Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Rezervisti
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Sat Jun 11 2022, 08:47AM
Registered Member #3603

Pârvu Florin wrote ...

Văzându-te cu pagaia in mână, vorba cântecului:

" … En pagayant sur la mer toujours belle
Ils songeront à leur vie
Ils peuvent demain devenir éternels
Ils tomberont dans l'oubli…
"

( Les commandos)

Edit: Fiind la început de pagină, am editat ca să fie o logică, altfel se potrivește ca pumnul pe ochi.

[ Edited Sun Jun 12 2022, 10:10AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed Jun 15 2022, 12:37PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

In urma cu 45 de ani, cand am intrat prima data in biblioteca scolii satului meu din Dambovita, primul lucru pe care l-am vazut a fost indemnul Domnului Eminescu:

"Citeşte! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imaginaţii"

I-am urmat constant sfatul, si-am ajuns ca partea responsabila cu imaginatia din creierul meu sa faca niste asocieri care nu inceteaza sa ma uimeasca pana si pe mine.

Cateva dintre acele asocieri care au urmat postarii lui djebel:

djebel wrote ...

Ils peuvent demain devenir éternels

N-am avut niciodata fantasme de-astea cu pozitii sociale inalte, eroisme, decoratii in general si decoratii postmortem cu atat mai putin, intrare in eternitate si mai stiu eu ce...

Vreau sa mor ca bunicul meu, in somn, nu ca pasagerii din autobuzul pe care il conducea, urland de groaza.

In plus, ii acord credit total generalului Patton, caruia traditia ii atribuie urmatoarele cuvinte:

Niciun ticalos n-a invins intr-un razboi murind pentru tara lui, a invins ucigandu-i pe alti ticalosi care luptau pentru tara lor.

Nu ne-ar strica deloc un pic de introspectie, fiindca trecem mult prea usor peste unele parti inconfortabile ale istoriei noastre, si introspectia aceea ne-ar ajuta sa intelegem unde am gresit si eventual sa nu repetam greselile trecutului.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost deportati in Transnistria un oarecare numar de romi.
Unii dintre deportati erau veterani, invalizi, vaduve si orfani de razboi din primul razboi mondial, unii dintre ei purtand inca uniforma armatei romane.
Totodata, dupa deportarea romilor in Transnistria, a crescut numarul dezertarilor cu arma din armata, unii care faceau parte din unitatile combatante isi paraseau unitatile ca sa fie cu familiile lor.

N-o spun eu, o spun documente semnate si stampilate din vremea aceea ale Jandarmeriei si Armatei Romane, pastrate in arhive.

Asta e felul in care Romania a ales sa le multumeasca unora care au luptat pentru ea...

[ Edited Thu Jun 23 2022, 02:04AM ]
Back to top
Hannibal
Sun Feb 05 2023, 06:57PM
.
Registered Member #1460

Salutare tuturor!

Se dă următoare situație:

SGP-ist a plecat din MApN la expirarea contractului (in 2018). Tot de-atunci, este chemat anual la CMJ (la structura care se ocupă de rezerviști) pentru clarificarea situației militare (să se prezinte la unitatea unde și-a desfășurat activitatea etc.).

Din 2022, acesta a observat o modificare, în sensul că el nu se mai prezintă la unitatea unde și-a desfășurat activitatea (UM xxxxx) ci la o UM cu alt indicativ (care se află în incinta CMJ-ului).

Nu mai țin minte dacă în 2018 se dădeau concursuri pentru rezerviști, însă știu că în anii 2021-2022 au fost ceva concursuri pentru sgp-isti, cu rezultate nu foarte bune pentru MApN.

Personal, cred că persoana a fost luată ”cu japca” în noua unitate (se poate considera chiar un abuz), în sensul în care, în mod sigur, persoana nu a plecat din sistem ”de prea bine”. Nu i s-a prezentat situația ca opțiune (vrei sau nu vrei), ci s-a dat ordinul.

Dacă știe cine vreun articol de lege care reglementează o situație de genul ăsta, sau dacă există cineva într-o situație similară, aștept păreri / comentarii.

PS: Menționez că militarul nu primește drepturile de rezervist, în tot acest timp.

Mulțumesc!

[ Edited Sun Feb 05 2023, 06:59PM ]
Back to top
TheMrMMI
Fri Mar 31 2023, 12:58AM
Registered Member #33738

Eu mi-am dat demisia in 2022 si nici vorba sa fiu chemat periodic. A trebuit doar sa fiu luat in evidenta la CMJ ca rezervist si cam atat. Nici nu stiu dupa ce am mai mers si la aia, chiar nu mai vreau sa am deaface cu mapn si abuzurile din sistem.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF