Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
starea de sanatate mintala a romanilor
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
eagle
Thu Jul 15 2010, 07:30PM
Registered Member #2025

odata cu decesul fetei cu parul de foc...am inceput sa ma intreb daca nu cumva in inima romanilor s-a asezat un parazit care ii macina usor usor sii indeamna spre o solutie radicala....clasa politica si tote hotiile ei...viata de zi cu zi..fara bani...cu vise spulberate de iubitul nostru guvern...atatia tineri cu aripi frante inca de la inceput atatia bolnavi in spitale fara medicamente atatia politisti militari plini de rate care numai la munk nu se gandesc...atatea lucruri care nu ar trebui sa se intample intr-o Romanie integrata in UE NATO ...este normal ca in 2010 intr-o tara membra ue sa nu existe in spitale medicamente.politistii sa nu faca trageri pt ca nu sun cartuse...eu ma intreb ce cutam noi in lumea civilizata?..locul nostru este in africa
Back to top
msimula
Thu Jul 15 2010, 09:55PM
Registered Member #2287

@eagle
Frate, ce spui tu, nu e o noutate. Sti cumva cati oameni se sinucid pe zi in tarisoara asta ? Sigur nu. Las-o asa. Daca vrei, am un bilet in plus, numai dus, in … Congo. Nu stiu daca era nevoie sa deschizi un topic nou, uita-te in jur, si-ti vei da raspunsuri … fara numar.
Back to top
Boribum
Sun Aug 01 2010, 06:31AM
boribum
Registered Member #2395

Pentru o stare (mintala,fizica) acceptabila : niste flori,niste mare,niste bou (sau taur ?!). Toate cu accent corsican foarte pronuntat.

Pace e salute.

Back to top
Boribum
Sun Aug 01 2010, 06:33AM
boribum
Registered Member #2395

eagle wrote ...

..locul nostru este in africa

Hai sa n-o facem praf si pe aia. Mai sunt înca multe locuri frumoase.
Back to top
rlegione
Sun Aug 01 2010, 11:15AM
Registered Member #2075

Atata timp cat inca mai putem rade, totul este ok(si fizic si psihic)!!Dar... cum bine zice nenea asta :

But we're never gonna survive, unless...
We get a little crazy
No we're never gonna survive, unless...
We are a little...

Cray...cray...cray...

Frumoase pozele Ach mai ales prima si ultima!!

Back to top
Mihais
Sun Aug 01 2010, 11:36AM

Registered Member #2323

Io cred ca suntem cu totii bolnavi de masochism.Era o initiativa (destul de stupida de altfel) a unui parlamentar prin care se obliga mass-media sa dea si stiri pozitive.Nu zic acum sa o dam in optimism nefondat,dar in ce ma priveste incerc sa ma gandesc si la una calda si la una rece.Daca vreau sa caut,gasesc.Ce nu suport e depresia neagra,cu toate ca ma apuca uneori.
p.s Ce-i bai fratilor cu voi astia care scrieti ''k'' in loc de ''ca''?Vreti sa ma bagati in boale?Ia editati textul,s'il vous plait.
Back to top
Kuji In
Sun Aug 01 2010, 12:00PM
Registered Member #1400

Traim in secolul vitezei si al economiei . asa k este mai rapid si mai economic decat ca
Back to top
Boribum
Sun Aug 01 2010, 01:01PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

p.s Ce-i bai fratilor cu voi astia care scrieti ''k'' in loc de ''ca''?Vreti sa ma bagati in boale?Ia editati textul,s'il vous plait.

Ohooo,monsio' lio modiratior,sa-i vedeti dumneavoastra pe ilustrii descendenti ai lui Pascal,Descartes si Fermat cum scriu dânsii : "J V RST LA. C KOM T VEUX" (Je vais rester là.C'est comme tu veux). Limbajul SMS se cheama,si cica e nascut din dorinta de concizie,de a "merge" la esential La început,am crezut ca sunt niste coduri,ceva...

Pardon pentru off-topic.
Back to top
Boribum
Sun Aug 01 2010, 01:04PM
boribum
Registered Member #2395

Kuji In wrote ...

Traim in secolul vitezei si al economiei .

Da,unde mai pui ca e si criza.... .

Mama unui personaj al lui Marin Preda îi spunea fiului : "fa,maica economie în viata. La toate sa faci economie,doar la minte nu."

Nu e nici un à propos,e doar o remarca în raport cu economia asta a secolului nostru.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Sep 04 2016, 02:15PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

În timpul unei șuete cu un medic psihiatru, acesta ne-a spus (erau mai multe persoane care asistau la discuție) că cei mai mulți politicieni au nevoie de serviciile lui.
Pe-asta am crezut-o, că pe ăia nu-i verifică nimeni la mansardă...

Medicul psihiatru Aurel Romilă a lansat o teorie radicală: suntem un popor de depresivi conduşi de o pătură de psihopaţi. Un interviu pe această temă realizat de Mihai Constantin cu profesorul doctor a fost difuzat sâmbătă seară, pe TVR1.

România nu este formată numai din depresivi. M-au contrazis şi mulţi colegi de-ai mei în privinţa asta. Nu am spus ca să insult pe cineva. Nu. Dar mi-am dat seama că e o mare similitudine între aspectele psihopatologice şi alt limbaj care, să zicem, e al politicii, al oamenilor care ne dirijează, ne conduc, și toate astea sunt simptome pentru mine", explică medicul psihiatru Aurel Romilă afirmaţiile sale potrivit cărora suntem un popor de depresivi conduşi de o pătură de psihopaţi.

Psihiatrul Aurel Romilă a constatat că, mai ales în ultimii ani, "Este foarte multă alunecare către paranoia. Adică către îngâmfare, către supraapreciere și subaprecierea celorlalți".

Profesorul doctor ne sfătuieşte să ne cultivăm memoria şi ne spune că a uita unele lucruri este oarecum firesc.

"Totul se cam uită. Nu vreau să disperi. E chiar un abuz acum de "alzheimerizare" mondială și românească. E un abuz. Cum un profesor se plânge că a uitat niște nume sau numere de telefon: "Gata, du-te că ai Alzheimer". Nu. Nici vorbă de așa ceva. Luptăm. Suntem și binele și răul în noi. Și Dumnezeu și diavolul sunt în noi".

Psihiatrul a explicat la Interviurile Telejurnalului şi o afirmaţie mai veche a sa:

"Lumea e condusă de o triadă: putere, sex și bani". Sunt niște puteri care devin supraomenești, sunt niște forțe, sunt tendințe naturale ale omului. Nu trebuie nici să le combatem, nici să le dăm curs, ci să le completăm fără a face un abuz.

Interviul este încheiat cu un sfat al psihiatrului pentru noi toţi: "Admite o multivariație. Dar pune limite la variație. Fă orice, dar nu face rău".

Cum işi explică psihiatrul faptul că pleacă atât de mulţi români din ţară, ce recomandă tinerei generaţii dependente de internet, ce spune despre multitudinea de mijloace de informare şi despre psihic aflaţi din interviul integral, în secţiunea video.

http://stiri.tvr.ro/psihiatrul-aurel-romila--admite-o-multivaria--ie--dar-pune-limite-la-varia--ie--fa-orice--dar-nu-face-rau_73189.html

Bani, sex, putere...
Triada care ne conduce viata.
Dar asa cum zice si domnul doctor Romila, n-ar fi rau sa punem un pic de stavila acestor trei pulsiuni.

[ Edited Sun Sep 04 2016, 02:18PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Apr 19 2020, 11:42PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pana si politistii britanci, renumiti pentru temperanta, incep sa isi iasa din pepeni si sa faca nefacute.

Lancashire police have apologised after an officer was filmed threatening to “make something up” in order to lock up a young man.
LINK

Povestea de mai sus e una absolut atipica pentru politia britanica si nu intamplator comandantul polisitului a cerut scuze publicului in cei mai neechivoci termeni:

The chief constable of Lancashire police, Andy Rhodes, said the officer had behaved in an unacceptable fashion and recognised that threatening to make offences up damaged public confidence in the police.
“The footage shows language and behaviour from one officer which were completely unacceptable and for this I apologise without reservation,” he said.
“We recognise the impact that this behaviour will have had, both on the young man concerned, and on the hard-earned trust and confidence of the wider public, particularly the comments about making offences up. It only takes one incident like this to undo the hard work of so many.”

Uitandu-ma la ce se intampla zilele astea pe meleagurile carpatine, mi-a venit in minte experimentul Stanford LINK , un experiment criticabil dintr-o multime de motive, dar care cred ca ofera o imagine destul de buna a situatiei prezente.

Pe scurt, experimentul zice ca persoanele investite cu autoritate si care primesc puteri pe care nu le aveau pana atunci ajung rapid sa abuzeze de acele puteri LINK si sa tiranizeze "prizonierii", in timp ce "prizonierii" dezvolta, in functie de tipul de personalitate, doua tipuri de reactie, depresie si agresivitate.

Agresivitatea "prizonierilor" a inceput sa se vada din ce in ce mai mult in jurul nostru, nici macar nu ma mai obosesc sa dau exemple, depresia... o sa o sesizam in urmatorii ani intr-o mie si unu de feluri.

Si... chiar cu riscul sa-mi sara in cap patriotii de serviciu, voi mai zice niste lucruri care te izbesc la romani cand ii vezi dupa ce ai trait un oarecare interval de timp intr-alta parte si iti dai seama de niste lucruri pe care altfel nu le-ai putea sesiza, o multime de oamenii sunt defensivi sau agresivi, zambesc rar, evita contactul vizual si interpreteaza "cautarea privirii" ca pe o agresiune.

[ Edited Mon Apr 20 2020, 12:15AM ]
Back to top
apkah
Tue Apr 21 2020, 07:33AM
arcan
Registered Member #566

Cu respect iti spun ca, esti cam la aceeasi distanta de adevar la cata esti fizic de tara. Daca tu spui ca razboaiele tiganilor dintre ei si apoi impotriva Politiei se datoreaza ,abuzurilor,,..esti complet pe langa subiect.

[ Edited Tue Apr 21 2020, 08:05PM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 djebel (21 Apr 2020, 12:27)
Pârvu Florin
Fri Apr 24 2020, 10:39PM

Registered Member #1287

Cu acelasi respect, apkah, o sa te intreb si eu ceva.

O sa reusesti oare vreodata in viata asta ca atunci cand citesti ceva sa intelegi ce spune bietul om, nu ce iti dicteaza tie prejudecatile sa iti inchipui ca vrea sa spuna?

Arata-mi si mie, te rog, unde anume in postarea mea anterioara macar am sugerat, ca de zis nici nu poate fi vorba! ca razboaiele tiganilor intre ei si cu politia sunt din cauza (nu "se datoreaza"! sunt din cauza! hai ca e simplu si usor de tinut minte, cand e de bine "se datoreaza"... cand e de rau "e din cauza"... ) abuzurilor.

Pârvu Florin wrote ...

Agresivitatea "prizonierilor" a inceput sa se vada din ce in ce mai mult in jurul nostru, nici macar nu ma mai obosesc sa dau exemple

O sa dau acum un exemplu extrem si care e doar varful icebergului, ca sa intelegi la ce ma refeream:

Un bărbat din sectorul 1 al Capitalei, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, care era violent şi a ameninţat şi lovit poliţişti, a fost împuşcat de unul dintre aceştia, fiind transportat la spital, unde a decedat.

Bărbatul împușcat a devenit agresiv când a fost somat şi l-a atacat pe unul dintre angajaţii MAI cu o foarfecă.

LINK

[ Edited Fri Apr 24 2020, 11:42PM ]
Back to top
apkah
Sat Apr 25 2020, 01:02PM
arcan
Registered Member #566

Pe scurt, experimentul zice ca persoanele investite cu autoritate si care primesc puteri pe care nu le aveau pana atunci ajung rapid sa abuzeze de acele puteri LINK si sa tiranizeze "prizonierii", in timp ce "prizonierii" dezvolta, in functie de tipul de personalitate, doua tipuri de reactie, depresie si agresivitate.

Sunt cuvintele tale.
Abuzul de autoritate.

Eu propun ..hai sa ne vedem fiecare de locurile pe unde suntem si sa nu mai fim sfatosii de serviciu cu locurile unde sunt altii.

p.s.
Exemplul tau este la fel de departe de realitate. Omul ala si in 2006 a avut o iesire de nebun,intrand cu masina in gadrul guvernului. Si nu il tinea nimeni in casa in 2006...
Back to top
djebel
Sat Apr 25 2020, 01:21PM
Registered Member #3603

Ha, @apkah, mi-ai luat postarea din... mana! Tocmai ma pregateam sa-i raspund lui Florin.

Te salut @Parvu Florin, te salut @apkah. Sper ca sunteti OK acolo unde sunteti.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF