Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Proba medicala!
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu Vlaicu
Mon Nov 17 2014, 10:35PM
Registered Member #9836

Buna ziua. In primul rand as vrea sa ma prezint si sa dau cateva date despre mine ca mai apoi sa incep a-mi spune problemele.
Ma numesc Radu Vlaicu, am 17+, elev la profil mate-info clasa a 11-a. De aproximativ 3-4 luni am inceput sa ma gandesc serios la o cariera militara si am hotarat ca as vrea sa merg mai departe catre MApN, mai exact vanatorii de munte. Din punctul meu de vedere aici ma regasesc cel mai mult, totusi problema este la proba medicala. Mai exact am platfus de gradul 2 la piciorul drept si nu stiu daca sunt acceptat cu asa ceva. Daca exista printre dumneavoastra care au sau v-ati intalnit cu problema aceasta astept raspunsuri si sfaturi.
Tin sa precizez ca sunt destul de bun la sport iar matematica si engleza nu cred ca-mi constituie o problema.
Va multumesc anticipat.
Back to top
how :-/
Tue Nov 18 2014, 12:47AM
how
Registered Member #4868

o sa fii respins
Back to top
1 User said Thank to how :-/ for this Post :
 Radu Vlaicu (18 Nov 2014, 17:59)
ALM
Tue Nov 18 2014, 09:39AM
Registered Member #2039

Dacă sunteţi bun la matematică, poate şi la fizică, mai bine urmaţi cursurile unei academii tehnice militare, acolo unde este important capul şi nu picioarele. De acolo ieşiţi ofiţer, practicaţi o meserie la fel de importantă ca oricare alta din MApN (MAI, SRI) şi puteţi practica alpinismul în timpul liber ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
Resboiu
Tue Nov 18 2014, 04:39PM

Registered Member #2526

Si... dupa ATM ai sa fii si inginer!
Back to top
1 User said Thank to Resboiu for this Post :
Pârvu Florin
Tue Nov 18 2014, 05:56PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Și eu cred că veți fi respins, dar e doar opinia mea.

Dacă vreți să știți exact cum stați, cel mai bun lucru e să dați un telefon sau și mai bine să mergeți personal să întrebați la un spital militar unde se face respectiva vizită medicală.

Adresa celui mai apropiat spital de domiciliul dumneavoastră o aflați de la Centrul militar județean din orașul dumneavoastră. S-ar putea chiar ca cei de la CMJ să știe ei baremele medicale.
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Radu Vlaicu (18 Nov 2014, 18:02)
Radu Vlaicu
Tue Nov 18 2014, 06:25PM
Registered Member #9836

Multumesc pentru toate raspunsurile. Totusi dorinta mea era sa pot intra unde-mi doresc. ALM, nu sunt chiar asa de bun la fizica si o viitoare profesie de inginer nu-mi surande. Sunt din Cugir ( poate ati auzit de Fabrica de Arme, Cugir) si cand am sunat la centrul meu de informare din judet mi-au spus ca vizitele medicale se fac decat pe a 12-a dupa ce ma inscriu ca si candidat la facultate. Am incercat sa-i explic ca eu vreau sa merg decat pentru un control medical ca sa vad daca ma incadrez sau nu in baremele respective, ca sa nu mai fiu nevoit sa muncesc in plus pana pe a 12-a si eventual sa ma reorientez spre altceva, in cazul in care nu ma incadram, dar acesta pur si simplu imi zicea ca nu pot sa vad daca sunt apt sau nu decat pe a 12-a ceea ce mi se parea o prostie.Nu puteam sa astept atat asa ca am reusit totusi sa ajung la un medic din Cugir care a fost in comisia care efectua controlul medical pentru cei de la MAI( undeva prin anii 90'-2000 a fost, acum este pensionar). Acesta mi-a zis ca la pentru aceasta problema platfus de grad 1-2, nu stia exact daca ii 1 sau 2...ii destul de batran omul si zicea ceva de genu ca nu conteaza daca ii 1 sau 2 el m-ar fi respins atat pentru MAI cat si pentru MApN, totusi mi-a zis sa ma interesez la un spital militar. Nu am reusit sa fac rost nici de baremele acelea dupa care se ghideaza doctorii cand te verifica. Asa ca, cred ca nu-mi ramane decat sa ma prezint la Sibiu. Totusi speram ca printre dumneavoastra exista vre-un doctor care m-ar fi putut lumina si nu ar mai fi fost nevoie sa merg pana la Sibiu.
Va multumesc din nou pentru ajutorul acordat.
P.S Am scris la prima postare ca am de gradul 2 pentru ca vroiam sa verific ce-i mai rau mai intai.
Back to top
Vrednic
Tue Nov 18 2014, 06:58PM
Registered Member #5172

Cum adica "nu vrei sa muncesti in plus pana pe a 12-a" ? Vezi-ti de invatat si de sport, pentru ca cele mai rele lucruri care ti se pot intampla e sa iei o nota mai mare la bac, sa fii mai puternic/rapid/rezistent/ce vrei tu fizic, si astfel sa-ti deschizi mult mai multe oportunitati. Indiferent ca vei fi declarat apt medical sau nu.

In alta ordine de idei, nu stiu daca AFT (daca tot ai pomenit de Sibiu si de VM) si-a publicat oferta educationala, dar daca nu sunt/vor fi locuri pe VM ? Si asta te poate dezumfla, nu doar platfusul.

Mi-e greu sa cred ca-ti poate "pronostica" cu exactitate cineva de pe forum daca te vor lasa medicii sa continui selectia fara ca macar sa te vada. Daca faci sport si ai dureri si iti e afectat randamentul din cauza platfusului, atunci probabil ca-ti poti raspunde singur la intrebare.
Back to top
1 User said Thank to Vrednic for this Post :
 Radu Vlaicu (18 Nov 2014, 19:02)
bushes
Tue Nov 18 2014, 06:59PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Resboiu wrote ...

Si... dupa ATM ai sa fii si inginer!

Daca e vorba de atm , de ce nu bancher ??
Back to top
ALM
Tue Nov 18 2014, 09:40PM
Registered Member #2039

@Radu Vlaicu, am uitat să vă întreb dacă aţi consultat un medic ortoped. Ăştia se cam pricep şi la condiţiile impuse militarilor şi, în plus, există şi posibilităţi pentru corectarea platfusului (tratament corectiv prin mijloace kinetice si orteze). Aveţi un an la dispoziţie, se pot face multe în acest timp ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Radu Vlaicu (19 Nov 2014, 22:07)
Resboiu
Tue Nov 18 2014, 09:45PM

Registered Member #2526

Pentru ca a pus semnul exclamarii in titlu. E bun de inginer!
Back to top
1 User said Thank to Resboiu for this Post :
 Radu Vlaicu (19 Nov 2014, 22:26)
chimistul
Tue Nov 18 2014, 10:55PM
Registered Member #1234

@ Radu Vlaicu - încerc şi eu să te ajut dar nu vreau să te demoralizez
Vezi cap XV ,,Afectiuni ale aparatului musculo-scheletal,, codul 259, litera n
LINK

şi nu o lua de bună pentru că nu sunt sigur iar aici pe forum ai primit multe sfaturi bune printre care şi acela de a merge la un Spital Militar de ce nu poate chiar la Sibiu a şi apropo să ştii că până să ajungi la vanători de munte ...trebuie să ajungi la infanterie că de acolo se făcea înainte selecţia cel puţin aşa era acum... aproape 30 de ani,şi ştiu bine ce spun...
Radule dar ce părere ai de legiunea străină? nu ştiu zic şi eu ....i-a vezi că pe acest forum sunt multe lucruri , iar AFT din punctul meu de vedere nu-i cine ştie ce mare chichirez...e ceva dar nu prea....
Back to top
1 User said Thank to chimistul for this Post :
 Radu Vlaicu (19 Nov 2014, 22:09)
Bendis
Tue Nov 18 2014, 11:11PM
Registered Member #5071

Daca te hotarasti ptr ATM, nu-ti fa griji! In ultima promotie de ingineri, 70% din ei is CHIORI! Si nu glumesc! La vizita medicala I-a depistat cu grave probleme de vedere, discromati si cu dioptrii uriase... dar sunt ingineri! Du-te la ATM la MAI...dupa 4 ani de matematici si fara pic de militarie, iti iei BMW sau AUDI, un caine scump, pantaloni mulati si bluze roz-bonbon si...gata! Succesul ti-e garantat! Doar sa ai grija peste ce "subordonati" dai ca s-ar putea sa te invete ei si militarie si educatie civica...si cei 7 ani de-acasa. Deja ai o bila maro...platfus de gr.2 care de fapt nu-I 2?!?
Back to top
1 User said Thank to Bendis for this Post :
 Radu Vlaicu (19 Nov 2014, 22:09)
Vrednic
Wed Nov 19 2014, 12:29AM
Registered Member #5172

chimistul wrote ...

apropo să ştii că până să ajungi la vanători de munte ...trebuie să ajungi la infanterie că de acolo se făcea înainte selecţia cel puţin aşa era acum... aproape 30 de ani,şi ştiu bine ce spun...

Se scot locuri pe mai multe specialitati, inclusiv VM, fara sa fie nevoie sa se parcurga AFT la infanterie.
Back to top
Radu Vlaicu
Wed Nov 19 2014, 10:14PM
Registered Member #9836

Multumesc din nou pentru toate raspunsurile. Pai dupa cum v-am zis am fost la un medic care se ocupa cu proba medicala pentru cei de la MAI. Totusi nu putea sa-mi spuna exact daca platfusul meu ii de gradul 1 sau 2. Vreau sa merg in zilele care urmeaza la Sibiu, sper sa ma lamuresc la spitalul militar de acolo. Cat despre legiunea straina nu cred ca ar fi parintii mei niciodata de acord, abia am reusit sa-i conving sa ma lase sa ma pregatesc pentru asta si ma demoralizeaza si faptul ca nu-mi prea ofera sprijin moral. Totusi sper sa trec cu bine peste tot. Va tin la curent cu ce se mai intampla.
Multumesc pentru tot, domnilor.
Back to top
djebel
Wed Nov 19 2014, 10:31PM
Registered Member #3603

Exclus Legiunea Straina, desi pe mine m-au luat chiar daca aveam varice si boala Osgood-Schlatter.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Radu Vlaicu (19 Nov 2014, 23:03)
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF