Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Rezervisti
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Hannibal
Tue Aug 10 2010, 08:23PM
.
Registered Member #1460

A circulat azi stirea cum ca cei din MApN pregatesc o lege prin care sa poata fi recrutati civili pentru instructie, urmand ca acestia sa fie incadrati ca ofiteri sau subofiteri in rezerva (in functie de studii).
Mai multe aici: LINK
Pareri?
Daca as face asta si as fi rezervist si ar exista locuri libere in MApN, MAI, SRI etc.,as putea concura pe acele locuri.
M-ar interesa treaba asta; e o oportunitate sa ma familiarizez cu viata militara s.a
Si inca ceva, ca rezervist mai pot da la academie?

[ Edited Wed Aug 15 2018, 08:35PM ]
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 alexandra13 (22 Jun 2015, 17:13)
truepride
Tue Aug 10 2010, 08:53PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu-i zvon, exista niste declaratii ale purtatorului de cauvant al mapn-ului pe tema asta.Promit ca de indata ce exista proiectul pe hartie si adus spre dezbatere publica am sa il postez aici.
Este o initiativa Mapn si structurile militare MAI probabil vor beneficia si ele de aceasta miscare.SRI-ul, SIE, SPP, STS nu stiu eu personal daca si-au manifestat vre0un interes pe tema asta, lucru usor de inteles datorita specificului misiunii lor.Probabil dupa ce termini contractul vei putea fi trecut(la cerere) in randul cadrelor active din structurile sus-amintite daca esti apt conform baremelor specifice.
Sa vedem ce va mai fi pentru ca multe idei bune au fost puse in aplicare intr-un mod execrabil.
Eu personal consider acesta structura o idee buna, chiar foarte buna cu simpla conditie ca angajarile pe surse indirecte sa fie stopate definitiv si irevocabil.Cadrele militare sa provina din Academii si trecerea la serviciu activ a personalului rezervist.
Back to top
Hannibal
Tue Aug 10 2010, 11:14PM
.
Registered Member #1460

Da` ca rezervist, mai pot da la academie?
Back to top
dorobant
Tue Aug 10 2010, 11:47PM

Registered Member #457

... daca acum (potrivit declaratiilor celor care conduc România) pensionarii militari sunt o povara pentru tara, ce vor fi acesti rezervisti ?
Back to top
chimistul
Wed Aug 11 2010, 10:09AM
Registered Member #1234

Ideea în occident este buna dar la noi nu se poate aplica .De ce ? Simplu din cauza politicului care le ştie pe toate, se pricepe la toate , este buricul României iar structura care se încearcă să se creeze nu dispune de dotările necesare şi nici fonduri nu prea văd de unde să aibă ...doar din reducerea pensiilor poate
Eu rămân tot la părerea mea:
Chestia cu soldati de duminica seamana al dracului de mult cu paramilitara lui Balosu, din Morometii.
Se mai fredonează niste bani fără rezultate aşa cum se întâmplă acum cu poliţia comunitară (a nu se înţelege că am ceva cu cineva) ideea este bună dar a ajuns să se aplice prost şi se merge aşa în continuare iar aici fiecare dintre noi putem detalia .
Domnilor să ne aducem aminte de începuturile angajărilor sergenţilor în armată cu căte probleme ne-am confruntat şi cu câteva excepţii pot afirma cu toată tăria, ca unul ce m-am confruntat cu această problemă că rezultatele au fost mediocre.Aici sunt multe de spus.
Back to top
Hannibal
Wed Aug 11 2010, 10:21AM
.
Registered Member #1460

Domnilor, inca n-am primit un raspuns la intrebarea mea.
Back to top
coca
Wed Aug 11 2010, 11:28AM
Registered Member #1336

Deocamdata, nu este clar cum are sa fie. Poti sa faci ce doresti in timpul liber. Totul este sa raspunzi, "prezent", cand au nevoie de tine. Mergi la scoala, ai loc de munca- nu conteaza. Te-au considerat apt, primesti cca 1000 lei/luna cand esti mobilizat, in restul timpului 30%. Toate acestea functie de durata contractului. Deci, mergi si da examen la Academie.
Back to top
truepride
Wed Aug 11 2010, 12:03PM

Registered Member #996

Nu stim pana nu avem legea in fata, dar daca te incadrezi in conditile legale - de ce nu ai putea sa urmezi o academie?
@dorobant - nu cred ca le vor da pensie militara...
Back to top
Hannibal
Wed Aug 11 2010, 12:45PM
.
Registered Member #1460

Am inteles...
Back to top
truepride
Wed Aug 11 2010, 03:54PM

Registered Member #996

Sincer va proiectul acesta cu ochi buni, chiar as plusa putintel - as propune ca studentii facultatilor civile ce indeplinesc serviciul militar in calitate de rezervist in perioada facultatii sa le fie achitata integral taxa de studii, iar daca structura militara are nevoie ulterior de un specialitatea respectivului student sa il treaca in randul cadrelor active.
Eu personal cred ca cei mai castigati vor fi jandarmii si pomierii de pe urma acestui proiect.Mai multe cadre de jandarmi poate insemna reintroducerea patrulelor de jandarmi pe strazi, mai multi pompieri inseamna timp mai bun de raspuns la situatii de urgenta.
Sa vedem proiectul, ca poate ne vom desumfla ca balonul cand vedem ce tampenii pun unii pe foaie de pe urma unor idei bune sau bunicele.
Back to top
Altair
Wed Aug 11 2010, 06:39PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Teoretic acest proiect nu este un proiect. Acesti rezervisti trebuiau sa "prinda viata" cand au aparut si sgv, adica in 2007. Pe hartie noi aveam deja acest corp....
Oricum e bine ca se face macar acum.Si e bine ca un rezervist va fi mai bine platit ca si un activ. Ca dupa taierile astea, un sgv cu greu mai ajunge la 1000 de lei pe luna. probabil isi vor face toti rapoarte sa devina rezervisti ca macar sa aiba mai mult timp pt doemniul de unde traiesc cu adevarat. Sau poate ne fac astia pe toti cel putin maiori ca sa ne putem intretine si trai din banii de la ar-masa.
Back to top
truepride
Wed Aug 11 2010, 07:06PM

Registered Member #996

Pe hartie avem structuri militare...de azi-maine ramanem fara hartie dar asteptam sa vedem si noi ceva miscare in directia asta.
Oricum noi eram in situatia anormala(ca orice in romania) de a nu avea structuri militare de rezerva ci numai militari in rezerva.
Pana una alta hai sa vedem cum este si pe la altii: US military forces reserve - LINK

[ Edited Wed Aug 11 2010, 07:10PM ]
Back to top
Hannibal
Wed Aug 11 2010, 11:40PM
.
Registered Member #1460

"Potrivit lui Bălălău, odată cu intrarea în vigoare a legii, instituţiile cu atribuţiile în domeniul securităţii naţionale, respectiv MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, nu vor face angajări, ci vor încheia contracte cu cetăţenii care vor opta pentru executarea serviciului militar în rezervă pe bază de voluntariat, aceştia rămânând angajaţi la locurile lor de muncă" (Articolul complet aici : LINK )
Sa inteleg ca pot efectua stagiul asta la oricare minister / institutie?

[ Edited Wed Aug 11 2010, 11:43PM ]
Back to top
truepride
Thu Aug 12 2010, 04:41PM

Registered Member #996

Sincer nu vad cum structuri precum SRI/SIE/STS/SPP vor putea beneficia de personal rezervist avand in vedere natura acestor structuri.Personal rezervist trecut in randul cadrelor active ale acestor servicii da dar spion de weekend...since ma indoiesc.Vom vedea insa ce va mai fi.
Back to top
Pion88
Tue Aug 17 2010, 10:03AM
student - ex Cogaionon
Registered Member #1970

Bună. Ce aţi mai auzit nou despre proiect? M-ar interesa din mai multe motive, însă văd că nu există răspunsuri oficiale pe site şi nici pe altele. În eventualitatea unor noi informaţii vă rog să ne anunţaţi. Toate cele bune

[ Edited Tue Aug 17 2010, 10:04AM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF