Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
Solutii pentru Romania
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
M.Tehnocrata
Mon Sep 06 2010, 07:29PM
Registered Member #3269

Mihais wrote ...

Boribum,daca imi arati pe care parte a pustii iese glontu' ma fac pretin cu pretinul lui Ex-Ad.Daca nu,va trebui sa merg cu brisca intr-un loc unde toti au pusti.Tu raspunzi daca patesc ceva

Ca veni vorba de pretini.Unul,al meu de data asta,a avut bafta sa i se aprobe un proiect pe fondurile europene.Cu mari emotii,dar fara pile si cu putin ajutor de la suturile pe care Bruxelles le dadea Bucurestiului.El e obligat sa angajeze un nr. de oameni.Acum,presupunand ca el da salariul minim angajatilor cu pricina,contributia publica(ce da UE+Romania-in cazul programului sau maxim 200.000 euro))e recuperata integral in 15-20 ani doar din contributii,CAS+restul ce se mai platesc(~40% din salariul net).Ce da Romania se recupereaza cam in 5 ani.Pe langa asta Romania nu mai plateste ajutor social,primeste o parte din banii cheltuiti de angajati(TVA la cumparaturi,etc...)primeste bani din impozitele pe profit ale firmei.In tara intra echipamente competitive la nivel mondial,iar o parte din ele le cumpara noi-noute de la producatori romani(dupa licente nemtesti,dar care-i baiul)=>zisii producatori o duc si ei mai bine(iar o parte din banii dati de stat si UE se intorc la buget sub forma impozitelor pe profit ale producatorilor romani de echipamente).
In esenta statul+UE fac cu amicul meu o afacere reciproc avantajoasa.

Ideea lui Je este ca asa o treaba sa fie extinsa.Dupa o socoteala rapida,in medie pt. fiecare ~30.000 euro investiti se genereaza un loc de munca.La 20 mld.(contributie publica 12-14 mld.) se creeza ~650.000 noi locuri de munca.Basca modernizarea unor intregi sectoare economice.Banii pot veni din imprumuturi de pe piata interna(obligatiuni de stat,titluri de trezorerie vandute la bursa) sau chiar din imprumuturi externe facute cu cap pe termen de 15-20 ani.Daca nu vrem sa dam din rezerva BNR(cat o fi si cum o fi ea).
Se vor gasi critici care sa spuna ca eu,capitalist fanatic si dusman al statului,fac apologia etatismului.Partial justificata ar fi critica.Dar noi nu avem un sistem bancar care sa dea bani pt. dezvoltare.Iar banii dati de stat nu ar fi ajutor social cheltuit mai apoi pe bere proasta,ci investitie in clasa de mijloc a tarii.Care clasa de mijloc e garantul unei societati sanatoase cam de la Solon incoace.Si care ar fi cat se poate de capitalista.

Sigur,in practica lucrurile sunt ceva mai complicate si socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la targ.Dar si sa zici ca jumate din proiecte dau chix si tot ar fi o gramada de bani cheltuiti cu folos.De romani si pt. romani.

Eu am propus solutia Doctrinei NeoTehnocrate. Mi se pare mult mai acceptabila si in deplin acord cu principiile democratiei fata de orice fel de solutie universala/de tip panaceu universal.

In general toate solutiile universale au sfirsit prin a fi dezastre. Ele trateaza problemele nediferentiat si produc consecinte care scapa de sub control. Nu intotdeauna solutiile universale rezolva niste probleme existente cu care lumea e obisnuita (nu e neaparat ceva de bine), dar intotdeauna produc ca efect secundar alte probleme, adesea inca si mai mari decit primele, la care nimeni nu cunoaste rezolvarea.

Nu sint adeptul solutiilor universale.

Marea majoritate a problemelor au solutii. Important e insa sa le gasesti.
Back to top
M.Tehnocrata
Mon Sep 06 2010, 07:33PM
Registered Member #3269

Am dat un reply un pic aiurea anterior.

Imi cer scuze.

Apreciez propunerile lui Mihais.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF