Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International
 
<< Previous thread | Next thread >>
Uniunea ieuropeana
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Mon Jan 14 2019, 04:30PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Democratia in general este nehotarata raportart la o societatate totalitara in formele sale care functioneaza dintr-un OZU in altul.
Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 Pârvu Florin (17 Jan 2019, 15:03) , Terentius (21 Jan 2019, 20:01)
Pârvu Florin
Thu Jan 17 2019, 03:03PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Voi incerca sa explic pe scurt in aceasta postare actualul blocaj in care se afla Brexitul si de ce, in opinia mea, e imposibila rezolvarea acestei probleme fara a iesi din tiparul de gandire folosit acum.

Inainte de orice, un pic de geografie politica.




dupa care un scurt excurs istoric.

Pana in 1922 intreaga insula Irlanda era o provincie in componenta imperiului britanic. In 1922, razboiului de gherila dus de Irish Republican Army impotriva fortelor de securitate britanice intre 1919 si 1921 a dus la crearea statului independent Irlanda, dar totodata, in urma tratatului incheiat, partea de nord a insulei a ramas in componenta Marii Britanii, sub denumirea de Irlanda de Nord. Simplificand la maxim, in Irlanda de Nord sunt doua comunitati importante, britancii, protestanti, cunoscuti sub denumirea de loialisti sau unionisti si care doresc ca Irlanda de Nord sa ramana parte a Marii Britanii, si irlandezii, catolici, cunoscuti sub denumirea de republicani si care doresc ca Irlanda de Nord sa devina parte a Republicii Irlanda, cu o usoara preeminenta a numarului britanicilor asupra celui al irlandezilor.
Populatia Republicii Irlanda e formata majoritar din irlandezi catolici.

La sfarsitul anilor 60, in Irlanda de Nord a izbucnit unul dintre cele mai lungi si sangeroase conflicte de joasa intensitate din istoria moderna, in timpul caruia au murit peste 3 500 de oameni si 47 000 au fost raniti si care a durat 30 de ani, incheindu-se in 1998, miza acestuia fiind independenta Irlandei de Nord si ulterior alipirea acestei provincii la Republica Irlanda.

Granita dintre Republica Irlanda si Irlanda de Nord a fost vazuta tot timpul de catre republicani ca simbolul suprem al ocupatiei britanice asupra Irlandei de Nord si politistii si militarii britanici care o supravegheau au fost tinte constante ale paramilitarilor republicani care foloseau deseori teritoriul Republicii Irlanda ca sanctuar si rampa de lansare a acestor atacuri.

In 1998, s-a reusit obtinerea unui compromis care a pus capat conflictului, compromis care a fost oficializat prin acordului de pace incheiat intre guvernul Regatului Unit al Marii Britanii, guvernul Republicii Irlanda si partidele politice din Irlanda de Nord. Acordul poarta denumirea de "Good Friday Agreement" si prevede, printre altele, disparitia granitei fizice, asa se face ca acum, ea, granita, nu exista decat in documentele topografilor, trecerea dintr-o tara in alta se poate face oriunde si oricand fara niciun fel de restrictie, in teren nu exista nici macar borne, sunt case care sunt jumatate in Republica Irlanda, jumatate in Regatul Unit, sunt drumuri pe care, cand conduci, mergi cu roata din dreapta printr-o tara si cu roata din stanga printr-alta tara.

Alte prevederi ale acordului respectiv au fost ca persoanele care s-au nascut in Irlanda de Nord pot solicita fara restrictie atat cetatenie britanica cat si irlandeza si ca la intervale de timp nu mai scurte de 20 de ani se pot organiza referendumuri referitoare la viitorul politic al Irlandei de Nord.
In acest moment, Irlanda de Nord se bucura de o autonomie extrem de extinsa in cadrul Regatului Unit, apararea si politica externa fiind singurele domenii in care deciziile se iau la Londra, nu la Belfast.

Prevederile acordului au permis atat britanicilor cat si irlandezilor sa-si exprime identitatea nationala atenuand totodata asperitatile dintre cele doua comunitati.

In ciuda dificultatilor si ale unor incalcari sporadice ale acestuia, acordul de pace a fost respectat pana in acest moment de toate partile si majoritatea covarsitoare a populatiei e de parere ca el a adus extrem de multa bunastare in vietile oamenilor care traiesc aici.

Acum, Brexitul...

Ca lucrurile sa fie si mai complicate, la referendumul cu pricina, 56% din cei care au votat in Irlanda de Nord s-au exprimat impotriva iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, dincolo de aspectele nationale, politice, culturale samd. sunt foarte multe slujbe si afaceri aici care depind de circulatia nerestrictionata a persoanelor, bunurilor si serviciilor intre Republica Irlanda si Irlanda de Nord, ori tocmai asta e capitolul la care Marea Britanie si Uniunea Europeana nu s-au putut intelege, e important de subliniat asta! toate celelalte, gen ce datorii mai mare UK la bugetul UE, cum va fi cu europenii din UK si cu britanicii din UE etc etc etc , toate au putut fi rezolvate, dar asta nu.

Si asta fiindca sunt doua aspecte contradictorii, dar contradictorii intr-o asemenea masura incat ele sunt pur si simplu ireconciliabile: pe de o parte dorinta Marii Britanii ca prin Brexit sa recastige controlul asupra propriilor granite, pe de alta parte obligatia pe care guvernul britanic si-a asumat-o prin Good Friday Agreement de a desfiinta granita fizica cu Republica Irlanda.

Ca lucrurile sa fie si mai complicate complicate, Marea Britanie e principalul partener comercial al Republicii Irlanda, nu mai caut acum, dar imi amintesc ca am citit candva ca in jur de 40% din schimburile comerciale ale Irlandei sunt cu UK, si taxe vamale intre cele doua tari ar ruina multe afaceri si ar duce la pierderea multor slujbe in Republica Irlanda, situatie pe care, firesc, Uniunea Europeana nu are cum sa o accepte, dat fiind statutul de membru al UE al Republicii Irlanda.

Ca lucrurile sa fie si mai complicate complicate complicate, actualul guvern conservator al Marii Britanii merge si pe plan intern pe o gheata extrem de subtire, in momentul asta supravietuirea lui depinzand de alianta cu Democratic Unionist Party, care, chiar daca in ansamblul politic al Regatului e un partid de buzunar, in politica din Irlanda de Nord e principalul reprezentant al loialistilor de aici si promotor al hard brexitului.

Mai sunt foarte multe de spus dar cred ca postarea asta a iesit si asa prea lunga, asadar daca cineva mai are intrebari...



[ Edited Fri Jan 18 2019, 01:26AM ]
Back to top
Terentius
Thu Jan 17 2019, 03:09PM
Terentius
Registered Member #2186
Joined: Wed Oct 14 2009, 09:08AM

Posts: 808
Thanked 321 time in 205 post


Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Undeva (21 Jan 2019, 23:41)
truepride
Thu Jan 17 2019, 04:41PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Da am eu una.. poate mai multe.
Intai un pic de context, am o ruda plecata acolo de multi ani sta in proximitatea londrei si este la baza profesor de istorie. A plecat acolo tocmai pe o bursa a uneia din fundatile lui Soros si a ramasa acolo la o universitate privata intai ca lector asociat apoi ca si cadru permanent predand o istorie europeana a secolului XX.L-am intrebat si pe el la telefon ca vorbim des asa cum ii sta bine unei familii extinse. Asadar "sorosistul naibii" mi-a relatat si mie problema irlandeza la care se aduaga o posibila secesiune a Scotiei, o Scotie pro uniune majoritara, majoritate calificata.

Intrebarea mea: ce solutii concret vedeti aici?
Am sa dau si rapunsul meu in avans: am spus rudei in discutie ce desi este anormal, ar trebui reversat votul catre popor intr-un nou referendum.Acea gadire iesita din tipare, apeland la procedura care nu are un precedent. Pare intial o solutie anticonstitutionala(nu am sa spun neconstitutionala) de a confirma sau reconfirma o emanatie de suveranitate exprimata legal de popor.Ma gandeam la momentul respectiv daca se pot ridica si aici anumite vicii de consimtamant, la fel ca la orice contract, aici find vorba doe un "simplu" contract macrosocial. Tu ceatean da-mi votul si voi face asta. Cand acea "asta" este atat de vag definitata strict in opinia mea si stiu ca nu este majoritara se pot ridica aceste suspiciuni de viciere. Find vorba de un act de suvernaitate si nu de un simplu contract desigur ca nu se pune problema invalidarii ci eventual a unei reintoarceri la popor. Nu gasesc un precedent din acest motiv am avut grave dificultati in a gasi termenii specifici.
totusi britanicii mi-au parut a fi un popor cerebral, nu inteleg cum poti sa te impusti in picior si apoi sa vrei sa alergi la maraton. Ca scopul lor nu este simpla separare de UE ci separarea de UE si redefinirea intr-un fel sau altul a vechiului Imperiu, Imperiu care ar trebui sa conduca commonwealth-ul si eventual indirect o Europa ametita cautatoare a unui reper, o Europa care pune in spatele Germaniei si Frantei acest esec. In conditile prezentate mai sus, nu as putea spune daca vor ramane intregi ca tara, multiculturala, multietnica.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jan 17 2019, 07:07PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
In opinia mea, organizarea in viitorul imediat al unui al doilea referendum ar fi o greseala si nici nu cred ca se va intampla asta.

Societatea din Marea Britanie e si asa extrem de divizata si polarizata pe un subiect extrem de important si un al doilea referendum, indiferent de rezultatul lui, n-ar face nimic altceva decat sa creeze clivaje si mai profunde. In plus, primul referendum a fost organizat legal, toate taberele au avut ocazia sa isi prezinte argumentele, rezultatul lui asta e, asadar asta e! politicienii au datoria sa puna in aplicare ce-a decis poporul.

Ca Cambridge Analytica LINK si altele asemanatoare, ghinion de nesansa pentru poporul britanic, peste 5-10 ani, cand o sa inteleaga mai multe decat intelege acum si cand va simti si dezavantajele Brexitului, poate va vota altfel la un posibil viitor referendum despre reintoarcerea in UE.

Cum zicea si Churchill, democratia nu e un sistem perfect, dar omenirea n-a inventat inca altul mai bun.

De fapt, cam toata lumea pe aici zice ca actualul model politic bazat pe ideea de reprezentare parlamentara si-a cam atins limitele si ca e nevoie de ceva mai adecvat realitatii zilelor noastre, si societatea bajbaie in cautarea unei solutii, si capata din ce in ce mai mare vizibilitate o miscare care propune crearea unui organ cu rol consultativ pentru inceput, organ format din cetateni alesi aleator pe principii demografice.

Revenind, indraznesc sa afirm ca UE nu va face concesii suplimentare fata de acordul care e deja pe masa, de renegocierea si aprobarea unui nou acord nu cred ca mai e timp, asadar posibilele evolutii pe care le vad eu sunt doua:

1. iesire fara acord peste doua luni, toata lumea pierde, Marea Britanie mai mult decat UE, sanse de infaptuire 49%

2. Marea Britanie mai cumpara niste timp, cerand amanarea iesirii din UE cu un an pentru a renegocia tratatul, posibil face concesii majore referitoare la frontiera si comert, dar asta ii amputeaza drastic marja de manevra in incheierea unor viitoare acorduri comerciale cu terte entitati, deci practic nu mai e Brexit, sanse 51%

Marea intrebare e daca cine va fi prim ministru atunci va reusi sa obtina acordul parlamentului pentru tratatul renegociat sau ne vom intoarce in punctul in care suntem azi.

Ca sa inchei intr-o nota anecdotica o sa va zic un banc pe care l-am auzit aici, banc care are o morala, zic eu profunda, legata de povestea asta cu brexitul.

Un condamnat la moarte care isi astepta in inchisoare executia ii cere gardianului sa ii transmita regelui ca e capabil sa ii invete calul sa vorbeasca. Regele, intrigat peste masura de o astfel de afirmatie, cere sa-i fie prezentat detinutul, dupa care e de acord sa amane executia cu un an, interval de timp in care condamnatul ii va invata calul acestuia sa vorbeasca.
Intors in inchisoare, condamnatul ii spune colegului sau de celula care isi manifesta neincrederea:

- Prietene, am un an de viata, an pe care ieri nu il aveam, si in plus, esti absolut sigur ca nu il pot invata pe calul regelui sa vorbeasca?




[ Edited Thu Jan 17 2019, 10:06PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Jan 18 2019, 04:40PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Povesteam pe chatbox despre Saoradh si un mars al nationalistilor irlandezi la care am participat, am participat in sensul ca am cascat gura la ce se intampla acolo...

Asta e:


E util de citit tot articolul.

Acum, baietii din partidul ala pe care i-am cunoscut eu sunt oameni absolut ok, doar ca unii dintre ei mi s-au parut a fi... iuti tare la manie, ca sa zic asa... si nu se prea gandesc de doua ori inainte sa sara la bataie, daca-i calci pe bataturi.


E foarte adevarat ca deocamdata, sprijinul popular de care se bucura Saoradh e scazut, dar nu e greu de inchipuit ca bazinul lor de recrutare si sustinere se largeste daca lucrurile incep sa se imputa dpdv economic.
Dealtfel, asa au pornit si The Troubles in urma cu 60 de ani, santierele navale in care lucrau mare parte din barbati in vremurile acelea au inceput sa piarda competitia cu sud-coreenii si japonezii.

Edit:

Un articol de azi din The Guardian LINK in care se vorbeste despre cum se vede nebunia de la Londra prin ochii ambasadorilor tarilor europene, care zic cam ce ziceam eu ieri

Pârvu Florin wrote ...

In opinia mea, organizarea in viitorul imediat al unui al doilea referendum ar fi o greseala...
Societatea din Marea Britanie e si asa extrem de divizata si polarizata pe un subiect extrem de important si un al doilea referendum, indiferent de rezultatul lui, n-ar face nimic altceva decat sa creeze clivaje si mai profunde...

Although many European diplomats privately would welcome a complete British volte-face, through a further referendum, there are a surprisingly large number of diplomats queasy at the potential damage to the UK’s social fabric. “Who knows who would win? Tell them again is a powerful slogan. That word ‘them’.”

“I was in Brussels last week and no one can understand what has happened to Britain,” said one. “It’s a country looked up to and respected for its ability to find a compromise, to be the one in the meeting with a calm analysis and a gift for finding solutions to problems. It is the country to which people turn for answers.
“But this no longer seems to be about details, the length of the backstop drafts or texts, but about ideology. It is very deep, passionate and irrational.”


Pârvu Florin wrote ...

... indraznesc sa afirm ca UE nu va face concesii suplimentare fata de acordul care e deja pe masa, de renegocierea si aprobarea unui nou acord nu cred ca mai e timp...

“There is nothing more that we can do with the deal ... There is nothing in reserve that anyone is holding back. There is no willingness to open everything up.”

Pârvu Florin wrote ...

1. iesire fara acord peste doua luni, toata lumea pierde, Marea Britanie mai mult decat UE, sanse de infaptuire 49%

Precautions are clearly being stepped up for no deal, but many ambassadors are privately optimistic that they will not be needed.

Pârvu Florin wrote ...

2. Marea Britanie mai cumpara niste timp, cerand amanarea iesirii din UE cu un an pentru a renegocia tratatul...

Ambassadors seem keen to signal that they would respond if Boles succeeded in allowing parliament to vote to suspend article 50, so removing the 29 March deadline for the UK’s departure.

A diplomat said: “It must come from the UK parliament, but if it passes a simple bill to delay article 50, then that means no deal is off the table, and Europe, I am sure, will respond not flexibly, but super flexibly.”


Pârvu Florin wrote ...

...posibil face concesii majore referitoare la frontiera si comert, dar asta ii amputeaza drastic marja de manevra in incheierea unor viitoare acorduri comerciale cu terte entitati, deci practic nu mai e Brexit, sanse 51%...

...but one diplomat said he had been told as long as two years ago by a senior Whitehall official that the final resting place was likely to be a permanent customs union.



[ Edited Fri Jan 18 2019, 06:47PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 19 2019, 02:17AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Cunosc pe cineva care lucreaza in apropierea unei baze militare in care executa trageri toti militarii si politistii din Belfast si imprejurimi.
L-am rugat in urma cu cateva luni sa fie atent la patternul zgomotelor din poligon.
Azi mi-a spus ca in ultimele saptamani frecventa tragerilor a crescut si se trage mai mult decat pana acum cu arme automate.
Back to top
truepride
Mon Jan 21 2019, 05:05PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Stiti cum se vorbea despre “butoiul cu pulbere” din Balcani prin 1914? In prezent avem mai multe butoaie cu pulbere in Europa asta insa unul cert a aparut si nu era inainte datorita acestui Brexit.
Nici mie nu mi se pare fezabil sa se intoarca la popor cu un alt referendum insa o vad a fi singura solutie.
Back to top
Terentius
Mon Jan 21 2019, 08:08PM
Terentius
Registered Member #2186
Joined: Wed Oct 14 2009, 09:08AM

Posts: 808
Thanked 321 time in 205 post
truepride wrote ...

Democratia in general este nehotarata raportart la o societatate totalitara in formele sale care functioneaza dintr-un OZU in altul.


Un exemplu clasic din ăsta, de "democrație" care funcționează pe bază de OZU, este, dacă mai țineți minte faza, datul peste cap al PD-L într-o noapte, și devenirea lui din partid de stânga, membru al Internaționalei Socialiste, partid de dreapta. Exact așa, pe bază de OZU .
Back to top
Undeva
Mon Jan 21 2019, 11:28PM
Registered Member #10932
Joined: Wed Aug 31 2016, 08:44PM

Posts: 53
Thanked 3 time in 3 post
Diplomatic va zic:

Esirea asta a Angliei din Uniunea Europeana a fost facuta de un om care nice el nu credea ca oamenii vor vota pentru esire.

Acum acest Brexit a ajuns si va fi in Istorie.

Ce vrea Anglia.. Vrea o esire care sa fie favorabila pentru ei.. Ei nu vor o esire care sa fie Favorabila pentru Uniunea Europeana.
Se vede clar ca sunt obositi si nu au castigat nimic. M-ai degraba au pierdut si vor M-ai pierde.

Comediei International.

Brexit vs Zidul de la Granita cu Mexico.
In variante diferite au acelas scop.

...va urma

[ Edited Mon Jan 21 2019, 11:39PM ]
Back to top
apkah
Fri Jan 25 2019, 11:02AM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3278
Thanked 252 time in 179 post
DIn ciclul ,,Ce mai fac prietenii nostrii imigrantii,, :

La Amberg, 4 tineri imigranti (doi afgani, un sirian si un irakian) ii iau la bataie, la intamplare, pe trecatori. Sunt ranite 12 persoane. Seful celui mai mare sindicat al politistilor germani cere guvernului sa intervina. Cei patru sunt eliberati a doua zi!

La Gelsenkirchen, o banda de 20-30 de imigranti intra in gara din centrul orasului si ii ia la bataie pe angajatii garii si pe calatori. Este nevoie de interventia fortelor speciale ale politiei.

La Falkenstein, 4 tineri afgani si iranieni il linseaza pe un german de 36 de ani – dupa ce a fost doborat la pamant, cu pumnii, germanul a fost calcat in picioare. Victima este internata in stare grava in spital.

La Beucha, in Saxonia, un sirian de 16 ani dintr-un centru de azilanti minori, il injunghie cu cutitul in gat, brat si picior, pe un neamt de 17 ani, din cauza unei fete.

La Ravensburg, un afgan de 19 ani, solicitant de azil, ataca cu cutitul trecatorii: 3 raniti, dintre care unul foarte grav.

La Kassel, un afgan de 23 de ani il injunghie de mai multe ori pe un german de 38 de ani. Acesta ii ceruse, politicos, sa nu mai scuipe in tren. Germanul este transportat in stare grava la spital.

In spitalul din Bad Kreuznach, un solicitant de azil afgan o injunghie de mai multe ori in burta pe o pacienta gravida in 9 luni. Copilul acesteia moare, iar pacienta ajunge pe masa de operatie.

Tribunalul din Munster il achita pe refugiatul afgan Sayed M, invocand legitima aparare. Afganul l-a ucis cu 6 lovituri de cutit pe un german ce il lovise cu pumnul.

Politia din Bochum anunta ca in oras au avut loc in 2018, 43 de atacuri cu cutitul! Faptasii apartin “unei culturi unde se poarta cutitul”. Pentru ca astfel de atacuri au avut loc si in scoli si licee, brigada criminala din Bochum a lansat acolo campania “Mai bine fara cutit”, menita sa le explice copiilor de imigranti ca rezolvarea conflictelor se poate face si fara ajutorul acestuia.

La Iena, un solicitant de azil afgan, de 23 de ani, o ucide cu salbaticie pe Ursula P, vecina sa de 87 de ani. Este arestat de fortele speciale ale politiei.

La Esslingen, un refugiat afgan violeaza o minora de 13 ani. Violul a avut loc la o luna dupa ce afganul a fost eliberat din puscarie, unde fusese inchis pentru tentativa de viol.

La Brandenburg, doi refugiati afgani o iau cu forta de pe strada pe o eleva de 15 ani, o baga intr-o toaleta publica si o violeaza. Anterior, cei doi mai fusesera retinuti si pentru alte agresiuni, dar au fost eliberati.

La Augsburg, intr-un centru pentru azilanti, 5 afgani violeaza o eleva de 15 ani. Aproape in acelasi timp la Munchen si Fribourg, doua eleve sunt violate de 6 afgani, respectiv 7 sirieni!

Pentru a avea o evidenta mai clara a parcursului criminal al imigrantilor, Oficiul Federal al Politiei Criminale (BKA) a anuntat ca intentioneaza acordarea unui punctaj in functie de gravitatea infractiunii. Imigrantii care depasesc 60 de puncte vor fi expulzati. BKA acorda un punct pentru furturi (nu se pedepsesc cu inchisoare), 10 puncte pentru trafic de droguri ( pana la un an de inchisoare), 70 de puncte pentru crima. Asadar, pana la expulzare, in cele 60 de puncte se pot comite 60 de furturi sau mai multe violuri!

La Bautzen, in Germania, persoane inca neidentificate au plantat pe o colina ce domina orasul, zeci de cruci de lemn in memoria germanilor ucisi de imigranti. Primarul orasului a calificat aceasta actiune drept “incitare la ura rasiala”, iar politia si serviciile secrete au inceput sa-i caute pe faptasi.

Primarul Berlinului, Michael Müller, a declarat: “No-go-area sunt zone in care daca mergi, la orice ora din zi și noapte, viata îti este in pericol. Nu avem asa ceva în Berlin. Ceea ce avem, sunt zone unde la ore tarzii e mai bine sa mergi cu taxiul si nu pe jos”.

La Minden, o fata de 17 ani, a fost calcata de un autobuz. Incercand sa scape de refugiatul afgan care o agresa sexual, fata a incercat sa se refugieze, impreuna cu prietena ei, intr-un autobuz. Soferul a deschis usile in timpul mersului, dar in timp ce incerca sa intre, fata fost trasa de par de catre afgan si a cazut sub rotile autobuzului, care i-au trecut peste picioare.

“Wir schaffen das”, (Noi vom reusi), le-a promis Angela Merkel, germanilor, in 2015! Ei bine, s-a tinut de cuvant!

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

Sursa LINK
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 29 2019, 09:47AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Trei grafice care demonstreaza doua lucruri:

1. luam de la UE mai multi bani decat dam
2. e loc de mai mult, ca sa nu spun de mult mai mult

LINK
Back to top
Undeva
Tue Jul 02 2019, 01:04AM
Registered Member #10932
Joined: Wed Aug 31 2016, 08:44PM

Posts: 53
Thanked 3 time in 3 post
(Trei grafice care demonstreaza doua lucruri:

1. luam de la UE mai multi bani decat dam
2. e loc de mai mult, ca sa nu spun de mult mai mult

LINK)

da este adevarat...dar nu se vede nimic la noi in Tara.
Dar banii pe ca ii imprumuta Guvernul Romaniei de la F.M.I si banci internationale .... si acesti bani sunt tot venituri si tot nimic nu se vede..
asta cum o explicam?



da nu are legatura cu Uniunea europeana.. dar are legatura cu veniturile..
Back to top
Pârvu Florin
Sat Sep 14 2019, 07:56PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2130
Thanked 661 time in 426 post
Postarea asta va fi despre falia tectonica a Brexitului, Irlanda de Nord.
Pentru cine ma citeste prima oara, pentru mai buna intelegere a situatiei am mai scris una-alta mai sus.

In urma cu cateva zile, consilerul special al prim ministrului britanic, Dominic Cummings LINK , portretizat ca personajul principal al filmului Brexit LINK a fost auzit spunand ca il doare la patine daca Irlanda de Nord se scufunda in mare LINK

Adevarul adevarat e ca pentru politicienii de toate culorile si din toate timpurile de la Londra, Irlanda de Nord a fost intotdeauna o, zic oamenii de aici, "pain in the ass", eu voi traduce "durere de cap", de care ar prefera bucurosi sa se lipseasca.
Chiar citeam in urma cu vreo juma de an niste note recent desecretizate ale sedintei guvernului Thatcher de dupa uciderea caporalilor LINK in care Doamna de Fier urla ca ii vrea acum, in secunda asta, scosi pe toti militarii britanici din Irlanda de Nord, si nord-irlandezii n-au decat sa se macelareasca intre ei pana nu mai ramane nimeni viu acolo si ca politicienii britanici care au fost de acord ca Irlanda sa fie partitionata in doua, statul independent Republica Irlanda si Irlanda de Nord, au fost niste cretini care meritau sa moara de o moarte dureroasa.

Drama Irlandei de Nord e ca e o tara prea mica, prea prost asezata, prea lipsita de resurse si mai cu seama prea divizata ca sa-si fie siesi suficienta, si pe care nu o doreste cu adevarat nici Londra nici Dublinul, caci oricum ai da-o si oriunde ar fi, ea e si va fi in urmatorii cel putin 20 de ani consumatoare de resurse si consumatoare de securitate.
Pana in urma cu cativa ani, subsidiile Londrei acordate Irlandei de Nord erau de cateva miliarde bune de lire pe an, intre timp ele au fost reduse si asta incepe deja sa se vada, strazile sunt mai murdare decat atunci cand am ajuns eu aici si in asfaltul stradutelor laturalnice incep sa apara gropi pe care nu le mai astupa nimeni, proiecte importante de infrastructura stagneaza sau se misca cu incetinitorul.

Despre posibila unire a Irlandei de Nord cu Republica Irlanda...

Daca pentru guvernul Marii Britanii 3-4 miliarde de lire ingropate in fiecare an in Irlanda de Nord nu sunt nicidecum o problema, pentru cel al Republicii Irlanda banii astia chiar sunt o problema, nu in sensul ca nu ar putea fi gasiti, ci in sensul ca ei trebuiesc luati de undeva, si e evident ca si acolo sunt destui votanti care, inainte de a valoriza ideea de unitate nationala valorizeaza standardul propriu de viata.
Aia 3-4 miliarde pe an despre care vorbeam sunt bani necesari ca sa mentina actualul nivel in Irlanda de Nord, caci daca se doreste aducerea Irlandei de Nord la nivelul Republicii Irlanda, cheltuielile sunt mult mai mari, Irlanda de Nord e subdezvoltata comparativ cu restul Marii Britanii sau cu Republica Irlanda, e firesc cumva, englezii au evitat sa investeasca intr-o zona pe care stiu ca o vor pierde mai devreme sau mai tarziu.
La ce am spus mai sus mai adauga faptul ca o eventuala unire ar insemna si ca politia irlandeza, renumita prin ineficacitate LINK , ar trebui sa se confrunte cu unele dintre cele bine organizate si eficiente organizatii teroriste din lume, cele ale loialistilor britanci, care isi mentin deocamdata activitatea la nivelul minim necesar pentru a incunostiinta publicul ca sunt inca active.

E un tablou complex si pe alocuri haotic, si e foarte dificil pentru oricine sa predictioneze cum vor evolua lucrurile, mai cu seama ca in ultimii ani se observa in Irlanda de Nord resurgenta unei noi categorii de populatie, in general tineri educati, care castiga peste medie, mai putin atasati valorilor traditionale si ideii nationale, oricare ar fi ea, irlandeza sau britanica, mobili, destul de multi dintre ei imigranti, carora le pasa mai putin unde e capitala tarii in care traiesc si mai mult de drepturile omului, de sanatate, de invatamant si de slujbe si ai caror reprezentati politici, LINK si LINK au obtinut rezultate remarcabile la ultimele alegeri locale LINK

Am de asta primavara in calculator draftul unui articol destul de lung, de tehnic si de documentat pe care l-am intitulat "Revine IRA?" dar ma lupt inca cu lenea...? preocuparea pentru lucruri care mi se par mai importante pentru mine...? ca sa gasesc timp si energie sa-i dau o forma publicabila, poate voi reusi totusi sa fac asta...

In incheiere, despre Brexit dintr-o perspectiva irlandeza si despre rolul UE in consolidarea procesului de pace din Irlanda de Nord

https://www.youtube.com/watch?v=dmjTPr8j5p4

[ Edited Sun Sep 15 2019, 01:52AM ]
Back to top
truepride
Fri Sep 20 2019, 03:31PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Si dupa umila mea parere, de neexeprt in geopolitica, acest Brexit daca se va finaliza, va produce aproape un razboi civil, ractivarea unor structuri care mai bine ar sta intr-o stare semivegetativa si evetual o noua tarisoara sub soare. "Hard-border" irlandez, IRA si Scotia independenta insemna, cred eu, piatra funerara a ceea ce a fost candva UK.
Stiu ca nu este o parere populara ce spun eu insa reversia la un nou vot ar clarifica situatia. Ar submina desigur notiunea de vot pupular valabil exprimat insa situatile si vremurile extraordinare inseamna masuri extraordinare. Acum imi pare doar un joc prin care fiecare parte incearca sa scoata castanele din foc cu mana altuia.
Sa vedem.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.