Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Politia rutiera...
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Wed Mar 13 2013, 12:59PM
Registered Member #2039

Acum vreo trei decenii, nişte ingineri "comunişti" realizaseră nişte "radare" similare ca performanţe, dar muuuult mai ieftine. Peste drumul supravegheat erau întinse două furtune din cauciuc, subţiri, cu nişte preso-contacte la unul din capete, dispuse la vreo zece metri unul faţă de altul. Trecerea cu roţile peste primul ducea la declanşarea unei baze de timp. Dacă se trecea peste al doilea înainte ca timpul alocat să expire, un foto-robot făcea o poză. Fără soft, fără computere, fără parandărăt. Calculat grosier, o astfel de instalaţie costa mai puţin de o mie de euro (în banii de astăzi), din care mai mult de 900 însemna foto-robotul.
Probabil că tot atât costă şi super-radarul, restul până la 35 de mii de euroi ...
Eu mă angajez să fac astfel de super-radare la jumatate din preţul din articol şi vă asigur că într-un an, platind cinstit taxele şi impozitele, îmi fac vilă cu patru etaje (stil Videanu)!
Back to top
Boribum
Wed Mar 13 2013, 05:09PM
boribum
Registered Member #2395

[quote]
[justify]Acum vreo trei decenii, nişte ingineri "comunişti" realizaseră nişte "radare" similare ca performanţe, dar muuuult mai ieftine. Peste drumul supravegheat erau întinse două furtune din cauciuc, subţiri
[/quote1363187081]

Mi-amintesc de sistemul ala ! Nu stiu daca românii l-au inventat sau copiat dupa vreunul existent (nici nu are importanta,lucrul asta) dar "modelul" se foloseste si azi în nu putine locuri prin Europa.

Nenii astia or fi ajuns la 35.000€/buc. din pricina partii cu "îngroparea în asfalt" (asfaltul românesc fiind extreeeem de scump).Oricum,poate ca odata si-odata codul rutier va fi respectat în România,caci din ce îmi aduc aminte codul rutier e mai degraba legea strazii. În practica,ca în teorie e foarte frumos.
Back to top
Klaus
Sat Mar 23 2013, 09:45PM
Registered Member #3279

Intreb sa nu cad in pacat - ce se intelege prin arma alba? Daca in loc de o bâtă de baseball as avea in masina o bucata de teava de 1 1/2 toli lunga de 1 metru, la un capat cu un robinet, ar fi socotita arma alba? Nu am nici una, nici alta, dar intreb

LINK

DOSAR PENAL pentru UN OBIECT pe care mulţi dintre şoferi ÎL AU ÎN MAŞINĂ

Un constănţean s-a ales cu dosar penal după un control de rutină al poliţiştilor. Bărbatul avea pe bancheta din spate un obiect pe care mulţi dintre şoferii români, şi nu numai, îl poartă asupra lor pentru autoapărare:o bâtă de baseball.

Ghinionul a dat peste constănţean vineri dimineaţa. La ora 06.30, poliţiştii Secţiei 1 Rurală au scos din trafic autoturismul, condus de Aurel B., de 53 de ani, din localitatea Valu lui Traian.

În urma verificării autoturismului, pe bancheta din spate, a fost depistată o bâtă din lemn tip baseball, cu lungimea de 80 centimetri, diametrul 4 centimetri. Degeaba le-a spus omul că ţine obiectul în maşină în scop de apărare.

I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de armă albă, fiind cercetat în stare de libertate.

Back to top
Boribum
Sat Mar 23 2013, 10:09PM
boribum
Registered Member #2395

Foarte bine i-au facut ! Un om normal ar fi avut o coada de lopata sau de târnacop (detinerea poate fi motivata oricând). Da' asa e românu',are baseball-ul în sânge.

Bine ca nu i-au gasit o bâta de sah
Back to top
ALM
Sat Mar 23 2013, 10:20PM
Registered Member #2039

O ţeavă cu robinet la un capăt? Hmmm! Eu credeam că o armă albă arată cam aşa:

Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Boribum (23 Mar 2013, 22:25)
Mihais
Sat Mar 23 2013, 10:25PM

Registered Member #2323

Off,ala a fost tolomac.Nu spui autoritatilor ca vrei sa te aperi.Asa ceva e interzis prin lege.Spui ca esti pasionat de baseball.As fi tinut si o minge si o manusa de baseball.Ce haloweenul si valentine's day-ul meu.I Love 'Merica.

[ Edited Sat Mar 23 2013, 10:37PM ]
Back to top
Boribum
Sat Mar 23 2013, 10:32PM
boribum
Registered Member #2395

O fi spus "vreau sa ma apar de politistii corupti care ma opresc pe nedrept,tiganii dracu'! "
Back to top
Klaus
Tue Apr 23 2013, 05:20PM
Registered Member #3279

Exceptia de la regula... Pentru cine si cand...

Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 djebel (01 May 2013, 11:48)
ŽELJKO
Wed May 01 2013, 09:04AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Ca sa conduci o masina pe drumurile publice ai nevoie de permis. Dar ca sa conduci o masina de politie pe aceleasi drumuri iti trebuie doar uniforma. Doi agenti din Buzau au condus, mai bine de 20 de ani, masinile de interventie si pe cele personale fara sa treaca vreodata pe la scoala de soferi
Zi de zi, pe marginea drumului, ii trag pe dreapta pe cei care incalca regulile de circulatie. Dar pe ei nimeni nu-i trage pe dreapta. Asa ca, e de prisos sa-si mai ia permis, si-au spus cei doi agenti din Buzau. Si poate ca ar fi iesit la pensie fara sa fie prinsi, daca sefii lor n-ar fi primit o sesizare anonima. “In urma unor verificari dispuse de conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Buzau a rezultat ca doi lucratori de politie au condus autovehicule pe drumurile publice fara a poseda permise de conducere”, a explicat comisarul-sef Florina Crucianu, purtator de cuvant IPJ Buzau.
Nu de ieri de azi. Unul e politist din 1987, iar celalalt a imbracat uniforma pentru prima data in ‘92. “Circula cu masina politiei si cu masina lui personala”, a precizat primarul comunei Merei, Stefan Chiru.
“S-a dispus cercetarea disciplinara a celor doi lucratori de politie. In cadrul anchetei interne, se verifica toate aspectele si se vor lua masuri inclusiv fata de cei care nu au facut verificarile ce se impuneau astfel incat sa nu se ajunga intr-o asemenea situatie”, a mentionat Florina Crucianu.
Acum unul dintre politisti merge in continuare la serviciu, dar pe jos, iar celalalt a intrat in concediu medical. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi oameni ai legii risca sa fie dati LINK din politie.
Back to top
1 User said Thank to ŽELJKO for this Post :
 justme (01 May 2013, 13:11)
Axinia
Wed May 22 2013, 09:19PM
Registered Member #2088

Mai sunt si greseli, si vorba romanului " padure fara uscaturi nu exista ".

Referitor la Politia Rutiera, totusi cine ii apara pe doamnele politiste si pe domnii politisti?
Intreb, pentru-ca zilnic vezi la stiri cum politistii rutieri sunt agresati verbal si fizic, chiar foarte grav in unele cazuri, pentru faptul ca ei politistii vor sa-i opreasca din trafic pe vitezomani, pe cei care nu respecta regulile de circulatie, dar mai ales pe cei care conduc sub influienta bauturilor alcoolice.
Traficul rutier din ziua de azi a devenit salbatec, fiecare parcheaza pe unde vrea, cicula cu viteza mare, nu respecta prioritatea pentru trecerile de pietoni ( s-a ajuns ca pietonilor sa le fie frica ca sa mai treaca strada pe trecerea de pietoni,pentru-ca nu stii de unde apare un vitezoman sau un alcoolic si te spulbera " regulamentar " pe trecerea de pietoni , cu alte cuvinte unii posesori de permise auto se cred stapanii trotuarelor, soselelor si tuturor strazilor.
Cine ar putea sa-i ajute pe pietoni, pe politisti? Numai Legislativul roman poate sa o faca, si anume prin schimbarea legislatiei actuale, legislatie care in prezent este foarte blanda cu cei de la volan care incalca normele rutiere. Ca atare trebuie inasprite pana acolo incat sa se ajunga la confiscarea masinii infractorului si la condamnare cu executare, nu ca acum, in prezent, in care pentru infractorii care ucid oameni in accidente de circulatie se da cu suspendare.

Va propun o " paralela " justitiara:
- Cum este posibil ca domnul Gigi Becali sa fie condamnat cu executare pentru un schimb de terenuri, schimb care nu a afectat pe nimeni?
- Cum este posibil ca un sofer vitezoman provoaca un accident, in urma caruia a rezultat moartea a zeci de persoane ( femei, barbati si mai ales copii, aflati intr-un microbuz ), iar instanta il judeca in libertate, judecata finalizata cu o simpla condamnare cu suspendare de durata scurta.
Intrebare:
- Pentru statul roman, pentru oamenii politici, pentru Legislativul romanesc, dar mai ales pentru instante ce este mai important viata omului sau niste terenuri scoase la vanzare?

Cred ca ar trebui sa dam credit Politiei rutiere si sa fim alaturi de ei, sa-i sprijinim in lupta lor impotriva infractorilor de la volan.

Si mai cred ca ar trebui ca legislativul sa se trezeasca, si sa modifice sanctiunile, mergand pana acolo incat infractorului care ucide oameni in accidente rutiere, sa-i fie confiscata masina si sa nu mai aiba voie sa conduca vehicole toata viata, pe langa pedeapsa penala.
In foarte multe tari exista deja aceste sanctiuni drastice.

Stire de ultima ora: transportatorii rutieri pun la cale sa se revolte impotriva Statului, pentru sanctiunile la care sunt supusi.
Intrebam : avand in vedere cati oameni au murit in accidentele rutiere provocate de ei soferii transportatori rutieri, camionagii, de-a lungul carierei lor de sofer, nu le este rusine, nu-i mustra constiinta?
Raspuns din popor: " da, ce soferul are constiinta".
Ca atare, indemn pentru Politia rutiera: " pe ei domnilor politisti ".
Va multumim ca sunteti alaturi de noi.

" Pentru patria noastra "

Axinia Hera.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:42)
djebel
Wed May 22 2013, 10:04PM
Registered Member #3603

Off-topic

Schimbul ala de terenuri pentru care Gigi Becali a fost condamnat a afectat Statul, adica pe noi toti. Si pe dvs, pana si pe mine m-a afectat. In plus, el mai era si in perioada de incercare (8 ani) dupa condamnarea cu suspendare in cazul sechestrarii.

Si ca sa fiu si on-topic, pentru unii
permis de conducere=permis de port-arma.
Back to top
justme
Mon Jun 10 2013, 03:37PM

Registered Member #2073

Proiect dur de schimbare a Codului Rutier. Şoferii băuţi riscă 10 ani de închisoare şi 10 ani fără carnet

Un proiect de modificare a legii Codului Rutier se află în dezbaterea Senatului şi propune pedepse mult mai dure pentru şoferii prinşi băuţi sau sub influenţa drogurilor la volan. De asemenea, recidiviştii ar urma să rămână fără carnet de conducere pe o perioadă care poate ajunge şi la 10 ani.

Proiectul propune dublarea pedepsei maxime cu închisoarea pentru şoferii de autovehicule prinşi cu o alcoolemie de peste 0,8 grame la litru de sânge (limita penală a alcoolemiei în sânge), pedeapsa minimă mărindu-se de 5 ori. Astfel, proiectul prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani, faţă de pedeapsa actuală care variază între 1 şi 5 ani de închisoare.

Dacă şoferii prinşi cu alcoolemia respectivă se ocupă cu transportul de persoane, de substanţe periculoase sau cu instrucţia pentru obţinerea permisului auto, pedeapsa este mult mai mare: de la 10 la 15 ani de închisoare.

De asemenea, proiectul de lege introduce obligaţia şoferilor prinşi cu o alcoolemie sub 0,4 grame la litrul de sânge în aerul expirat să se supună recoltării de probe biologice. În actualul Cod Rutier, acest lucru este facultativ.

Şoferii băuţi pot rămâne fără carnet pe o perioadă de 10 ani

Proiectul de lege propune şi modificarea perioadelor de suspendare a permisului de conducere, în cazul şoferilor prinşi băuţi sau drogaţi la volan.

Astfel, un şofer cu alcoolemie de sub 0,8 grame la litrul de sânge ar urma să rămână fără carnet pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 12 luni, faţă de 3 luni cum este acum.

Dacă alcoolemia depăşeşte limita penală, atunci şoferul rămâne fără carnet de conducere pentru o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani. Aceeaşi pedeapsă o riscă şi şoferii prinşi la volan sub influenţa drogurilor.

Pentru recidiviştii prinşi la mai puţin de 5 ani de la săvârşirea faptei, pedepsele se majorează cu 1 an pentru cei cu alcoolemie sub limita penală şi cu 10 ani pentru cei cu alcoolemie mai mare de limita penală de 0,8 g/l.

De asemenea, proiectul interzice şoferilor prinşi băuţi sau drogaţi la volan să mai solicite reducerea perioadei de suspendare a permisului.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputaţii PPDD Tudor Ciuhodaru, Monica Iacob Ridzi şi Cătălin Daniel Fenechiu, aflându-se în dezbatere la Senat.

LINK
Back to top
Klaus
Mon Jun 10 2013, 04:05PM
Registered Member #3279

Daca este dupa mine, sa li se suspende si asigurarea medicala in caz de accident, ca la RCA/CASCO >:)
Back to top
truepride
Mon Jun 10 2013, 07:13PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu stiu daca intotdeauna problema este legea.Aplicarea ei este problematica.Nici in prezent nu pricep cum judecatoarea prinsa, ma scuzati-> muci, la volan bantuie si azi nestingherita.
Cu toate, principial ar trebui sa discutam de infrastructura si apoi de lege.Ar fi de bun simt.
Parerea mea..
Back to top
msimula
Sat Aug 03 2013, 03:04PM
Registered Member #2287

Vreau sa aduc pe aceasta cale multumiri echipajului de politie (rutiera) care a dat dovada de multa clementa si intelegere, dupa ce am comis-o grav, intorcand pe soseaua de centura a Bucurestiului, zona Otopeni-Tunari, (chiar daca m-am asigurat si-am intors in siguranta). In afara de faptul ca s-au comportat impecabil, au dat dovada de profesionalism, mi-au explicat gravitatea infractiunii, la ce riscuri ma supun si ce sanctiune risc.
Pe acesta cale aduc multumiri, echipajului si sefilor care i-au instruit in acest sens, in scopul preventiei, al intelegerii si un in ultimul rand al clementei.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF