Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAE

<< Previous thread | Next thread >>
no coment
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
enforcer
Tue Jun 19 2007, 01:29PM
Registered Member #293

citeam ieri intr-un cotidian central despre o urecheala "diplomatica" ( LINK ) dar n-am vazut nici o reactzie din partea mae. in aceste conditii imi vine sa cred ca este adevarat ceea ce s-a scris despre condy shi ciory. !alien

[ Edited Tue Jun 19 2007, 01:30PM ]
Back to top
Altair
Tue Jun 19 2007, 07:42PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Eu nu inteleg de ce noi (oranduitorii ilustri ai tarii) nu suntem niciodata in stare sa le dam un bobarnac ungurilor mai ales cand isi iau nasu la purtare.inteleg ca suntem un popor pasnic si nu ne luam de altii,dar cand se iau ei de noi,uitam ca avem o demnitate si o suveranitat.(deh,daca ultimii 600 ani ni i-am petecut in servilism si lins dosuri de la est la vest si viceversa...)
ceea ce fac ungurii e foarte grav.cum zice si in articol.ce treaba au ei cata vreme nu e vorba de cetateni unguri?sau e vorba de cetateni unguri? si daca e asa ce cauta in guvernul romaniei?
Back to top
Altair
Tue Jun 19 2007, 10:44PM
Registered Member #385

chiar acum vorbeste gusa la nasu despre problema
Back to top
ex-ad
Tue Jun 19 2007, 10:46PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

mai bine baga un ochi e A3 ca e cu mineriada ...
Back to top
Altair
Tue Jun 19 2007, 10:50PM
Registered Member #385

nu am fibra optica si nu prind a3
Back to top
enforcer
Sun Jun 24 2007, 05:22PM
Registered Member #293

se pare ca circul la mae continua: LINK
Back to top
Altair
Sun Jun 24 2007, 11:41PM
Registered Member #385

the show must go on
Back to top
Altair
Sun Jun 24 2007, 11:45PM
Registered Member #385

the show must go on
si apropos de rusia jgneste romania,asta e un film care e de fapt un sequel dupa romania jigneste rusia:
iata rezumatu:
Basescu de sailor man:Marea Neagra e lac rusesc.Voi ati stat cu armata la noi in tara 30 de ani si nu ne-ati cerut voie.
Mother Russia:Tragem doua conducte petroliere din marea neagra catre vest:una prin bulgaria, apoi ungaria si asa mai departe si una prin ucraina,apoi ungaria si asa mai departe.
Rezultat:Nu mai era nevoie de rusia jigneste romania,ca oricum ne-a dat-o cu varf si indesat.
THE END
Back to top
mikhai
Mon Jun 25 2007, 11:10AM
Registered Member #209

altair>1941 nu e asa departe incit sa se fi uitat toate
grozaviile frontului de est.ce s-a petrecut acolo depaseste
in cruzime si distrugere tot ce a vazut lumea de la
gingis han incoa.si nu vb de militari,ci de civili.

un mic exemplu:in cadrul atacului asupra stalingradului,
intr-un sat ,trupele germane au dat de un orfelinat,unde
erau 80 de copii,intre 6 luni si 12 ani.decizia a fost ca
ss-sonderkommando sa se ocupe de ei,iar acestia i-au
pasat militziilor ucrainiene,care i-au omorit cu baioneta.
in acest timp,militari germani fotografiau-si a fost nevoie
ulterior de ordinul direct al lui manstein ca mizeria asta
a pozatului la executzii sa inceteze.

multzi germani au gindit ,dupa stalingrad si mai ales dupa
kursk ca daca germania va plati doar un sfert din ce a facut in rusia si polonia,va dispare din istorie.

deci cind te aliezi cu asa ceva si participi,chiar pasiv,la
mirsavii d-astea,te potzi astepta sa nu fii iertat si uitat-
daca armata sovietica facea aci ce au facut nemtzii in rusia,probabil ca dispaream noi din istorie.
Back to top
Altair
Mon Jun 25 2007, 02:45PM
Registered Member #385

eu cred ca m*ia ce ne-o dau rusii nu vine de la evenimentele din ww2,ci din prostia lui nea base in ce priveste politica externa.aici e nevoie de dplomatie nu sa fi din topor asa cum place electoratului.niciodata n-am fost intr-o situatie asa grava ca acum:tensiuni cu modova,lipsa relatiilor practic cu ucraina,relatii glaciale cu rusia,nepasare din partea usa,nicio treaba cu bulgaria,cat despre unguri,ei ne dau si noi o luam(sus).
Dar cand ma uit si la cioroianu tind sa cred ca sunt sabotati de echipa cu care lucreaza.Sau psd i-au luat pe toti mai de doamne ajuta,si astia ce au ramas habar n-au pe ce lume traiesc.
Back to top
alexandru
Mon Jun 25 2007, 04:07PM
alexandru
Registered Member #169

Altair , preferai sa-i pupam in cur pe rusi ca sa ne fie bine asa cum fac bulgarii ?
Eu il admir pe Basescu pentru declaratia ce a facut-o : "Trebuie sa acceptam toti ca energia este o marfa, fie ea si strategica, dar niciodata nu vom accepta ideea utilizariii energiei ca instrument pentru presiuni politice" .
LINK
Macar avem coloana vertebrala chiar daca tre' sa platim un pret .
mikhai , nu-mi place sa te contrazic pentru ca am vazut ce poti dar parerea mea este ca in ziua de azi putini politicieni tin cont de istorie si plata unor facturi mai vechi . Dar cred ca am mai discutat chestiunea asta doar ca era vorba de Iran

[ Edited Mon Jun 25 2007, 04:09PM ]
Back to top
ex-ad
Mon Jun 25 2007, 07:18PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu tre sa pupam pe nimeni, ci sa ducem o politica externa inteligenta. Daca a te pune rau cu vecinii si puterile in a caror sfera de influenta intram vrind-nevrind (citeste orice manual de geopolitica) inseamna politica externa sanatoasa, atunci ne meritam soarta...
la tine, alexandru, coloana vertebrala inseamna sa-i pupam in cur pe americani, nu pe rusi? Io zic ca indiferent de pupat, un cur de natiune - alta decit a ta - tot pute a rahat.
Back to top
Altair
Tue Jun 26 2007, 12:36AM
Registered Member #385

alexandru,stii ca si mie imi place base intr-o anumita masura.eu sunt obiectiv.cand merita il laud si cand nu il ard.tie chiar ti se pare ca atitudinea lui vine de la coloana vertebrala?unde a fost coloana asta in razboaiele cu turcii,in razboaiele mondiale,in cele cu plonii si cu mai stiu eu cine.poti avea coloana vertebrala si sa impui respesct nefiind artagos,nesimtit,idiot,adica fiind diplomat in acelasi timp.de aia se mnumeste diplomatie.
ok nu mananci [cenzurat] non stop,dar doar daca iti permiti.pt ca oricat de antipatici mi-ar fi rusii,trebuie sa recunosc ca datorita si politicii noastre(a celor responsabili) antinationale,depindem de energia lor.Asta e adevarul.In aceasta situatie nu iti poti permite sa ii iei de fundoi pt ce au facut sau sa faci pe moralistu cu ei.Ce poti sa faci e sa negociezi barbateste,sa iti sti interesu si sa tragi in asa fel incat interesul national sa fie satisfacut.Din cate stiu tezauru e tot la ei,energie avem cea mai scumpa din europa,desi suntem fix langa sursa,asa ca spune-mi unde e coloana vertebrala,mandria,demnitatea,caracterul?
iti spun de ce don presedinte a facut afirmatiile respectieve.din prostie.pt ca credea ca ii incalzeste pe axa imginara de altfel,wash-londra-buc.cineva tre sa-l informeze pe don presedinte ca usa si rusia au canalele lor de comunicatie si se inteleg cum vor ei.ei nu pot exista unul fara altul.sunt ca si yin si yang.deci base a pupat in cur usa,care oricumnu da 2 centi pe noi.asa ca am reusit sa ne stricamrelatiile degeaba,in loc sa incerce sa faca ce n-au facut ceilalti:sa negocieze cu gazprom,sa aduca tezauru,eventual sa gaseasca sustinere pt insula serpilor,sa ajute moldova.nu,el s-a [cenzurat] pe fata pe rusi si ei s-au [cenzurat] pe fata pe noi.diferenta:ei suntmai multi deci tot noi am mancat mai mult [cenzurat].
asa ca ce preferi?sa pupe base putin fundulet sau sa mananci [cenzurat] cot la cot cu noi pt ca a ales fundu gresit?
Back to top
alexandru
Tue Jun 26 2007, 10:48AM
alexandru
Registered Member #169

Sunt de acord cu tine ex-ad in ceea ce priveste politica externa inteligenta , dar cu Rusia e alta poveste : ori esti sluga lor ori esti impotriva lor . Si ca sa -mi demonstrez cele spuse haideti sa ne amintim cat de apropiati eram de ei imediat dupa dec.'89 (remember scandalul cu nea ilici si telefonul rosu Bocuresti-Moscova , etc. ) , acum ca ne-am amintit haideti sa vedem cum ne-am rezolvat problema cu tezaurul ca de - eram "pretini" . Sau haideti sa vedem cu ce ne-au ajutat stapanii rusi in vremurile acelea ca de cat au supt de la noi inainte de '89 nici nu vreau sa-mi amintesc .
Daca n-am dreptate va rog sa ma contraziceti .
Am mai spus-o si o repet : nu-mi plac americanii si politica lor expansionista , visez la o Europa unita si puternica .
Back to top
alexandru
Tue Jun 26 2007, 11:26AM
alexandru
Registered Member #169

Hai sa le luam pe rand Altair :
- nu stiu unde a fost coloana vertebrala cand ne-am luptat cu turcii aparand portile Europei crestine , probabil la locul ei . In cel de-al 2-lea Razboi Mondial ne-am cam facut de rahat , dar ce legatura au toate astea cu subiectul ?
- cu ce a fost Basescu :" artagos,nesimtit,idiot " ? Din cate stiu a declarat ca : " niciodata nu vom accepta ideea utilizariii energiei ca instrument pentru presiuni politice " . Mi se pare corect .
- din fericire nu depindem atat de mult de rusi din punct de vedere energetic , in comparatie cu alte state europene stam chiar foarte bine .
- pretul pe care-l plateste Romania Rusiei pentru gaze naturale e foarte ridicat dar e o problema veche si n-are nici o legatura cu recentele declaratii ale lui Basescu .
- s-ar putea sa ai dreptate si sa fi facut declaratiile astea din exces de zel dar nu cred ca e atat de prost .
- ceea ce fac rusii cu americanii in private nu se numeste sex de placere ci f..ai .
- nu exista chestii de genul : azi mananci rahat si maine besi gaze naturale ieftine . Daca intri-n hora cu rusii joci cum iti canta ...
- de americani ai dreptate nu pot sa te contrazic .
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF