Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Ucraina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Bendis
Wed Jun 25 2014, 04:55PM
Registered Member #5071

Dl. ALM, cum adica armeaza puscociu' asa cum parcheaza? La parcat si la condus... (nu toate dar majoritatea) is plante de-ti vine sa le arunci cu tot cu ghiveci. Dar tipele astea 2 armeaza corect (vezi comment-ul dl. Mihais cu care sunt de acord). Nu vad legatura. Poate sunt eu mai...aerian.
Back to top
djebel
Wed Jun 25 2014, 07:57PM
Registered Member #3603

Fetele respecta regula de a nu lua mana de pe manerul pistol (nu "ruscoffii" au scos regula asta, desi vad ca o folosesc si ei). E o varianta de armare. O alta varianta de armare se face rasucind AK in jurul axei longitudinale a armei, manerul pistol si incarcatorul fiind paralele cu pamantul si indreptate spre stanga, iar armarea se face foarte usor cu mana stanga. Asta ca sa nu-ti fluturi prea mult degetele prin fata ochilor . Nu incrucisezi manutele, nu le intersectezi, nu le impletesti, miscarea e mult mai naturala.
Back to top
Mihais
Wed Jun 25 2014, 09:31PM

Registered Member #2323

Tot ce se poate ca rusii sa nu fi inventat aceasta practica,desi nu-i cine stie ce important.Oricum prea multe metode nu-s .Ideea e ca fatucile alea nu-s chiar asa venite cu pluta.Fata de mari parti din brava armie romana,as zice ca-s chiar avansate.
Back to top
3 User said Thank to Mihais for this Post :
 apkah (25 Jun 2014, 21:35) , Bendis (25 Jun 2014, 21:37) , djebel (25 Jun 2014, 21:52)
apkah
Wed Jun 25 2014, 09:35PM
arcan
Registered Member #566

msimula wrote ...

Am remarcat si eu, armarea “puscociului” pe de-a indoaselea, lucru nu prea usor si peste mana, zic eu, in rest n-am ce comenta. Fetele fac buchetele din iarba, iar eu cand eram la asemenea activitati imi bagam un fir de iarba in gura, fir nu pai.

Eu zic ca nu armeaza deandoaselea ci chiar...tactic.Daca puteti crede.Daca nu,priviti aici:
LINK
Si chiar daca imaginile cu femei manuind arme mi se par penibile,trebuie sa fie de acord cu Mihais...

[ Edited Wed Jun 25 2014, 09:43PM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Bendis (25 Jun 2014, 21:37)
Boribum
Wed Jun 25 2014, 09:56PM
boribum
Registered Member #2395

Încarca bine,duduile,dar eu unul sunt mai mult impresionat de operatiunea asta (ruso-ucraineana) : LINK

Off-on topic : femeile pasionate de arme (si care mai si practica pasiunea) sunt cam împutite (mai subtire cu spalatul,adica,sau mai rar) si au un je ne sais quoi barbatesc,care se trezeste când ti-e lumea mai draga. Demonstrat statistic.
Personal,zic pas si le urez mult succes.
Back to top
djebel
Wed Jun 25 2014, 09:57PM
Registered Member #3603

Mai multe variante, pentru tăti gusturili LINK
Varianta descrisa de mine, la secunda 40.
Back to top
djebel
Wed Jun 25 2014, 09:59PM
Registered Member #3603

@Boribum, te gandesti la Laetitia Daguenel? LINK

Edit: Scuze pentru off

[ Edited Wed Jun 25 2014, 10:02PM ]
Back to top
Boribum
Thu Jun 26 2014, 08:53AM
boribum
Registered Member #2395

Nu,în cazul asta precis ma gândeam la o gaina de 30 kg. când avea parul ud,suptlocotenent(a) cu ochi albastri. Altfel,mare amatoare de arme. Totusi,e un lucru bun : felului asta de tanti,daca-i vorbesti de suruburi,de cui percutor,de ceva MOA si mai ai si doua-trei suveniruri personale cu praf de pusca...gata vrajeala ! Mai dificil e sa rupi contactul,e nevoie de grenade de mâna. Ma rog,e o chestie personala : când vad femei în bocanci,carora le sclipesc ochii auzind "Kalashnikov" sau ceva ce tine de armurerie, eu unul imaginez un pat de arma-n dinti ! Asta este,am servit într-o armata fara femei si ma enerveaza fustele-n uniforme. Stiu ca sunt utile si uneori mai bune decât barbatii,bla,bla,bla... . Când o sa vad o cucoana d-asta ca poate sa traiasca o luna cu 50 kg. în spinare fara sa icneasca ca o capra si sa rationeze ca o meduza ,o sa ma mai gândesc.

Bec tu Iucrein : o sa devina un fel de Irak II. Razboi zilnic,nimeni nu mai vorbeste despre el,decât episodic.

[ Edited Thu Jun 26 2014, 08:54AM ]
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (26 Jun 2014, 09:08)
ALM
Thu Jun 26 2014, 10:11AM
Registered Member #2039

offtopic
Înţeleg că ar trebui să-mi cer scuze! Ce să fac, am învăţat că trebuie să ţin arma bine fixată în umăr şi asta se face cu mâna stângă dacă nu eşti stângaci sau plin de steroizi. Am urmărit cu atenţie metoda "tactică" a fătucilor şi am observat că, în timpul încărcării şi armării, arma se dezechilibrează, pierzându-se timp preţios cu reaşezarea ei. Mă rog, "De gustibus et coloribus, non disputandum"!
Dacă aş fi fost cooptat într-un colectiv de proiectare a armelor de asalt, aş fi gândit un sistem simplu de evitare a rearmării după schimbarea încărcătorului. Fie ceva similar pistoletelor, dar cu eliberare a închizătorului prin acţionarea trăgaciului, fie blocarea percutorului după ce ultimul cartuş a intrat pe ţeavă, acesta să nu poată fi percutat decât dacă încărcătorul este scos, sau s-a introdus un încărcător plin, sau ... poate mai sunt idei pentru evitarea accidentelor.

Filmuleţele din link-uri nu m-au impresionat. Cândva am tras şi eu la talere, am avut şi trageri de viteză cu pistoletul, dar n-am avut niciun inamic în faţă sau în spate. Poţi face pe "John Wayne" atunci când singurul inamic este instructorul sau regizorul ...
Back to top
Boribum
Thu Jun 26 2014, 11:09AM
boribum
Registered Member #2395

Domnule ALM,în ultimii ani s-au dezvoltat tot soiul de tehnici de tragere,tehnici care folosite chiar si acum 20 de ani în armata româna ar fi dus la darea afara din poligon cu suturi în fund. Acelasi lucru e valabil si în alte armate europene (tirul jété sau jugé de la francezi,azi provoaca râsul) : drill-uri peste drill-uri,o piata bogata în tot soiul de gadget-uri care fac viata tragatorului mai simpla,etc. Au aparut tot soiul de artisti cu filme demonstrative,de "legende" ale trasului artistic la tinte colorate,etc.,dar jumatate din toate astea sunt futilitati. Important e ca ansamblul tragator-arma sa-si îndeplineasca menirea. Ca unul tine arma între picioare,ca altul armeaza cu dintii,asta conteaza mai putin.

O varianta ambidextra pentru arma asta ar fi buna.
Back to top
msimula
Thu Jun 26 2014, 02:45PM
Registered Member #2287

Off topic
Asta e, sunt invechit. Totul este intr-o continua schimbare/dezvoltare. Ar fi multe intrebari de pus. Una ar fi, de ce sa armezi tot timpul, daca o arma automata e pusa pe “foc cu foc” sau pe “foc automat”, daca n-am schimbat incarcatorul ? Poate imi scapa ceva. Nu sunt un misogin, sa spun ca locul femeilor este in alta parte. Locul lor este acolo unde pot face fata situatiilor date. Subscriu celor spuse de Boribum, nu conteaza cum armezi sau tragi, important este ca tinta sa fie atinsa sau “ansamblul tragator-arma sa-si îndeplineasca menirea”.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Jul 07 2014, 09:28AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cerc albastru- Orașe controlate de forțele guvernamentale
Cerc roșu - Orașe controlate de rebeli
Stea portocalie - Ciocniri recente (48 de ore)
Săgeată albastră - Direcția ofensivei armatei ucrainene (aproximativ)
Hașură albastră - Zonă controlată relativ de armata ucraineană
Pătrat verde - Puncte importante de trecere a frontierei

Ca să aveți o idee și despre distanțe, de la Donetk la Lugansk sunt în linie dreaptă 130 km, teritorul controlat de separatiști e cam cât două județe medii de-ale noastre.

Nordul teritoriului deținut de separatiști, de la Lisichansk până la granița cu Federația Rusă, e mărginit de un râu cam ca... Argeșul nostru, separatiștii au distrus sau controlează toate podurile cu excepția unuia singur, aflat în nordul orașului Lugansk. Acolo s-au dat lupte acum câteva zile și armata ucraineană a cucerit podul și a ocupat satul Metallist, aflat pe celălalt mal, localitatea fiind o suburbie a orașului Lugansk.

De asemenea, același râu separă pe cea mai mare parte din graniță teritoriul controlat de separatiști de teritoriul Federației Ruse, cu excepția unei porțiuni de frontieră terestră de câțiva kilometri, situată în nordul punctului de frontieră Izvarine, aflat la aproximativ 10 kilometri est de localitatea Krasnodon, porțiune care a fost folosită în ultimele zece-douăzeci de zile pentru transferul de echipament militar și luptători dintre Federația Rusă și zona controlată de separatiști.
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Karpov (09 Jul 2014, 23:42)
Pârvu Florin
Mon Jul 07 2014, 11:35AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Karpov (09 Jul 2014, 23:51)
apkah
Mon Jul 07 2014, 12:20PM
arcan
Registered Member #566

Da,parca este alta armata in imaginile astea.Pacat ca nu am vazut cum se misca si sub foc,dar nu am nimic de zis .S-au miscat foarte bine.Echipament modern,armament cu sisteme de ochire optice moderne.

[ Edited Fri Jul 11 2014, 09:08AM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Karpov (09 Jul 2014, 23:51)
Mihais
Mon Jul 07 2014, 02:28PM

Registered Member #2323

Ce fac disparitia frecatorilor de menta din functiile de conducere si 2-3 luni de antrenament...

Aia din film is cercetasi iar impuscaturi n-au fost pt. ca rusnacii s-au retras fara lupta.Jumate din separatisti au cam dezertat.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 Karpov (09 Jul 2014, 23:42)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF