Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Drepturi banesti in M.A.I.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
danip
Sun Jan 29 2012, 11:49AM
danip
Registered Member #3901

Banii de echipament la pompieri sunt cam 2200 lei, asai?
Back to top
martan
Mon Jan 30 2012, 10:01AM
Registered Member #1929

la AB. , vineri au intrat 260 ron!
o fi anul mai scurt la noi?!
Back to top
Klaus
Mon Jan 30 2012, 11:16AM
Registered Member #3279

La judetele cu litera A s-a dat mai putin, sa ajunga la toti

Scuze de off-topic, nu m-am putut abtine Oricum, financiarul nu da cat vrea, ci cat trebuie din cati bani a primit de la Bucuresti, in final (cand o fi, anul asta) suma fiind cea corecta.
Back to top
Ghost_dog
Mon Jan 30 2012, 08:26PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Klaus wrote ...

La judetele cu litera A s-a dat mai putin, sa ajunga la toti

Scuze de off-topic, nu m-am putut abtine Oricum, financiarul nu da cat vrea, ci cat trebuie din cati bani a primit de la Bucuresti, in final (cand o fi, anul asta) suma fiind cea corecta.

In fiecare judet se pot face " manevre" fara discriminare . Probabil ca ati face bine sa puneti o intrebare .
Sincer faptul ca nu au fost bagati bani in aceasi zi la toti ( din MAI ma refer) este o bataie de joc ...
Back to top
Klaus
Mon Jan 30 2012, 09:26PM
Registered Member #3279

Odata eram undeva, intr-un birou, iar cineva a concluzionat la sfarsitul unei discutii telefonice: pacat ca nu se poate transmite prin fax ceva palinca Si asta LA, nu DUPA!!! De atunci am inteles ca palinca este un excelent unguent

Asa ca intr-un judet nu cred ca se fac manevre, toate armele stau cu mana intinsa catre inspectoratele lor generale care, la randul lor...
Back to top
Ghost_dog
Mon Jan 30 2012, 10:31PM
Registered Member #1370

Klaus wrote ...

Odata eram undeva, intr-un birou, iar cineva a concluzionat la sfarsitul unei discutii telefonice: pacat ca nu se poate transmite prin fax ceva palinca Si asta LA, nu DUPA!!! De atunci am inteles ca palinca este un excelent unguent

Asa ca intr-un judet nu cred ca se fac manevre, toate armele stau cu mana intinsa catre inspectoratele lor generale care, la randul lor...

ATENTIE Palinca este o arma deosebit de periculoas cate transporturi speciale au fost facute doar pentru cateva zeci de litri de asemenea minunat lichid .
Back to top
Unicul
Tue Jan 31 2012, 04:44PM
Registered Member #697

Stie cineva ceva de banii pe echipament...am inteles ceva de 20% pana in salariu din februarie (precizez 2012)
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jan 31 2012, 05:51PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Da' si tuica de pe valea Dambovitei... cate lacate a desferecat, cate usi a deschis, cate voci aspre si intransigente a inmuiat... si probabil continua sa o faca...!

Apropo...
Sa va povestesc una...
Suna alarma, urcam in autospeciala, cand e vorba de adresa, unul dintre colegii mei "mocan", mutat de vreo saptamana-doua mai aproape de casa de la un detasament aflat la mama dracului, zice: "Las'ca stiu eu unde e! E aproape de blocul unde sta sefu!". Ne privim cu subinteles, si unul dintre noi nu se poate abtine: "De unde p**a mea stii tu unde sta sefu', ma? Ca io-s de doi ani aici si nu stiu!"

[ Edited Tue Jan 31 2012, 05:52PM ]
Back to top
nexusryder
Tue Jan 31 2012, 06:37PM
Registered Member #4754

Stie cineva de existenta vreunui proiect prin care banii de chirie se pot acorda si pentru plata ratelor la credite imobiliare?
Back to top
Klaus
Tue Jan 31 2012, 07:00PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - Apropo de povesti, intr-o anumita situatie am fost intrebat tot ceva de genul asta, Cum, nu stii unde sta X? (X fiind seful unei structuri) la care eu, candid, am raspuns Trebuia sa stiu? Obiceiuri mioritice
Dar si aici sunt nuante. Daca tuica de pe valea Dambovitei a fost calea pentru ca ISU sa aiba conditiile necesare pentru functionare si sa nu fie uitat cand Cand s-o impartit norocu' (dupa Ducu Bertzi), e ceva care poate fi acceptat, chiar si cu jumatate de gura...

@nexusryder - eu nu am auzit de un asa proiect.
Back to top
Ghost_dog
Tue Jan 31 2012, 10:11PM
Registered Member #1370

Unicul wrote ...

Stie cineva ceva de banii pe echipament...am inteles ceva de 20% pana in salariu din februarie (precizez 2012)

Dragul meu iti putem spune de exemplu cand va ajunge prima misiune umana pe Marte decat cand vor veni bani . Probabil inainte de Paste ( speram nu al cailor) dar nimic nu este sigur .
Back to top
bushes
Wed Feb 01 2012, 10:34PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

"SED LEX Federatia Politistilor - in spiritul legii M.A.I. 31.01.2012 - Dialog social

Urmare a solicitării organizaţiilor sindicale, implicit a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie SED LEX, astăzi 31.01.2012 a avut loc întâlnirea pentru Dialog Social la nivelul M.A.I. la care au participat reprezentanţii Biroul Operativ al Federației Sed Lex compus din Vîlnei Florin - Președinte; Popescu Dorinel - Prim-vicepreședinte; Mihai Ioan - Consilier în relația cu M.A.I., iar din partea ministerului:

1. Ministrul administraţiei şi internelor Constantin –Traian IGAŞ;
2. Secretar de stat, şef D.O.S.P. chestor DASCĂLU Ioan;
3. Secretar general M.A.I. Dumitrana Alexandru;
4. Adjunct şef D.O.S.P. cestor principal Guran Lucian;
5. Adjunct inspector general al I.G.P.R. chestor de poliție Muntean Lucian;
6. Inspector general al I.G.P.F. chestor de poliție Buda Ioan;
7. Director general D.G.M.O. chestor Romanică Adrian;
8. Director general D.G.F. cms-şef Drăgulin Stelică;
9. Director general D.G.J. cms-şef Nan Florin;
10. Director general D.G.M.R.U. cms Minoiu Valentin;
11. Director general D.G.L. Stănciuc Matei.

În cadrul dialogului social s-au discutat următoarele:

I.ACHITAREA RESTANŢELOR LA NORMA DE HRANĂ ŞI NORMA DE EHIPAMENT PENTRU ANUL 2011
• reprezentantul D.G.F. a precizat că s-a achitat pentru toate structurile M.A.I. restanţa la norma de hrană aferentă perioadei octombrie 2010- noiembrie 2011, iar din decembrie 2011 aceasta se achită, lunar, în condiţiile legii.
• pentru drepturile financiare aferente normei de echipament pe anul 2011, reprezentantul D.G.F. a precizat că în bugetul anului curent al M.A.I., au fost alocate doar 50% din fondurile necesare achitării acesteia, restul sumelor restante urmând să facă obiectul unei eventuale rectificări bugetare. Prima plată, 20%din sumă se va face în cursul lunii aprilie iar restul se caută soluţii. Plata restanţelor la norma de echipament se va face şi pentru personalul M.A.I. disponibilizat.
• plata normei de echipament pentru anului 2012 a fost prevăzută în bugetul M.A.I. pentru anul 2012, urmând să fie achitată prin deschideri de buget trimestriale.
Am solicitat ca restanţa pe anul 2011 la norma de echipare să fie acordată integral în sem.I/2012 urmând ca suma aferentă anului 2012 să facă obiectul unei rectificări bugetare în sem.II/2012
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Poliţie Vîlnei Florin a solicitat o întâlnire cu prim-ministru al României în cadrul căreia să primească asigurări în ceea ce priveşte acordarea drepturilor restante.

II. ACORDAREA SPORULUI DE CONFIDENŢIALITATE PENTRU PROMOŢIA 2009 DE AGENŢI

- reprezentantul Direcţiei Generale Financiare a arătat că nu există temei legal pentru acordarea acestuia;
- până la urmă s-a ajuns la concluzia că nu s-a acordat dintro eroare a şefilor de unităţi;
- s-a propus instituirea unei comisii comune de lucru M.A.I. – sindicate pentru soluţionarea acestei situaţii. Am rămas surprinşi de reacţia directorului general al D.F.C. care s-a împotrivit propunerii domnului chestor principal de poliţie Guran.

III. ÎNCADRAREA AGENŢILOR DE POLIŢIE CU STUDII SUPERIOARE ÎN CLASELE DE SALARIZARE CORESPUNZĂTOARE STUDIILOR

• directorul general al D.G.M.R.U. a precizat că în prezent nu există asemenea funcţii în statele de organizare, pe de altă parte, este necesară echivalarea, în temeiul legii, a acelor funcţii cu funcţii existente la nivelul datei de 31.12.2009.

IV. REŢINEREA COTIZAŢIEI SINDICALE PE ŞTATUL DE PLATĂ
• referitor la reţinerea cotizaţiei sindicale pe ştatul de plată Ministrul administraţiei şi internelor, domnul Traian-Constantin IGAŞ a precizat că acest problemă este deja soluţionată în conformitate cu solicitările reprezentanţilor organizaţiilor sindicale.

V. ÎNCHEIEREA ACORDULUI COLECTIV DE MUNCĂ CU ORGANIZAŢIILE SINDICALE
- În vederea semnării unui acord cu organizaţiile sindicale din M.A.I., de comun acord, cele două părţi au stabilit ca încheierea acestuia să se facă în temeiul art 153 din Legea nr. 62/2011.
S-a stabilit, de comun acord, ca la încheierea Acordului să participe, începând din 01.02.2012, câte doi reprezntanţi din parte fiecărei organizaţii sindicale, care să fie comunicaţi Secretariatului General, şi specialişti din cadrul M.A.I.

VI. MODIFICAREA O.M.A.I. nr. 400/2004 PRIVIND REGIMUL DISCIPLINAR AL CADRELOR DIN M.A.I.
- directorul general al D.G.M.R.U. a precizat că până la data de 15.02.2012, va fi finalizat proiectul de ordin, ulterior urmând să intre în procedura de avizare.

VII. PROMOVAREA POLIŢIŞTILOR ŞI ACORDAREA DREPTURILOR SALARIALE CUVENITE FUNCŢIILOR OCUPATE
- Valabilitatea Notei – Raport care interzicea acest lucru a expirat la 31.12.2011, drept urmare poliţiştii care se află în asemenea situaţii trebuie să-şi primească drepturile conform funcţiilor pe cae le ocupă.

Biroul Operativ. " LINK
Back to top
Klaus
Wed Feb 01 2012, 11:36PM
Registered Member #3279

11. Director general D.G.L. Stănciuc Matei...

Mai acum cateva luni Igas a fost intrebat pentru ce chestori pensionati, cu salarii compensatorii consistente (ultimul val ), au fost reangajati in minister. A raspuns candid ca nu stie de situatie si ca se va informa.
Drept urmare Stanciuc este acum sef peste structura unde a fost sef ca si chestor inainte de a se pensiona.
Pentru reangajarea pensionarilor legea spune ca trebuie sa dea inapoi salariile compensatorii, urmand sa le pimeasca inapoi la (re)pensionare. Asta daca mai permite legea, din 06.2010, 2011 si 2012 ele nu se mai acorda.

Intrebare: stie cineva daca Stanciuc a dat inapoi miliardul luat la pensionare?
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (02 Feb 2012, 18:07)
martan
Thu Feb 02 2012, 09:13AM
Registered Member #1929

lasand gluma la urma, stimate Klaus, dupa cum se poate vedea, sau poate doar auzi telefonic intre colegi, exista unele diferente de suma intre unele structuri teritoriale si altele, sau chiar cele centrale.
dupa cunostintele mele, suma ar fi trebuit sa fie aceeasi peste tot, fiindca anul are tot atatea zile in intreaga tara.
daca dvs. aveti cunostinta despre motivul/motivele care au dus la crearea acestor diferente, v-as fi recunoscator, daca le ati si face publice!
precizez ca singura "scuza" oferita de catre cei de la financiar, asa doar din coltul gurii, a fost ca suma de 357 ron a fost impozitata, impozit care si deoarece, suma alocata platii este reorientata de la Titlul II spre Titlul I, deci din fond alocat investitiilor spre fond de plata a drepturilor banesti si deoarece Titlul II este supus platii TVA, "impozitul" ar fi in cuantum de 24%(dconform valorii TVA)
pentru capacitatea mea de intelegere , este prea multa informatie!!!!!!!!! si nu prea reusesc sa inghit totul!
si apropos, daca cineva are chef de glume nesarate sau "misto", poate ar trebui, mai intai, sa priveasca si sa se priveasca, care este pozitia sa in raport cu institutia pe care o reprezinta si cu sine.
s-au luat in "balon" de prea multe ori, opiniile sau parerile, unor colegi, despre care stiu si eu ca sunt in "armata" ca si mine de o gramada de timp.
in fond, forumul, este singurul loc unde mai putem si moi sa "refulam"!

[ Edited Thu Feb 02 2012, 09:25AM ]
Back to top
ALM
Thu Feb 02 2012, 09:43AM
Registered Member #2039

@Martan
Adică, datoria pentru norma de hrană este impozitată suplimentar cu 24%, în loc să primiţi despăgubiri pentru că aţi subvenţionat statul? După care, la magazin, mai lăsaţi 24%? Respectiv, din drepturile dvs, statul vă ia înapoi 42.24%? Mă gândesc că, dacă mai aplică şi un impozit pe venit, o taxă de solidaritate şi nişte procente pentru fondul de dezvoltare, s-ar putea să ajungeţi dvs datori! E bine, e foarte bine! Viitor de aur, ţara noastră are ...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF