Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Mass-media
 
<< Previous thread | Next thread >>
Tvr - Televiziunea romana
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Axinia
Tue Nov 30 2010, 07:42PM
Registered Member #2088
Joined: Wed Sep 02 2009, 09:31PM

Posts: 161
Thanked 139 time in 124 post
O intrebare pe care nu mi-am pus-o numai eu ci foarte multa lume si nu inteleg de ce organizatiile in drept nu reactioneaza, de ce lumea nu se revolta, pentru-ca atat eu ca si dumneavoastra platim taxa Radio – tv obligatoriu, fara sa fi incheiat un contract macar sub forma eu iti dau banii tu imi dai emisiuni de calitate, cu Televiziunea romana, si mai platesc, si platim Taxa cablu prin contract incheiat ca sa vizionez mai multe posturi de televiziune printre care si cele ale Televiziunii nationale.
Sunt suparata pentru simplul fapt, si anume, ca de la o vreme incoace, Tvr-ul, respectiv Tvr 1 este invadat de domnul Basescu, de domnul Emil Boc, zis si “neconstitutionalul”, si de toata camarila PD-L.
Nu este normal pentru-ca este o televiziune a poporului, si nu a PD-L-ului.
Unde mai pui ca si lucratorii din televiziune, accepta si ii roaga sa ramana in emisiunile lor pe acesti nemernici de la PD-L. Sunt o rusine, ei trebuie sa fie obiectivi de doua ori, o data ca sunt jurnalisti ( vai de capul lor ), si a doua oara pentru-ca lucreaza intr-o institutie publica, si in niciun caz nu trebuie sa ii “ linga “ si sa ii promoveze pe micul ecran pe guvernanti. Rusine lucratorilor din Televiziunea publica.
Dovezi:
Incepem cu domnul Mihai Constantin, prezentator de stiri Tvr 1.
De cate ori il invita pe Emil Boc, acest prezentator evita sa ii puna intrebari mai “ tari “, ci din contra il aproba pe Boc de parca el trebuie sa il “ linga “. Mai ales ca intotdeauna la rubrica “ Tema zilei “ din cadrul Telejurnalului, il lasa pe Boc sau pe PD-L-isti, sa depaseasca cele zece minute alocate rubricii, chiar cu cate o jumatate de ora. In schimb cand este invitat un parlamentar din opozitie sau independent, dumnealui prezentatorul, pune intrebari uitand sa-l lase si pe invitatul opozitiei sa raspunda iar dupa zece minute inchide rubrica. De ce este partinitor si nesimtit domnul Mihai Constantin? Tot dumnealui si-a rezervat dreptul, ca intr-un interviu cu Emil Boc, sa afirme citez : “ da domnule premier, aveti dreptate, sunt de acord cu dumneavoastra si cred ca toata lumea este de acord ca salariile trebuiau taiate asa cum ati hotarat “. Cine i-a dat dreptul sa vorbeasca in locul poporului si de unde stie domnul Mihai Constantin ca lumea este de acord cu taierea salariilor? Rusine.
O alta “ vedeta “ a Tvr1, este noua venita Livia Dila cu emisiunea “ Prim Plan “, si cele doua invitate “ marile analiste “ Lidia Moise si Pora alte “capre strambe “. Ce fac aceste trei “ capre “? Cand invita lideri si membrii ai opozitiei, acestea pun intrebari si ii mistocareaza pe invitati, fara sa ii lase sa vorbeasca, sa raspunda la intrebarile puse. O adevarata bataie de joc au fost si emisiunile in care invitati erau Mircea Gioana si ieri domnul Ponta. Cele doua “capre “ Moise si Dila ,plus domnul Tapalaga alt jurnalist de " vaza ",respectiv de domnul Ponta, efectiv si-au batut joc de invitat, si nu inteleg de ce. Sau cred ca inteleg, ca sa faca pe placul lui Basescu, Boc si PD-L-istilor.
Acum inteleg de ce au fost inlaturati jurnalistii Luca Niculescu si Oana Popescu, pentru-ca erau incisivi cu guvernantii si PD-L-istii.
Si multe altele, asa ca intreb de ce mizeria asta in Televiziunea publica? Cine le da dreptul ca sa transforme Tvr-ul in PD-L?
Rusine Televiziunea publica.
Ar trebui sa se sesizeze organele in drept si sa-i sanctioneze pe cei partinitori, si mai ales sa se faca demersurile pentru anularea normei juridice prin care cetatenii sunt obligati sa plateasca taxa radio-tv.
Corect? Foarte corect.
Nu doresc sa platesc taxa ca sa vad pe Basescu, Boc si camarila sa la Tvr, de parca ar fi Hugo Chavez, dictatorul.
Am un coleg medic chirurg in Germania. Intrebandu-l cum este pe la ei, mi-a raspuns : “ la noi oamenii politici muncesc nu stau la televizor pe ecran “. Fara comentarii.
Rusine Televiziunea publica.

Dr. Axinia Hera,
Medic primar in Romania de azi.



[ Edited Thu Aug 15 2013, 08:24PM ]
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 14:02)
Axinia
Tue May 03 2011, 08:36PM
Registered Member #2088
Joined: Wed Sep 02 2009, 09:31PM

Posts: 161
Thanked 139 time in 124 post
Ceea ce am scris mai sus se adevereste in continuare.
De curand, in cadrul emisiunii " Ne vedem la Tvr ", de pe Tvr1, cine credeti ca au fost invitatii emisiunii si care au " punctat " politic toata emisiunea, ca o minicampanie electorala la sefia PD-L s.a.m.d. ? Au fost domnii Emil Boc si domnul Gheorghe Flutur, deci?
Felicitari CNA-ului care a sanctionat public postul de televiziune public Tvr.
Si replica pentru doamna Rodica Culcer, jurnalist Tvr, care s-a revoltat pentru faptul ca nu trebuie desfiintata taxa tv, avand in vedere ca aceasta taxa este de un euro in Romania, fata de taxa englezeasca pentru BBC, taxa in valoare de 15 lire pe luna.
Doamna Rodica Culcer uita doua lucruri si anume:
- primo, in Anglia postul de televiziune BBC este total independent fata de politic si fata de executiv. In Anglia la BBC nu ai sa vezi emisiuni in care sunt laudati si lingusiti oamenii politici, la BBC nu lucreaza jurnalisti lingusitori si membrii de partid ca la noi la Tvr.
- secundo, doamna Rodica Culcer se face ca uita ce salarii sunt in Romania fata de Anglia?
Daca televiziunea publica ar fi total independenta fata de oamenii politici, fata de Presedentia Romaniai, fata de Guvernul Romaniei iar cetatenii din Romania ar avea si ei salariile cetatenilor britanici, poate am fi de acord sa sustinem din banii nostrii Televiziunea publica.
Dar cand vezi ca televiziunea publica este in slujba guvernantilor, iar salariul meu de doctorita in Romania este de mizerie, cum sa platesti ceva din obligatie?

Axinia.

" Pentru patria noastra ".
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:58)
Axinia
Sun Sep 18 2011, 08:09PM
Registered Member #2088
Joined: Wed Sep 02 2009, 09:31PM

Posts: 161
Thanked 139 time in 124 post
Nu stiu unde sa postez materialul de mai jos, dar cred ca va fi bine aici, pentru-ca tot am pus problema daca trebuia sa mai platim taxa radio-tv pe factura " Electrica " sau ar fi normal ca reprezentanta televiziunii publice sa incheie contractul direct cu abonatul asa cum fac firmele cablu tv.
Tot de incheierea de contracte este vorba si in problema daca mai avem nevoie de Asociatiile de locatari.
Deci punct comun, incheierea de contracte.
Urmeaza alt material mai jos.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:54)
Axinia
Sun Sep 18 2011, 08:12PM
Registered Member #2088
Joined: Wed Sep 02 2009, 09:31PM

Posts: 161
Thanked 139 time in 124 post
“ Asociatiile de proprietari ( locatari ) ” , o problema pe care nu doreste sa o rezolve nimeni.

Cetatenii care reusesc sa devina proprietari deci sa aiba in proprietate un imobil fie casa sau apartament la bloc sunt fericiti.
Dar, fericiti cu adevarat sunt numai proprietarii care au in posesie o casa particulara cu curte. De ce ? Simplu, curtea te face fericit, curte in care poti sa faci ce doresti. In al doilea rand proprietarul incheie contracte cu reprezentantii firmelor de utilitati in numele sau, astfel ca toate cheltuielile facute de propritar sunt calculate, facturate pe proprietar si platite de acesta fara a avea probleme de imparteala cu altii asa cum exista situatia de la bloc.
Dupa cum stim cu totii fiecare proprietar de casa particulara isi plateste impozitul pe proprietate ( casa si pamant ) la fisc, si tot el proprietarul are dreptul sa incheie ( sau sa rezilieze, sa aleaga ) contracte de servicii cu “ Electrica “, cu “ R. A. Apa “, cu firma de distributie de gaz metan, cu cablu tv, cu telefonia, cu salubrizarea, deci cu cine doreste, fara sa fie obligat ca sa incheie la comun cu altii sau prin intermediul unei Asociatii asa cum sunt obligati cei de la bloc. Acest drept de a incheia personal contracte de servicii sau de alta natura, ii da posibilitatea proprietarului ca in caz ca este nemultumit de serviciile unei firme de furnizare de servicii, sa poata rezilia contractul, contractele dupa caz, sau la expirarea termenului poate opta pentru alta firma. Deci proprietarul hotaraste deplin cu cine sa incheie contract si plateste individual ceea ce a consumat sau a folosit. Este ceva just si foarte drept, mai ales ca proprietarul nu este obligat sa suporte cheltuieli de penalizare sau suspendare de furnizare de servicii pentru-ca nu stiu ce vecin sau Asociatia nu a platit la timp facturile primite.
Asta este adevarata modalitate corecta, adica sa ai posibilitatea sa-ti alegi furnizorul, sa inchei contract sau sa reziliezi contractul, daca nu iti convine ceva adica esti nemultumit de cantitatea si calitatea serviciilor oferite.
De aceasta modalitate nu se poate bucura si proprietarul de locuinta de la bloc.
Haideti sa vedem de ce.
Un cetatean devine proprietar a unei locuinte dintr-un bloc de locuinte prin mijloacele legale cunoscute ( mostenire, donatie, contract de vanzare-cumparare s.a.m.d.).
Cetateanul-proprietar de locuinta la bloc, incheie sau primeste contractul prin care se certifica ca este proprietar ( prin notariat , sau alta institutie dupa caz ), se inregistraza cu proprietatea la “ Cadastru “, si dupa aceea la “ Directia fiscala judeteana “ pentru stabilirea impozitului pe locuinta, ca sa stie omul ce are de platit, deci sa fie in legalitate.
Dupa aceea incheie individual contracte de servicii cu furnizorii care iti dau aceasta posibilitate, si anume cu:
- Cu furnizorul de energie electrica.
- Cu furnizorul de gaz metan ( daca esti debransat de la comun – bloc ).
- Cu furnizorul de cablu tv.
- Cu agentul de telefonie fixa.
Si cam atat, pentru-ca statutul de locuitor – proprietar la bloc nu iti da dreptul de a incheia alte contracte in nume propriu.
Si uite asa ajungi obligat-fortat “ supusul “ acestei organizatii rau famate denumita “ Asociatia de locatari ( proprietari ) “ de la bloc. Si incepe cosmarul denumit “ Asociatia de locatari “.
Vrei sa te prezinti la Asociatia de locatari ca sa te cuprinda in evidenta pentru plata individuala si mai ales comuna, dar atentie, trebuie sa faci drumuri multe pentru-ca nu ii gasesti la timp, chiar daca pe usa scrie un program, in realitate ei lucreaza dupa bunul plac. In sfarsit, cand ii prinzi nu au chef, si dupa multe rugaminti si plecaciuni, te baga si ei in seama, mai ales daca le dai si o mica “ atentie “, pentru deranjul facut, adica ai indraznit sa ii deranjezi din “ procesul productiv “. Dupa ce te trece in Cartea de imobil si te inregistreaza ca nou locatar, ca pe un nou “ supus “, te expediaza la Seful de scara, sef care te primeste cand vrea el, pentru-ca nu este obligat sa te primeasca cand vrei tu. In sfarsit ajungi acasa si te pui in fotoliu si te gandeste, oare unde am ajuns, pe o “ plantatie de negrii ” sau intr-o comunitate de oameni care ar trebui sa se vrea civilizata si mai ales serviabila, avand in vedere ca persoanele la care ai fost ( presedinte, administrator, casier, sef de scara ) sunt platite cu salarii foarte decente din banii membrilor “ Asociatiei de proprietari “. Deci? Unde este bunul simt, unde este serviabilitatea onorabila a acestor persoane “ alese “ prin “ votul locatarilor “?
Vine inceputul de luna si cand intri in scara blocului doresti sa vezi ce ai de plata, ca sa achiti la timp si sa arati ca esti un bun platnic si un bun locatar, deci un om cu bun simt.
Dar vai, te crucesti ce vezi, adica iti dai seama ca a inceput cosmarul “ Asociatia “.
Citind “ Lista de cheltuieli lunare a Asociatiei “, pentru scara in care locuiesc, simt ca ma cuprind ametelile. Cosmarul incepe de exemplu cu ( citez de pe lista de cheltuieli ):
- Nr. apt.
- Nr. persoane.
- Consum apa rece ( citire contor de apt. ).
- Pierderi apa rece repartizat cota parte de apt.
- Consum energie electrica spatii comune, de persoana.
- Cheltuieli lift/spatiu locativ de apt.
- Comision C.E.C. de apt.
- Salubritate/de persoana.
- Salariu femeie de serviciu/de persoana.
- Salariu personal Asociatie /de persoana ( pentru presedinte, administrator, casier, sef de scara, comisie de cenzori ).
- Taxa diverse.
- Taxa pentru lucrari comune.
- Total de plata.

Cand am vazut ce lista incarcata cu cheltuieli comune fata de ceea ce am consumat eu si familia mea, m-am prezentat la Asociatie. Normal ca a trebuit sa asteptam ceva timp ( mai erau persoane care trebuiau sa achite si sa ceara lamuriri ) pana a sosit casiera, pana a venit administratorul pana a venit si “ mister president “ de Asociatie. Am asteptat pana mi-a venit randul si i-am intrebat: inainte de – a plati doresc sa ma lamuriti de ce asa mari cheltuieli de Asociatie, si anume daca eu am consumul de apa contorizat de ce trebuie sa mai platesc aproape trei sferturi din consum ca pierderi, asa ca vreau sa vad factura de energie electrica pentru consum comun, dovada de unde rezulta pierderile de apa asa mari, adica mai mari decat consumul de apa curent pe locatar, contractul incheiat cu firma de ascensoare, extras de cont C.E.C. pentru comision, contractul incheiat cu firma de salubrizare, ultima Hotarare a Adunarii Generale in care s-au stabilit personalul si salariile celor din Asociatie, destinatia banilor din Taxele diverse, si pentru lucrari comune. Toate acestea le solicit in calitate de membru al Asociatiei de locatari in conformitate cu prevederile legale ale Normelor metodologice care reglementeaza functionarea Asociatilor de proprietari ( Locatari ).
Va dati seama ca s-a lasat o liniste de neinchipuit, iar dupa cateva secunde au izbucnit ca daca fiecare ar veni sa-i tina de vorba ei cand mai muncesc, ca acum mi-am gasit sa fac eu pe controlorul, si au inceput sa tranteasca registre, s.a.m.d.
Cand am vazut asa ceva, am achitat suma care trebuia, am lasat scris ceea ce doresc si am plecat. Totodata am sesizat in scris Directia de lucru cu Asociatiile de locatari din Primaria municipiului, dar cum ati primit dumneavoastra raspuns asa am primit eu. Ba din contra, intalnindu-ma intr-o zi cu presedintele de Asociatie mi-a replicat: “ cucoana sa stii ca eu sunt presedinte de pe vremea comunismului, asa ca nu o sa ma dai dumneata si barbatul tau jos din functie ”. Eu i-am replicat scurt ca nu vreau sa-l dau jos, vreau sa stiu daca ceea ce platesc se justificata, sa stiu daca ati contestat macar o factura care vi s-a parut “ umflata “ de furnizori, sa vad daca contractele au fost incheiate in avantajul locatarilor sau in avantajul furnizorilor.
Peste ceva timp, intr-o dimineata vad un afis minuscul lipit pe un geam de la intrare, precum ca la ora cutare are loc sedinta de scara cu locatarii avand in vedere ca peste putin timp va avea loc Adunarea generala al Asociatiei de locatari. Mi-am facut timp si impreuna cu sotul am coborat in holul scarii la ora comunicata, ca sa ne cunoastem vecinii si sa participam la sedinta. Dar surpriza, o vecina ne comunica ca seful de scara cu gasca lui deja a tinut sedinta in apartamentul sau, si s-a hotarat sa sprijine actuala conducere a Asociatiei. Pe langa astea am mai aflat ca “ onorabilul “ sef de scara este un fost infractor de evaziune fiscala, si sa avem grija ca el da relatii despre locatari politistului de proximitate dupa noile reglementari politienesti, adica personalul din Asociatia de lacatari trebuie sa tina legatura cu organele legii. Corect, dar va intreb, este normal ca o sedinta de scara sa se tina cu o gasca de pahar iar lucratorii politiei sa se informeze despre oamenii onesti prin intermediul fostilor infractori? Nu am nimic cu persoana, dar este normal? Informatiile furnizate de persoana respectiva pot fi credibile si mai ales obiective? Incep sa-i dau dreptate ministrului de Interne, domnului Igas, cand acuza public pe unii lucratori ai Politiei pentru asociere cu infractorii, pentru lipsa de profesionalism si pentru multe altele. Pacat ca unii politisti pateaza onoarea majoritatii politistilor care sunt cu adevarat in slujba legii si a cetatenilor.
Peste alte cateva zile, intr-o dimineata vedem ca pe usa de la intrare in scara, este lipit un afis prin care se anunta ca la ora cutare va avea loc Adunarea generala in scara cutare. La pranz, la venirea acasa, surpriza, pe afis era modificat locul si se specifica Adunarea generala va avea loc in parcarea din fata blocului. Bun, bine ca ne-a anuntat, asa ca la ora stabilita coboram, si la locul indicat mai gasim cateva persoane in asteptare. Stam noi ce stam si cand colo ce vedem ca din beraria de peste drum ies “ personalitatile “ si cateva si cativa vecini. Cineva i-a intrebat ce se intampla, iar seful de Asociatie zambind a spus ca trebuia sa ne mai uitam pe afis, pentru-ca a mai survenit o modificare cu ora si locul Adunarii generale. Ca atare, am ramas cei cativa locatari de buna credinta blocati. Comentariile sunt de prisos. In loc ca Adunarea generala sa fie anuntata prin afisare la loc vizibil si prin convocator inscris cu ceva zile bune inainte de desfasurare asa cum prevede Legea care reglementeaza Asociatiile de locatari, ea a fost anuntata si modificata de trei ori in aceeasi zi, inducand in eroare oamenii de buna credinta.
Dupa cum vedeti, problemele cu care ne confruntam noi nu va sunt straine si credem ca si dumneavoastra dragi cititori pe ici pe colo va confruntati cu mizerii de genul specificate mai sus.
Ce este de facut?
- In primul rand, toti locatarii sa-si faca timp si sa participe la sedintele de scara si la Adunarile generale, pentru a putea fi o majoritate de oameni de buna credinta care sa doboare acea minoritate smechera care “ ei participa, ei se aleg, ei fura, ei dicteaza “.
- In functiile Asociatiilor de locatari sa fie alesi oameni de buna credinta, onesti, stiutori de carte, oameni care sa reprezinte in primul rand interesele locatarilor si in nici un caz sa nu fie alesi oameni care se stie ca sunt hoti, ca sunt simpatizati de o gasca, si mai ales sunt agreati de Primarie si de furnizorii de diferite servicii in interesul acestora.
- Obligarea personalului Asociatiei de locatari sa afiseze in fiecare scara la “ Afisier “, in afara de “ Lista de cheltuieli lunare “, a urmatoarelor:
-tabel nominal cu locatarii scarii si suma fondului de rulment conform Normelor.
-tabel nominal care sa cuprinda cine este presedintele, administratorul, casierul, comisia de cenzori , sefii de scara si persoana de serviciu-intretinere din cadrul Asociatiei de locatari, iar in dreptul lor sa fie trecute salariul si numarul de telefon la care pot fi gasiti in caz de nevoie. Tot in tabel sa fie specificata baza legala a numirii lor, adica Adunarea generala din data de.
-sa fie afisat programul de lucru la casieria Asociatiei de locatari.
-sa fie afisat un tabel cu numerele de telefon de la “ protectia consumatorului “, de la sistemul de urgenta general, de la avarii R.A. Apa, de la avarii a furnizorului de gaz metan, de la avarii de la sistemul “ Electrica “, de la Biroul de administrare si lucrul cu Asociatiile de locatari din Primarie.
-de fiecare data sa se afiseze orice este necesar informarii locatarilor, si toate acestea sa fie afisate din timp.
In legatura cu sumele de bani care sunt stranse ba de sefii de scara, ba de administratorul Asociatiei de locatari ar trebui un control mai riguros si o evidenta stricta a sumelor de bani stranse si justificarea lor, adica dovezi despre felul in care au fost cheltuite. Mai precis, ar trebui ca fiecare sef de scara sa aiba un “ Registru de lucru “, cu tabele nominale sub semnatura care sa cuprinda pentru ce se strang anumite sume de bani, cine a dat bani si semnatura celor care dau si semnatura celui care primeste. Sa fie inscris cum s-au cheltuit banii, pentru ce lucrari sau ce s-a cumparat si dovada adica chitante, facturi. Acelasi lucru ar trebui sa existe si la administrator, iar acestia respectiv seful de scara si administratorul sa fie in stare ca in orice moment sa justifice banii stransi de la locatari.
Nu cum se intampla in prezent in mai toate Asociatiile de locatari, unde sefii de scara si administratorii strang bani de la locatari sub diferite pretexte, iar cand sunt intrebati ce s-a facut cu banii stransi, ei motiveaza: “ da ce va mai intereseaza, ca doar nu sunt bani publici ca sa cereti voi justificare…”. Poftim raspuns.
Daca te adresezi Protectiei consumatorului, sau Garzii financiare, acestia te iau la misto si te expediaza la Primarie, unde nu o sa rezolvi nimic, pentru-ca administratorii si presedintii de Asociatii de locatari sunt agreati de cei care ar trebui sa controleze Asociatiile. “ Agrearea “ consta in faptul ca regiile subordonate primariilor cum ar fi “ Apa “ si “ Salubrizarea “, incarca facturile la greu si le “ baga pe gat “ administratorilor de Asociatii, care la randul lor fara sa le conteste, le incarca in cheltuielile lunare ale bietilor locatari. Si uite asa Primaria ii agreaza iar ei isi fac de cap pe seama bietilor locatari, locatari care de abia isi duc traiul unii din salariile reduse iar unii din pensiile “ inghetate “ de guvernare.
In prezent, nefiind de ajuns mizeriile din Asociatii, apare o alta “ manareala “. Avand in vedere ca multi nu mai au de lucru si stiind ca din Asociatii se traieste bine, unii au trecut la fapte, si anume au inceput sa separe blocurile de Aociatia de baza, astfel ca smecherii pe diverse motive au trecut la reinfiintarea de noi Asociatii. De exemplu daca o Asociatie are cateva blocuri, acum se separa in Asociatie pe fiecare bloc, s-a ajuns in asa fel incat ca un bloc cu doua scari sa aiba doua Asociatii, cu personalul aferent, cu salarii mai mari ca in institutiile statului. Unde mai pui, ca acesti administratori doresc si masina, da, da nu e gluma. O pacienta povestea zilele trecute ca doamna administrator si casierita au propus in sedinta de bloc sa se achizitioneze prin banca o masina care sa fie folosite de ele prin oras atunci cand trebuie sa mearga la primarie, la C.E.C., la gaz s.a.m.d., ca s-au saturat sa mearga cu masina lor personala sau mijloacele in comun. Intrebate cine o sa plateasca ratele la banca, fara nici o jena au raspuns ca locatarii, ca doar pentru ei, ele alearga sa achite cele trei facturi de Asociatie lunare. Poftim daca mai ai ce spune, nu-I de ajuns ca traiesc pe spatele oamenilor, acum le trebuie si masina, nu-i de ajuns ca isi fac salariile dupa bunul plac, ca de prostimea trebuie sa plateasca intretinerea lunara, altfel esti actionat in judecata si te executa silit, ca de primaria si justitia doar n-o sa tina partea nevoiasului, ci o sa tina cu escrocii de la Asociatie care asigura plata facturilor umflate de regiile subordonate primariei. Uitati-va la saracii oameni care nu au reusit sa se debranseze de la CET cu caldura si apa calda. Stiti ce au facut? Cet-ul da agentul termic si apa calda locatarului prin primarie, primaria la randul ei a externalizat serviiciile prietenilor, astfel ca o firma vine si citeste ceasurile si indicatorul de caldura, alta firma factureaza si iti trimite factura, in asa fel incat, cand primesti facturile prin Asociatie iti vine sa fugi. “ Desteapta “ treaba, nu?
Si astea sunt numai cateva din mizeriile facute oficial.Si uite asa te fenteaza toti prin primarie si Asociatia de proprietari.
Nu inteleg de ce trebuie sa mai pastram una din ultimele ramasite ale “ erei trecute “ ?
Daca proprietarul sau chiriasul deci locatarul de la bloc incheie contract direct cu “ Electrica “, cu “ Gazul metan “, cu telefonia fixa sau mobila, cu firma de cablu tv sau Digi tv, cu firmele de ascensoare, si mai ales are centrala proprie de apartament, sau daca nu este debransat de la CET, primeste factura externalizata de primarie pentru plata agentului termic si apa calda consumata, de ce Consiliile locale, primaria si organul legiuitor nu forteaza problema si anuma ca si Regia Apa, si salubrizarea sa incheie contracte direct cu locatarul si astfel Locatarul avand contracte cu toate firmele de utilitati ar plati direct si nu ar mai fi nevoie de miseii cu Asociatiile de locatari asa cum este si in strainatate. Unii o sa intrebe cum se va achita energia electrica consumata la comun ( casa scarilor, intre etaje, holuri si intrare ), si folosirea liftului. Simplu ca in strainatate, si anume privitor la energia electrica avand in vedere ca in fiecare scara exista contor pentru consumul comun, “ electrica “ asa cum stie sa colecteze taxa radio-tv de la consumatori, tot asa ar fi simplu ca odata citit contorul comun de scara sa faca totalul in lei si sa-l imparta pe locatarii scarii, deci valoarea sa apara in factura curenta lunara individuala cu specificatia “ consum comun “, repartizat pentru plata…”, iar cei cu lifturile sa incheie contract cu fiecare locatar intr-un singur act iar lunar sa emita factura comuna impartita la numarul de locatari, de plata pe scara unde exista liftul pe numele locatarilor iar locatarul sa-si plateasca suma care ii revine din suma comuna de scara. Este foarte simplu, asa se procedeaza si in strainatate, unde proprietarul sau chiriasul nu este legat la comun de facturare ci individual. Adica, cand un proprietar se muta, cei in drept vin si inchid totul, apa, canalizare, electrica, gazul, se suspenda cablul tv, telefonia. Cand se muta noul proprietar sau chirias, firmele furnizoare de servicii sunt anuntate, acestea se prezinta, incheie contract direct cu proprietarul sau chiriasul si dau drumul la utilitati. Deci nu este nimic iesit din comun, ci din contra se respecta dreptul proprietarului sau chiriasului sa incheie contract cu cine doreste.
O sa intrebati cine se ocupa de starea tehnica a cladirii bloc de locuinte? Simplu, in fiecare primarie din orasele europene functioneaza un birou care se ocupa de zonele de blocuri de locuinte, incadrate cu cativa functionari profesionisti ( nu ca la noi ), care se ocupa expres de blocurile de locuinte. Si sa stiti ca acestia nu sunt multi, sunt atat cat trebuie, in functie de numarul de locuinte si platiti de primarie ( de aia se plateste impozit pe proprietate ), si trasi la raspundere de chiriasi sau proprietari sau de organele in drept. Printre altele acesti fuctionari publici administratori, au obligatia sa stie exact imobilele pe care le au in primire, sa cunoasca starea fiscala a fiecarui chirias sau proprietar, sa aiba cartile tehnice la zi a blocurilor repartizate, sa execute lucrarile tehnice periodice la imobile, sa se ocupe de recuperarea banilor cheltuiti pe lucrarile tehnice de la proprietari, sa rezolve orice reclamatie sau sesizare facuta de proprietari cu privire la starea tehnica a blocului de locuinte, mediaza conflictele ivite intre furnizorii de servicii, sau intre proprietari s.a.m.d.
Sau ca in Canada, unde proprietarii dintr-un bloc de locuinte ( atentie ce blocuri au aia, zgarie-nori ),incheie un contract comun cu primaria, primarie care asigura permanent un administrator de specialitate, deci cu pregatire, platit de primarie.
Acest administrator functioneaza si pe post de receptioner, i se asigura si locuinta pentru familia lui in blocul respectiv, fiind scutit de chirie, pentru-ca suporta cheltuiala si salarizarea primaria, deci el este la dispozitia chiriasilor si proprietarilor din bloc la orice ora din zi si noapte. Printre altele el raspunde de securitatea interioara si exterioara ( parcare ), de starea tehnica a blocului ( este delegat ca sa angajeze firme de lucru pentru lucrari la intretinerea blocului, pentru curatenia in parcare si in jurul blocului, de zugravire interioara si exterioara etc. iar banii ii recupereaza de la locatari pentru acoperirea facturarilor, deci foarte simplu, nu ca la noi ), anunta orice locatar de corespondenta primita sau daca a fost cautat de cineva, tot el cheama instalatorul sau electricianul sau orice lucrator la sesizarea unui locatar, daca un locatar nu are timp sa achite o factura, locatarul o lasa administratorului-receptioner cu banii, iar cand vine acasa locatarul ridica restul de bani si chitanta din locasul deschis tip “ cutie postala “ care nu este prevazuta cu usita si lacat ca la noi, de aceea este usor de vazut ce este in ea, adica locatarul intra in casa scarii arunca o privire la cutie, sau intreaba administratorul daca este ceva pentru el, si urca in apartament.
Cu alte cuvinte orice problema are chiriasul sau proprietarul lasa un bilet scris la receptie iar administratorul o rezolva in timp util. Am o fosta colega de promotie, care acum este doctorita in Canada, locuieste intr-un astfel de bloc ( are in proprietate un apartament impreuna cu sotul ei suedez ) si cu ceva timp in urma am fost in vizita la ea. Intr-o seara picura apa de la chiveta din baie. Dimineata la plecare colega a lasat bilet la administrator, iar cand am venit din oras a gasit factura de lucru, a lasat banii la administrator, si am urcat. Sus era reparat ca nou. Am intrebat cum de a fost posibil ca in lipsa ta sa se repare totul. Ea a raspuns: “ simplu draga, ai vazut am lasat bilet in care am specificat defectiunea, administratorul a anuntat instalatorul, a luat cheia dublura de la panoul de urgente de jos, au intrat, au lucrat, au facturat, au inchis si eu am platit, simplu,nu?”. Iar eu am ramas ca la Cinema, mai ales cand am aflat de la ei, fiecare chirias si proprietar are obligatia ca sa puna o cheie de la apartament la panoul de urgente de la administrator. Cata incredere, cata serviabilitate cata civilizatie… Ce mai, nu stiu daca in Romania va fi vreodata asa ceva posibil.
Deci, vedeti cat de simplu este, ei nu se complica, mai precis in Europa si dincolo de Ocean, un simplu administrator are in primire cateva blocuri sau un “ Zgarie-nori “ pentru care este platit si raspunde de toate, in schimb la noi in Romania functioneaza institutia juridica “ Asociatia de proprietari “, cu o gramada de salariati, cu functionari care trebuie sa controleze si sa raspunda de Asociatii, dar vai si amar de noi proprietarii si chiriasii din Romania care suntem la mana smecherilor din Asociatii si primarii, platiti cu salarii mari din banii nostri.
- Unde este dreptatea, unde este responsabilitatea si profesionalismul, unde este civilizatia? Puteti raspunde oameni buni?
- De ce avem noi nevoie de o gramada de smecheri de Asociatie, care nu fac nimic, cand in alte tari un singur administrator de primarie europeana sau administrator canadian au in grija sute de locuinte si totul merge ceas?
- De ce primariile din Romania si mai ales organul legislativ al tarii noastre care au iventat aceasta persoana juridica “ Asociatia de locatari – proprietari “ nu vor sa simplifice lucrurile, adica sa infiinteze “ administratorul de locuinte “ in primarii, si ii intreb de ce nu vor sa oblige pe cei de la Regia Apa ( mai ales ca sa contorizat tot ), de la salubrizare, de la ascensoare, de la termo, sa incheie contract direct cu consumatorul? Mai ales ca in ziua de azi plata facturarii se poate face foarte usor si la alegere, adica direct la ghiseu, sau prin banca, sau prin Posta romana, sau on line. Totodata ar fi foarte usor ca furnizorul sa intrerupa furnizarea de servicii direct rau platnicului, si nu ar mai suferi ceilalti locatari din cauza unei persoane care nu si-a platit factura.
Oare de ce la noi in Romania mai trebuie sa functioneze persoana juridica “ Asociatia de proprietari “, pentru-ca practica ne-o demonstreaza ca salariatii acestei Asociatii in loc sa reprezinte si sa apere drepturile locatarilor, ea de fapt este in slujba celor care factureaza si descarca piederile in seama Asociatiilor, cum ar fi Regia Apa, si totodata in slujba primariilor, deci normal nu ar trebui sa existe, treuie desfiintate.
Daca un chirias sau proprietar se muta la bloc si incheie contract individual cu “ Electrica “, cu “ Gaz metan “, cu firma de cablu tv, cu una din firmele de telefonie fixa sau mobila, are centrala de apartament, pe cand se va incheia contract direct cu Regia Apa, cu una din firmele de salubrizare a orasului, cu termo pentru cei care nu au centrala de apartament si cu cei de la lift?
Cred ca ar trebui fortata treaba si ar trebui sa ajungem si noi ca proprietarii din occident, adica imi faci oferta, inchei contractul, consum, platesc iar dca nu-mi convine reziliez contractul si caut alt furnizor sau il dau in judecata pentru nerespectarea conditiilor din contractul incheiat.
Oameni buni, ar trebui sa-I fortam si sa desfiintam aceste “ cuiburi “ de hoti legali sub umbrela “ Asociatia “.
Dumneavoastra ce spuneti?

Multumesc pentru rabdare privind cititul.

Axinia.

" Pentru patria noastra ".









Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:53)
ALM
Sun Sep 18 2011, 08:50PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Stimată Axinia, aş avea ceva de comentat, chiar mi-aş dori, dar să aşteptăm reacţia moderatorilor. Dacă prima temă ar merge la topicul "Căderea României", ultima, cu toate că are arie largă de răspândire, s-ar putea să fie considerată ca fiind lipsită de interes general. Cu toate acestea, am să vă rog să nu uitaţi că Asociaţiile de Proprietari funcţionează, marea majoritate, în blocuri vechi, construite pentru "traiul în comun". Utilităţile nu pot fi izolate în totalitate, astfel încât să se poată încheia contracte individuale. Chiar dacă în unele blocuri s-au introdus contorizări, de exemplu pentru apă, în cazul unui contract individual, cel de la etajul 10 este îndreptăţit să pretindă aceleaşi servicii cu cel de la etajul 1. Cum credeţi că se poate rezolva problema apei calde? Încep locatarii să facă schimb de apartamente în ordinea plecării la serviciu? Păi Apa Nova nu a vrut să pună retur nici la scara blocului, ce să mai zicem de retur la ultimul etaj? Ca să nu mai discutăm de poziţiile de monopol ale furnizorilor de utilităţi.
Back to top
Leul Alb
Sun Sep 18 2011, 09:04PM
whiteboy
Registered Member #1283
Joined: Fri Dec 05 2008, 09:28PM

Posts: 431
Thanked 0 time in 0 post
Si ce sa mai vorbim ca pana acum 2-3 ani era concurs pe tema : blocul ce are cat mai multe repartitoare pt calorifere si acum sunt scoase...au inteles oamenii ca printr-o firma intermediara de apartament ii costa mai mult decat la comun...acum e tendinta cu contorizarea gazului, parca vad ca si pe alea le vom scoate dupa 3-4 ani...
Back to top
justme
Mon Sep 19 2011, 11:53AM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
@Axinia
Sunteti off-topic. Asociatiile de proprietari nu au legatura cu TVR. Va rog sa repostati in alt topic (sper ca nu intr-unul militar).
Multumesc.
Back to top
Axinia
Sun Sep 25 2011, 07:51PM
Registered Member #2088
Joined: Wed Sep 02 2009, 09:31PM

Posts: 161
Thanked 139 time in 124 post
Ca sa nu deschid alt Topic, l-am ales pe acesta.
Sa consideram ca pe acest Topic putem sa spunem ceea ce nu ne convine si priveste pe toata lumea, sau plecam de la ideea ca ar interesa pe cineva, pentru-ca toti ne confruntam cu diferite probleme, pe care am dori sa le spunem cuiva, in speranta ca poate cine stie se poate gasi o rezolvare, deci sa fie un Topic cu probleme sociale.
Foarte multa lume nu este de acord ca sa platim taxa radio-tv pe factura de energie electrica. Foarte multa lume s-a saturat de aceste " Asociatii ", care de demult nu mai reprezinta interesul locatarilor, ci sunt in slujba primariilor si a Regiilor, si a firmelor de servicii-utilitati.
Indiferent ca sunteti cu totii militari sau civili, toti va confruntati cu aceleasi probleme si ati vrea sa scapati de ele.
Si noi avem facturare individuala pe energia electrica, avem centrale de apartament, avem separare de gaz contorizata facturata individual, incheiem contracte cu cablu tv, cu telefonia, contorizare de apa, si atunci de ce sa nu fim cu contract si facturare individuala pe apa consumata, cu salubritatea, cu firma-ascensorul, si astfel sa scapam de gastile de Asociatii, care sunt platiti de noi, dar reprezinta interesele altora.
De exemplu alte probleme cu care se confrunta brasovenii. De curand am fost pe acasa pe la Brasov.
Nu stii ce sa faci, sa te miri si nu alta de ceea ce se intampla acum in Brasov.
S-a trecut la vanzarea trotuarelor automobilistilor, adica spatii de pe trotuare au fost transformate in parcari auto si sunt vandute automobilistilor. Se pune intrebarea: pe unde vor mai circula pietonii?
Totodata s-a trecut la transformarea strazilor cu banda de circulatie dus-intors in " Sens unic ". Adica o banda a ramas pentru circulatie numai dus, iar cealalta banda s-a transformat in locuri de parcare si vandute sau inchiriate automobilistilor. E drept sa vii acasa si sa ocolesti jumatate de oras numai pe Sens unic ca sa reusesti sa ajungi in fata blocului? Eu precum si multi altii nu suntem de acord.
Acum s-au desfiintat aproape toate intersectiile cu semafor din municipiu si le-au transformat in " Sens giratoriu ". Este de groaza, pentru-ca nimeni nu mai respecta regulile de circulatie. De bine de rau, cu semaforul era altceva.Inteleg ca faci un sens giratoriu, acolo unde se intersecteaza mai multe drumuri in afara orasului, dar sa umpli orasul din intersectie in intersectie cu sensuri giratorii e ceva foarte exagerat. Multi glumesc acum si spun ca ar trebui sa scrie pe tablitele de la intrare in municipiu in loc de " Brasov", sa fie inscriptionat " Municipiul Sens giratoriu, sau municipiul Sens Unic".
Si cand stai si te gandesti ca in spitale nu sunt bani pentru plata salariilor personalului, nu sunt bani pentru medicamente, nu sunt bani pentru dotarea spitalelor cu scopul de a beneficia bolnavii de servicii medicale la standarde inalte. Deci in spitale lucram fara plata, bolnavii nu au medicamente, pe paturile bolnavilor lenjeriile de pat si pledurile sunt rupte, in schimb, consilierii Brasovului in frunte cu primarul cheltuiesc milioane de euro si lei pe muntii de pamant din intersectiile sens giratoriu, pe barajele din blocuri de beton despartitoare de sensuri de circulatie, parca sunt baraje antitanc ca in Afganistan, ca sa nu mai punem la socoteala sutele de kilograme de vopsea cu care se vopsesc blocurile de beton din barajele stradale, sau banii cheltuiti pe florile care se planteaza si se schimba de pe muntii de pamant din sensurile giratorii si de pe barajele rutiere de beton saptamanal.
Oare nu era mai frumos si civilizat ca trotuarele sa ramana pietonilor, intersectiile sa fie semaforizate si plate fara munti de pamant si flori, iar strazile deci caile rutiere sa fie cu circulatie in ambele sensuri si fara baraje antitanc si fara locuri de parcare pe banda de circulatie?
De ce trebuie sa fie la noi ca la nimeni?
Am avut ocazia sa merg in diferite tari straine, si am observat ca exista cate un sens giratoriu, dar in afara localitatilor unde se intersecteaza mai multe drumuri indiferent de categoria lor. Ceea ce s-a facut in Brasov cu " Sensurile unice " si " Sensurile giratorii " si parcarea masinilor pe trotuar, intrece orice normalitate, intrece orice reglementare rutiera normala.
Spun asta pornind si de la declaratia ambasadorului american: intrebat ce la uimit la venirea in tara noastra, acesta a raspuns ca a ramas profund uimit si mai ales neplacut cand a vazut masinile parcate pe trotuar iar pietonii obligati sa se strecoare printre ele sau sa mearga ca masinile pe strada, pentru-ca nu aveau loc pe trotuar.
Deci, ce sa mai vorbim la noi ca la nimeni.
Nu este normal ca pietonii sa se strecoare printre masini, nu este normal ca din intersectie in intersectie sa ai sens giratoriu si munti de pamant acoperiti cu flori, nu este normal sa transformi strazile normale in strazi cu sens unic de nu mai stii cum sa pleci si sa vii cu masina acasa.
Acum in Brasov circula bancurile seci pe seama consilierilor si primarului Scripcaru, si anume: se spune ca pe vremea cand erau mici, consilierii primariei, cei de la sistematizarea circulatiei rutiere si primarul, si le era foame, parintii lor ii invarteau in jurul gardului ca sa nu mai ceara de mancare. Probabil acestia acum ne-au facut sensuri giratorii la fiecare pas ca sa uitam de reducerea de salarii si de mizeria in care traim. Totodata tot pe acestia probabil parintii ii duceau numai la inmormantari, pe drumul unic, de aceea sunt obsedati acum sa faca strazile numai cu sens unic.
Pacat ca au distrus reteua rutiera brasoveana.
Am inteles ca acest program de sensuri giratorii si sensuri unice cu baraje antitanc si flori pe ele, este promovat si cumparat cu bani grei de consilierii si primarii din orasele cu majoritate PDL-ista.
Se pune intrebarea cine ii controleaza cum se cheltuiesc banii poporului?
Nimeni, atata timp cat sefii de la organele de control in drept sunt numiti politic.
Asa ca nu va suparati, va rog sa folosim acest Topic, pentru a scrie de problemele sociale, cetatenesti cu care ne confruntam.
Daca exista alt Topic, unde putem sa scriem si de problemele sociale, va rog sa-mi spuneti, ca poate nu l-am gasit.
Va rog putina intelegere si scuze daca am gresit, dar toti ne confruntam cu probleme sociale si ar fi bine sa le spunem tuturor, poate apar si idei bune de rezolvare.
Va multumesc.

Axinia.

" Pentru patria noastra ".
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:52)
ALM
Sun Sep 25 2011, 11:41PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Stimată Axinia, poate o să credeţi că ţin cu "ursu'", dar aveţi câteva probleme cu percepţia realităţilor în care trăim. N-am să încep cu Asociaţiile de Proprietari, poate înt-un mesaj viitor, dar am să încerc să vă ajut să înţelegeţi ce este cu sensurile unice şi parcarile pe trotuare. Vă scriu din poziţia unui om dezinteresat, eu platind un loc într-o parcare subterană, fără dorinţa de a ţine maşina pe trotuar, la dispoziţia tuturor Bruce Lee tuciurii şi a porumbeilor cu probleme la stomac.

Suntem în faţa unei probleme majore: în marile oraşe din România sunt de trei ori mai multe maşini decât locuri de parcare special amenajate! Sensurile unice sunt o rezolvare în cadrul oraşelor vechi, cu strazi înguste şi criză de parcări organizate. Şi nu numai în România. În Budapesta veţi întâlni o situaţie similara: fără "navigator" GPS nu ajungi acasă! Sigur că la Paris, Viena sau Berlin s-au luat din timp măsuri, existând zeci de parcări subterane şi alte zeci amenajate în cladiri integrate în arhitectura locului (cum a fost parcarea Ciclop din Bucureşti), plus, acolo unde strazile permit, parcări lângă trotuare. La Chişinău, soluţia este şi mai interesantă. Cu toate că oraşul a fost reconstruit după model moscovit, cu strazi largi cât bulevardele noastre, parcarea de durată pe stradă este interzisă! În schimb, acolo unde existau maidane, au fost organizate parcuri auto cu pază militară!

La noi, ca în Bangladesh! Cum bine aţi sesizat, "investiţiile" se duc către obiective aducatoare de parandărături, cum ar fi bordurile şi sensurile giratorii, inclusiv cele cu o intrare şi o ieşire. Primarul sectorului 2, generalul sarmalelor Neculai Onţanu, a câştigat alegerile minţind că va amenaja parcări suficiente, începând cu o parcare subterană uriaşă sub Aleea Circului. Fiindcă în Bucureşti un loc de parcare, ferit de acţiunile hingherilor de partid, se câştigă prin luptă sau plătind sume exorbitante la societaţile comerciale ale famigliei Udrea-Cocoş. În atare situaţie, sensurile unice aduc un plus de locuri de parcare (este adevărat că ADP-ul s-a repezit să ceară o taxă, "să mănâncă şi gura lor o pâine"), care au mai scăzut numărul maşinilor parcate pe trotuare. N-a durat mult şi a apărut ţicneala cu pistele pentru biciclişti, drepte ca micţiunea boului! Poţi să te menţii în interiorul pistei numai dacă eşti beat cui! Astfel, s-a ajuns ca pe trotuarele de pe Ştefan cel Mare, trotuare late de cca trei metri, să nu poţi merge decât în şir indian! Vă promit nişte poze, ca să aveţi de ce râde!
Back to top
Axinia
Sat Nov 12 2011, 07:34PM
Registered Member #2088
Joined: Wed Sep 02 2009, 09:31PM

Posts: 161
Thanked 139 time in 124 post
Domnului " Alm ":
in multe privinte sunt de acord cu dumneavoastra, dar totusi...
Adica nu pot sa inteleg cum cei de la sistematizarea circulatiei din primaria Brasov, au ajuns la concluzia ca toata str. Lunga de la intersectia " Bartolomeu " si pana la intersectia " Casa Armatei ", sa fie transformata din strada cu doua dus si doua venire in strada sens unic pe patru benzi de la " Bartolomeu " spre capatul ei la " Casa Armatei ", iar de la " Casa Armatei " se intra pe " B-dul Eroilor " transformat in sens unic pe patru benzi deci numai dus, si se intra in linie dreapta in " B-dul 15 noiembrie " transformat si acesta in sens unic de sase benzi de circulatie numai dus pana la intersectia cu " Calea Bucuresti ".
Deci, venid dinspre Sibiu, intri in Brasov, si mergi numai pe sens unic de la Bartolomeu pe strazile mentionate mai sus, pana in Calea Bucuresti, spre Bucuresti, de parca esti pe piste de zbor in plin centru al orasului.
In schimb, cand te intorci de la Bucuresti spre Sibiu, avand in vedere ca este sens unic numai pentru venire,nu poti sa mai beneficiezi de " pistele de zbor ", deci trebuie sa te furisezi pe la periferia orasului si sa ocolesti mai mult prin oras, decat la venire, deci un cosmar cu ocolisuri si incurcaturi prin incalcitura rutiera a orasului. Ca sa ajungi intr-un cartier, acasa, consumi o jumatate de rezervor de benzina pe ocolisuri.
Nu era normal ca sa fie doua benzi de circulatie dus si doua intors, iar pe central trei benzi dus si trei intors? Era foarte bine, pentru-ca toti cetatenii sunt nemultumiti de noua " ordine ", dar cine sa tina cont de nemultumirea lor?
Referitor la trotuare, e un dezastru. Primaria a ingustat trotuarul la jumatate de metru, asa ca trebuie sa circuli in sir indian, sa stergi gardurile si peretii cladirilor, sa-ti agati hainele in " gardul viu ", s.a.m.d.
Unde mai pui ca acum au inceput sa " planteze " garduri de fier care sa delimiteze strada de ceea ce a mai ramas din trotuar, deci ne simtim noi cetatenii ca la Gradina zoologica.
Sunt de acord cu modernizarea, dar trebuie tinut cont si de nevoile cetatenilor.
Multumesc de atentie.

Axinia.

" Pentru patria noastra ".
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:51)
Radu89
Wed May 30 2012, 11:54AM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Conducerea TVR are zilele numărate
Parlamentul va discuta la 12 iunie rapoartele de activitate ale televiziunii şi radioului public


Autor: GABRIELA ANTONIU
29 mai 2012 – 22:45

Rapoartele de activitate ale SRTV şi SRR vor fi discutate în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 12 iunie, a anunţat ieri ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa. Anunţul ministrului vine după ce surse din USL au declarat pentru Jurnalul Naţional că parlamentarii Uniunii au primit mandat să respingă la vot raportul de activitate al TVR. Potrivit reglementărilor în vigoare, dacă raportul va fi respins de plenul reunit al Parlamentului, votul va atrage după sine demiterea actualului Consiliu de Administraţie al TVR şi al preşedintelui-director, Alexandru Lăzescu.

Spre deosebire de TVR, al cărei raport pe 2011 depus luna trecută la Parlament arată că situaţia financiară a instituţiei este dezastruoasă, radioul public (SRR) stă chiar bine. Anul trecut, SRR a înregistrat un profit brut de 4.837.572 de lei (4.209.533 de lei ­ profit net), în creştere faţă de 2010, când profitul brut a fost de 1.664.640 de lei (334.454 de lei profit net). Potrivit raportului pe 2011, SRR a avut anul trecut venituri în cuantum de 405.314.961 de lei (faţă de 400.555.177 de lei în 2010) şi cheltuieli de 400.477.389 de lei (faţă de 398.890.537 de lei în 2010).

În schimb, televiziunea publică a avut anul trecut venituri totale de 583.033.757 de lei şi cheltuieli totale de 743.841.666 de lei. Totodată, cifra de afaceri netă a SRTv a fost, anul trecut, de 544.416.845 de lei. Potrivit raportului, activitatea economică în anul 2011 s-a încheiat cu un deficit brut de 160.807.909 lei, cu 0,71% mai mic decât în anul 2010 (când deficitul TVR a fost de 161.923.883 de lei). Potrivit TVR, instituţia are un deficit de aproape 60 de milioane de euro. Între timp, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat conturile TVR din cauza unor datorii la buget de 308 milioane de lei. TVR a recunoscut într-un comunicat de presă blocarea conturilor, dar a precizat că datoriile acumulate din 2005 până la finalul lui 2011 – către bugetul de stat sunt de 272.699 mii lei. Pentru fostul preşedinte director-general al TVR, Valentin Nicolau, vinovat de situaţia în care se află în prezent televiziunea publică este preşedintele Traian Băsescu. Valentin Nicolau i-a adresat luni o scrisoare deschisă şefului statului în care îl acuză de aservirea politică a TVR prin instalarea la butoane a unor conducători incompetenţi. "Acum şapte ani, la presiunile dumneavoastră şi ale subordonaţilor politici, am demisionat din funcţia de preşedinte-director general al TVR. La acel moment, făceam o fotografie sumară a situaţiei în care lăsam televiziunea publică: 20 de milioane de euro profit net pe anul 2004, 17 milioane de euro în conturi, sub 3.000 de angajaţi, spaţii de producţie şi de birouri nou construite (mii de metri pătraţi), procesul de retehnologizare într-un stadiu avansat, operaţiunea de rebranding – o reuşită pe plan intern şi internaţional, poziţia doi-trei în topul naţional al audienţelor TV şi, cel mai important, faptul că angajaţii redobândiseră mândria de a lucra în TVR. Televiziunea Română devenise «imaginea timpului său», ajungând o instituţie puternică şi respectată. Astăzi, Televiziunea Română, pe care aţi aservit-o şi aţi umilit-o cum niciodată nu s-a mai întâmplat, înregistrează pierderi economice uriaşe, cumulează datorii de aproape 150 de milioane de euro, personalul este supradimensionat (3.500 de angajaţi) prin angajarea ziariştilor obedienţi şi oferirea de sinecuri clientelei politice, audienţele sunt prăbuşite (tronsoane lungi de timp cu IT: audienţe zero), este decredibilizată şi lipsită de respect public, iar lista dezastrelor poate continua. Un amănunt: actualul preşedinte-director general, Alexandru Lăzescu, a fost numit de dumneavoastră personal. Cine e vinovat de ce s-a întâmplat în aceşti şapte ani? În primul rând Traian Băsescu. Aţi dispus aservirea TVR cu orice preţ, ordinul fiind executat de Mona Muscă şi Raluca Turcan, ajutate de un şir lung de cozi de topor, ce au beneficiat de colaborarea unora dintre şefii TVR şi de susţinerea unor acoperiţi din presă. Băsescu-Muscă-Turcan este triumviratul care a declanşat distrugerea TVR. Punând conducători incompetenţi, aţi obţinut garanţia fidelităţii lor, iar, ca recompensă pentru slugărnicie, le-aţi dat mână liberă la jaf", acuză fostul şef al TVR.

Pe Turcan a găsit-o grija depolitizării TVR
Nominalizată în scrisoarea lui Valentin Nicolau ca executant al ordinelor lui Traian Băsescu, deputatul PDL Raluca Turcan, şefa Comisiei pentru cultură din Cameră, a încercat ieri să mimeze preocuparea faţă de radioul şi televiziunea publică, declarând că parlamentarii sunt datori să elaboreze un nou proiect de lege privind funcţionarea TVR şi a Radiolui public. Ea şi-a amintit că a depus, până acum, două iniţiative legislative privind depolitizarea TVR şi a Radioului public, despre care a spus că nu au avut susţinere pentru a fi adoptate în Parlament. Turcan a precizat că punctul de plecare pentru noul proiect de lege va fi constituit de către propunerile anterioare, la care pot fi aduse îmbunătăţiri, astfel încât aceste două instuţii să se afle în slujba cetăţenilor şi să folosească judicios banul public. "N-aş dori ca membrii Consiliului de Administraţie să uite misiunea pentru care sunt acolo şi să lucreze pentru instituţie. Nu aş vrea să văd politică făcută în Consiliul de Administraţie, să se repete situaţii în care oameni care au avut atribuţii clare în Consiliul de Administraţie în decursul timpului să uite decizii adoptate cu votul lor şi să folosească o situaţie nefericită din punct de vedere financiar pentru revanşă politică", a mai spus Turcan, citată de Mediafax.

Crin Antonescu ar chema şi Poliţia
Dacă pentru Raluca Turcan pierderile economice uriaşe, datoriile de zeci de milioane de euro, schema de personal supradimensionată din TVR reprezintă doar "o situaţie nefericită", pentru liderul PNL Crin Antonescu e una în care ar trebui să intervină Poliţia. "Cred că ar trebui să vină poliţia şi acolo. Când vorbim de datorii de peste o sută de milioane. Cred că ar trebui discutat cât mai repede în Parlament raportul. Eu n-aş avea bucurie mai mare decât să-i păstrez şi pe Ioana Lupea, şi pe Mircea Marian şi pe Ion Cristoiu pentru că nu este amuzament mai mare pentru mine să-i văd. Sunt rarităţi. Să ne povestească cum a venit comunistul Ponta, cum conduce Iliescu ţara din hrube. O mie şi una de nopţi!", a declarat liderul PNL la România TV.

Reprezentarea României la Consiliul European, tranşată tot pe 12 iunie
Pe ordinea de zi a şedinţei comune a Parlamentului din 12 iunie, în care vor fi discutate rapoartele TVR şi SRR, se află şi declaraţia premierului Victor Ponta privind problematica UE. Potrivit ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, în cadrul acestei şedinţe ar putea fi dat şi un vot privind persoana care va reprezenta România la Consiliul European. "Cred că liderii de grup vor solicita în plenul comun un vot în vederea stabilirii a cine reprezintă România la Bruxelles, în sensul în care problemele care se discută la Bruxelles, nivelul organismelor europene şi la Consiliul European sunt probleme care privesc Guvernul şi nu care privesc alte instituţii ale statului", a precizat social-democratul. Mircea Duşa a sublinit faptul că treburile curente se gestionează şi se rezolvă de către guverne, nu de către preşedinţi. Întrebat dacă o astfel de hotărâre a Parlamentului va fi obligatorie, el a răspuns afirmativ, precizând că hotărârile Parlamentului, care este organul suprem al poporului român, sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii. Pe de altă parte, acesta a arătat că o astfel de hotărâre a Parlamentului poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Sursa : Jurnalul National
Back to top
Radu89
Thu Sep 06 2012, 02:31PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Sindicaliştii SRTv către Parlament: Anchetaţi activitatea televiziunii publice

Sindicatul din SRTv cere Comisiilor de Cultură ale Parlamentului constituirea unei comisii de anchetă care să cerceteze activitatea economico-financiară a instituţiei din perioada 2002-2012. Totodată, sindicatul solicită ca în CA al TVR să nu mai fie nominalizate persoane care sunt salariate ale televiziunii.
Astfel, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale "Meridian", şi Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor (SPUSTV), au transmis luni un comunicat Comisiilor pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor şi Senat.

"Consiliile de Administraţie ale Televiziunii Române de până la data prezentei au abordat în mod incomplet, conform unor strategii secvenţiale inadecvate, realităţile cu care se confrunta instituţia noastră. Lipsa de continuitate în materie de administrare a SRTv, corelată cu capacitatea relativă a unor membri ai Consiliilor de Administraţie din diferite mandate de a analiza şi soluţiona problemele reale ale Televiziuni Române, se constituie într-un management deficitar care poate avea repercusiuni grave pentru prezentul şi viitorul misiunii postului public de televiziune", se precizează în comunicat.

De asemenea, cele două sindicate solicită Comisiilor de Cultură ale Parlamentului "constituirea unei comisii de anchetă, care să cerceteze activitatea economico-financiară a instituţiei din perioada 2002-2012 (cercetarea contractelor încheiate de SRTv cu terţii)".
Sursa : LINK

Încep procedurile pentru concedierile colective din TVR
Conducerea televiziunii române va solicita, miercuri, deschiderea dialogului cu partenerii sociali, pentru diminuarea consecinţelor concedierilor colective şi stabilirea echitabilă a criteriilor de selecţie a personalului necesar funcţionării TVR în noua structură organizatorică, informează TVR.
Programul de redresare economică a TVR a fost deja aprobat de Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, pe 28 august, şi acum urmează punerea lui în practică, după ce a fost adoptat în şedinţa Guvernului de pe 1 septembrie.

Din 5 septembrie, conducerea executivă a TVR va definitiva componenţa comisiilor de selecţie, care vor include specialişti din interiorul şi din afară TVR şi reprezentanţii sindicatelor, în vederea ocupării posturilor din noua organigramă, se arată în comunicatul emis de TVR.

Finalizarea procesului de evaluare şi analiză va avea loc la jumătatea lunii octombrie.

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, fapt care implică concedierea a aproape 980 de angajaţi. Această măsură, alături de reducerea altor cheltuieli, va face mai uşor de plătit datoria de 145 de milioane de euro pe care a acumulat-o în timp TVR.
Sursa : LINK

Persoanele implicate în restructurarea TVR au fost audiate de Comisiile de cultură ale Parlamentului
Comisiile de cultură ale Parlamentului au sarcina de a-i audia, pe 11 septembrie, de la ora 14.00, pe cei implicaţi direct în procesul de reformare - restructurare a Televiziunii Române.

"Având în vedere disensiunile apărute ca urmare a deciziilor luate de conducerea Societăţii Române de Televiziune în ultima perioadă, am decis, de comun acord cu domnul preşedinte Sergiu Nicolaescu, să convocăm o şedinţă comună a Comisiilor pentru cultură ale Parlamentului, marţi 11 septembrie a.c., ora 14.00, la sala de şedinţe a Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, având înscrisă pe ordinea de zi audierea persoanelor implicate direct în procesul de "reformare - restructurare" a serviciului public de televiziune", a declarat Raluca Turcan, preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de informare în masă.
"Considerăm implicarea activă a comisiilor de specialitate ale Parlamentului ca fiind absolut necesară pentru soluţionarea problemelor apărute într-un sistem instituţional în plină criză şi aflat sub control parlamentar", adaugă Raluca Ţurcan.

Deşi în comunicatul de presă nu se menţionează numele persoanelor care urmează a fi audiate pe 11 septembrie de Comisiile de cultură ale Parlamentului, este totuşi de aşteptat ca printre acestea să se numere Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR şi membrii Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române.

Până acum Raluca Turcan nu a putut fi contactată pentru ulterioare precizări.

Pe 29 august a fost adoptat Programul de redresare economică a televiziunii publice de către Consiliul de Administraţie al TVR, care prevede printre altele şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, ceea ce înseamnă mai exact concedierea a aproape 980 de angajaţi, conform declaraţiei din momentul respectiv a lui Claudiu Săftoiu.

Programul de redresare economică a întrunit 10 voturi de susţinere (Claudiu Săftoiu, Claudiu Branzan, Irina Radu, Lucia Hossu Longin, Anne Marie Jugănaru, Raico Cornea, Gabriel Tufeanu, Nagy Zoltan Levente, Nicoleta Nicolicea, Cristian Niţulescu,), două voturi împotrivă (Valentin Nicolau şi Sorin Burtea) şi o abţinere (Romina Gabriela Surugiu).

Dialog cu partenerii sociali

Conducerea SRTv va solicita, miercuri,deschiderea unui dialog cu partenerii sociali discuţiile urmând să cuprindă "diminuarea consecinţelor concedierilor colective şi stabilirea echitabilă a criteriilor de selecţie" a personalului necesar funcţionarii TVR în conformitate cu noua structură organizatorică. TVR a acumulat o pierdere de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară rambursării acestei datorie este estimată la 7,5 ani, după cum susţine Claudiu Săftoiu.

Conducerea Societăţii Române de Televiziune a găsit necesar să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, ca urmare a faptului că pe 27 iunie Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie (CA) al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în Monitorul Oficial a OUG), un program de redresare economică, ce trebuie să cuprindă restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în termen de şase luni.

După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanţe. Pe 10 august, Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care reprezintă baza Programului de redresare economică a Televiziunii Române şi prevede ca TVR Info şi TVR Cultural trebuie să îşi oprească emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural ) şi de TVR 3.

TVR Info şi-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59. Conducerea TVR nu a anunţat însă momentul în care TVR Cultural îşi va suspenda emisia. De asemenea, pe 23 august, reprezentanţii administraţiei TVR i-au informat pe membrii Adunării Generale a Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din Televiziunea Română (SPUSTV) că, în urma procesului de restructurare, vor fi nevoiţi să recurgă la concedieri colective, iar prevederile actualului Contract Colectiv de Muncă vor fi respectate.

În prezent, Televiziunea Română numără circa 3.400 de angajaţi.

Sursa : LINK
Back to top
djebel
Thu Sep 06 2012, 07:20PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
@Radu89, multumesc ca ai ingrosat ce era mai important ca iar ma pierdeam printre randuri .
Back to top
Radu89
Fri Sep 14 2012, 12:36AM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Sa traiesti djbel , sa traiesti

Daca tot inchide culturalul ( ma rog , cica ii muta emisiunile la tvr2 ) , pe tvr-ul international il lasa sa traiasca , nu ? Acum nu cunosc cati de-al de cei ca Bori privesc emisiunile de pe TvrI , dar macar sa nu zica romanii nostri de prin Europa ca ei conteaza doar o data la patru ani si de fiecare data cand ne trimit banii in tara.

Si TVR HD cu ce se mananca ? Dupa programul tv , vad ca e un fel de tvr2 + tvr cultural.

[ Edited Fri Sep 14 2012, 12:37AM ]
Back to top
Boribum
Fri Sep 14 2012, 02:46AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
TVRi e un post de treaba : mare lucru nu prea ai ce sa afli din/despre România (stirile sunt aceleasi de 23 de ani încoace) în schimb are o tenta pro-monarhie care mie unul nu-mi displace. În rest,din rahat nu poti sa faci bici : Mircea Radu prezinta stirile,tot soiul de emisiuni (Bitman,chestii d-alea de duminica dupa-masa obosita) preluari,uneori filme vechi dintre care unele bune... .

Când vreau sa vad ce mai e pe-acolo,ma uit 3 minute pe internet la Realitatea/Antena 3 (câte 1,5 min fiecare) si îmi trece. Tara lu' breaking news,unde nu se întâmpla nimic. Sporovaieli.
Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.