Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
rromi sau tzigani
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Sailor
Mon Nov 12 2007, 06:23PM
Sailor
Registered Member #500

Fii ferm convins Altair!
Back to top
alexandru
Tue Nov 13 2007, 11:49AM
alexandru
Registered Member #169

Cam acelasi gen de discurs era la moda si in perioada interbelica doar ca se punea accentul pe evrei . Interesant , nu credeti ?
Vorbiti despre integrarea lor de parca ar fi dreptul vostru sa decideti cum sa-si traiasca viata . Oamenii acestia sunt diferiti fata de noi doar prin simplul fapt ca au o cultura total diferita de a noastra . De ce majoritatea are impresia ca poate sa-si impuna minoritatii pana si modul de gandire ? Nu vreau sa fiu inteles gresit : daca cineva , indiferent de nationalitate , rasa sau religie , a calcat stramb sa suporte consecintele legii . Legea e aceeasi pentru toata lumea .
Cum adica dreptul de a se numi rromi ? Cum ar fi daca cineva in loc sa-ti spuna roman ti-ar zice mamaligar sau rahat , cum te-ai simti ? Sau daca ai fi negru si ti-ar zice cioara ??? S-a facut un imens deserviciu Romaniei ??? Frate , oamenii astia s-au nascut si au trait in Romania deci SUNT ROMANI . Sunt ai nostri si trebuie sa ne asumam intreaga responsabilitate pentru ei .
Castiga o avere cantand manele ??? Si care-i problema , cu ce va-ncurca ? E o chestie cat se poate de legala . Unii nu platesc impozite ? Asta e problema administratiei romanesti care nu stie sa-si faca treaba .
Concluzie :
Nu sunt rasist , dar am o problema cu tiganii , jidanii , negrii , ungurii , etc.
Back to top
AKM
Tue Nov 13 2007, 01:08PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Nu este si nu va fi niciodata responsabilitatea mea ca parte a unui intreg ce face, ce a facut sau ce va face tiganul de langa mine. Nu ma intereseaza sa am un tigan sclav, spasit si obedient, nici unul hot si tupeist. S-au nascut si au trait in Romania. Si atat. Nu exist rrom ! In celelalte tari cu un numar relativ important de tigani acestia nu au o denumire speciala. Au exagerat italienii intr-unul din ziarele lor cu definitia data tiganilor, dar erau pe-aproape in privinta unora dintre ei: nu cred in proprietate iar singura autoritate de care se tem este staborul. Daca aceasta cultura diferita a lor ii impiedica sa se integreze in societatea romaneasca eu cred ce e de inteles aversiunea multor romani fata de ei. Si sa nu crezi ca ei nu stiu asta sau ca ii impiedica sa isi vada mai departe linistiti de "cultura si civilizatia" lor. Stiti cate agentii se ocupa de integrarea lor, cate programe speciale exista pentru ei, cate locuri special destinate exista in scoli si licee, si in institutiile de invatamant militar ? De ce nu pot ei concura pe aceleasi locuri cu romanii ? Raspunsul l-a dat chiar directorul Agentiei Nationale pt. Minoritati: din cauza conditiilor de viata sunt mai putin pregatiti decat romanii, de aceea examenele pentru ei sunt un pic mai usoare. Cu toate astea nu-i vezi inghesuindu-se la scoli sau in alte parti unde au locuri speciale. Dicutiile interbelice despre evrei au si nu au legatura cu tiganii, cele doua etnii nu pot fi comparate, mai ales in ziua de astazi, cand societatea evreiasca a iesit in cea mai mare parte din izolarea care ii caracteriza. "Integrarea" nu merge decat impusa cu forta, militarii la inceput nu sunt integrati in armata cu duhul blandetii ci printr-un soc. Romania nu se integreaza in UE fara sa primeasca vreo multe suturi in fund, tiganii nu se vor integra daca se roaga cineva de ei sau le ofera ceva moka (francezii le-au dat porci, ei au mancat porcii, in loc sa isi faca ferme si au zis ca se intorc in Franta, la cersit). Problemele cu tiganii, evreii si ungurii sunt vechi. A se observa la clasa noastra politica o evidenta aversiune fata de tigani. Singurii care nu vor observa nimic pentru ca stiu demult cum sta treaba sunt tiganii. N-are rost sa ne agitam degeaba.
Back to top
alexandru
Tue Nov 13 2007, 05:05PM
alexandru
Registered Member #169

AKM wrote ...

Nu ma intereseaza sa am un tigan sclav, spasit si obedient, nici unul hot si tupeist .
Dicutiile interbelice despre evrei au si nu au legatura cu tiganii, cele doua etnii nu pot fi comparate, mai ales in ziua de astazi, cand societatea evreiasca a iesit in cea mai mare parte din izolarea care ii caracteriza .
"Integrarea" nu merge decat impusa cu forta
Problemele cu tiganii, evreii si ungurii sunt vechi.

NO COMMENT

Back to top
free sky
Tue Nov 13 2007, 07:02PM
Registered Member #4

hahaha ce de Cioroieni p-aci...hahahaha
Back to top
ex-ad
Wed Nov 14 2007, 06:33PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

... sa vezi citi sint in strada...

AKM, nu cred in integrari cu forta, ci in educatie... nu pot spune ca tiganii sint mai rai sau mai buni decit romanii, ungurii, nemtii, italienii, vietnamezii sau mai stiu eu care. Sint tigani civilizati si sint romani fara nici o urma de umanitate si bun simt in ei.
Problema apare in modul in care statul intelege sa trateze problemele minoritatilor si sa aplice leagea indiferent de culoarea pielii. Si mie mi-a venit nu o data sa pun mitraliera pe tigani, dar asta nu-i o solutie, ca oricum se inmultesc in progresie geometrica.
Poate ca ar trebui gasiti sau produsi mai multi Nicolae Paun cu care sa se poata discuta si demara niste proiecte serioase. Poate ar trebui ca noi sa trecem peste faptul ca sute de ani de istorie n-au reusit sa-i schimbe. Poate ar trebui ca politia si procuratura sa nu mai intre in fraternitati si protectii cu interlopii (indiferent de etnie) si sa stringa probe si sa-i aresteze . Si asa mai departe.

Pe scurt, poate ca un sistem de educare combinat cu unul de penalizare poate incepe sa dea rezultate.
Cert este ca pina una-alta, in orasele tarii se inmultesc turnuletzele si metzanele, iar de muncit nu prea mai munceste nimeni. Nici macar romanii.
Back to top
relu
Wed Nov 14 2007, 08:30PM
Registered Member #776

am o intrebare simpla stie cineva cite rase de tiganii absolut independente(neinrudite) sunt pe teritoriul tari noastre ???
greu de raspuns nu ! atunci de ce avem pretentia ca alti sa priveasca spre romania si sa spuna in tara asta traiesc europeni cind in aceasta tara traiesc cetateni care sunt recunoscuti ca rromi este foarte simplu rromi-romania adica tara rromilor.
dar cine sunt rromii ? cine ii organizeaza ? cine ia transformat in partid politic ? cine le asigura fonduri ?
pai cum cine ? cei care profita din plin de pe urma acestor demersuri adica organizatia romani cris
cine este romani cris ? este o organizati ungureasca deci e drept sa afirmi "mie, una, imi miroase a strategie la nivel foarte inalt, de izgonire a emigrantilor romani inapoi in tara, posibil si cu acceptul/complicitatea statului roman"
cu mentiunea ca cei care conduc statul roman reprezinta mai mult interesele statului vecin .(ca doar din fratia tansilvana face parte premierul )
Back to top
AKM
Thu Nov 15 2007, 12:45AM
Registered Member #768

Sry, nu fac reclama altui forum, dar va recomand sa cititi parerile motociclistilor: LINK
Cat despre ONG-urile care apara si sustin pe tigani, orice ONG este scutit de ceva taxe si impozite, deci ei trebuie sa isi justifice existenta, asa k...
Nu voi accepta niciodata ca natiunea mea sa fie asimilata tiganilor. Asta apropo de ce mi se tot subliniaza mie pe aici, sintagme scoase din context,... fiecare cu parerea si ipocrizia proprie.
Back to top
alexandru
Thu Nov 15 2007, 03:50PM
alexandru
Registered Member #169

N-am scos nimic din context AKM , doar am subliniat ideile principale . Daca nu a fost doar o exprimare nefericita (cioroieneala) atunci e mai grav decat credeam ... Cat despre : "fiecare cu parerea si ipocrizia proprie" , de acord cu tine .
Back to top
alexandru
Thu Nov 15 2007, 03:54PM
alexandru
Registered Member #169

"There must be lights burning brighter somewhere
Got to be birds flying higher in a sky more blue
If I can dream of a better land
Where all my brothers walk hand in hand
Tell me why, oh why, oh why cant my dream come true

There must be peace and understanding sometime
Strong winds of promise that will blow away
All the doubt and fear
If I can dream of a warmer sun
Where hope keeps shining on everyone
Tell me why, oh why, oh why wont that sun appear

Were lost in a cloud
With too much rain
Were trapped in a world
Thats troubled with pain
But as long as a man
Has the strength to dream
He can redeem his soul and fly

Deep in my heart theres a trembling question
Still I am sure that the answer gonna come somehow
Out there in the dark, theres a beckoning candle
And while I can think, while I can talk
While I can stand, while I can walk
While I can dream, please let my dream
Come true, right now
Let it come true right now
Oh yeah "

Elvis Presley - If I Can Dream
Back to top
dorobant
Thu Nov 15 2007, 08:21PM

Registered Member #457

Va rog sa-mi dati voie sa fiu ipocrit. Conform Constitutiei toti cetatenii Romaniei sunt perfect egali, indiferent de ... ... ... etnie ...
In acest Context Constitutional io nu pot sa ma declar ROMAN MAJORITAR MARGINALIZAT ...
Dar, pentru ca exista un dar, ei de ce sunt acceptati ca Romani minoritari cu mai multe drepturi?
Unde sunt RROMII Italiei, Frantei, Germaniei, Ungariei si asa mai departe pana se termina cu tot UE. Ei este declarati minoritari in tara lor? In ce tara membra UE mai este invatamant in limba altei natii?
... se mai pot pune multe intrebari, dar, alt DAR, RASPUNSUL va fi cel perfect politic, si anume: "FOARTE BUNA INTREBAREA DUMNEAVOASTRA"! BAFTO DELO!
Back to top
AKM
Thu Nov 15 2007, 10:42PM
Registered Member #768

Ok, am priceput cruciada pierduta din start cu hai sa fim frati si sa ne intelegem. Deci dorobant si Constitutia Romaniei si cine are ceva de comentat despre tzigani sunt cioroienisti sau rasisti, indiferent de logica argumentelor.
Apropo de Romani Cris, ONG-urile pentru propasirea etniei tziganesti au primit si mai primesc fonduri guvernamentale pentru a le sprijini in activitatea lor, alt motiv pentru galagia care o fac ei mereu cand zice careva ceva despre tzigani.
Cuvantul "tzigan" a fost acceptat si rostit si de Iliescu, care a spus k un tzigan adevarat nu se atak dk e denumit asa cum trebuie, k intr-adevar corciturile care vor sa fie mai shmekeri prefera cuv "rrom".
Sa nu ne mai ascundem dupa deget sau in ipocrizie si vise desarte,sau dupa political correctnes. Fiecare are o parere, d-aia e forum, d-aia cineva a deschis topic-ul, sa vada ce zic restul membrilor.
Un deget care arata incriminator catre ceva sau cineva trebuie sustinut de argumente. Nu sunt unul dintre cei care ii considera pe tzigani pierduti din start, dar depinde si de tziganul de langa mine sa imi arate k este un membru al societatii sau macar k vrea asta.
Back to top
ex-ad
Fri Nov 16 2007, 06:53AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

AKM wrote ...

dar depinde si de tziganul de langa mine sa imi arate k este un membru al societatii sau macar k vrea asta.

excelenta observatie - de fapt, despre asta vorbim.
Back to top
dorobant
Fri Nov 16 2007, 06:52PM

Registered Member #457

AKM > despre ce cruciada vorbesti?
Legal, chiar suntem toti cetateni romani. Nu poate fi cruciada, problema e in curtea guvernului care trebuie sa poarte de grija la toti cetatenii Romani.
Intentia mea a fost de a scoate in evidenta faptul ca sunt ronan marginalizat din Romania pentru ca NU sunt minoritar din Romania.
Back to top
AKM
Sat Nov 17 2007, 03:14PM
Registered Member #768

Foarte de acord cu tn. Vb de cruciada veche, de visul din versurile lui Elvis, de pacea si buna intelegere intre etnii si nationalitati. Natiunea noastra este destul de conservatoare, trebuie sa mai imbatranim pt a se ajunge la acesta pace sociala. Pacea sociala vine o data cu cresterea nivelului de trai. La noi mai e pana acolo. Cat despre Eldorado-ul reprezentat de Vest, unde pleaca si romani si tigani, ma gandesc sa plec si eu la un moment dat, nu am motiv sa mai votez pt k nu schimb nik, tot ei intre ei se ruleaza, munk e platita inegal, drepturile sunt inegale, indiferent ce scrie in constitutie, asa k nu mai imi bat capul.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF