Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Mon Jan 21 2019, 05:56PM
arcan
Registered Member #566

Este MANUAL la materia Limba Romana “Sa dezlegam tainele textelor literare” – Carmen Iordachescu si Dana Dogaru – manual pentru copiii din clasa a III-a, semestru II
LINK
Back to top
criss-cross
Mon Jan 21 2019, 11:22PM
Registered Member #4853

apkah, doamnele respective pot propune cate taine dezlegate doresc...dupa cum reiese clar din link, este vorba despre un auxiliar didactic( un/o ceva care incearca sa explice explicatiile din manual).La inceputul anului scolar, sunt o multime de edituri care asalteaza cadrele didactice cu asemenea oferte; auxiliarele didactice nu sunt obligatorii, iar daca sunt folosite sunt atent studiate inainte de a fi alese!
Pentru fiecare disciplina, programa scolara este importanta si buna de respectat in elaborarea planificării calendaristice.Profesorul studiaza si selecteaza din manual acele cunostinte care se regasesc in programa.Astfel, manualul este o resursa...preferabil, o resursa de incredere si conceputa de catre persoane care urmaresc evolutia pozitiva a copiilor, nu ideea de a-si imbogati dosarul personal. Subliniez: manualele vechi erau stufoase, dar exista cuprins.
P.S. Atentie la diferentele dintre manual si auxiliar!(prima ar fi ca pe manual scrie ,,manual" si pe auxiliar scrie ,,auxiliar")
Back to top
apkah
Tue Jan 22 2019, 10:07AM
arcan
Registered Member #566

Multumesc de inca o lectie predata .Ce m-as face fara atatia profesori care sa imi atraga atentia asupra diverselor prostii pe care le zic...
In alta ordine de idei, mi-a placut teribil afirmatia asta: ,,.Profesorul studiaza si selecteaza din manual acele cunostinte care se regasesc in programa.Astfel, manualul este o resursa...,,

Probabil ca si manualul cu Muntii Bucegi si energiile extraterestre a fost selectat si studiat de un profesor,ca doar manualul este o resursa....
Back to top
criss-cross
Tue Jan 22 2019, 10:30AM
Registered Member #4853

Cu multa placere, desi cred ca n-ai inteles nimic...din manual, pot selecta cunostinte in concordanta cu programa, pricepi? Daca manualul este editat acum 10 ani si programa s-a schimbat intre timp, profesorul alege ca suport lectiile care-i corespund.De obicei, manualul trebuie realizat avand drept baza programa.Daca manualul este nou si vorbeste mult si prost,ma intreb de ce l-am ales din mai multe variante si unde mi-a fost capul cand am facut-o.In acest caz, ma bazez pe ce-am invatat.Nimic nou si neobisnuit!
Back to top
Pârvu Florin
Wed Jan 23 2019, 10:25PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

apkah wrote ...

Bucegii ca Bucegii.Dar ce facem cu masturbarea copiilor la ...2 ani?:
“Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex” – Meg Hickgling, Editura Humanitas...

Postarea asta a mea trebuie citita in dubla cheie, o data de tata de fata, care, cat fii-sa a fost mica, printre multe alte griji pe care le avea legate de sanatatea fizica, psihica si spirituala a progeniturii lui, a trait cu gandul ca la 12-15-18 ani afla ca fii-sa e gravida, sau bolnava de o BTS (boala cu transmitere sexuala), sau orice altceva... a doua cheie, de absolvent de postliceala sanitara care a participat la toate programele de educatie pentru sanatate, inclusiv educatie sexuala, desfasurate in comunitate de scoala lui.

Asa cum ziceam si aici LINK

Pârvu Florin wrote ...

Cu niste ani in urma, cand fii-mea avea 11-12 ani, varsta problematica, de...!...

...si incepe morala.

"Draga mea, alea care au zis asta sunt niste pitipoance care vor sfarsi prin a o suge pe bani. Daca au noroc, o vor face pe bani mai multi in toaletele cluburilor de lux, daca nu, o vor face pe cativa lei, in parcari de tiruri. Nu vrei sa fii ca ele, crede-ma!!! si chiar stiu ce spun! si da, chiar asa i-am zis, ati fi uimiti tare sa stiti ce subiecte discut eu cu fii-mea si ce cuvinte folosim cand discutam subiectele alea!

si fara sa intru in mai multe detalii, am reusit sa-i castig increderea fii-mii si am devenit prima sursa de informatii a ei, in domeniile alea...extrem de intime...si feed-back-ul e mai mult decat pozitiv, mi-a zis de nenumarate ori ca se simte extrem de norocoasa ca a avut parte de o astfel de familie si ca a devenit la randul ei o sursa de informatii pentru grupul ei.

Una dintre greselile fundamentale pe care adultii le fac in educatia copiilor, e, in opinia mea, faptul ca uita cum gandeau cand erau ei insisi copii, si a nega ca tancii nu sunt interesati de sex, e... n-am cuvinte!

Si nu cred ca e nevoie sa reamintesc ce se intampla cand lipsesc informatiile corecte din surse credibile...

Instinctul sexual, dupa cel de supravietuire, e cel mai important instinct al nostru, si a-l nega, indiferent ca e vorba de cineva care are doua luni sau 80 de ani, inseamna a nega forta motrice care, intr-un final, ne-a facut sa dominam ca specie planeta, si intrand intr-un domeniu mai metafizic, asa... as zice ca reprezinta una din puntile dintre trup si spirit, dintre fiara si Dumnezeul din noi.

Totul in viata e despre sex, si totul in sex e despre putere.
Va las sa descoperiti ce filozof genial a spus asta.

Si pana la urma, nu inteleg deloc pudibonderia asta, de cand e lumea si pamantul oamenii fac sex in forme mai brute sau mai rafinate, o imbratisare e o forma de sex, schimbatul scutecelor unui sugar e o forma de sex, deci de ce tancii n-ar trebui sa stie care-i treaba...?

Sexul e o traire extrem de complexa, cu infinite implicatii psiho-sociale, e o forta enorma care zace in noi, si pe care, nu intamplator, toate religiile si toate ideologiile totalitare din toate timpurile s-au straduit sa o reglementeze si sa o controleze, si o viata sexuala sanatoasa si implinita e, in opinia mea, o parte extrem de importanta a unei vieti fericite si implinite.

Acum, in planul existentei cotidiene, fiindca nu le pasa tuturor de metafizica, as zice ca romanii au nevoie nu de mai multa, ci de mult mai multa educatie sexuala decat au parte, ca poate asa ne mai miscam si noi din statistici rusinoase, cum ar fi faptul ca suntem tara europeana cu cele mai multe minore gravide LINK

Ţara noastră rămâne în fruntea clasamentului european în ceea ce privește numărul de nașteri și avorturi la fetele sub 18 ani, potrivit World Vision România. De asemenea, statisticile Eurostat relevă că România este pe primul loc, cu 12,3%, la femeile aflate la prima naștere care sunt minore.

si as putea continua cu nenumarate alte statistici, gen BTS, avorturi samd...

Orice medic din tara asta va spune ce spun eu, si anume ca romanii au nevoie de mult mai multa educatie sexuala decat au parte acum, si cine sa le ofere educatia asta copiilor, niste parinti care, intr-o proportie destul de consistenta, au ei insisi nevoie de educatia aceea, niste profesori timorati de subiect?

Inainte de a-l posta, draftul articolului a fost supervizat de fii-mea.

[ Edited Thu Jan 24 2019, 09:47AM ]
Back to top
apkah
Thu Jan 24 2019, 10:04AM
arcan
Registered Member #566

Oare asta se poate citi in ...cheie ..tripla:

“0-4 ani masturbarea timpurie a copiilor.

4-6 ani masturbare si homosexualitate.

6-9 ani raport sexual, contraceptie, placere

9-12 ani orientare de gen
?
Nu e nimeni pudibond,si nu se ascunde nimeni dupa deget.Dar daca voua vi se pare in regula masturbarea copiilor de 0-4 ani...
si restul enormitatilor....la 12 ani orientare de gen...pe bune?

p.s.

Mostra de ,,educatie sexuala,,din aia pe care romanii astia prosti (in opinia altor romani care au parasit corabia cand a fost greu) chiar nu o au.Si nici nu au nevoie de aberatiile astea:

“Sa dezlegam tainele textelor literare” – Carmen Iordachescu si Dana Dogaru – manual pentru copiii din clasa a III-a, semestru II: “Cum te cheama? Laura. De ce nu te cheama Matei? Pentru ca sunt fetita! Si ce daca esti fetita? Te poate chema Matei. Ce vrei sa te faci tu cand vei fi mare? Top-model. Aa…deci nu vrei sa ai copii? Ba da! Vreau sa fiu mama! Pai de ce? Asta inseamna sa stai la cratita si sa faci cumparaturi. Mai bine fa-te tata! Pai cum sa ma fac tata daca sunt fetita? Si ce daca esti fetita? Te poti face tata! Ce, tie nu-ti place fotbalul?”

[ Edited Thu Jan 24 2019, 10:08AM ]
Back to top
apkah
Thu Jan 24 2019, 10:19AM
arcan
Registered Member #566

Pârvu Florin wrote ...

... schimbatul scutecelor unui sugar e o forma de sex, deci de ce tancii n-ar trebui sa stie care-i treaba...?

Aici ma abtin.Recunosc ca sunt depasit.Aflu ca,pe vremea cand schimbam scutece ,de fapt faceam ...,,o forma de sex,,
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jan 24 2019, 11:15AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Chiar asta se intampla , dar dat fiind faptul ca Platon avea glaucom,

apkah wrote ...

Probabil ca Platon avea glaucom cand dialoga cu Glaucon...

cred ca e inutil sa ti-l recomand pe Sigmund Freud si pe continuatorul lui, Carl Gustav Jung, ca sa intelegi asta, ca te pierd de la primele cuvinte din lucrarile lor...

[ Edited Thu Jan 24 2019, 12:41PM ]
Back to top
criss-cross
Thu Jan 24 2019, 11:35AM
Registered Member #4853

Concluzie: unii invata dupa manuale...altii dupa auxiliare; unii citesc Freud( bravo, lor),altii citesc ce spune cineva ca a scris altcineva despre ceva/cineva. Fiecare isi pregateste copilul pentru viata dupa cum se pricepe, nu exista scoala parintilor si nici profesori pentru ea! Eu nu judec si nu ma amuz de framantarile celorlalti, avand in vedere ca orice pe lumea asta are o explicatie...chiar si asta:
LINK
Back to top
apkah
Thu Jan 24 2019, 01:02PM
arcan
Registered Member #566

Ce ne mai place logomahia...
Am inceput sa il iubesc pe Volkoff de cand descopar teoriile lui puse in practica aici.

Explicatia proastei din clip,doamna profesoara(profesoara ca sa nu ne abatem de la noua ideologie de gen care va place atat) este slaba calitate a Scolii Romanesti, scoala din care faceti parte ,si ,in betia imbratisarii noilor ideologii,ajungeti sa spuneti ca o aberatie este un lucru perfect normal,doar pentru ca e ceva nou,punand umarul vartos la distrugerea societatii.

Vorbim aici de Freud ,ne dam ,,dastepti,,aruncam cu nume mari,ca si cum Freud este detinatorul adevarului suprem, uitand ca totul a inceput de la tratamentul...isteriei la femei....Il amintim pe Freud si pe altii ca el dar uitam intentionat sa vorbim de A. Adler, C. G. Jung, W. Stekel, O. Rank etc.
Uitam si de C. B. Clément, P. Bruno, L. Sève, R. Bouveresse-Quilliot si R. Quilliot, Y. Brès, J. Chazaud. P. Debray-Ritzen, G. Deleuze si F. Guattari, E. Fromm, J. van Rillaer, B. Zarifian etc etc ,dar uitam intentionat,pentru ca, nu-i asa? Astia nu ne sustin aberatiile ideologice.

Nu sunt fan psihanaliza,nu e domeniul meu si nu ma intereseaza,dar va invit pe voi fanii lui Freud sa cititi niste fraieri ca Laforgue si Hésnard, Politzer, Merleau-Ponty, Sartre, Baruk, Debray-Ritzen, Castel, Clément, Roustang ...

Si ca sa revin,m-a amuzat compararea mea cu imbecilul director comunism sau cu femeia saraca cu duhul...

app.Ce au toti aia insirati de mine in comun?Va las pe voi ,mai desteptii fiind sa aflati.Ca,dupa cum se stie,un nebun arunca cu piatra in balta,si zece filozofi se chinuie sa o scoata.

[ Edited Thu Jan 24 2019, 01:07PM ]
Back to top
criss-cross
Thu Jan 24 2019, 01:46PM
Registered Member #4853

Domnule apkah, ultima mea postare nu te-a vizat...dar daca tu crezi ca e asa,nu ma bag! Atitudinea doamnei din videoclip are o prima explicatie: fara doar si poate, nu i-a placut cartea( in mod sigur, a fost colega cu alti cativa care au reusit sa deschida cartea tinand cotorul pe stanga)! Copilul este, intai, produsul propriilor parinti si apoi al scolii! Lipsa educatiei creeaza haos in minte si printre noi...
Copilul dobandeste si se formeaza, prin educatie!
Timp: 34 de saptamani( 6-7h din 24h), in scoala!( cu scopul de a-i ajuta sa se dezvolte organizat si frumos)
Restul timpului,in familie... unde unii parinti ii pot cumpara tablete, telefoane, caine, bicicleta pentru a le suplini prezenta si pot arunca vina pe profesori pentru esecurile copilului lor...de, sucul e mai atractiv decat apa, pachetul de acasa e mai greu de facut, fumurile din cap se raspandesc la fel de greu cand focul este intretinut de parinti grijulii.Doamna devenita vedeta nu este cel mai rau exemplu care poate fi popularizat.
Back to top
apkah
Thu Jan 24 2019, 02:55PM
arcan
Registered Member #566

Ba da,m-a vizat.A fost subtila dar mi-a placut incercarea de jignire.Dupa cum spuneam,m-am amuzat.

Intradevar,copilul nu tot timpul si-l petrece la scoala,intradevar parintii au vina lor ,care este mai mare ca a scolii.Dar ramane intrebarea...pe parinti cine i-a educat?Nu tot scoala?Impreuna cu parintii?
Vedeti,nu exista absolvire de vina.Scoala,ca de aia e scoala si nu CAP,are datoria de a forma viitori oameni.Nu viitori clienti ai farmaciilor.Nu viitori protagonisti in filmul-realitate Idiocracy.
Ascunzandu-ne dupa cires,nu facem decat sa perpetuam starea de fapt.
Vorbim de Freud ca sa parem culti,dar nu vorbim de materia scolara care are ca si componenta majoritara...balast inutil.

Poveste

Profesorul pe care l-am ,,urat,,de fapt temut cel mai mult in scoala era un profesor de istorie,de teama caruia toata scoala devenea extrem de cuminte,numai cand aparea in capatul coridorului.Acum ma intreb,oare de ce percutam asa,mai ales ca omul ala nu a atins un copil in toata ,,cariera,, mea de elev,nu era violent si nici raspingator.
Am realizat dupa foarte multi ani de ce.Pentru ca era incoruptibil.Nu ierta nesimtirea sau bataia de joc,nu mergea pe premisa de acum ,,lasa-l ca e mic,,, are drepturi, vin parintii etc. NU.Invatai?Erai notat cu 10.Nu invatai?Erai notat dupa ce stiai sau nu.Te comportai normal?Era prietenul tau.Te comportai ca un huligan?Nu mai erai prietenul lui.Ma gandesc cu drag la el,si mi-am propus sa il intalnesc anul asta sa ii multumesc.Mai preda inca,dar e aproape de pensionare.

Ce vreau sa zic.(si nu,nu incercati sa dati vreo explicatie freudiana celor spuse,si prin prisma citatului cu sexul primordial in tot, sa ma credeti masochist sau mai stiu eu ce.)
Pur si simplu omul ala era respectat de toti.Nu temut,cum gresit pricepeam eu la varsta aia.
Era respectat.Pentru ca nu facea compromisuri.
Daca toti profesorii de azi nu ar mai fi sclavii compromisului,am fi departe.

Cu sucul vs apa,am o explicatie.Media. Media si social media educa acum tinerii.Nu voi profesorii.Social media a luat locul scolii,iar scoala e o cantitate neglijabila pentru tinerii de azi.

Ii vedem cand dau BAC-ul,cat de distractiv le pare sa isi etaleze prostia in fata camerelor,ii vedem licentiati pe banda rulanta dar analfabeti,..Asta pentru ca stiu ca nu li se intampla nimic,si pentru ca stiu ca tot isi vor lua hartiile alea numite acum diplome de oriunde vor,fara chiar sa stie nimic.Rezolva mami.Rezolva tati(abia aici e vina parintilor)Dar mami si tati rezolva cu sprijinul DIRECT al profesorului.

Ne indreptam cu pasi mari spre realitatea din film. Si apropo,in film inlocuisera apa cu suc.Gatorade sau ceva asemanator. Merita vazut in caz ca nu ati reusit sa il vedeti.

Un exemplu simplu.Stupid de simplu.Orice scoala care se respecta de pe mapamond,are o uniforma.Sunt scoli in care parintii milionari sau mai tari,nu au nici un cuvant de spus.Acolo vorbeste doar capacitatea copilului de a asimila informatia si de a respecta traditiile si cutumele SCOLII. Ale SCOLII nu ale parintilor sau ale anturajului.

Deci se poate ca scoala sa aiba cel mai greu cuvant de spus in educatia unui tanar.Si unde se vrea,chiar o face.

Sa revenim la ce a declansat discutia.Sunt uimit,ca dvs,de formatie profesor,anchiesati la ideea ca schimbatul scutecelor unui sugar este un act sexual.

[ Edited Thu Jan 24 2019, 03:08PM ]
Back to top
criss-cross
Thu Jan 24 2019, 03:24PM
Registered Member #4853

apkah wrote ...

Intradevar,copilul nu tot timpul si-l petrece la scoala,intradevar parintii au vina lor ,care este mai mare ca a scolii.Dar ramane intrebarea...pe parinti cine i-a educat?Nu tot scoala?Impreuna cu parintii?
Vedeti,nu exista absolvire de vina.
Cu sucul vs apa,am o explicatie.Media. Media si social media educa acum tinerii.Nu voi profesorii.Social media a luat locul scolii,iar scoala e o cantitate neglijabila pentru tinerii de azi.

Ii vedem cand dau BAC-ul,cat de distractiv le pare sa isi etaleze prostia in fata camerelor,ii vedem licentiati pe banda rulanta dar analfabeti,..Asta pentru ca stiu ca nu li se intampla nimic,si pentru ca stiu ca tot isi vor lua hartiile alea numite acum diplome de oriunde vor,fara chiar sa stie nimic.Rezolva mami.Rezolva tati(abia aici e vina parintilor)Dar mami si tati rezolva cu sprijinul DIRECT al profesorului.

Deci se poate ca scoala sa aiba cel mai greu cuvant de spus in educatia unui tanar.Si unde se vrea,chiar o face.

Sa revenim la ce a declansat discutia.Sunt uimit,ca dvs,de formatie profesor,anchiesati la ideea ca schimbatul scutecelor unui sugar este un act sexual.

Mare adevar graisi!Pai, pe parinti, tot parintii i-au educat si influentat in viata!
Te las sa identifici contradictiile din postarea ta!
A! Nu ,,anchiesez" nimic...sunt mai conservatoare si nu-mi permit termeni d-astia pretentiosi.
Back to top
Boribum
Thu Jan 24 2019, 03:48PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

...va invit pe voi fanii lui Freud sa cititi niste fraieri ca Laforgue si Hésnard, Politzer, Merleau-Ponty, Sartre, Baruk, Debray-Ritzen, Castel, Clément, Roustang ...

Si ca sa revin,m-a amuzat compararea mea cu imbecilul director comunism

Băăă, vă recomandă Arcan să-l citiți pe Sartre, băăă ! Să vă ridicați nivelu'!
Comparația cu directorul imbecil e prea mult. "Director" e în plus.

Ar trebui făcut un ierbar cu toate bălăriile aduse aici dă cititorul ăsta cosmopolit
Back to top
Boribum
Thu Jan 24 2019, 04:03PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Sunt uimit,ca dvs,de formatie profesor,anchiesati la ideea ca .... .

Da' să vezi ce uimiți sunt oamenii care află că după ce ai absolvit 8 clase, tu mai "anchiesezi" una-alta... !

Na, școală pe stil vechi.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF