Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
UK Army
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Wed Jan 16 2019, 02:59PM
boribum
Registered Member #2395

Să-i explice cineva omulețului cititor dă dicționare: le zice firefighter-i pentru că e ponpieri bărbați și ponpieri fomei. Și nu poți să-i zici lu' femeia ponpier "fireman". De ceva vreme, femeile fac și alte meserii decât alea tradiționale, la care se raportează lumea noastră care este.
Back to top
truepride
Wed Jan 16 2019, 04:41PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

@Radu, bine ati revenit.Mai scrieti ca o faceti bine!
En nu inteleg de ce incercam sa redefinim normalitatea. Legea gravitatiei este o normalitate, hai sa ne apucam sa o modificam ca la o tuta nu-i place.Am incercat sa fiu deschis la minte si sa accept o cale de mijloc in care nu arunc cu pietrii in persoane doar ca sunt diferite fata de mine dar nici sa cad in extrema celalata in care redefinim criterii de performanta fizica, obiective, ca sa treaca unii si altii pe sub bariera.
Si la noi exista practica aceasta in toate structurile SNA avem diferente de criterii f/m dar, nu exista diferente in fisa postului.
Eu sunt un egalitarist convis, dar asta nu-i egalitate asta-i favorizarea unuia pe criteriu care urla mai tare are si dreptate.
Meserile traditionale de unde exista probabil si o conexiune etimologica, au ramas asa nu datorita discriminarii, acest termen care a reusit sa acopere toate lipsurile de pregatire, ci datorita unei practici indelungate a acestei meserii care necesita un aport fizic extraordinar pe vremea cand lipsa de performanta nu era acoperita de cuvinte pompoase.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 apkah (16 Jan 2019, 17:14)
apkah
Wed Jan 16 2019, 04:50PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

Să-i explice cineva omulețului cititor dă dicționare: le zice firefighter-i pentru că e ponpieri bărbați și ponpieri fomei. Și nu poți să-i zici lu' femeia ponpier "fireman". De ceva vreme, femeile fac și alte meserii decât alea tradiționale, la care se raportează lumea noastră care este.

Invata-ma cum sa-i zic la ,,fomeia,, colonel?Coloneleasa?
Dar la femeia avocat? Avocata?
Dar la muierea pompier?Pompiera?
Zi tu boss cum sa fac,ca sa imi luminez intunericul din cap cu lumina intelepciunii tale...
Back to top
apkah
Wed Jan 16 2019, 06:26PM
arcan
Registered Member #566

Terentius wrote ...

Offtopic - Un răspuns la domnu' de mai sus, cu politically correctness-ul care îi bate și îi înjură pe ei, deținătorii la Adevăru' - Un articol din noiembrie 2016 în The Guardian: Moira Weigel - Political Correctness - How The Right Invented A Phantom Enemy. De fapt,nu despre "dreapta" este vorba, ci despre ceeace se cheamă, în epoca post-adevărului, "Alt-Right", "Alternative Right".
LINK

moira_weigel_-_political__correctness_-_how_the_right_invented_a_phantom_enemy.doc

Corect! Si corect politic! Dreapta aia extrema aflata la extremitatile extreme e devina.Asa zice si asta:

,,Mai 2016 – Aflat in fata Adunarii Nationale, Patrick Calvar, directorul general al Serviciilor de Securitate Interna, declara in fata parlamentarilor francezi: “Europa este in mare pericol, extremismele se dezvolta pretutindeni si noi suntem, noi, serviciile interne, pe cale sa ne deplasam toate resursele, pentru a ne concentra atentia pe EXTREMA DREAPTA, cea care nu asteapta altceva decat confruntarea.”

Iulie 2016 – Dupa 2 luni, la Nisa, islamistul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ucide 85 de oameni ! Impreuna cu alti 5 complici pregateste sangerosul atentat timp de cateva luni, fara ca Serviciile de securitate interna, a caror atentie era deplasata spre cvasi inexistenta extrema dreapta, sa-l deranjeze cu ceva, desi era fisat S!

2017 – La Meylan, militantii francezi de extrema stanga incendiaza mai multe vehicule ale jandarmeriei.

2017 – La Limoges, 5 vehicule ale jandarmeriei sunt incendiate in cursul noptii de catre militanti de extrema stanga.

2017 – La Grenoble, cazarma jandarmeriei si 12 vehicule sunt incendiate de militanti de extrema stanga. Atacurile au loc ca raspuns la judecarea la Paris a anarhistilor de extrema stanga care au dat foc masinii in care se afla 2 politisti, cu scopul de a-i ucide

2017 – In Drôme, in Ardèche si in Isère, extremistii de stanga revendica incendierea mai multor relee, actiuni care lasa fara telefon si radio sute de mii de abonati.

1 mai 2018 – La Paris, 1200 de membri ai organizatiei de extrema stanga Black Bloc se ciocnesc cu fortele de politie, incendiaza magazine, sedii de banca, masini si mobilier urban, pe principale bulevarde din centrul Parisului.

2018 – La Saint Andre, extremisti de stanga il ataca si il bat pe Robert Menard, primarul orasului Beziers.

2018 – Extremistii de stanga blocheaza luni de zile cursurile in 15 universitati franceze.

2018 – La Rennes, 50 de membri ai organziatiei de extrema stanga Black Bloc ataca un autocar care transporta participanti la Marsul pentru viata de la Paris, ii dau jos pe calatori si incearca sa-i dea foc cu rachete incendiare. Mai multi calatori sunt raniti.

Germania, aprilie –octombrie 2018:

Casa și biroul lui Karin Wilke, membra AfD în Landtagul din Saxonia a fost vandalizata de catre membri organizatiei de extrema stanga ANTIFA.

Casa lui Andreas Licherts, candidat AfD în Landtag a fost vandalizata de catre membri organizatiei de extrema stanga ANTIFA.

Mașina lui Wilhelm von Gottberg,deputat AfD în Bundestag, a fost incendiata de catre membri organizatiei de extrema stanga ANTIFA

Casa lui Volker Münz, deputat AfD în Bundestag, și sediul AfD din Göppingen au fost vandalizate de catre membri organizatiei de extrema stanga ANTIFA.

Uwe Kamann, deputat AfD în Bundestag, a fost batut la un info-stand AfD de catre membri organizatiei de extrema stanga ANTIFA. Uwe Kamann a fost internat in spital.

Beatrix von Storch, lider AfD, a fost atacata cu acid butiric de catre membri organizatiei de extrema stanga ANTIFA.

Götz Kubitschek și soția, membri AfD, au fost atacati si batuti la Frankfurt de catre membri organziatiei de extrema stanga ANTIFA.

Biroul AfD din Gotha a fost vandalizat de catre membri organizatiei de extrema stanga ANTIFA.

Octombrie 2018 – Parlamentul European adopta cu 355 de voturi pentru, 90 contra si 30 de abtineri o rezolutie impotriva “gruparilor de extrema dreapta, neo- naziste si neo-fasciste”, ale caror actiuni violente “afecteaza societatea in ansamblul ei și vizeaza anumite minoritati, cum ar fi negrii europeni, evreii, musulmanii, romii, cetateni non-UE, persoane LGBT si persoane cu dizabilitati.”

16 noiembrie 2018 – Thomas Haldenwang, noul sef al Serviciilor secrete germane (BfV) declara in fata Comisiei de control din Bundestag ca serviciile secrete „vor acorda o atentie deosebita dezvoltarii terorismului de dreapta” si promite, totodata, parlamentarilor care cereau punerea sub supraveghere a „extremistilor ” de la Alternativa pentru Germania (AfD) o „evaluare profesionista a riscului impus de AfD”

3 ianuarie 2019, sediul AfD din Doebeln –Saxa este atacat cu explozibili de catre extremisti de stanga, ANTIFA! Trei persoane sunt arestate, dar sunt judecate in stare de libertate!

7 ianuarie 2018 – Deputatul AfD Frank Magnitz, este internat in coma in spital dupa ce cativa ANTIFA il bat cu batele de baseball si-l calca in picioare.

In Europa, sistemul politico mediatic si serviciile secrete continua lupta impotriva terorismului de dreapta.
,,
LINK
Back to top
Terentius
Wed Jan 16 2019, 07:37PM
Terentius
Registered Member #2186

Faptul că invoci faptul că AfD e investigat de cei de la Protecția Constituției ca așa zisă "probă" că toți vă bate toți vă înjură ( ) pe voi adevărații bărbați dă dreapta e din același film prost cu reacția unuia mai colorat pe care îl prinzi cu mâna în buzunarul tău în tramvai și el începe să urle și să te acuze de ură de rasă.

[ Edited Wed Jan 16 2019, 07:44PM ]
Back to top
Boribum
Wed Jan 16 2019, 08:31PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Boribum wrote ...

Invata-ma cum sa-i zic la ,,fomeia,, colonel?Coloneleasa?
Dar la femeia avocat? Avocata?
Dar la muierea pompier?Pompiera?
Zi tu boss cum sa fac,ca sa imi luminez intunericul din cap cu lumina intelepciunii tale...

Dacă mă rogi frumos, uite că ț'esplic :
Foncție dă limba-n care te esprimi, poț să vorbești adaptat ori ba. Limba română nu permite prea mari acrobații în sensul ăsta, din pricini de morfologie (care e și ea simptomatică pentru un anume "fel de a fi").

Dar nu limba română te făcuse pe tine să râzi, ci engleza. Totuși, că să nu pleci cu mâna goală de la lecție, uite un exemplu : femeia de serviciu (nu de servici, cum spune majoritatea vorbitorilor dă română). Când femeia respectivă e un bărbat, atunci nu mai spunem "bărbatul de serviciu" ci "omul de serviciu". Adică avem "femeie" sau "om".
Și dacă faci un efort si lași Oxfordu' dîn mâna pentru o vreme și pui mâna pă clasicii noștri, o să vezi că cam așa e : la noi, femeia nu-i om. (Se probează și în realitate, observăm cu toții doamna prim-ministru, de pildă).

Doamnelor sergent, colonel, avocat, procuror, le spui "să trăiți". E simplu.
Back to top
Boribum
Wed Jan 16 2019, 09:36PM
boribum
Registered Member #2395

truepride wrote ...

Eu sunt un egalitarist convis, dar asta nu-i egalitate asta-i favorizarea unuia pe criteriu care urla mai tare are si dreptate.

Să nu generalizăm : dacă niște ofițeri au vrut să o facă pe doamna aia să treacă cu tot dinadinsul niște bareme pe care ea nu le-a putut trece, asta nu înseamnă că lumea a luat-o razna și careva va decreta că găina e mamifer. Un sistem funcțional (cel englez) iată că are anticorpii necesari și se apără. Să ne dorim asta și nouă, și sistemelor noastre...
Back to top
apkah
Wed Jan 16 2019, 09:39PM
arcan
Registered Member #566

Hai ca poti mai mult decat un mistou ieftin de coltul blocului. Sau cel putin sper.
Daca in schimb ai uitat pur si simplu ce am scris,(se mai intampla de la o varsta) iti reamintesc: ma,,facu,, sa rad fraza asta :Some people think that "fireman" is a sexist term, and prefer the politically correct term "firefighter".
Cu spanglish-ul meu am tradus asa: Unii oameni considera(cred) ca pompier este un termen sexist! si prefera termenul corect politic!! de ,,firefighter,, Radeam(in caz ca tot nu ai priceput) de faptul ca o dam in sexisme si o scoatem cu ,,politically correct,,.
Cat depre afirmatia ta ca prim-ministrul Romaniei care e femeie dar nu-i om...hmmm..nu stiu ce sa zic...CNCD poate avea o opinie...
Back to top
apkah
Wed Jan 16 2019, 09:41PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

truepride wrote ...

Să nu generalizăm : dacă niște ofițeri au vrut să o facă pe doamna aia să treacă cu tot dinadinsul niște bareme pe care ea nu le-a putut trece, asta nu înseamnă că lumea a luat-o razna și careva va decreta că găina e mamifer. Un sistem funcțional (cel englez) iată că are anticorpii necesari și se apără. Să ne dorim asta și nouă, și sistemelor noastre...

Asa bine functioneaza anticorpii aia incat s-au scos termenii ,,doamnelor si domnilor,, din anunturile facute in metroul londonez...ghici cu ce au fost inlocuiti?
Back to top
Boribum
Thu Jan 17 2019, 02:54AM
boribum
Registered Member #2395

Nu te mai lua după "some people". Ai găsit un exemplu prost, ăsta cu fire-ul. Fireman și firewoman fac împreună firefighter-i. Chiar asta fac, fight cu focul.
Să nu facem praf topicul, despre doamna aia putem vorbi în altă parte, la CNCD cum zici, la zoo, dar nu aici.

[ Edited Thu Jan 17 2019, 02:55AM ]
Back to top
truepride
Thu Jan 17 2019, 04:44PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Domnilor, eu nu as dori sa disproportionez ceva, doamne fereste. Dar eu asa inteleg logic: daca baremele pentru doamne si domnisoare sunt reduse simtitor, nu avem un singur exemplu de reprezentanta a sexului feminin care a "fentat" selectia, ci toate.
Ceea ce incerc eu sa spun este ca as dori omul potrivit pe postul potrivit. Ca este barbat, femeie, alb, negru, crestin, musulman, astea sunt detalii secundare( LINK ). Dar in nici un caz acolo nu vom ajunge, dupa umila mea parere, prin modificarea pragurilor pentru anumite persoane, doar ca sa poate fi admise si ele, ele persoanele.
Revenind la topic, da sunt sigur ca UK Army are macar traditia istorica in spate care o obliga sa mentina un anumit standard.
Back to top
Boribum
Thu Jan 17 2019, 06:15PM
boribum
Registered Member #2395

În speța asta, problema nu era adaptarea normelor ci nerespectarea lor. Cineva voia neapărat o femeie într-un anumit post, uite că nu s-a putut.
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 13 2019, 01:45AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Un scandal care ar putea insemna ultimul cui batut in sicriul actualei guvernari conservatoare din Marea Britanie se iveste la orizont.

In 1972, in Derry/Londonderry, oras de granita din Irlanda de Nord, militari britanici din Parachute Regiment au ucis in timpul unei demonstratii pentru drepturi civile 14 persoane, irlandezi, in ceea ce a ajuns sa fie cunoscut ca Bloody Sunday LINK acesta fiind si debutul insurgentei pe scara larga din Irlanda de Nord.

Am mai scris cateva cuvinte despre asta cu o pagina inainte.

In urma cu cateva saptamani, procuratura a decis ca are suficiente probe ca sa-l trimita in judecata pe Soldier "F", numele real nu e facut public din ratiuni de securitate, pentru uciderea lui James Wray - 22 de ani, William McKinney - 26 de ani, si pentru tentativa de omor impotriva altor patru persoane.
Dat fiind faptul ca Soldier F a fost recrutat pentru regimentul de parasutisti in 1966, rezulta ca acum are cel putin 70 de ani.

Procuratura a decis totodata ca nu are suficiente probe sa trimita in judecata alti 16 parasutisti britanici si doi operatori IRA.

John Mercer, despre care am mai scris pe aici, fost ofiter in armata britanica, actualmente deputat conservator, a publicat in urma cu cateva zile o scrisoare deschisa prin care o anunta pe Teresa May ca nu va mai sprijini partidul din care face parte pana ce acesta nu va promova o lege care sa-i puna la adapost pe militari de "acuzatii istorice", actiune in jurul careia sunt sanse mari sa ralieze si alti deputati conservatori. LINK

John Mercer face, incontestabil, ce trebuie sa faca, isi apara tribul, asa cum spune si el, dar...

Un subiect extrem de sensibil si de spinos, cu infinite ramificatii si implicatii, orice decizie se va lua.

[ Edited Mon May 13 2019, 02:11AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 29 2019, 12:38PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cartierele unioniste din Belfast si nu numai s-au umplut de drapele ale Parachute Regiment, au fost si demonstratii de sprijin pentru Soldier F.

Asa cum ziceam, povestea de mai sus e una complicata si cu o multime de implicatii, e inutil sa spun cam care e starea de spirit pe care o induce povestea asta in randurile militarilor activi, mai ales ca inteleg ca, dupa Irlanda de Nord, Soldier F a participat la campania din Falkland, unde s-a distins in lupta.
Ministerul britanic al apararii a anuntat ca il va sprijini pe Soldier F cu asistenta juridica si psihologica, protectie fizica, si orice va mai avea nevoie acesta.

Acum, sa fim onesti, e ridicol sa te astepti ca un regiment eficient de parasutisti sa fie un club de gentlemani si cu atat mai putin un pension de domnisoare, dar de la o bataie in carciuma, pentru care ii trimiti pe impricinati la arest pentru doua zile daca au invins si pentru doua saptamani daca au pierdut, pana la a ucide cu impunitate oameni nevinovati, caci, pe persoana fizica, sunt absolut convins ca in urma cu 47 de ani exact asta s-a intamplat, e o distanta... cam mare.

Povestea asta e una clasica, despre politicieni care au refuzat sa ia la timp deciziile corecte si morale, fiindca ar fi fost impopulare si i-ar fi costat voturi, preferand sa puna generatiile viitoare sa plateasca pretul.

Rezultatul?

Asa cum am mai spus, insurgenta pe scara larga, mii de morti si zeci de mii de raniti, alienarea completa a comunitatii irlandeze pentru zeci de ani, o societate traumatizata ale carei rani nu s-au vindecat nici azi.

Nu stiu cum se va termina, dar stiu un lucru, n-as vrea deloc sa fiu in pielea judecatorul pe masa caruia va ajunge dosarul asta.

[ Edited Wed May 29 2019, 07:07PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Jun 14 2019, 02:42PM

Registered Member #1287

Ministerul britanic al apararii pregateste o noua doctrina de utilizare a fortelor speciale, care, daca va fi aprobata, va conduce la reorganizarea unitatilor care indeplinesc sau sprijina acest gen de misiuni, Special Air Service, Special Boat Service, Special Forces Support Group si Special Reconnaissance Regiment, ultimul responsabil cu cercetarea strategica si care va coopera mult mai strans decat pana acum cu serviciul de informatii MI6 si cu alte agentii de informatii vestice.

Motivele esentiale ale acestei decizii sunt:

1. faptul ca natura razboiului modern s-a schimbat, conceptele consacrate de "stare de pace" si "stare de razboi" devenind desuete in descrierea realitatii, cu un spatiu hibrid intre cele doua situatii care nu inseamna neaparat pierderi de vieti omenesti dar se poate traduce in pierderi economice, presiuni pentru schimbarea stilului de viata si alterarea coeziunii sociale
2. amenintarile asimetrice in crestere din partea unor state cu regimuri autoritare: dezinformare, subversiune si atacuri cibernetice, nu e pronuntat explicit numele Rusiei, dar e evident ca si despre asta e vorba
3. scaderea amenintarii organizatiei teroriste ISIS
LINK

[ Edited Fri Jun 14 2019, 04:34PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Vrednic (12 Aug 2019, 21:55)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF