Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Seful mafiilor personale - Gabriel Oprea
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Tue Oct 12 2010, 11:00PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

ALM, nu ma fac avocatul diavolului, insa domnul Rosengren nu a raspuns pina acum la o singura intrebare: de ce abia acum a facut publica povestea asta? de ce nu anul trecut? de ce nu acum trei, cinci, sapte ani? fiindca indiferent de partea cui e dreptatea, cind lucrurile ridica semne de intrebare, atunci sigur ceva in spate nu arata tocmai cuser...
Back to top
ALM
Wed Oct 13 2010, 10:31AM
Registered Member #2039

Stimata Ex-ad, sigur ca intrebarea este legitima si necesita un raspuns autorizat, preferabil din partea lui Julian. Totusi, pot sa dau si eu un raspuns partial. Imediat ce Julian a fost expulzat din Romania, reamintesc ca are dubla cetatenie si expulzarea este ilegala, el a ales caile legale pentru a obtine dreptatea. Dupa cum reiese si din interviul realizat de dna Balint, Justitia din Romania "i-a dat cu flit". S-ar putea sa va mirati, dar cred ca va va trece cand o sa aflati ca in "cazul Rosengren" a fost implicat si generalul Voicu, cel care astazi este la popreala. Dupa ce a epuizat caile legale din Romania, Julian a apelat la CEDO (17.08.2000). Dupa cum stiti, acolo dureaza ani buni pana cand dosarul intra in lucru si procesul se mai lungeste daca partile nu ajung la vreun acord. Astfel ca, abia in 28.04.2008 CEDO a emis o Hotarare executorie, publicata in M.O. in ... 08.02.2010 ( LINK ).

Din toata paguba suferita, pe motive de prescriere, nu a reusit sa recupereze nici 1%, bani platiti din bugetul de stat si nu din buzunarele faptuitorilor, dintre care unii recompensati cu avansare in grad. Dupa toate aceste demersuri, inclusiv incercari de rezolvare amiabila cu Gabita, a mai incercat sa-si dovedeasca dreptatea, apeland la Presedintie, Procurorul General, Parlamentul Romaniei. Evident ca niciun rezultat! Atunci a ales singurul organism LIBER din Romania, PRESA! Dupa cum stiti, in primul rand a "percutat" Academia Catavencu. Dupa doua numere, Academia a dat semne de "oboseala" si s-a linistit subit. A doua publicatie care a fost interesata de caz este Cotidianul ( LINK ), ( LINK ) si ( LINK ).

Daca ceva ii poate fi reprosat lui Julian Rosengren, este ca a reusit performanta sa se inconjoare numai cu escroci dar, daca l-ati cunoaste, ati intelege de ce le-a deschis usa si le-a dat cate o paine alba (si cate o masina). Fiindca nu Julian i-a cautat, ci acestia au venit la usa lui, oferindu-si serviciile si relatiile, ca mustele la ... miere. Pentru cine stie cum se fac afacerile, mai ales in Romania, daca vrei sa depasesti faza "chioscului", ai nevoie de relatii in mod obligatoriu. Asa ca nu este de mirare ce bucurie a fost pe capul lui Julian cand a vazut ce de galonati voiau sa-l "ajute".

Dar, pana sa-l suspectam pe Julian, care este departe de noi, hai sa vedem ce se intampla sub nasul nostru, in plina "austeritate":

"Un comunicat dubios al MApN: "Vizită de lucru" pentru acoperirea acţiunilor UNPR
Într-un comunicat de presă emis sâmbătă 9 octombrie de către MApN se arată că "Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a efectuat sâmbătă, 9 octombrie, o vizită de lucru planificată la Batalionul 52 Geniu «Tisa» din Satu Mare, unde s-a întâlnit cu comandanţii unităţilor militare din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, cu personalul batalionului de geniu, precum şi cu reprezentanţi ai militarilor din categoriile de forţe care îşi desfăşoară activitatea în aceste garnizoane". Trecem peste "coincidenţa" privind faptul că "planificarea" acţiunii MApN a fost făcută exact în perioada în care se desfăşurau conferinţele de alegeri ale UNPR Satu Mare şi Sălaj. Comunicatul este însă dubios. Conform presei locale, vizita la Batalionul 52 a avut loc vineri, 8 octombrie, după-amiaza, în timp ce ziua de sâmbătă, 9 octombrie, a fost exclusiv rezervată acţiunilor UNPR. Cine a emis acest comunicat trebuie să lămurească "eroarea" privind ziua vizitei de lucru.
" ( LINK )

[ Edited Wed Oct 13 2010, 10:33AM ]
Back to top
JulianRosengren
Wed Oct 13 2010, 11:12AM
Registered Member #3367

Buna Ziua. Din 1996 și până in 2001 am fost cumva intr-o inchisoare mai mare. Bucuresti. In tot timpul asta am avut interdictie de a parasi localitatea iar prcesul meu se targana.. S-a pierdut dosarul aproape doi ani. In final am ajuns la o emisiune Desteapta-te romane. Acolo am spus in esenta tot ce spuneam mereu. Ca am fosta arestat fara vreun mandat valabil, ca in Romania nu exista un cadru legal care sa permita executrea pedepselor si a arestarii preventive... In acea noapte a aparut brusc dosarul si am fost citat prin curier la ora 04:30 acasa...
In 2001 eram in contiunare vanat si mi-am facut cel mai bun cadou de ziua mea. Am plecat din Tara. Am scris, s-a scris si se va scrie mult despre acest subiect. Nu a bagat nimeni in seama si plangerile mele nu au fost luate in seama. Asta este si teoria lui Oprea. Lumea va obosi si nu se va mai interesa. Eu nu am obosit si nu am de gand insa sa ma opresc pina nu vad o schimbare. Fiindca de schimbare este nevoie. Nu poate fi una soft ci trebuie sa se produca o schimbare radicala in Tara pentru ca cei ce vin dupa noi sa nu ne urasca pentru pasivitate...
Povestea mea este una. Stiu de mult mai multe si de oameni care se tem sa vorbeasca.
Presa a scris despre cauza mea de ani de zile. Nimeni nu a dat atentie. In general cred ca pasivitatea si neimplicarea pot produce la fel de multe pagube unei natiuni ca si o dictatura. O combinatie dintre cele doa e o tragedie. Romania traieste o tragedie. Acum. Voi continua s ascriu dar in zilele acestea pregatesc mai multe documente care imi cer timp si inspiratie dar voi reveni. Daca cineva are intrebari raspund la orice intrebare.
Back to top
ALM
Wed Oct 13 2010, 11:34AM
Registered Member #2039

Bine ca a intervenit Julian ca sa puna adevarul in matca lui, fiindca eu am inceput sa am probleme cu memoria: nu a fost expulzat, ci a plecat "de buna voie" cat era inca sub interdictia de a parasi Bucurestiul. Poate asta a fost norocul lui, ca astazi sa mai respire, sa munceasca si sa scrie ...
Back to top
JulianRosengren
Wed Oct 13 2010, 11:55AM
Registered Member #3367

Am plecat "de buna voie" in vreme ce sentinta de expulzare se punea in practica la inceheirea procesului. Acesta s-a incheiat DUPA ce am plecat eu. Abia apoi la presiunea Comisiei Europene si a altora Joita Tanase a initiat recursul in anulare exclusiv cu referire la expulzare insa. Ideea de la care s-a plecat initial si datorita careia nu si-au acoperit urmele a fost ca voi expulzat imedita din detentie. Nu au reusit cu asta si s-au trezit cu mine liber in Bucuresti. Nu avem voie sa lucrez, nu beneficiam de nici un venit sau de asigurare medicala. Nimic.
Back to top
ALM
Mon Oct 25 2010, 10:06AM
Registered Member #2039

In mod normal, astazi ar fi trebuit sa urez "La multi ani!" Armatei Romane. Numai ca, mi-am amintit de vremurile cand, in goana dupa o pereche de "petreusi", cineva iti ura "pofta mare"! Cum sa urez Armatei Romane "La multi ani!" in momentele cele mai crunte cu care se confrunta in timp de pace? Ar fi mai corect sa urez "Insanatosire grabnica"!

Sa nu va inchipuiti ca am gresit topicul. Nuuuu! Gabita n-a scapt prilejul de a trage o pereche de palme pe obrajii militarilor adevarati si onesti. Ma voi folosi de un fragment din textul postat pe blogul ex-ministrului Apararii, dl Ioan Mircea Pascu:
"
Prima “surpriza” a venit rapid: toti membrii marcanti ai UNPR erau prezenti si imbracati in … uniforme militare!? Si dl. Nicolicea (in grad de locotenent colonel), dar si dnii Marian Sarbu si … Cristian Diaconescu (colonel de justitie militara!?!). Toti erau mandri nevoie mare si isi etalau gradele cu ostentatie.

Eu stiu ca dreptul de a purta uniforma il au doar fostii ofiteri activi, nu si cei din rezerva, si numai daca in ordinul de trecere in rezerva este mentionat expres acest lucru! Se vede ca, in cazul lor, fie nu s-a respectat acest ordin, fie s-a modificat “corespunzator” … Oricum, cred ca prin acest gest – nu l-am vazut pe dl. General (cu doua stele) Ontanu – acest partid nu va scapa de eticheta unei formatiuni militaro-politice, cu tot ce tine de aceast statut, ca sa nu mai spun nimic despre cat ne-am luptat pentru asigurarea controlului civil asupra organismului militar, pentru a fi admisi in NATO! (Cineva imi si spunea ca o persoana de la NATO a si atras atentia asupra involutiei parcurse de Romania in acest domeniu, tocmai ca urmare a inlocuirii civililor cu militari la conducerea ministerului!?)

Dar, “suprizele” nu s-au oprit aici, caci punctul central al intregii ceremonii l-a constituit … decorarea premierului de ministrul apararii – aflat in subordinea sa – cu o medalie, pentru, tineti-va bine, “atentia si grija acordate Armatei”!? In raspunsul sau, premierul a multumit si a aratat cat de atasat este de Armata, cat de mult conteaza domnia sa pe prestigiul militarilor romani, care contribuie la prestigiul international al tarii etc etc. Sigur, asa este, insa sa primesti o medalie pentru ca reduci salariile cu 25%, ca stergi dintr-un condei drepturi castigate de militari, adesea cu sange, mi se pare inacceptabil. Iar ca spectacolul sa fie si mai supra-realist, in cuvantul sau, dl. General Iliescu, sef la o organizatie de veterani arondata UNPR, a ridicat in slavi grija guvernului pentru Armata, grija pe care guvernele anterioare se presupunea ca nu au aratat-o ….!?

Cu alte cuvinte, la rana s-a adaugat si insulta: ce daca v-am taiat salariile si bugetul – aflat astazi in cea mai mare suferinta de la revolutie incoace – voi trebuie sa fiti multimiti si sa spuneti ca mai vreti! Asta e umilinta!

Cum a fost posibil sa se ajunga atat de jos? Explicatia am primit-o pe loc, atunci cand Generalul Roman, comandantul Corpului de la Cluj, care, pe vremea cand eram ministru nu ma slabea nicio clipa cu problemele lui, acum aproape ca m-a daramat, cand s-a grabit sa ajunga in preajma dnei … Udrea (aflata acolo probabil ca membru al cabinetului si sustinator moral al premierului confruntat cu o mare emotie …) sa ciocneasca un pahar de sampanie si sa schimbe cateva vorbe, in speranta ca nu va fi uitat, atunci cand va trebui …!?

"
Back to top
truepride
Mon Oct 25 2010, 09:38PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Prima data cand aud de colonelul de justitie militara Cristian Diaconescu.Tot referitor la acest individ, ce acte de respect deosebit a savarsit Emil Boc fata de Armia Romana sa merite distinctia acordata?
Absurd...
Back to top
un jandarm
Mon Oct 25 2010, 09:50PM
un jandarm
Registered Member #1163

@ALM...
Va referiti la minutul 01.06?

[ Edited Mon Oct 25 2010, 09:52PM ]
Back to top
ALM
Mon Oct 25 2010, 10:45PM
Registered Member #2039

Domnule "un jandarm", credeti-ma ca nu plangeam de dorul lui. Daca, pentru mine, Gabita este seful mafiilor personale (si Basescu stie bine despre ce este vorba), ieri a lui Nastase, azi a Comandantului Suprem, Ontanu este seful mafiei tiganesti din zona Obor! Nu este normal ca un sef al mafiei sa fie general? Oricum, fata de Bolivia, inca stam mai slab la numarul de generali la suta de locuitori ...
Back to top
Klaus
Mon Oct 25 2010, 11:19PM
Registered Member #3279

"Onoarea Armatei României" a aparut in 12 august 2010 prin Ordinul nr. M.97. LINK
Dar el nu apare si in LINK

Oricum, este jenant sa-ti decorezi seful
Back to top
Boribum
Mon Oct 25 2010, 11:50PM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

"Onoarea Armatei României"

...cam de doliu,decoratia cu pricina. Negru,gri...,coiful ala cu jugulara desfacuta... .
Au niste gusturi mai speciale domnii si doamnele care deseneaza chestiile astea,e limpede.

EDIT : am scris înc-o prostie. De fapt,panglica e albastru cu galben,doar desenul era alb-negru si trebuia sa fi citit decretu' . Gata,totu-i perfect !

[ Edited Mon Oct 25 2010, 11:54PM ]
Back to top
Altair
Tue Oct 26 2010, 07:40PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Cred ca cel putin eu (dar cred ca si altii) nu fac parte din armata din care face parte domnul ministru. nu stiam ca tr-istii au voie sa poarte uniforma militara. la ce se rezuma cariera lor? poate fi numita asa? ei chiar au fost in activitate?
oricum parerea mea e, dupa cum am aratat mai sus, ca exista doua armate. una a militarilor (luptatorilor - cu tot ce poate fi legat de acest termen) si una a impostorilor. si ca si in orice alt domeniu, impostorii aduna roadele pentru care altii si-au rupt oasele.
Back to top
truepride
Tue Oct 26 2010, 10:43PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Aduna si roadele pentru care multi au murit...
Back to top
dorobant
Sat Oct 30 2010, 01:36PM

Registered Member #457

... este multe de vorbit, daca va uitati in LINK biografia oficiala - veti descoperi functii unicat despre care nu au auzit nici cei din compartimentele de personal si resurse umane
2001 - 2003 - General Mr. Justiţie Militară, Ministerul Apărării Naţionale
1990 - 1993 - Ofiţer de Justiţie Militară, Ministerul Apărării Naţionale
1983 - 1990 - Ofiţer Economist , Ministerul Apărării Naţionale
Back to top
ALM
Sat Oct 30 2010, 03:29PM
Registered Member #2039

Băsescu a dat 176 de decoraţii militare şi a primit “Onoarea Armatei României”

Citeşte mai mult pe LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF