM
boribum
Registered Member #2395

Nicaieri si niciodata nu m-am lansat în a da calificate si a construi podiumuri pentru cel mai bun, cel mai special, cel mai cel.

Back to top
Boribum
Fri Aug 12 2016, 12:35AM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

Va reamintesc ca sunt legionari (din cei cu contracte îndeplinite, nu ca mine) care sunt activi în sistemul romanesc

Contractul devine definitiv dupa expirarea unei perioade de 6 luni de la semnarea lui si poate fi denuntat unilateral de partile semnatare. În acele 6 luni, civilul devenit angajat voluntar urmeaza instructia si obtine CTE 00, devine legionar si are dreptul si obligatia de a purta képi blanc iar denuntarea contractului face parte din parcursul lui : profesional, daca continua sa aiba de-a face cu Franta sau de viata, daca legionarul vrea sa o ia pe alt drum. Concluzie : 6 luni de serviciu înseamna din punct de vedere al calitatii de Ancien de la Légion Etrangère tot atât cât 60 de ani de serviciu. Diferentele de timp servit sunt altceva, si la timpi egali exista diferente de campanii, etc.

Un legionar cu 6 luni de serviciu este (sau a fost) legionar. Generalul Rollet, Pere de la Légion si summum ca referinta , nu a fost legionar. Pentru mine si înca câteva zeci de mii de oameni, odata ce ai supravietuit raid-marche-ului si ai raspuns la comanda "legionnaires de la séction X, coiffez vos képis blanc" esti legionar iar contractul este îndeplinit în litera si spiritul lui. Ce face fiecare dupa momentul ala e cu totul altceva.

[ Edited Fri Aug 12 2016, 12:37AM ]
Back to top
Mese
Fri Aug 12 2016, 10:54AM
Registered Member #1078

Eu sunt convins ca orice om care imbraca o haina militara si are capul pe umeri este compatibil/comparabil cu altii (din alte armate).
Diferentele dintre armate se refera la implicare si la motivatie (cateodata). Si evident la accesul la informatii.
Se poate dezvolta o intreaga istorie pe marginea accesului la informatie dintre noi (Romania) si altii care sunt mai la vest.
Back to top
Boribum
Fri Aug 12 2016, 01:42PM
boribum
Registered Member #2395

Armatele sunt precum societatile din care provin militarii care le compun, reproduceri la scara mai mica ale acelora. N-are treaba cu accesul la informatie stict al militarilor. În ziua de azi informatia e libera si universal accesibila, ce face cu ea cel care o primeste, asta e problema.
Back to top
Mese
Fri Aug 12 2016, 02:28PM
Registered Member #1078

Ia incearca sa vezi cum arata un fm de la us. Unele sunt publice (cele vechi) dar cele noi care sunt "la zi" sunt restrictionate.
Din pacare noi neavand o baza de documentare foarte mare (din varii motive) suntem nevoiti sa ne inspiram din surse externe ca sa zic asa si acele surse cateodata sunt acele fm-uri.
Back to top
Boribum
Fri Aug 12 2016, 03:43PM
boribum
Registered Member #2395

Ba exista o baza de documentare foarte mare, ca ea nu ajunge de sus, de la detinator ,pâna jos la utilizator, e alta treaba care nu tine numai de bunavointa si/sau lipsa ei. În "sistemul românesc" exista în continuare codificarea unitatilor militare (U.M XXX sau XXXX) . Îti spune ceva chestia asta ?

Când eram soldat, aveam încredere ca ierarhia mea îmi pune la dispozitie "cele mai noi cuceriri ale stiintei si tehnicii" pe care le credea ea de cuviinta si nu aveam nici vreme si nici chef sa fac eu, de la nivelul meu (mic de tot), descoperiri în materie de tactica si strategie si eventual sa le si aplic. Din fericire nici nu era nevoie de asa ceva. Asa functioneaza o armata,amin !
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF