Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Seful mafiilor personale - Gabriel Oprea
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Tue Oct 05 2010, 01:40PM
Registered Member #2039

Stimati colegi, in acest topic, creat la invitatia Ex-ad, vreau sa va aduc la cunostinta unele aspecte din viata actualului Ministru al Apararii Nationale, generalul cu 7 stele Gabriel Oprea-Metaxa. Deoarece am vrut sa dau maximum de credibilitate a tot ceea ce se va scrie la acest topic, l-am invitat pe Julian Rosengren sa ne povesteasca pas cu pas necazurile pe care le-a avut. El a revenit in Romania dupa decembriada, cu intentia de a face investitii si s-a trezit la un pas de a fi lichidat. A fost jefuit in mod talharesc de Gabriel Oprea si famiglia lui, reusind sa scape cu viata, doar cu hainele de pe el. Am sa comentez de cate ori va fi nevoie, dar astept primul episod, scris de Julian Rosengren.

[ Edited Wed Oct 06 2010, 02:16AM ]
Back to top
alexius
Tue Oct 05 2010, 02:10PM
Registered Member #2949

Păi a apărut ceva in Cotidianul
LINK
Back to top
JulianRosengren
Tue Oct 05 2010, 02:23PM
Registered Member #3367

Buna Alexandru. Povestea relatiei cu Oprea este lunga si greu de desirat din ghemul timpului dar am sa incerc sa o repun in rama ei fara a lasa trairile personale sa influenteze povestea. o voi dezvolta si o voi pune aici in cateva zile. Multumesc de invitatie!
Back to top
ALM
Tue Oct 05 2010, 03:00PM
Registered Member #2039

@ Alexius

Ce a aparut in Cotidianul este un minuscul fragment din Golgota pe care a trebuit sa o urce Julian. Va propun sa aveti putina rabdare, fiindca veti afla "lucruri" uluitoare. In mare parte eu le stiu, dar nimic nu se compara cu depanarea amintirilor celor care le-au trait. Veti avea surpriza sa vedeti cine erau "oamenii de afaceri" ai deceniului 90', ca sa nu va mai mirati cum au facut averi toti sefii imbracati (sau nu) in haine militare.

[ Edited Tue Oct 05 2010, 03:35PM ]
Back to top
colonelul
Tue Oct 05 2010, 03:28PM

Registered Member #20

oarecum offtopic
Cu ceva timp în urmă Asociaţia noastră a fost alături de OMNIS GRUP în demersul său de a atrage atenţia unor instituţii, din sistemul naţional de securitate, că sînt beneficiarii unui soft furat de firma RSC (avînd în spate pe legendarul ministru Vlădescu). În pofida demersurilor noastre oficiale, realizate cu cele mai bune intenţii, toate uşile ne-au fost trîntite în nas.

OMNIS GRUP nu s-a lăsat intimidată de faptul că asupra proprietarului şi a familiei sale (care trăieşte în Elveţia) au fost realizate atentate directe iar sistemul judiciar autohton a încercat să-l "ascundă". La ora actuală la nivelul instituţiilor specializate al UE se află pe rol un dosar care vizează direct implicarea companiei MICROSOFT - cu sprijinul nemijlocit al statului român - în ceea ce putem defini a fi "terorism statal". Personal am convingerea că OMNIS GRUP va îngenunchia colosul american şi, ca efect direct, mulţi demnitari ai statului român vor fi chemaţi să dea socoteală pentru acţiunile lor făţişe împotriva dreptului constituţional al unui cetăţean de a-şi valorifica potenţialul inovativ în domeniul IT.

P.S. Jurnalistul de investigaţii DAN COSTE a scris două cărţi privind acest demers al OMNIS GRUP: "MICROSOFT îngerul păzitor" şi "MICROSOFT îngerul păzitor UM 0666". Merită să le citiţi!

[ Edited Thu Oct 07 2010, 05:32PM ]
Back to top
ALM
Tue Oct 05 2010, 09:57PM
Registered Member #2039

Mai fac o completare, inainte de a apare materialele scrise de Julian, ca urmare a citirii unor comentarii la articolul aparut in Cotidianul. Evident ca portocaliii nu puteau sa rateze sa-si depuna dejectiile, in totala necunostinta si neintelegere a cazului Rosengren.

Julian a cerut imperativ să scot fotografiile pentru care n-am avut acceptul lui să le postez!

[ Edited Wed Oct 15 2014, 11:09AM ]
Back to top
truepride
Tue Oct 05 2010, 11:57PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Asteptam cu deosebit interes informatile.Apreciem efortul stimate ALM.
Back to top
ex-ad
Wed Oct 06 2010, 01:10AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

iar daca apar si documente, putem trece istoria pe prima pagina.
Back to top
JulianRosengren
Wed Oct 06 2010, 04:38PM
Registered Member #3367

Buna ziua tuturor,

Vor aparea si documentele si mai ales istoria acestei povesti. Aceste zile sunt mai pline pentru mine fiindca sunt napadit de telefoane si intrebari iar in afara de asta mai trebuie sa imi duc jobul, familia ... si amintirile legate de aceste eveniment. Voi aduna toate acestea cu siguranta intr-o relatare cat mai completa inainte de weekend.

Julian
Back to top
ALM
Sun Oct 10 2010, 06:39PM
Registered Member #2039

Julian are ceva probleme cu timpul. Cand ai o fabricuta si trebuie s-o treci prin criza, te trezesti ca cele 24 de ore ale zilei sunt prea putine. Si atunci, trebuie sa amani ce se poate amana.

Am considerat ca nu este bine sa las ca sa se "raceasca" subiectul. Ca atare, am postat imaginea unei pagini din ziarul Zig-Zag din septembrie 1997. Acolo apar nume "noi". Nu va impacientati, nu sunt off-topic, Gabita a fost tot timpul in spatele "afacerii", dupa cum va rezulta din alte documente.

Articolul poate fi citit dand un click pe imagine.

[ Edited Sun Oct 10 2010, 06:43PM ]
Back to top
Boribum
Tue Oct 12 2010, 03:01PM
boribum
Registered Member #2395

Înteleg,din ce am citit aici si aiurea,ca e un caz ce-si are originea la începutul anilor '90. Mi se pare ciudat ca toti ...nenii despre care se vorbeste în articole si interviuri,de la capitan de politie si general SRI la actual ministru nu prea spun mare lucru,în afara de un fel de no comment mai mult sau mai putin credibil.

Daca cineva m-ar acuza pe nedrept,vreme de 20 de ani,de lucruri pentru care nu as fi vinovat,cred ca mi-as gasi timp sa ma explic... . Sigur,activitatea politica la cel mai înalt nivel si de cea mai buna factura (nu ?) precum si misia de ministru al apararii al unei tari furnizoare de securitate zonala necesita mult timp si genereaza multe obligatii.Dar când reiese din spusele si scrisele cuiva ca ai facut chestii nu tocmai ortodoxe...cred ca îti gasesti timp. Nu stiu,zic si eu.

[ Edited Tue Oct 12 2010, 03:02PM ]
Back to top
ALM
Tue Oct 12 2010, 09:02PM
Registered Member #2039

Domnule ACH Boribum,

Mai intai, o sa va ofer ceva care sa va dea de gandit in calitate de militar. Avansarea de la gradul de capitan la acela de general maior, exact in perioada in care a fost trecut in rezerva, 1993-2001. In opt ani, dl Oprea a luat patru grade de ofiter superior, avansare care nici in activitate nu am auzit sa se fi intamplat.
Iata ce spune Wikipedia despre situatia in momentul trecerii in rezerva:

Până in 2000 nu sunt date, dar a avut gradul de capitan și nu rezulta cum a ajuns maior, lt-col și colonel și la ce armă. Din 2000 a fost Secretar de Stat, Președinte al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat; Director adjunct, Colegiul Național de Apărare; Vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare;
Colonelul Gabriel Oprea a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu 1 stea) la 29 noiembrie 2001.

Intr-un fel, datele din Wikipedia nu sunt contrazise de CV-ul dlui Oprea ( LINK ):

Perioada: 1990 - 1993
Funcţia sau postul ocupat: Ofiter de Justitie Militara activ (gradul?)
Perioada: 2001 - 2003
Funcţia sau postul ocupat: General Mr. Justitie militara activ
Perioada: 1983 - 1990
Funcţia sau postul ocupat: Ofiter Economist
Numele şi adresa angajatorului: MINISTERUL APARARII NATIONALE

Alt mister apare in doua declaratii date de dl Oprea:

"• Încă de la începutul materialului, prezentaţi o primă informație eronată. Nu am fost "toată viața bugetar". În februarie 1993 am trecut în rezervă la cerere și, până în ianuarie 2001, am fost asociat în câteva firme. Niciodată nu am fost administrator de firmă. În 2001, atunci când am intrat în politică și am început o carieră publică, am ieșit din toate societățile în care eram acționar. Deci, nu numai că nu am trăit din leafa de bugetar, dar, mai mult, nu am amestecat afacerile cu politica și, cu atât mai puțin, cu demnitățile publice." ( LINK )

Bun, deci a fost asociat si NICIODATA administrator. Dar exista un act, eliberat de Camera de Comert si Industrie, care spune altceva:

(Continua in postul urmator)

[ Edited Tue Oct 12 2010, 09:03PM ]
Back to top
ALM
Tue Oct 12 2010, 09:21PM
Registered Member #2039

Continuare:

Dupa cum vedeti, dle ACH, undeva este o MINCIUNA, fie in actele emise de Registrul Comertului, fie in raspunsul la interviul luat de Floriana Jucan. In plus, la sfarsitul interviului, a renuntat la sintagma "asa sa-mi ajute Dumnezeu", cu care isi incheie toate luarile de cuvant.
Back to top
Boribum
Tue Oct 12 2010, 10:09PM
boribum
Registered Member #2395

Va multumesc,domnule ALM,pentru împrospatarea datelor. Citisem undeva aceste hârtii,iar la o prima vedere domnul Rosengren are cel putin o dreptate morala de partea dânsului (dreptatea de facto,caci cea de jure e schimbabila în România dupa bunul plac al pontentatilor zilei...înca).

Am citit deasemenea diferite articole care îl învinovateau pe domnul Rosengren : mai-mai ca supsese sângele tarii si ucisese democratia,el singur de capul lui ! Faptul ca domnul ministru a crescut în grad precum Fat-Frumos (fara sa fie) în poveste,iarasi nu ma mira : ce mi-e plutonier,ce mi-e colonel...iar general e chiar la-ndemâna . Nu ? La noi,e posibil. De ce n-ar fi ?!

Ceea ce este cel putin jenant (oricare ar fi adevarul)este ca un demnitar al statului român poate fi interpelat pe atât de multe cai de catre o persoana privata,fara ca acest demnitar sa aiba minima decenta de a-si clarifica eventualele diferende. Ca a trecut de la sergent(sau ce-o fi fost)la general ...e rusinea celor care i-au dat gradele acelea,daca nu cumva o fi normalitatea!. Ca e acuzat de 20 de ani de un lucru si nu rapunde decât parcimonios si prin negatii...e (îndraznesc sa o spun) o rusine colectiva. A celor care l-au propulsat acolo unde este. Dânsul -se pare- functioneaza pecum majoritatea politicienilor români : ursul trece,câinii latra. Iubesc câinii,dar-în context-e neplacut sa fiu asociat cu unul.

E posibil ca actele Registrului Comertului sa minta. E posibil ca domnul Rosengren sa fie un afacerist lipsit de scrupule. E posibil ca totul sa fie o lucratura savanta a "serviciilor".E...multe posibilitati. Dar când te unesti 'pentru România" (parca asa se numeste partidul domnului ministru) e inacceptabil si inadmisibil sa actionezi precum bunicu'-n fundu' curtii : "las' ca trece pâna te faci mare".
Back to top
Boribum
Tue Oct 12 2010, 10:15PM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

In plus, la sfarsitul interviului, a renuntat la sintagma "asa sa-mi ajute Dumnezeu", cu care isi incheie toate luarile de cuvant.

Vedeti dumneavoastra,unul din motivele pentru care am sfârsit prin a lua divinitatea peste picior (la nivel declarativ) este ca foarte multe jigodii l-au amestecat de atât de multe ori pe Dumnezeu în treburile lor...încât numarul fariseilor m-a coplesit. La alocutiunea "Asa sa-mi ajute Dumnezeu" spusa în public -de oricare dintre toti acesti conducatori de neam si de tara - nu pot spune decât "îhî...sa-ti ajute!". Poate ca e mai bine ca n-a spus-o : e un pas înainte. Mic,mic,mic...dar pas.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF