Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
DGPI sau UM 0215
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
free sky
Mon May 08 2006, 10:42PM
Registered Member #4

As vrea sa aflu mai multe informatzii despre aceasta structura.Ceva real, in afara de basmele insirate pe site-ul lor.Momentan vad ca se ocupa mai mult cu anticoruptzia din MAI, rezultate insa ioc.Un mic istoric al acestei unitazi controversate ar fi binevenit.

[ Edited Wed Feb 28 2018, 11:00AM ]
Back to top
free sky
Tue May 09 2006, 11:29AM
Registered Member #4

Dau aici un extras din ziarul Ziua: "UM 0215 a luat fiinta in 1990,la initiativa controversatului Gelu Voican-Voiculescu, ca Serviciu de Protectie Informativa a MI devenind, la scurt timp, tinta a mass-media, care a reusit sa demonstreze implicarea acestei unitati in mineriadele din 1990 si 1991. Ulterior s-a dovedit ca UM 0215 si-a depasit prerogativele si prin actiuni sistematice in favoarea puterii de care ne-am despartit la finele lui 1996, la loc de cinste fiind procurarea de date despre adversarii din opozitie si despre personalitatile publice care au sprijinit-o. ,Doi s'un sfert", plecata la drum cu oamenii Directiei Securitatii Municipiului Bucuresti, a fost o gazda primitoare pentru cadrele la care a renuntat, pe parcurs, Serviciul Roman de Informatii, inclusiv persoane din comanda acestei institutii, trase pe linie moarta de Virgil Magureanu. Mai mult, adversarii lui ,Dom' Profesor" au ajuns la comanda UM 0215, de unde i-au facut destule zile negre lui Magureanu. Dupa alegerile din 1996, noua conducere a MI ar fi trebuit sa analizeze cu mare atentie activitatea Serviciului Informativ din subordine, date fiind antecedentele, si sa ia masurile necesare pentru a-l transforma intr-o structura informativa cu caracter democratic. Nu profesionalismul ofiterilor era pus in discutie, desi multi dintre ofiteri nu straluceau la acest capitol, ci implicarea in politica, respectiv activitatile de politie politica. Ancheta ceruta de Dejeu dupa preluarea mandatului s-a soldat cu destituirea sefului UM 0215, generalul Dan Gheorghe. Ca n-a fost suficienta debarcarea acestuia, iar informatiile oferite de UM 0215 nu au reflectat, in continuare, realitatea, ministrul Dejeu a avut prilejul s-o constate, nu tocmai placut, la finele lui 1997".
Interesante ar fi pareri despre activitatea acestui serviciu dupa 2000, cand la conducere a venit "Vulpea"-Virgil Ardelean.

[ Edited Tue May 09 2006, 11:35AM ]
Back to top
colonelul
Wed May 10 2006, 04:54PM

Registered Member #20

O parte din istoria "neromantata" o mai stiu si eu, intrucat prin anul 1994 fostul sef al acestei unitati, gral Dan Gheorghe a fost invitat cu ministrul sau, Doru Ioan Taracila sa se spovedeasca in fata comisiei de aparare. UM 0215 a luat fiinta ca urmare a art.9 din Legea sigurantei care prevede structuri departamentale de informatii la aparare, interne si justitie. Prin anul 1994 fostul general Danescu a ales cei mai "curati" 400 de ofiteri din interne si a pus bazele unei structuri anticoruptie. Cu timpul acestia au fost asimilati de "doi s-un sfert" iar recent s-au desprins prin infiintarea DGA - directia generala anticoruptie - celor de la "Vulpea" raminindu-le doar domeniul de protectie informativa interna (si nu numai). Structura DGA a fost "proiectata" de conducerea UM 0215 iar seful ei este un procuror pe care tot 0215 l-a facut "mare" prin dosarul Camatarilor...Despre "Vulpe" numai de bine, caci siretenia ei combinata cu nesimtirea clasei politice i-a permnis sa supravietuiasca!
Back to top
ex-ad
Tue May 16 2006, 12:25PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Oricum, din cite stiu oamenii de la 215 sint ceva mai bine triati decit in alte structuri similare. Poate si de aceea influenta lor e mai puternica, in sensul ca nu e suficient sa ai acces la niste informatii (preponderent economice) daca nu stii sa le folosesti mai apoi asa cum trebuie. Si santajele trebuie facute inteligent.
Back to top
free sky
Mon May 29 2006, 10:25AM
Registered Member #4

Iata o noua fila din istoria acestui serviciu LINK
Back to top
om simplu
Tue Feb 20 2007, 06:37PM
Registered Member #298

Stie cineva care a fost aportul domnului contra-amiral Cico Dumitrescu la propasirea, acestui serviciu ?.

Care sunt preprogativele economice ale serviciului la care se referea ex-ad ?

Back to top
om simplu
Fri Feb 23 2007, 10:17PM
Registered Member #298

Incredibil, nimeni nu stie nimic. cico calapod nesterov bolboaca radulescu naghi grumaz vladescu tariceanu nicolaescu .................................
Back to top
free sky
Mon Apr 02 2007, 11:35AM
Registered Member #4

LINK Comunicati linishtitzi, DGIPI vegheaza pt dvs! :p

[ Edited Mon Apr 02 2007, 11:37AM ]
Back to top
om simplu
Sun Apr 08 2007, 11:12PM
Registered Member #298

pai nu asta facem din 2005 primavara ? mai comunicam si noi, mai deschidem subiecte noi, ca de exemplu : care este legatura dintre Vulpea, Vladescu, Nicolaescu, Libia, Wiena, Grumaz, STS, opsnaj, Sirbu, si fondurile de cercetare phare si fondurile structurale EU de mai multe sute de milioane de euro pentru sanatate (si virtute) MEDIST, Tariceanu, High tech, si NATO, ORNISS, si nishte patricieni si Erich Kish, si insula Kish si Iran si Tractoru si IRVMR si directia I si ...... ?
mai comunicam pentru ca deabia am inceput !..... si avem la subiecte !!!!!

[ Edited Sun Apr 08 2007, 11:18PM ]
Back to top
om simplu
Sun Apr 08 2007, 11:21PM
Registered Member #298

si ca vorbim de 215, stie cineva daca "calapod" chiar a murit ?
Back to top
admin_cnsas
Wed Apr 11 2007, 03:07PM
Registered Member #496

Daca ar fi dupa mine as desfiinta DGIPI deoarece a lucrat mai mult in slujba interlopilor si politicienilor decat a poporului. Vezi link-ul: Vulpea in pom!
Back to top
echo
Wed Apr 11 2007, 06:01PM

Registered Member #43

eu nu m-as bucura asa tare de plecarea lui Ardelean acum, dintr-un simplu si banal motiv - daca au ajuns sa-l puna pe unul ca David ministru, va dati seama cam cefel de persoana vor pune la DGIPI? De bine de rau Ardelean a stiut pe parcursul acestor ani sa controleze informatia - imaginati-va ca vine un terchea-berchea care va avea acces la multe mizerii. Cum credeti ca le va folosi?
Back to top
admin_cnsas
Wed Apr 11 2007, 06:54PM
Registered Member #496

Pai... din cate am inteles in ziarul ZIUA (Vezi link-ul: Vulpea in pom!) cel mai probabil va fi numit, la carma DGIPI, Marian Sintion. Intre Ardelean si Sintion eu cred ca al doilea ar fi cel mai potrivit. Mai ales ca dupa scandalul dintre DGA si Ardelean (alaturi de Blaga si chestorii implicati la conferinta din 15 martie 2007) UE ar saluta numirea lui Sintion in fruntea DGIPI. Dar daca vor numi alta persoana decat Sintion in fruntea DGIPI... chiar ca sunt sanse sa fie mai rau.
Back to top
colonelul
Wed Apr 11 2007, 07:00PM

Registered Member #20

Prietene, cind ai putin timp citeste stirile din urma sau da un search pe site cu Chikatilo, DGA sau Sintion. Sintion a zburat de la DGA cu contributia (ca sa fim modesti) a asociatiei noastre si a unor bravi fost angajati acolo. Motive? Inainte de toate, dezaxarea si incompetenta individului. Toti cei din MAI (MIRA) il stiu prea bine si sint satui de el. In cazul in care ajunge la DGIPI, vom fi nevoiti sa scoatem la iveala multe alte lucruri pe care prima data am preferat sa le tinem pentru noi pentru a nu tulbura apele si-n alte zone. Asta in cazul in care cei destepti de la DGIPI nu le vor scoate ei primii !lol !lol !lol
Back to top
admin_cnsas
Wed Apr 11 2007, 08:27PM
Registered Member #496

Uauuuuu! Ce transant, ma trec fiorii. Colonele, nu vreau sa fac pe desteptul sau sa aduc critici (celor interesati, sunt un simplu nimeni) doar sa iti afisez o prima impresie a unui vizitator si nou membru(de 2 zilei): forum-ul acesta pare mai degraba al serviciilor secrete si de informatii (care or fi ele) si lasa impresia ca face propaganda pentru anumiti oameni (sau grupuri). Repet, asta e impresia mea de 2 zile, poate maine sau peste o saptamana va voi sustine si lauda pretutindeni unde voi avea ocazia. Sa dea D-zeu asa sa fie!
colonelul wrote ...

Sintion a zburat de la DGA cu contributia (ca sa fim modesti) a asociatiei noastre si a unor bravi fost angajati acolo.

"Contributia asociatiei"? Asta inseamna ca aveti acces la informatii pe care noi, restul muritorilor de rand, nu le vom vedea / auzi vreodata. Este adevarat ca pe aici se vede clar ca sunt multi membri intelectuali si cu capacitati de invidiat (probabil), dar... lasa multe semne de intrebare contributia acestui forum la saltarea sau coborarea in linii de cariera a unor persoane. Nu intentionez sa neg sau critic, ci doar sa ridic semne de intrebare pentru a primi lamuririi ca acest forum se adreseaza cetateanului de rand, in folosul tarii, si are printre numeroasele principii reale dreptatea, transparenta, egalitatea si alte idealuri inalte de acest gen.
colonelul wrote ...
Motive? Inainte de toate, dezaxarea si incompetenta individului. Toti cei din MAI (MIRA) il stiu prea bine si sint satui de el. In cazul in care ajunge la DGIPI, vom fi nevoiti sa scoatem la iveala multe alte lucruri pe care prima data am preferat sa le tinem pentru noi pentru a nu tulbura apele si-n alte zone. Asta in cazul in care cei destepti de la DGIPI nu le vor scoate ei primii !lol !lol !lol

Stiu ca ma depaseste dar... pentru cei de rand asta pare sa aiba legatura cu serviciile secrete si de informatii, sau cu pastrarea anumitor dosare pentru a-i controla pe un ii mai tarziu. Din nou repet ca nu critic sau condamn ci doar afisez impresia mea de 2 zile pe acest forum. Si... apropo, trebuie sa ai dosar sau dosare (ca sa fii cercetat) pentru a intra in "servicii" sau sa ai functie inalta in institutiile de stat, ori politica? Intrebam si eu, doar atat. Sper ca nu am suparat pe nimeni, oricum imi cer scuze daca am deranjat.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF