Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Fotografiere obiective
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Wittmann
Mon Jul 30 2007, 02:32PM
Registered Member #173

People, spuneti-mi si mie (daca stiti) ce lege imi interzice sa fotografiez de exmeplu, gardul unei unitati militare sau ambasada SUA?

[ Edited Mon Jul 30 2007, 02:33PM ]
Back to top
rena
Mon Jul 30 2007, 03:42PM
Registered Member #563

LINK
Back to top
Witt
Mon Jul 30 2007, 05:11PM
Witt
Registered Member #168

LINK
Back to top
rena
Mon Jul 30 2007, 07:32PM
Registered Member #563

la cat de destepti sunt baietii de la arte plastice, ar fi trebuit sa fi auzit de "war on terror"...
sa vina niscai "smecheri" ca atare - in timpul unei misiuni- sa joace rolul "cetateanului bine informat". misto!
da, baietii trebuiau sa puna un mega-afis cu urmatorul continut:
"In atentia teroristilor si celor interesati:obiectiv strategic"!
drepturile constitutionale se aplica cu "bariere"...
unii au idei si mai futuriste: "targeted killigs"...
Back to top
Witt
Mon Jul 30 2007, 11:26PM
Witt
Registered Member #168

Rena - cand ai stat tu de vorba ultima data cu unu' de la arte plastice sa vezi cat de destept e? Iar expresia "war on terror" pe care aproape toata lumea o foloseste papagaliceste, repetand la nesfarsit termenul "terorist" ma plictiseste la culme...
Back to top
free sky
Tue Jul 31 2007, 08:22AM
Registered Member #4

da obiective turistice gen barajul Vidraru, Vidra , Ciunget, Petrimanu etc, de ce au aceeasi interdictie de filmare sau fotografiere? Lucrul asta l-am patzit cu niste nemernici de gardieni care pazeau unele din obiectivele de mai sus acum cateva zile. Cica n-am voie sa filmez ca barajele sunt puncte strategice, am continuat sa filmez(binenteles ca nu filmam barajul in sine ci peisajul) si au vrut sa-mi smulga camera din mana, insa legitimatia de presa le-a cam taiat elanul, dar si dupa asta mi-au solicitat autorizatzie de filmare eliberata de hidroelectrica. Doamne, mare e gradina Ta! Atata timp cat aceste baraje sunt trecute in hartzi si pliante ca si obiective turistice numai niste idiotzi pot pune interdictie de fotografiere sau filmare.

[ Edited Tue Jul 31 2007, 08:29AM ]
Back to top
Roxana I
Tue Jul 31 2007, 10:56AM
Registered Member #238

au vrut si ei sa para mari si tari pt o clipa.
Ai data peste unii destul de draguti,ma mir k nu ti-au spart aparatul,k-am asa se face,kiar dak ai legitimatie de presa,nu ai voie sa filmezi fara autorizatie,si cum raspunsul intarzie atat de mult te lasi pagubash,si-ti gasesti altceva de filmat.
Back to top
Altair
Tue Jul 31 2007, 05:21PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Pai aia isi faceau treaba.Ca de aia erau acolo.Indignarea ta trebuie sa se indrepte catre cei care au hotarat ca nu se filmeaza.
Back to top
Roxana I
Tue Jul 31 2007, 06:00PM
Registered Member #238

Mjoritatea obiectivelor au un semn mare pe stalp,poarta,gard(un aparat de fotografia taiat),trebuie sa te mance rau de tot k sa insisti sa fotografiezi sau filmezi acel obiectiv.Sa va dau un exemplu,acum 3 ani,la Neptun,in zona obiectivului pazit de SPP,langa vila Panselutza,intr-un boschete,un tip facea de zor poze.Avea un aparat profesionist,si nici nu arata a turist,cum se face ca in acel moment,in vacantza era si Adrian Nastase.Tipul asta a facut o miscare gresit,si a iesit la vedere si tot facea poze de zor.Cei de la paza l-au vazut,s-a dat alarma in zona obiectivului,iar comandantul,seful de obiectiv a venit,si fara sa mai apuce tipul sa spuna ceva i-a luat aparatul si l-a facut bucati.Motivul invocat de subiect a fost ca fotografia pasarile,si ca e jurnalist la o revista de profil.La perchezitie nu s-a gasit niciun document din care sa reiasa acest lucru,prin urmare tipul a ramas fara aparat si a fost saltatat de politie.Culmea prostiei e ca in zona unde era el,erau postate 2 semne ,care indicau ca filmatul si fotografiatul este strict interzis.
Back to top
Sailor
Tue Jul 31 2007, 08:16PM
Sailor
Registered Member #500

Altair mi se pare corect sa nu ai voie sa filmezi obiectivul in sine, pt ca barajele sunt obiective stategice, si daca te-ai uitat cu atentie inainte sa ajungi la Vidraru ai intalnit si niste jandarmi care asigurau paza unei conducte.Si eu cred ca la Vidraru chiar exista acel indicator cu fotografierea interzisa(la celelalte mai sus mentionate de tine nu stiu pt ca nu am fost).
Back to top
free sky
Tue Jul 31 2007, 09:31PM
Registered Member #4

ma Azumi tata itzi spun eu ca asta cu spartul aparatului de catre gorillele SPP e poveste de adormit copiii. In primul rand ca v-ar fi rastignit presarii a 2-a zi, in al doilea rand Nastase i-ar fi concediat pe loc pe cei din SPP daca faceau treaba asta. Eu am fotografiat atata in Sinaia(Vila Foisor) cat si la Neptun fosta vila a lui Ceaushescu fara nici un fel de probleme si fara sa fiu camuflat. In Sinaia chiar am reushit sa trec prin 2 dispozitive de paza cu mashina personala( unu la intrare in parc si unul la intrarea din Palatului Foishor-vila lui Ceaushescu de deasupra Pelisorului).Asa ca astea-s poveshti marinareshti ce ne spui matale...
Back to top
free sky
Tue Jul 31 2007, 09:43PM
Registered Member #4

in ceea ce priveste interzicerea fotografierii de pe baraje, asta-i o alta idiotzenie ramasa dupa vremea lui ceashca.Occidentalii fac documentare de e Discovey Channel plin de astfel de filme si-si promoveaza realizarile si noi interzicem fotografierea unor puncte turistice. Ai de mama noastra de idiotzi ce suntem.
Back to top
Altair
Wed Aug 01 2007, 12:29AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

marilu>eu nu zic ca e bine sau nu sa fie interzisa fotografierea barajelor sau mai stiu eu ce alte obiective strategice/turistice.Eu ziceam doar ca nu e decizia celor care fac paza si te opresc in a filma.Eu doar respecta ordinele.Atat.
Back to top
Wittmann
Wed Aug 01 2007, 12:08PM
Registered Member #173

Fratilor, in orice tara civilizata (asa cum pretind unii ca ar fi chipurile si Romania) un lucru e interzis doar daca spune legea ca asa este (si cateodata nici atunci...). Gargaunii din capul unora de la SRI, SPP, MAp, MAI si alte asemenea institutii nu sunt legi, iar eu ca cetatean care plateste impozitele alea nenorocite nu sunt obligat sa ma iau dupa ei. Americanii stau la gardul Zonei 51 si ii filmeaza pe cei din dinautru cum se scobesc in nas, fac documentare despre cum se fabrica un tanc ABRAMS sau toarna filme la barajul Hoover, iar eu nu am voie sa fotografiez ambasada Congoului sau un blindat din anii 60 care oricum il vad la televizor in direct la parada de 1 decembrie.

[ Edited Wed Aug 01 2007, 12:09PM ]
Back to top
rena
Wed Aug 01 2007, 01:07PM
Registered Member #563

corect wittman. ceva nu se leaga. prin urmare, ar mai trebui sa fie un motiv ptr. interdictia in cauza...
cei care fac documentare, o fac cu aprobare.ceea ce implica faptul, ca pot fi monitorizati.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF