Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Proba medicala!
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu Vlaicu
Wed Nov 19 2014, 11:04PM
Registered Member #9836

Apropo, vorbeati fluent franceza sau doar cat de cat? Si daca vreau sa merg trebuie sa ma prezint in Franta pentru recrutare?
Back to top
ALM
Wed Nov 19 2014, 11:20PM
Registered Member #2039

djebel wrote ...

Exclus Legiunea Straina, desi pe mine m-au luat chiar daca aveam varice si boala Osgood-Schlatter.

Sunteţi sigur că nu v-au luat pentru experimente? Vreun Jean Piere Mengel cu képi blanc?
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 apkah (03 Jan 2015, 08:47)
Bendis
Wed Nov 19 2014, 11:26PM
Registered Member #5071

@radu vlaicu: rolul parintilor e sa te demoralizeze. Si eu am auzit-o pe mama: "iti dau maxim o luna si te dau astia afara!". Avea toate motivele sa creada asta. Numai ca I-am zis: "o sa ies sefa de promotie"...si chiar asa a fost. Tu trebuie sa stii cel mai bine ce vrei. Daca vrei armata doar ptr un serviciu stabil, n-o sa-ti placa deloc. Daca ai alte motive (haina militara, disciplina, G.I. Joe), incearca!
Back to top
1 User said Thank to Bendis for this Post :
 Radu Vlaicu (20 Nov 2014, 19:09)
djebel
Thu Nov 20 2014, 06:56AM
Registered Member #3603

@Radu Vlaicu, trebuie sa te prezinti la un centru de recrutare din Franta. Ma descurcam cu franceza (oricum mai bine decat acum), toate gestapourile le-am dat fara translator. Nu e obligatoriu sa stii franceza.

Domnule ALM, habar n-am daca era intruchiparea lui Mengele, s-a uitat si a zis doar atat: operabil.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Radu Vlaicu (20 Nov 2014, 19:09)
Radu Vlaicu
Thu Nov 20 2014, 08:17PM
Registered Member #9836

Si daca ar fi sa ma hotarasc sa merg voi avea nevoie de pasaport, copie certificat de nastere, buletin si ceva fisa medicala cum ca nu am avut boli inainte?
Back to top
djebel
Thu Nov 20 2014, 09:02PM
Registered Member #3603

Pasaport+buletin. In general am recomandat ca lumea sa plece sa bata la portile Legiunii si sa-si incerce norocul, dar, imi cer scuze, cu problema medicala pe care o ai nu-ti recomand (chiar nu stiu care sunt "restrictiile" in domeniu). Acolo se cam alearga, se fac foarte multe marsuri si au de unde alege. Insa, fiecare cu norocul lui. Cine stie?
Back to top
Semper FeF
Thu Nov 20 2014, 09:49PM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

@Radu Vlaicu eu am o vorba, daca vrei cu adevarat ceva vei reusi mai devreme sau mai tarziu, totul tine de cat de mult iti doresti si motivatia.
Daca tu iti doresti de adevarat sa faci ceva si consideri ca ti se potriveste ca timbrul pe scrisoare, atunci urmeaza-ti calea, mai devreme sau mai tarziu vei reusi.

Bafta!

P.s. ai grija drumul catre vise este presarat cu obstacole de cele mai multe ori create de cei apropiati (parinti, rude, prieteni, altii), nu-i lua in calcul si urmeaza-ti drumul.

LINK

[ Edited Thu Nov 20 2014, 09:53PM ]
Back to top
1 User said Thank to Semper FeF for this Post :
 Radu Vlaicu (20 Nov 2014, 22:45)
Radu Vlaicu
Thu Nov 20 2014, 10:46PM
Registered Member #9836

Va multumesc pentru sustinere si sfaturi, tuturor.
Back to top
AndreeaElena
Fri Jan 02 2015, 09:53PM
Registered Member #9934

Buna seara! As dori sa va adresez si eu cîteva intrebari referitoare la proba medicala pentru admiterea in invatamantul superior militar, dar mai inainte cred ca ar fi corect sa dau cateva detalii despre mine, pentru a se intelege mai bine despre ce este vorba si pentru a putea primi un raspuns cat de poate de complet: Sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Medicina Generala si as dori sa ma transfer la Medicina Militara, m-am interesat si se poate, dar trebuie sa dau proba medicala, psihologica, sportiva si testul la Limba Engleza. Ca sa fiu totusi sigura ca am de ce sa ma mai inscriu as dori sa stiu in ce consta aceasta proba medicala, deoarece e cam singura la care nu am cu ce sa ma pregatesc. Intrebarile mele ar fi:
1. Care sunt sectiile la care trebuie sa ma duc si ce examene se fac;
2. Daca ar fi sa zicem probleme medicale care pot fi rezolvate, mi se da acceptul sau trebuie sa fac intai interventia medicala si apoi sa ma intorc;
3. Daca port ochelari cu dioptrie de -5 cu astigmatism, constituie un impediment?
Imi cer scuze pentru mesajul atat de lung si stufos, insa imi doresc sa ma lamuresc; despre proba medicala nu am vazut nicaieri pe Internet barem-uri sau exemple de fise, ca la proba sportiva.
Multumesc anticipat!
Back to top
Hard John
Fri Jan 02 2015, 10:18PM
Mezmerize the simple minded Propaganda leaves us blinded
Registered Member #9896

AndreeaElena wrote ...

1. Care sunt sectiile la care trebuie sa ma duc si ce examene se fac;

Buna seara AdreeaElena!
Pot sa-ti raspund doar la prima intrebare. Dar sti ca vei fi trimisa la un spital militar de cei de la Biroul de informare recrutare/Centrul militar judetean?
Ei iti dau o Fisa de examinare medicala, eu o am in fata si iti scriu examinarile.
Deci sunt 12 examene clinice si 19 examene paraclinice:
Incep cu cele clinice:
1.BOLI INTERNE
2.CHIRURGIE
3.ORTOPEDIE
4.O.R.L
5.OFTALMOLOGIE(VOD,VOS,Simt Cromatic)
6.NEUROLOGIE
7.PSIHIATRIE
8.DERMATOLOGIE-VENEROLOGIE
9.GINECOLOGIE
10.MEDICINA DENTARA(formula dentara, aici stiu ca nu ai voie cu carii)
11.BOLI INFECTIOASE(daca este cazul)
12.MEDICINA MUNCII(se va efectua la finalul investigatiilor clinice si paraclinice)

Iar cele paraclinice:
1.RADIOLOGIE PULMONARA STANDARD
2.ECOGRAFIE ABDOMINALA
3.HEMOGRAMA COMPLETA
4.VSH
5.GLICEMIE
6.CREATININA
7.COLESTEROL
8.TRIGLICERIDE
9.BILIRUBINA
10.TGO,TGP
11.SUMAR URINA
12.VDRL
13.UREE
14.ACID URIC
15.TEST HIV
16.AgHBs
17.AcAnti VHC
18.GRUPA SANGUINA
19.RH

Unele dintre ele se efectueaza doar daca nu sunt deja cunoscute(aici intervine medicul de familie care si el mai are de completat cateva randuri pe fisa de examinare medicala)

[ Edited Fri Jan 02 2015, 10:22PM ]
Back to top
1 User said Thank to Hard John for this Post :
 AndreeaElena (02 Jan 2015, 23:11)
AndreeaElena
Fri Jan 02 2015, 11:16PM
Registered Member #9934

Multumesc mult! Stiti cumva daca la medicina dentara, daca sunt plombate cariile e vreo problema?
Back to top
Hard John
Sat Jan 03 2015, 12:51AM
Registered Member #9896

Nu e problema, doar sa nu ai carii
La aviație e problema parca daca ai plombe.
Back to top
 AndreeaElena (03 Jan 2015, 10:20)
andyy
Sat Jan 03 2015, 11:42AM
andyy
Registered Member #3496

Cate probleme va faceti!daca ai carii,daca ai o unghie stramba..... la fisa medicala nu trebuie sa ai probleme medicale majore gen boli de inima tuberculoza etc.stiu sigur ca la examenul dentar trebuie sa ai 6 masele bune ,nu cred ca este cineva perfect!
Back to top
Hard John
Sat Jan 03 2015, 02:55PM
Registered Member #9896

@ andyy
omnul vrea sa fie informat si sigur de unele chestii si bine inteles vrea sa fie totul bine ca mai apoi cand e la fata locului sa nu fie/apara "probleme". Dupa asta iti dai seama cat de serios e omul, vrea ca aproape totul sa fie bine si mai ales sa stie din timp. Eu inca sunt stresat din cauza vizitei medicale, pentru ca nu se stie niciodata ce "noutati" alfu sau doar ca sunt sanatos si atat.
Iar perfect, te referi din punct de vedere dentar? Pai atunci, cei de la aviatie/AFA nu au dinti sanatosi?
Back to top
 AndreeaElena (03 Jan 2015, 18:03)
andyy
Sat Jan 03 2015, 03:06PM
andyy
Registered Member #3496

Sa-ti raspund la intrebare cei de la aviatie poate au avut dintii sanatosi la incadrare si sa nu crezi ca daca peste 1 an 2 apare vreo carie sau ceva probleme nu mai sunt lasati sa zboare sa nu mai vb. cate se pot intampla in 10 ani. Daca sunt probleme la fisa medicala si esti declarat inapt inseamna ca ai o problema grava si ar trebui sa-ti faci griji pentru sanatatea ta . probleme deastea minore gen carie, ca porti ochelari etc. sunt nesemnificative si nu are nimeni de ce sa-si faca probleme.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF