Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Cine conduce SRI ?
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Eufrosin
Tue Oct 20 2009, 11:39PM
Eufrosin
Registered Member #1542

Uh-oh, ce poate sa mai iasa la iveala... Sa mai spuna cineva ca numai niste civili a caror "impresie" e ca sunt terorizati de SRI s-ar plange despre conduita morala a conducerii acestui serviciu..

Fostul şef al SPP îl atacă dur pe Traian Băsescu: Generalul (r) Iliescu acuză SRI de şantajarea unor politicieni

Generalul în rezervă Dumitru Iliescu susţine că deţine „date, informaţii şi elemente“ care probează că preşedintele Traian Băsescu ar folosi Serviciul Român de Informaţii pentru „urmărirea, intimidarea şi şantajarea“ unor politicieni, ziarişti, dar şi judecători de la Curtea Constituţională. Declaraţiile dure ale lui Mitică Iliescu vin în contextul în care Traian Băsescu l-a acuzat că ar fi avut acces la arhiva DGIPI. SRI nu comentează.
Fostul sef al SPP, gen.(r) Mitica Iliescu, il acuza pe Traian Basescu si ca ar fi trimis un general sa puna la punct plecarea lui Hayssam din tara
20 Oct 2009 Fostul sef al SPP, gen.(r) Mitica Iliescu, il acuza pe Traian Basescu si ca ar fi trimis un general sa puna la punct plecarea lui Hayssam din tara

Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), generalul în rezervă Dumitru Iliescu, iese la atac împotriva Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi a lui Traian Băsescu, după ce preşedintele l-a acuzat, într-o emisiune televizată, că ar fi avut acces la arhiva Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a MAI. Generalul (r) Mitică Iliescu susţine că declaraţiile preşedintelui au fost menite a-l decredibiliza, deoarece „SRI a aflat că deţin date, informaţii şi elemente care demonstrează că actuala conducere a serviciului este implicată în fapte grave de corupţie, în lupta politică, în acţiuni de urmărire, intimidare şi şantajare a unor politicieni, ziarişti, dar şi judecători ai Curţii Constituţionale“.

Mitică Iliescu, de asemenea, fost consilier prezidenţial pe probleme de siguranţă naţională al lui Ion Iliescu, mai declară, pentru Cotidianul, că „am prezentat aceste date, informaţii şi unui procuror militar“. Fostul şef al SPP conchide că, ulterior, SRI ar fi declanşat urmărirea sa, „inventând“, pentru a putea face asta, „că aş fi periclitat siguranţa naţională şi aş fi urmărit organizarea unei lovituri de stat“.

„Conducerea SRI este la fel de coruptă ca şi cel care o păstoreşte“

Mitică Iliescu a adresat, ieri, şi o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, în care îi solicită să îi prezinte public scuze „dacă nu transmiteţi mass-media dovezile pe care le aveţi în legătură cu acuzaţiile pe care mi le-aţi adus“. Totodată, fostul consilier prezidenţial îl „informează“ pe şeful statului, cu trimitere directă la persoana sa, că „voi face plângere penală împotriva conducerii SRI, care este la fel de coruptă ca şi cel care o păstoreşte“.

Generalul (r) Iliescu îi aduce şi alte acuzaţii grave, în conţinutul scrisorii, lui Traian Băsescu: „Vă e teamă, domnule Preşedinte, că am documente care demonstrează implicarea dvs. în numeroase fapte ilegale şi ca să nu fie folosite împotriva dvs. încercaţi să mă discreditaţi. (...) Nu eu am trimis un general din Administraţia Prezidenţială să discute cu Omar Hayssam şi să pună la punct plecarea acestuia din România. (...) Este periculos, Domnule Preşedinte, să implicaţi SRI şi alte structuri cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale în lupta politică, în urmărirea, şantajarea şi influenţarea oamenilor politici şi a judecătorilor Curţii Constituţionale. (...) De asemenea, este cert faptul că nu eu am fost cel care a colaborat cu Securitatea. Staţi liniştit, Domnule Preşedinte, că nu am dosarul dumneavoastră de securitate şi chiar dacă îl aveam nu l-aş fi făcut public“.

„Doar nişte minţi bolnave sau îmbibate cu alcool...“

Mitică Iliescu nu uită să îi reproşeze lui Traian Băsescu nici despre acţiunile pe care susţine că SRI le-ar fi întreprins împotriva sa: „În urmă cu un an aţi dispus conducerii SRI să ia măsuri complexe pentru supravegherea mea, printre care interceptarea convorbirilor telefonice, organizarea filajului, înregistrarea discuţiilor cu alte persoane, interceptarea convorbirilor membrilor familiei şi a persoanelor apropiate. Pentru că cei de la SRI nu aveau nici un temei legal pentru a lua aceste măsuri au inventat unul, şi anume organizarea unei lovituri de stat, acţiune care le dădea dreptul să ceară judecătorului anume desemnat autorizarea interceptării convorbirilor. Domnule Preşedinte, doar nişte minţi bolnave sau îmbibate cu alcool puteau să gândească în anul 2008, în condiţiile în care România era deja membru al Uniunii Europene şi al NATO, că cineva putea să iniţieze o asemenea acţiune“.

SRI: „No comment!“

În replică la acuzaţiile generalului (r) Mitică Iliescu, şeful Biroului de Presă al SRI, Sorin Sava, declară: „Aş vrea să fiu foarte ferm: Serviciul Român de Informaţii dezavuează şi regretă atragerea sa în asemenea polemici fără nici o acoperire reală. Serviciul nu doreşte să fie atras în asemenea polemici şi nu comentează afirmaţiile domnului Iliescu!“.
Back to top
ex-ad
Tue Oct 20 2009, 11:49PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

eufrosin - sursa?

pe de alta parte, uite cine indrazneste sa deschisa gura: mafiotul care a transformat spp in politie politica si si-a facut din unii angajati armata lui personala pentru santaje, torturi, trafic cu de toate si, cine stie, poate chiar crima.... cit tupeu, frateee

obs - daca discutam in continuare pe tema mitica iliescu, propun sa ne mutam pe topicurile spp... daca discutam de sri, raminem aici...

[ Edited Tue Oct 20 2009, 11:51PM ]
Back to top
ALM
Mon Jan 02 2012, 09:17PM
Registered Member #2039

S-ar putea să nu fi nimerit bine topicul, dar vă rog să-mi permiteţi să vă spun de ce îmi pun şi eu întrebarea care defineşte topicul. Acum câteva zeci de minute am asistat la o dezvăluire de presă la Antena 3. Un politician portocaliu până în măduva oaselor, un oarecare Alin Popoviciu (exact, acela care îşi lua angajamentul să desfiinţeze Antena 3 în 2012), a reuşit o ţeapă de toată frumuseţea: a închiriat pe durată nedeterminată un spaţiu de o mie de metri pătraţi, o fostă casă de cultură a SNCFR - Regionala Timişoara, contra unei chirii de cca. o mie de euro lunar, adică de 2,5 ori mai puţin decât chiria pe metru pătrat pentru o garsonieră în "buricul târgului". Nu se ştie încă destinaţia acelui spaţiu, dar nimeni nu crede ca Alin Popoviciu vrea să redeschidă casa de cultură.

Care e treaba cu SRI-ul? Păi, după părerea mea, prevenirea unor astfel de tunuri, rezultate în urma unui lanţ de ilegalităţi evidente, ar trebui să fie în sarcina unui serviciu de informaţii interne. Cine conduce SRI-ul de trebuie ca astfel de acţiuni antinaţionale să fie devoalate de mass-media? De fapt, cu ce se mai ocupă SRI-ul astăzi şi pentru cine mai lucrează? Pentru România, pentru Popor, cum specifică Jurământul Militar şi Regulamentele de funcţionare? Permiteţi-mi să mă îndoiesc. Auzind ştirea de mai sus, am început să înţeleg şi pentru ce le trebuie o direcţie de anchete: stoparea scurgerilor de informaţii care pot afecta politicienii Puterii!

Îşi închipuie cineva că SRI-ul nu cunoaşte tot ce se întâmplă în România? Ştie, dar, vorba nemuritorului Caragiu, "tăcerea este de aur"! Ştiu şi eu că drumul informaţiilor este bine definit şi că există posibilitatea ca sintezele trimise beneficiarilor de drept să ajungă în funduri de sertar, dar există (încă) Parlamentul! Conducerea SRI are dreptul şi obligaţia să informeze Parlamentul, atunci când constată că "cineva" refuză să ia măsuri de contracarare a activităţilor care aduc atingere intereselor României. Şi atunci, de fapt, cine conduce SRI-ul?
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF