Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Batalionul de forte speciale
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
me
Fri Dec 26 2008, 01:39AM
me
Registered Member #11

iti mai spun inca o data: nu sunt amic cu agramatii de genul tau. ai mari lacune de limba romana in scris, vezi postul tau de mai sus. faptul ca ai fost cineva in parcul auto al unitatii nu te indreptateste sa dai verdicte decat pentru motoare pe benzina.
daca iti plac olimpiadele, participa la una adevarata, daca poti sa treci de olimpiada de limba romana.
in rest, nu ma cunosti, nu m-ai vazut niciodata, pentru ca nu m-ai fi confundat niciodata.
pot sa ironzez ce vreau, e dreptul meu inalienabil de civil cu state vechi care face bani din munca lui, nu sta la mila statului pentru pensie sau alte avantaje. nu stiu ce e "bedega" de la poarta unitatii, poate ne luminezi tu. nu am fost comandant de pluton ci doar comandant de grup, dar sunt notiuni prea complicate pentru un ajutor de sef de parc auto cum ai fost tu.
asteptam de la tine multe informatii referitoare la uleiuri de frana, antigel, cauciucuri si alte alea....

[ Edited Fri Dec 26 2008, 02:00AM ]
Back to top
mihai
Fri Dec 26 2008, 03:52AM
Registered Member #153

me-Craciun fericit!Ce-i drept mi-era dor de ironiile tale,dar totusi e Craciun .
Olimpiada organizata de Acvila poate nu are o denumire inspirata,insa ideea organizarii ei este una buna.Dar asta face parte din charmul tau,sa faci misto de cei de la Acvila,desi ai recunoscut ca sunt baieti destepti. Stii bine ca ideea competitiilor de genul asta nu este sa "urci scari", ci sa cunosti luptatori din alte unitati si sa faci schimb de experienta si de idei.Sa inveti.
Faptul ca Armata a participat denota inteligenta,pentru ca in materie de tehnici si tactici, mai este de invatat de la Acvila(ma refer la interventie).
Uite-te la filmuletul asta LINK ,e filmat acum cativa ani.La nivelul ala era Armata.
Col. Adrian Ciolponea este un tip destept cu mare experienta teoretica si practica si cel mai important -este omul potrivit la locul potrivit.O sa ridice mult nivelul unitatii din Tg.Mures.
In rest, de acord cu ce spui tu.
Din cate am auzit ,baietii n-au tras rau, iar faptul ca n-au iesit printre primii este irelevant.Misiunile pe care le executa FOS sunt diferite de cele executate de unitatile speciale MIRA,deci necesita aptitudini diferite.

warlord- da,soldatul pleca la atac cu baioneta la arma,lopatica la piept si strigate de "ura" .Dar nu numai la noi,ci in tot Pactul.Diferenta e ca unii dintre ei si-au schimbat mai repede regulamentele.La noi pana sa intram in NATO a fost valabil regulamentul ala.
"cum autospecialele din dotare s-au casat la 5-6000 de km ".Pacat ca nu s-au casat dupa rodaj.Mare parte din ele (mai ales cele pe benzina) erau praf.
"cum s-au infintat unitati militare doar pt.un om ca acesta sa iese la pensie cu functie de comandat de batalion sau divizie .iar dupa 6 luni s-a desfintat o data cu pensionarea." Poti fi mai specific?

Uitasem exact ce am vrut initial sa te intreb: de ce ai pomenit de B.492 Misiuni Speciale?

[ Edited Fri Dec 26 2008, 11:24PM ]
Back to top
me
Fri Dec 26 2008, 08:13AM
me
Registered Member #11

salut mihai si la multi ani
il stiu pe Ciolponea, daca il cunosti cumva, transmite-i salutarile mele. ai perfecta dreptate, trebuie sa ma mai temperezi :-)
Back to top
Altair
Fri Dec 26 2008, 01:31PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Warlord,tin sa te anunt ca din pacate sgv-ii anului 2008 sunt invatati sa plece in atac cu strigate de URAAA,dar s-a scos punerea lopaticii in dreptul inimii.Si mai sunt si alte chestii pe care le invata la batalioanele de instructie si care nu se aplica la unitatile in care ajung sa lucreze.Asta vis-a-vis de cat de bine e gandita instruirea in MAp.Oricum,despre pregatirea militarului roman,si a sgv in special,mai ales in contextul modernizarii armatei si a apartenentei la NATO, e mult de vorbit si nu cred ca e locul potrivit.In alta ordine de idei,parasutistii de la Caracal nu mai exista.

[ Edited Fri Dec 26 2008, 01:33PM ]
Back to top
apkah
Sat Dec 27 2008, 02:40PM
arcan
Registered Member #566

Am terminat in sfirsit de citit posturile lui Me.Sint edificat .Am gresit.Nu ne stim.Chiar nu am cunostinte certarete si puse pe scandal tot timpul .Prost crescute si arogante .Si fara 7 ani de acasa.Si care isi varsa oful si naduful pe membrii acestui forum.Te inteleg sincer ca esti complexat daca de la,,comandant de grup,,ai ajuns un biet paznic .Sau cum ziceam pe vremuri , de la un navigant ai ajuns un biet geodez...haha
Pentru Altair.Am amintit unitatea unde am activat ceva timp, si pe care intradevar mintile luminate din MApN au desfintat-o .Asta pentru Me care are impresia ca cu el a inceput si s-a sfirsit armata .
Iar pentru greselile de postare , imi asum vina ca ma grabesc cind scriu si voi fi mai atent pe viitor sa nu le mai fac.,,Bedega,,era cum bine ai inteles Me ,,bodega,,unde iti beai vodca Saniuta ca sa ai curaj la salt.
Back to top
apkah
Sat Dec 27 2008, 02:43PM
arcan
Registered Member #566

Ah , era sa uit .Parcul auto era doar o componenta a unitatii.Nu intra in atributiunile mele de serviciu .Dar deh , cind ai fost ,, comandant de grup ,, .......
Back to top
Roxana I
Sat Dec 27 2008, 03:58PM
Registered Member #238

Warlord vrei sa fi respectat de catre ,,me,, dar continui sa-ti bati joc si de topic si de el.Nu il cunosti,dar iti permiti sa-i adresezi niste jigniri care kiar nu isi au locul aici si acum.,,Me,, si-a exprimat parerea in felul lui,u daca ai fi baiat destept...ai inceta cu prostiile de genul.Ceva imi spune ca u esti ceva mai ,,fraged,,dpdv al varstei si experientei,so...inceteaza cu atacurile de prost gust,si ataca doar atunci cand ai argumente in ton cu subiectul topicului. DEAL?
Back to top
ex-ad
Sat Dec 27 2008, 04:35PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Pentru toti cei care au obiceiul sa sara la jugulara altora prin atac la persoana si nu prin argumente, idei, in general prin dezbatere: nesocotind regulile forumului aratati ca nu aveti respect in primul rind pentru administratorii care le-au impus si care isi rup din timpul liber pentru a pune tuturor la dispozitie un spatiu liber de discutii. Va multumesc.
Offtopic incheiat.
Back to top
apkah
Sat Dec 27 2008, 07:28PM
arcan
Registered Member #566

De acord.Am o singura intrebare .De ce nu a atras nimeni atentia lui Me cind m-a jignit si desi v-am atras atentia voua moderatorilor despre asta , nu ati binevoit sa luati atitudine.Eu am reactionat doar la multele jigniri aduse de el pentru ca adminii nu au facut-o .Imi cer scuze daca am jignit pe altcineva in afara raspunsurilor date lui Me .Consider jigniri cele spuse de el la adresa mea si am dreptul sa reactionez.Daca insa considerati ca nu am acest drept , banati-ma pe acest forum .
Va doresc Sarbatori Fericite si va rog sa cititi posturile mele si ale lui din aceasta sectiune .
Back to top
ex-ad
Sun Dec 28 2008, 01:26AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

offtopic, cu scuzele de rigoare: warlord, citeste si celelate topicuri inainte de a acuza moderatorii de neinterventie... nu pot posta aceleasi lucruri in 10 locuri... atentionarea anterioara era general valabila...
nota: asa cum nu se sterge nimic pe acest site, la fel nici nu se baneaza membrii... au existat una-doua exceptii (masura fusese prea mult intrecuta), dar au fost imediat reprimiti... ciudat, ar trebui sa va multumeasca faptul ca nu intervin aproape deloc pentru moderare... sau simtiti nevoia de autoritarism, precum intreaga noastra societate dresata sub biciul dictaturilor?

[ Edited Sun Dec 28 2008, 01:29AM ]
Back to top
apkah
Sun Dec 28 2008, 10:24AM
arcan
Registered Member #566

Dupa cum stim cu totii , din pacate romanii in general au muncit si au facut cite ceva numai de frica , mai rar din daruire, din datorie , din patriotism sau din alte sentimente nobile...
oricum as fi apreciat o atentionare bilaterala....
Back to top
apkah
Sun Dec 28 2008, 10:39AM
arcan
Registered Member #566

...iar ca si o mica observatie si cu scuzele de rigoare, ca si in societatea romaneasca ante si post decembrista, si pe acest topic unii sunt mai fidelis decit altii si altii sunt mai egali decit unii...
Back to top
apkah
Sun Dec 28 2008, 10:45AM
arcan
Registered Member #566

Ah..ramasesem dator cu o precizare...intr-un oras din vestul tarii , prin anii 98 s-a infintat o unitate , o brigada mecanizata , alta decit cea existenta , care a trait vre-o 6 luni .S-au adus toate masinile de lupta , s-au adus militarii in termen si cadrele necesare .Omul care a fost numit in fruntea ei a iesi la pensie cu gradul necesar si unitatea s-a desfintat.Amanunte nu vrea su dau desi eram pe punctul de a o face .Scuze.Puteti sa o luati cum doriti , dar prefer sa tac .
Back to top
dorobant
Sun Dec 28 2008, 12:16PM

Registered Member #457

Am reusit sa aflam numele comandantului unitatii despre care e vorba in propozitie.
Alte date si detalii? Warlord ai fost la un batalion de misiuni speciale, mai esti sub steag? Ce ne poti spune despre "misiunile speciale" ?
... si pentru a nu ne lasa in ceata, termina propozitia despre unitatea infintata pentru un om si numele lui ...

[ Edited Sun Dec 28 2008, 12:17PM ]
Back to top
apkah
Sun Dec 28 2008, 12:33PM
arcan
Registered Member #566

Dupa cum spuneam , prefer acum sa tac.Iar despre misiunile speciale nu stiu nimic.Asta pentru ca intrebarea are alt substrat ...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF