Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Rezervisti
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ragman
Thu Aug 01 2019, 12:51AM
Registered Member #10237

LINK

[ Edited Thu Aug 01 2019, 12:51AM ]
Back to top
Lt_M
Thu Aug 01 2019, 01:18PM
Registered Member #22752

Le-au anuntat da, insa si anul asta se merge taras. Ministrul a zis cu totul altceva.
Back to top
truepride
Thu Aug 01 2019, 07:32PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Da, era vorba de cu totul alte cifre.
Back to top
Xartis
Tue Sep 10 2019, 10:31AM
Registered Member #28573

Va salut, rezervist din 2018 aici, daca este cineva interesat de cum a decurs recrutarea/instruirea anul trecut va pot raspunde, stiu ca postez putin cam tarziu, nu stiu daca s-au dat deja probele si ati semnat angajamentul, dar daca aveti ceva dubii sper ca vi le pot lamuri. De asemenea, daca as fi avut toate informatiile pe care le am acum anul trecut nu as mai fi candidat
Back to top
truepride
Fri Sep 20 2019, 03:33PM

Registered Member #996

Impartasiti cu noi linistit ce experienta aveti/doriti. Va fi de ajutor atat pentru noi cat si pentru cititorii site-ului, care nu au intotdeauna user sau posteaza.
Back to top
victor79
Tue Nov 19 2019, 11:08AM
Registered Member #981

LINK

LINK

"Aveţi nevoie de noi, aşa cum şi noi avem nevoie de dumneavoastră" - mesajul rezerviştilor voluntari din AORR la conferinţa SECDEF19

La câţiva ani de la apariţia rezerviştilor voluntari – o nouă categorie de personal destinată să ajute la împrospătarea forţelor din rezerva armatei – nu există încă o perspectivă clară asupra viitorului lor, dar nici nu s-a pierdut speranţa că vor putea îndeplini un rol important în apărarea ţării. Oricum ar fi, pentru a evolua rezerviştii voluntari trebuie să stabilească o relaţie de sprijin reciproc cu militarii activi.

Aşa se poate rezuma discursul rostit de sg. (rz.v.) Horia Scarlat, membru al Asociaţei Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR), în deschiderea Conferinţei Internaţionale a Experţilor, care a avut loc săptămâna trecută la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”.

“Noi rezerviștii voluntari suntem cei care, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, am învățat din armată că atunci când crezi că nu mai poți, descoperi că poți mai mult, iar dacă știi ce vrei este imposibil să nu găsești ceea ce cauți. Printre oameni ca dumneavoastră, care ne-au instruit și ne-au format ca militari, am redescoperit ce înseamnă respectul și loialitatea, ce înseamnă echipa, încrederea și curajul, ca într-un final să redescoperim încă odata că suntem suma acțiunilor noastre care într-o mare măsură depind de modul în care ne utilizăm cele mai bune deprinderi pe care le avem, iar toate acestea sunt parte din tot ce avem noi de oferit armatei române”, a spus domnul sg. (rz.v.) Horia Scarlat.

Reprezentantul rezerviştilor voluntari din AORR s-a referit şi la colaborarea cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Statul Major al Apărării, demarată în acest an. Printre alte subiecte, discuţiile se concentrează pe amendarea Legii 270/2015 şi pe dezvoltarea unei legislaţii adecvate pentru colaborarea cu angajatorii din mediul civil.

La finalul discursului, domnul Horia Scarlat a transmis un mesaj sincer către militarii prezenţi şi, prin extensie, către Forţele Armate Române:

Dragi militari ai armatei române, vă respectăm, cunoaștem cât de bine sunteți pregătiți, știm cât de importanți sunteți pentru țara noastră, pentru siguranța ei și nu numai, dar vrem si noi! Vrem și noi să fim acel umăr de ajutor despre care trebuie să știți că vă este aproape de fiecare dată când aproapele va fi necesar. Pentru asta, avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră.
Back to top
truepride
Thu Feb 27 2020, 09:23AM

Registered Member #996

COMUNICATUL ASOCIAȚIEI OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN

ROMÂNIA
– 24 februarie 2020 –

În perioada 19 - 21.02.2020, o delegație a Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), din care au făcut parte col. (r) dr. Crăișor-Constantin IONIȚĂ și slt. (rz.v) Cătălin FLOREA, au participat la reuniunea Congresului de Iarnă al Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă (CIOR) și Confederației Interaliate a Ofițerilor Medici în Rezervă (CIOMR), ce s-a desfășurat în noul sediu al NATO HQ de la Bruxelles, în Belgia. Participarea a fost sprijinită de Reprezentanța Militară a României la NATO și UE, personal de șeful acesteia, domnul gl.lt. dr. Dumitru SCARLAT.
Scopul Congresului CIOR/CIOMR a fost de a discuta și aproba rolul crescut al Forțelor de Rezervă în viitorul Concept Strategic aliat, iar obiectivele au constat în discutarea amendării Statututului CIOR, posibilitatea reprimirii/primirii a noi membri, organizarea unui nou curs pentru „tinerii ofițeri în rezervă (Young Reserve Officers/YROs)” sub denumirea de Reserve Officers Workshop (ROW), dezvoltarea spațiului digital al CIOR, precum și revederea și modificarea regulamentului competițiilor militare organizate de confederație - MILCOMP.
Membrii delegației române au prezentat propuneri concrete în cadrul subiectelor abordate și au primit propunerea Comitetului YRO de a organiza un curs YROS anul viitor sau în 2022 în România. S-a transmis reprezentanților asociațiilor participante un chestionar privind
folosirea Forțelor de Rezervă în cadrul NATO, chestionar care trebuie completat până la 31.03.2020.
Pe timpul congresului, delegația română a avut mai multe întâlniri bilaterale cu membrii asociațiilor participante și subliniem în primul rând întâlnirea cu delegația germană condusă de domnul lt.col. (r) Marc Lemmermann, vice-președintele pentru relații internaționale al Asociației
Federale a Ofițerilor în Rezervă (VdRBw), prilej cu care s-a propus și discutat despre posibilitatea încheierii unui Protocol de colaborare între cele două asociații pe linia pregătirii Forțelor de Rezervă. Ofițerul german a primit cu entuziasm propunerea noastră urmând să o supună
aprobării Consiliului executiv al asociației sale, astfel încât protocolul să fie discutat și semnat cu prilejul Summit-ului de Vară al CIOR.
Totodată, anunțul făcut de reprezenanții AORR privind semnarea, în luna ianuarie 2020, a unui Protocol de colaborare cu Uniunea Națională a Veteranilor din Războiul de Independență din Republica Moldova (UNVRIRM) a fost primit cu mare interes atât de membrii Consiliului, cât și de Comitetul de Outreach (informare / mobilizare), care a solicitat datele de contact ale structurilor de conducere ale asociației moldovene pentru a demara procedura de accedere, în calitate de membru „observator”, la CIOR. AORR și-a asumat responsabilitatea să susțină acest proces atât prin facilitarea legăturii CIOR cu UNVRIRM, cât și prin asistența directă acordată fraților moldoveni, atunci când aceștia o solicită.
Multumim pentru sesizare victor79

[ Edited Thu Feb 27 2020, 09:25AM ]
Back to top
truepride
Thu Mar 12 2020, 10:54PM

Registered Member #996

Dacă majoritatea articolelor ce circulă în spațiul public încep cu o introducere, eu o să încep cu o concluzie, concluzie pe care o pot descrie mai bine prin prisma unui citat al lui John F. Kennedy: „Nu te întreba ce poate face țara ta pentru tine, ci, ce poți face tu pentru țara ta!”.

Mai multe despre cum am ajuns la această concluzie veți afla pe măsură ce o să parcurgeți aceste rânduri. Ideea de a deveni rezerviști voluntar ne-a venit (mie și iubitei mele) după ce am auzit de acest program într-un reportaj de la televizor.

Ne-a captat atenția în mod special pentru că presupune o formă, în viziunea noastră, de a deprinde noi abilități și de a pune în serviciul țării noastre abilitățile și experiența pe care noi am deprins-o pe parcursul vieții, în afara sistemului militar.

Drumul de la civil la militar nu este unul chiar ușor. Am început să ne documentăm despre acest program, ce presupune el, ce beneficii ar fi, ce pregătire trebuie să avem, ce condiții trebuie să îndeplinim etc.

Lucru ce nu a fost tocmai ușor, a fost o perioadă în care am studiat legislația cu rigurozitate, ne-am adresat centrului militar județean pentru mai multe informații și am încercat să obținem informații cât mai multe, de la cunoștințe ce lucrează în MApN și chiar și de la prieteni sau rude care au făcut serviciul militar. Programul fiind unul nou, nu sunt prea multe persoane care pot să îți ofere informații pertinente, majoritatea celor pe care i-am întrebat nici nu știau de existența acestui program și chiar am fost descurajați de tot felul de povești și experiențe pe care ni le-au împărtășit.

După ce am luat decizia să facem acest pas, către latura militară, am început să ne pregătim pentru probele sportive și să ne pregătim dosarele pentru înscriere. Oferta era destul de vastă la înscriere, erau multe arme scoase la concurs. În cele din urmă, ne-am hotărât că vom concura pentru două posturi de sanitar, ca soldați. Inițial am vrut să optăm pentru subofițeri sanitari, dar unitățile unde erau scoase posturile de subofițeri erau prea departe de casă, iar acest aspect legat de grad nu a fost un factor important pentru noi, mai mult ne doream experiența în sine. Timpul a zburat repede și am primit telefonul să ne prezentăm la unitatea militară unde urma să susținem probele sportive și evaluarea psihologică.

Prima probă a fost examinarea psihologică, care a durat câteva ore bune, după care am susținut probele sportive. Rezultatele le-am primit în aceeași zi și am fost programați pentru evaluarea medicală. După ce am trecut și evaluarea medicală a urmat o perioadă de așteptare până ce am primit ordinul de chemare la unitatea unde urma să aibă loc pregătirea noastră de bază și cea de specialitate. Ajunși la unitatea militară, îmbrăcați cu haine de civili și bagajul făcut conform, așteptam cu toții nerăbdători de a începe această frumoasă experiență. Toți aveam emoții, eram măcinați de curiozitate și de necunoscut și parcă puteai citi în ochii fiecăruia cum îi trec prin minte tot ce a auzit despre armată, cele bune și cele rele, lucru ce era și amuzant în același timp. În prima zi am început să ne cunoaștem colegii și personalul militar ce urma să se ocupe de pregătirea noastră ca militari în următoarele 7 săptămâni.

Am primit uniformele și echipamentul ce urma să îl folosim în perioada următoare, am primit programul zilnic și am făcut cunoștință mai bine cu unitatea. A doua zi a fost una pe care fiecare militar și-o amintește cu drag, ziua în care, îmbrăcat în uniformă, iese din formație pentru a-i fi înmânată arma.

Momentul în care pui mâna pe armă și rostești cu toată ființa ta „Servesc patria!”, te lovește realitatea, realizezi că ceea ce urmează să faci din acel moment mai departe, o faci pentru familia ta, iubita ta, prietenii tăi, semenii tăi, țara ta. Căci ei reprezintă pentru mine patria, nu o fâșie de pământ. Pentru ei urmează să sacrifici, să înveți, să te dăruiești armei pe care ai ales-o, pentru a putea în caz de nevoie, să aperi ceea ce este important pentru tine - patria.

Fiecare are dreptul de a avea propriile convingeri, și are dreptul să creadă în ce vrea, să își creeze propria definiție a patriei. Programul de instrucție este unul încărcat, lucru datorat perioadei scurte de desfășurare. Sunt multe lucruri de învățat și multe abilități de deprins. Este o provocare și în același timp o plăcere, mai ales când pui în practică cele învățate. Nu am să intru în prea multe detalii legate de pregătirea în sine, din mai multe considerente.

Pe lângă pregătirea specifică militară pe care am deprins-o, am realizat după terminarea pregătirii că și modul de gândire și rutinele de zi cu zi mi s-au schimbat. Armata te schimbă, în bine aș spune eu. Armata te învață să fii disciplinat, consecvent, să ai un plan bine stabilit și pus la punct, și încrederea necesară pentru a-l executa. Armata te învață cum să îți atingi un obiectiv bine stabilit, dacă muncești cu seriozitate și perseverență pentru asta. Primele 4 săptămâni au reprezentat instrucția de bază, pe care o are fiecare militar indiferent de armă. După această perioadă a urmat instrucția de specialitate.

În viața civilă lucrez ca și salvator montan în cadrul Serviciului Public Salvamont Vatra Dornei, sunt și asistent medical generalist, și mai am câteva calificări tot pe parte medicală. Atât pentru mine, cât și pentru Mihaela, alegerea armei a fost ușoară, instinctivă. Amândoi lucrând în viața civilă în domeniul medical, modulul de specializare ca și sanitari nu a venit cu multe elemente de noutate pentru noi. Cu siguranță, limbajul și acronimele folosite, tacticile și protocoalele de acordare a primului ajutor sub foc inamic au fost o noutate. Aici cred că este punctul forte al acestui program. Să iei oameni bine pregătiți și cu experiență din civilie, la care să le adaugi competențele de luptător/militar, și ajungi să ai la dispoziție o resursă ce aduce un plus considerabil armatei în caz de nevoie.

Mulți văd, puțini înțeleg. Majoritatea oamenilor care admiră militarii, din afara sistemului, îi admiră pentru mândria cu care poartă uniforma, pentru modul în care defilează, pentru felul în care salută. Puțini sunt cei ce știu câtă muncă depune un militar, câte repetiții face, cât frig îndură, etc. Defilând în formație, alături de camarazii mei, parcă toată acea perioadă mi-a trecut din nou prin fața ochilor, și nu puteam decât să fiu mândru de ceea ce am realizat împreună. A fost un moment emoționant, puternic, ce va rămâne viu în memoria noastră. Acum, după terminarea stagiului militar, îmi amintesc cu drag de acea perioadă, în special de oamenii cu care am intrat în contact. Foarte multe amintiri frumoase sunt legate de oameni, de colegii noștri cu care am petrecut acele momente frumoase, am depășit cu brio toate provocările pe care le-am întâmpinat, și am sărbătorit împreună toate reușitele. Dar nu pot să nu mă gândesc și la cei ce au fost direct responsabili de pregătirea noastră.

Oameni frumoși, și nu mă refer doar la aspectele fizice. Oameni pentru care am tot respectul, pentru felul în care au relaționat cu noi, răbdarea de care au dat dovadă, și perseverența lor în a ne transforma din civili, în militari. Sunt oameni cu care ne întâlnim pe parcursul vieții care își lasă o amprentă adâncă în sufletul nostru, oameni pe care nu îi vei uita niciodată. Să devii militar rezervist voluntar presupune multe sacrificii, presupune multă muncă, presupune multă pregătire fizică și nu în ultimul rând, presupune un angajament față de țară, un angajament pe viață, că atunci când va fi nevoie, vei lăsa totul pentru ați proteja patria.

La acest articol a contribuit și iubita mea sold.rz.vol. Niculiță Mihaela, alături de care am trecut prin această experiență, și am să redau mai jos, și perspectiva ei, cu privire la această experiență: „Dintotdeauna mi-a plăcut haina militară și tot ceea ce presupune ea: disciplina, respectul față de oameni și țară, munca în echipă, însă nu am crezut că visul mi se va îndeplini, și voi îmbrăca chiar eu uniforma de militar.

Oportunitatea a venit odată cu înscrierea și participarea la procesul de recrutare pentru militari rezerviști voluntari. În viața civilă, fiind asistentă medicală principală în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava și salvator montan atestat voluntar în cadrul Serviciului Public Salvamont Vatra Dornei, am optat și în cadrul acestui program pentru arma sanitar. Am așteptat cu nerăbdare începerea instrucției militare. Pot spune cu inima deschisă că în această perioadă am beneficiat de un program bine pus la punct de instrucție, de instructori minunați, de colegi alături de care am muncit și am reușit să formăm o echipă. Emoții mari am avut când am primit uniforma militară, uniformă pe care am strâns-o în brațe și am îmbrăcat-o toți cu multă bucurie și mândrie.

În toată această perioadă, cât și în ziua jurământului militar, mi-am dat seama că visul a devenit realitate, a fost ca o împlinire sufletească. Am realizat că sunt gata să mă pun în slujba semenilor și a patriei, indiferent de pe ce baricadă, civilă sau militară. Acum, privind în urmă, îmi lipsesc zilele instrucției, oamenii faini pe care i-am întâlnit și aștept cu drag următoare perioadă de pregătire și cine știe..... activarea.”
Semnat,
Soldat rezervist voluntar Gălățan Radu
Link: LINK

Multumim pentru sesizare victor79
Back to top
IloveArmy
Mon Mar 30 2020, 01:48PM
Registered Member #11159

Buna ziua.
Se stie ceva, anul acesta vor exista incadrari pentru rezervisti voluntari? Ma intereseaza in special pentru ofiter rezervist voluntar.
Multumesc anticipat!
P.S. Ca anul trecut, cei de la CMJ, nu par sa stie nimic in acest sens...
Back to top
Pârvu Florin
Tue Mar 31 2020, 01:16AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

truepride wrote ...

Pentru cei prinsi in planurile de mobilizare... nu vreau sa va spun, desi cu siguranta stiti, cat de actuale sunt aceste planuri. Chemare cred ca trebuie trimisa la cimitir.

De la: Florin Parvu [parvu_f@yahoo.com]
Trimis: 15 martie 2018 01:51
Către: um02527
Subiect: Clarificare situatie militara

Buna ziua!

Numele meu e Pirvu Florin, am domiciliul in comuna Tatarani, satul Caprioru, judetul Dambovita, si am inteles de la tatal meu ca in urma cu o saptamana am fost cautat la domiciliul sus-mentionat de catre cineva din partea Centrului Militar Judetean Dambovita "pentru clarificarea situatiei militare".

Putem, va rog, rezolva problemele pe care le aveti folosind posta electronica?

Va rog sa confirmati primirea acestui mesaj.

Multumesc anticipat!

Florin Parvu

On Friday, March 16, 2018, 10:11:03 AM GMT, um02527 wrote:

Buna ziua,
Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam faptul ca nu va putem rezolva aceasta problema prin posta electronica, dacat personal la sediul Centrului Militar Judetean Dambovita, str, I.H. Radulescu Nr.16 Targovste, cu cartea de identiate si livretul militar.
Cu respect,
Cpt. ********

De la: Florin Parvu [parvu_f@yahoo.com]
Trimis: 16 martie 2018 20:21
Către: um02527
Subiect: Re: Răsp.: Clarificare situatie militara

Cu tot respectul, sunt plecat din tara, nu am de gand sa revin prea curand, si rezervist responsabil fiind, cand am plecat am anuntat despre asta Centrul Militar Judetean Dambovita si mi-am predat livretul militar.

Asadar, reiau intrebarea:

Putem, va rog, rezolva problemele pe care le aveti folosind posta electronica?

Va multumesc anticipat.

Florin Parvu

um02527
To:Florin Parvu

Mar 20 at 11:45 AM

Dintr-o eroare umană, livretul militar al dumneavoastră a fost introdus greșit în memoriul original aflat în arhiva C.M.J. DB, fapt pentru care ne cerem scuze pentru disconfortul creat și ironiile stârnite. Avem rugămintea să dați dovadă în continuare de spirit cetățenesc și patriotic și să vă îndepliniți obligațiile militare în calitate de rezervist și la înapoierea în România/localitatea de domiciliu, așa cum dumneavoastră ați afirmat în e-mailul anterior.

Cu respect
Cpt. *****
Tel. ****119

Bineinteles ca a trecut saptamana si n-am primit nicio confirmare ca cineva ar fi citit mailul meu...
Back to top
truepride
Wed Apr 15 2020, 12:38PM

Registered Member #996

Intamplator am vorbit cu un domn general in rezerva recent, pre-stare de urgenta. Din intamplare l-am vazut si l-am salutat cu respectul cuvenit gradului. Dansul nu m-a recunosct, m-am prezentat si a stat la poveste cu mine in jur de 10 minute, concluzionand dramatic notiunea de rezerva: nu avem domnule rezerva, jumatate din liste sunt din 90 si ceva...
In prezent avand in vedere ca nu putem mobiliza din rezerva un singur medic militar, tind sa ii dau dreptate domnului general(de brigada) in rezerva.

[ Edited Wed Apr 15 2020, 12:39PM ]
Back to top
Matei
Thu Jul 23 2020, 09:45PM
Registered Member #24909

M-am înscris ca rezervist voluntar si am ales 3 functii de caporal din orașul meu.
Eu tot nu am reușit sa aflu, o sa fac perioada de antrenament de 9 saptamani. In acest timp eu eu o sa primesc vreun fel de salariu?
Teoretic salariu primești in cele 15 zile lucrate pe an sau 10% din solda in perioada cand stai acasa.

[ Edited Thu Jul 23 2020, 09:45PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed Sep 09 2020, 12:31AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Las si eu asta aici, ca sa nu zica cineva mai tarziu: "Bai, ai stiut si nu ai spus!" desi, daca ei nu-si citesc si nu raspund la mailuri, nici vorba nu cred ca ar mai putea sa fie sa mai arunce si cate un ochi in locuri de unde mai poate izvori cate o idee buna...

In Marea Britanie rezervistii care provin din aceleasi zone sunt repartizati cat de mult e posibil in aceleasi unitati si subunitati, se bifeaza aproape fara efort o sarcina la care comandantii de subunitati trebuie sa lucreze mult in Romania, incurajarea cooperarii intragrup si a competitiei intergrup.

E mult mai simplu sa-i mobilizezi pe oameni sa intre in competitie cu compania de bucuresteni cand toti din cealalta companie sunt moldoveni, am ales exemplul asta complet aleatoar.

In plus, dupa trecerea in rezerva legaturile formate in timpul serviciului se mentin mult mai natural, daca traiesc in aceeasi zona oamenii pot tine legatura unii cu altii mult mai usor, se intalnesc cu diferite ocazii impreuna cu familiile, cu efecte benefice pentru psihicul fostilor militari.

[ Edited Wed Sep 09 2020, 12:39AM ]
Back to top
djebel
Wed Sep 09 2020, 01:28PM
Registered Member #3603

Pârvu Florin wrote ...

E mult mai simplu sa-i mobilizezi pe oameni sa intre in competitie cu compania de bucuresteni cand toti din cealalta companie sunt moldoveni, am ales exemplul asta complet aleatoar.

Dacă e pe alcool, compania mea deja a câștigat competiția. 😁
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jun 02 2022, 06:14PM

Registered Member #1287

Avem români capabili și talentați, atât în țară, cât și răspândiți în întreaga lume. Cei care își doresc să sprijine efortul nostru de a dezvolta România cu experiența și priceperea lor sunt bineveniți să se întoarcă acasă, arată mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.
LINK

S' traiti, dom' general!
Sunt plutonierul major Parvu, va rog sa-mi permiteti sa raportez!

Nu, multumesc, sunt bine asa cum sunt acum.

Si uitati ce zice generatia mai tanara despre intoarcerea in Romania:
https://romaniainuk.com/maria-parvu-studenta-romanca-la-queens-university-belfast-colaborator-al-guvernului-irlandei-de-nord/

Oricum, va raportez ca fac tot ce depinde de mine sa imi pastrez sanatatea psihica si o forma fizica maxima, asta in eventualitatea in care Romania ar putea avea nevoie cu adevarat de experienta si priceperea mea, if iu nou uat ai min...

Altfel, ramane cum am stabilit, ii fac in continuare cinste statului roman cu pensia mea speciala, sa faceti dumneavoastra ce vreti cu banii aia, inclusiv sa platiti sporuri pentru doctorate dubioase, mie mi-e prea rusine sa fiu coleg de pensie militara cu unii dintre militarii romani in rezerva si in retragere.

Aaa, si sa nu uit, mai usor cu pianul pe scarile din Nasiria...

Traiti!

[ Edited Fri Jun 03 2022, 01:54AM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Terentius (02 Jun 2022, 19:56) , djebel (11 Jun 2022, 08:37)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF