Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Politia rutiera...
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Sun Jul 13 2014, 08:29PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

As spune ca adevarul este undeva la mijloc, la fel ca si balanta ce echilibreaza doua valori. Sunt de parere ca legea creaza o " aberatio ictus" fara fond infractional.Politia aplica o lege pe care mijloacele infrastructurale la dispozitie o fac imposibil de respctat. Pe de alta parte, oricat respect am din motive personale pentru uniforma albastra, nu pot sa nu raman uneori agatat de motivarea ce sta in spatele unor actiuni politienesti. Mi se pare uneori o vanatoare de soferi decat o aplicare impartiala a legii. Cu toate acestea sper ca vitorul sa ne aduca o actiune preventiva a politiei rutiere si nu reactiva.Desigur situatia find generata pe fondul unei mai mari discipline soferesti si unei infrastruturi corespunzatoare.
Parerea mea.
Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 ALM (13 Jul 2014, 20:36) , Karpov (17 Jul 2014, 01:11)
ALM
Sun Jul 13 2014, 08:33PM
Registered Member #2039

Uite aşa se ajunge la divorţ! Unul nu se uită bine la text şi-i vine cu sifon, că a văzut acolo numele breaslei lui. Mai bine se uita la TV şi vedea întâmplarea.

Să facem puţină lectură comparată:
1.Semnalizarea drumurilor,NU o face Politia ci administratorul drumului respectiv - Acolo, ADP-ul a instalat nişte semne (rutiere n.a.) care avertizează şoferii că urmează o curbă periculoasă.
2.Viteza neadaptata la conditiile de drum, bla, bla - acolo a avut loc un act criminal cu autor necunoscut (furtul semnelor de circulaţie).
3.Stabilirea vinovatiei NU o face politia ci Justitia - Poliţia s-a antepronunţat, deschizând un dosar penal absurd!

4. Ce Lege să citesc, prietene doct? În ce Lege există vreun articol care acuză pe cel nenorocit din vina altcuiva? Mă întreb ce aţi face dacă, Doamne fereşte, ar avea loc un accident feroviar, din cauză că nişte bruneţi au furat macazul. Aţi tăia procese verbale la toţi călătorii? L-aţi aresta pe ceferist că a respectat orarul şi nu a mers cu "a-ntâia"? Să nu-mi spuneţi că nu e treaba Poliţiei Rutiere, ci a Poliţiei Feroviare, că nu ţine! E vorba de acelaşi aluat, de aceiaşi mentalitate ...

Dacă nu mă credeţi, recitiţi mesjul meu! Cu acea sintagmă, "neadaptarea vitezei la condiţiile de drum", o chestie bazată pe "cercetare" organoleptică (mai ales pe gust şi miros) şi birjarul unui dric "în exerciţiul funcţiunii" se poate alege cu dosar penal!
Back to top
ŽELJKO
Mon Jul 14 2014, 09:38AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Din cate stiu eu,daca are loc un accident de circulatie in uema caruia au rezultat victime(luate de ambulanta,la spital),politistii sunt obligati sa deschida dosar penal.
Back to top
1 User said Thank to ŽELJKO for this Post :
 apkah (14 Jul 2014, 13:15)
ALM
Mon Jul 14 2014, 10:16AM
Registered Member #2039

ŽELJKO wrote ...

Din cate stiu eu,daca are loc un accident de circulatie in urma caruia au rezultat victime(luate de ambulanta,la spital),politistii sunt obligati sa deschida dosar penal.

Nu ştiu de unde a apărut ideea că poliţiştii nu trebuiau să deschidă dosar penal. Numai că dosarul penal poate fi deschis şi "in rem", respectiv numai referitor la faptă, urmând ca, prin cercetare criminalistică, să se descopere şi vinovatul (vinovaţii). Este şi cazul autocarului răsturnat pe A2, ca urmare a unei coliziuni cu un autoturism, soldat cu zeci de răniţi.
În cazul semnalat de mine, personal am găsit suspectă graba cu care şoferul a fost considerat autorul faptei, când cauza accidentului a fost lipsa semnalizării unei curbe periculoase.
Ca o altă părere personală, prin atacarea în Justiţie a soluţiei propuse de Poliţia Rutieră, "vinovatul" va câştiga şi va putea obţine despăgubiri de la Administraţia Drumurilor. Rămân nişte întrebări: cine trebuie să verifice dacă drumurile sunt corect semnalizate în continuu? De ce numai "autostrăzile" sunt verificate (chiar şi patrulate), furturile şi distrugerile fiind completate şi reparate cu celeritate. Apropo şi despre ce scria @msimula ...
Back to top
apkah
Mon Jul 14 2014, 01:17PM
arcan
Registered Member #566

Pata persista...ca in reclama cu Drei Wetter Taft...
Deschiderea unui dosar de urmarire penala nu inseamna antepronuntare,ci aplicarea prevederilor legale...Si inseamna ca sunt incepute cercetarile pentru...ghiciti! stabilirea vinovatului...adica care o fi el...in urma cercetarilor.Si poate fi chiar hotul care a ciordit indicatoarele,sau poate fi soferul,sau poate fi ...cine-o fi.
V-ati gresit cariera...trebuia sa va faceti avocat.
Back to top
ALM
Mon Jul 14 2014, 02:11PM
Registered Member #2039

apkah wrote ...

Pata persista...ca in reclama cu Drei Wetter Taft...
Deschiderea unui dosar de urmarire penala nu inseamna antepronuntare,ci aplicarea prevederilor legale...Si inseamna ca sunt incepute cercetarile pentru...ghiciti! stabilirea vinovatului...adica care o fi el...in urma cercetarilor.Si poate fi chiar hotul care a ciordit indicatoarele,sau poate fi soferul,sau poate fi ...cine-o fi.
V-ati gresit cariera...trebuia sa va faceti avocat.

Prietene, pata îţi aparţine! Semeni cu un suporter când echipa preferată este condusă zdravăn.
Eu nu ştiu care sunt tehnologiile Poliţiei Rutiere dar o fătucă de la voi, purtătoare de vorbe, a spus cu guriţa ei: dosar penal pe numele şoferului pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi vătămare corporală (sper că nu din culpă şi nici cu intenţie).
Hai să ne împăcăm! Declar, susţin şi semnez că Poliţia Rutieră este miezul din dodoaşcă!
Back to top
msimula
Mon Jul 14 2014, 10:23PM
Registered Member #2287

In tot haosul acesta de pe sosele, bulevarde sau strazi, consider ca politia incearca sa-si faca datoria. Cred ca pentru nabadaiosii ori toti nelinistii care circula in libertate pe soselele patriei, inca sunt prea indulgesti si-si fac meseria cu mult profesionalism, contrar tuturor formelor de intimidare la care sunt supusi. O sa radeti, dar sunt adeptul acestei sintagme a "neadaptarii vitezei la condiţiile de drum" sau de vreme, ori "reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol". Daca veti judeca mai atent o sa observati ca sunt perfect adevarate.

[ Edited Tue Jul 15 2014, 08:23AM ]
Back to top
1 User said Thank to msimula for this Post :
 Illusionist (14 Jul 2014, 23:49)
ALM
Tue Jul 15 2014, 10:11AM
Registered Member #2039

msimula wrote ...

In tot haosul acesta de pe sosele, bulevarde sau strazi, consider ca politia incearca sa-si faca datoria. Cred ca pentru nabadaiosii ori toti nelinistii care circula in libertate pe soselele patriei, inca sunt prea indulgesti si-si fac meseria cu mult profesionalism, contrar tuturor formelor de intimidare la care sunt supusi. O sa radeti, dar sunt adeptul acestei sintagme a "neadaptarii vitezei la condiţiile de drum" sau de vreme, ori "reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol". Daca veti judeca mai atent o sa observati ca sunt perfect adevarate.

offtopic
Corect! Prevenţia este mama siguranţei! Îmi aduc aminte de vremurile când, în România, se fabricau televizoare care recepţionau doar două posturi: TVR1 şi TVR2. Prevenţie, să nu cadă omu' în păcat!
/offtopic

Vedeţi dvs, d-aia ţările dezvoltate "au inventat" semnele de circulaţie şi indicatoarele de limitare a vitezei. Ca să existe o corelaţie între viteza de siguranţă şi starea drumurilor. Despre semne de circulaţie discutam, respectiv de furtul acestora într-o curbă periculoasă. O las moartă treaba cu dosaru' penal, că n-am chef să caut ce nu există! Fără să fiu răutăcios (mint), mi-aş dori ca, într-o zi, toţi şoferii "amatori" să circule pe drumurile naţionale şi europene cu viteze reduse până la evitarea oricărui pericol. Respectiv, cu maximum 40 la oră! >:)

Editez, ca să nu creadă cineva că nu citesc (copy-paste, ghici de unde):

Art.33 (1) Semnalizarea şi amenajările rutiere necesare pe drumurile publice se asigură de către administratorul drumului respectiv şi se efectuează numai cu avizul poliţiei rutiere.

[ Edited Tue Jul 15 2014, 10:16AM ]
Back to top
criss-cross
Tue Jul 15 2014, 12:54PM
Registered Member #4853

...imi amintesc, nu e poveste: pe vremuri, replica unui politist la auzul sintagmei ,,semne de circulatie" a fost ,,semne sunt alea de ti le face barbatu-acasa, astea sunt indicatoare!"
Back to top
2 User said Thank to criss-cross for this Post :
 apkah (16 Jul 2014, 21:35) , ŽELJKO (17 Jul 2014, 11:40)
ALM
Tue Jul 15 2014, 02:51PM
Registered Member #2039

Mă rog, are şi el dreptate. Numai că dacă vorbim de indicatoare, atunci corect era ca să se spună "Art.33 (1) Indicarea şi amenajările rutiere bla, bla". În prostia mea cred că semnele semnalizează şi indicatoarele indică ...

Back to top
msimula
Tue Jul 15 2014, 03:31PM
Registered Member #2287

@ALM
Cert este, ca s-a produs un accident nefericit din lipsa semnalizarii adecvate, prin furtul semnelor de circulatie sau indicatoarelor rutiere. Atat timp cat nu se vor lua masuri concrete de contracarare a furturilor de orice fel de pe autostrazi, drumuri nationale sau cai ferate, ne putem astepta la orice surpriza mai putin placuta.
Toate astea se produc din cauza vitezei neadaptate la drumurile noastre, presarate cu o multitudine de capcane. Nu este totul sa ai o pedala de acceleratie la o masina.
Gresit, "reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol" poate insemna si viteza 0 daca este necesar.

Va rog priviti aceste teste facute la viteza de 40 km/h.
LINK
LINK
Back to top
ALM
Tue Jul 15 2014, 07:41PM
Registered Member #2039

@msimula
Am 35 de ani de când conduc autoturisme! Am avut puţine "glume" cu miliţia înainte de 1989, şi doar două după. Cu "franctirori" pitiţi în boscheţi, în zone bine alese ca să iasă banu'. Pe la Buzău, acolo unde au fost "legaţi" nişte poliţişti de curând. Prevenţie, nu?

Furturile pot fi contracarate uşor! Desfiinţarea Remat-urilor! Acolo colcăie hoţia la nivel înalt! Un accident frontal cu 40 la oră, cu un obstacol fix, este acceptabil dacă e vorba de o maşină cu airbag-uri funcţionale. Rău este dacă eşti lovit, sau te loveşti, lateral cu viteza asta. Se lasă cu guler cervical. Dar nu ştiu de ce vorbim despre întâmplări probabile. Aşa, nici în casă nu eşti scutit de accidente, ca să nu mai vorbesc despre imprudenţa de a ieşi pe stradă.

Dacă vă uitaţi la primul post pe tema asta, am fost mirat că şoferul a picat de mazetă. Poate că are dreptate Arkan, au făcut un PV ca să fie şi acum poliţia caută hoţii. După ce au sesizat ADP-ul ca să pună la loc "indicatoarele" ... Am fantezie, nu?
Back to top
apkah
Wed Jul 16 2014, 10:35AM
arcan
Registered Member #566

Domule ALM,va suparati pe mine,ca si ciobanul pe sat(ala din fabula).
Eu am tot atata treaba cu politia rutiera,cat aveti si dumneavoastra.Eu din pozitia de conducator auto,ei din cea de ,,franctirori,, cum va placeti sa le spuneti.
Am incercat doar sa va arat cine are responsabilitatea,si cum sunt facute legile,asta am incercat.Acum,daca vreti sau nu sa pricepeti,e la latitudinea dumneavoastra.
Acum legat de franctirorii aia,vreau sa va spun ceva.Vi se pare ca sunteti vanat,dar credeti ca daca ati conduce regulamentar,v-ar mai putea prinde vreunul?Eu zic ca nu.
Recomand sa nu va mai plangeti romaneste,ci sa aruncati un ochi aici:
LINK
Se pare ca si in tarile cu apa calda,se practica.Ba este modul exclusiv in care se urmareste traficul...

[ Edited Wed Jul 16 2014, 10:37AM ]
Back to top
ALM
Wed Jul 16 2014, 11:44AM
Registered Member #2039

Prietene Arkan, trebuie să munceşti mult ca să mă supăr. De ce să mă supăr, ca să-mi inflamez ficatul?
M-am uitat la link-ul cu pricina (l-am mai văzut) şi, chiar dacă sunt prost, imbecil, ipocrit, habarnist etc (expresii caracteristice miliţienilor de tip nou), ce spun eu este altceva decât scrie acolo curajosul autor necunoscut. Am fost cu maşina prin ţările cu apă caldă şi poliţişti calificaţi şi n-am avut niciun incident! Am fost mai puţin prost, imbecil şi ipocrit? Nu, acolo totul este atât de bine semnalizat şi reglementat încât trebuie să fi poliţist balcanic ca să greşeşti. Cazurile care m-au deranjat pe mine nu s-au petrecut pe autostradă sau pe drumuri europene. S-au petrcut în Buzău, în locuri unde se pescuia!!! Adică "indicatoare" plasate ca să nu fie văzute şi o intersecţie grea, unde se simţea nevoia unui "dirijor" de trafic. În ambele cazuri, în loc să ajute prin prevenţie sau dirijare, băieţii şedeau pitiţi prin boscheţi. Atunci, în loc de şpagă, le-am urat de bine. Dumnezeu m-a ascultat, dar a acţionat cu toptanul: le-a tăiat la toţi bugetarii veniturile cu 25%! Anul ăsta a "lucrat" selectiv şi nişte poliţişti din Buzău au fost săltaţi pentru luare de şpagă!

Să nu uit! În ţările alea cu apă caldă, poliţistul nu se întoarce cu spatele când un merţan sau un bemveu zburătăceşte pietonii pe zebră ...
Back to top
apkah
Wed Jul 16 2014, 09:38PM
arcan
Registered Member #566

Asa e.Aveti dreptate.De aia aia sunt unde sunt si noi unde suntem.
Intotdeauna,dar intotdeauna,romanii stiu ei mai bine decat aia pusi acolo.Unde or fi ei...doctori,politisti,tractoristi...whatever.
Sunteti un roman adevarat.
Ma bucur ca nu ati cunoscut un politist calificat si nebalcanic,care sa dea cu dvs de asfalt la prima ridicare a tonului catre el...
Sa fiti sanatos.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF