Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Wed Dec 26 2018, 11:06PM
Terentius
Registered Member #2186

Nu mă refer la postarea asta ultima, ci la toate. Nu or fi toate scrise de pe telefonul mobil în drum spre casă (By the way, nu mai departe de acum 2 ore era să mă spulbere un idiot care s-a găsit să vireze brusc stanga, ân timp ce îl depășeam, și mi-am dat seama de ce: scria omu' un mesaj la smartphone, seara, pe un drum ud, parțial cu gheață, în munți, la -3 grade - strict autentic). Nu sunt nazi grammar sau cum se cheamă vânătorii de greșeli de formă, e doar o pledoarie pentru igienă.
Apropo de mesaje de calitate - ce s-a întâmplat cu postările lui Ionica H? Erau foarte elegante și pline de miez, atat in continut cât și în formă, despre teme extrem de actuale. Au dispărut toate. Alea erau, sau ar fi trebuit să fie, așa cum spuneți, generatoare de brainstorming.. Îmi pare sincer rău că nu am apucat să copiez comentariul lui din 12 Nov. anul ăsta, era extrem de mișto descris mecanismul pervertit prin care s-a ajuns ca, din 200 de posturi scoase la concurs la pompieri, 100 să fie de ofițer cu gradul funcției mare, în detrimentul posturilor de la bază, ale populimii care duce în spate instituția asta și intervenția. Și le-a șters el?

[ Edited Wed Dec 26 2018, 11:10PM ]
Back to top
Klaus
Wed Dec 26 2018, 11:55PM
Registered Member #3279

Probabil ca si le-a sters, s-o fi simtit vanat la locul de munca pentru opiniile scrise aici.

Am citit postarea respectiva, m-am abtinut sa postez parerea mea - cred ca nu are toate datele necesare. De cand sunt ofiter stiu opinia subofiterilor ca ofiterii sunt prea multi. Ca unul care a lucrat cu state de organizare inclin sa cred ca adevarul este altcumva, iar incadrarile pentru care s-a obtinut finantare s-au facut in limitele casutelor existente in state si neocupate.
Back to top
Undeva
Thu Dec 27 2018, 01:24AM
Registered Member #10932

Daca tot suntem în casa la pompieri vreau sa zic și eu că uneori nu am cerneală și scriu cu apa.
Asta e mi se întâmplă asta din clasa 1 până când am ajuns la NOKIA 1310 și acum la Smartphone. Și aceste dispozitive la mine mai au apa prin ele când vine vorba de scris.
Aceasta este explicația pentru sunetele din textele mele.

[ Edited Thu Dec 27 2018, 01:28AM ]
Back to top
onestman
Fri Dec 28 2018, 02:26PM
Registered Member #11777

Salutare tuturor și sărbători fericite!
Eu în general caut să scriu corect în limba maternă. Mai greșim cu toții, de exemplu â nu se folosește la începutul cuvântului(vezi mai sus). Important e să transmitem ceva clar și pe înțelesul tuturor.
Domnule Klaus, dacă tot ați lucrat cu ștate de organizare, cum vi se par aberațiile din sistem referitoare la solda de funcție(de încadrare)? Adică creșterile salariului minim ne-a redus pe toți la o soldă aproape de acest minim. Și din experiența dumneavoastră care ar fi etajarea corectă a soldelor în funcție de post: servant, șofer, cdt. echipaj? Și cu cât procentual? Fără să țineți cont de coeficienți(altă vrăjeală discriminatorie!). Doresc ceva simplu de genul servant 100%, șofer 105% cdt. echip. 110% sau altă ordine ca servant120%, șofer 100%, etc. Adică o analiză în sistem vizavi de plata fiecărei funcții și ce implică ea, mai ales responsabilități umane și materiale, riscuri, etc. Eu personal văd că e încurajată doar nemunca și fofileala iar cei mai bine plătiți de fapt cam belesc mâțul, se fofilează și-și aleg programul cel mai bun aducător de ceva bani în plus. Să nu mă apuc de partea plimbătoare de hârtii din corpul ofițerilor, care adună personal din zile libere la diverse ședințe inutile sau sterile, doar pentru a avea activitate și ași justifica posturile. Asta apropo de câți ofițeri sunt pe cap de subofițer. Mă uit la ăștia noi veniți din academie și nu mă pot mira de cât de aiuriți sunt. Par parașutați fără voia lor pe altă planetă. Bine, unii se vor adapta, vor învăța, vor deveni liderii și mentorii generațiilor următoare. Dar totuși câți din ei vor lua calea cea bună?
Back to top
2 User said Thank to onestman for this Post :
 JJAACCKK80 (28 Dec 2018, 20:04) , AlxFireX (28 Dec 2018, 20:06)
Pârvu Florin
Sat Dec 29 2018, 08:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

onestman wrote ...

Mă uit la ăștia noi veniți din academie și nu mă pot mira de cât de aiuriți sunt. Par parașutați fără voia lor pe altă planetă. Bine, unii se vor adapta, vor învăța, vor deveni liderii și mentorii generațiilor următoare. Dar totuși câți din ei vor lua calea cea bună?

Problema esentiala nu e ca nu stiu, asta nu-i vreun pacat, ca nu s-a nascut nimeni destept, si scoala nu e facuta sau n-ar trebui sa fie facuta sa te invete, ci sa te invete sa inveti si ca trebuie sa inveti toata viata, caci traim intr-o lume in care cunostintele se perimeaza rapid, problema esentiala e ca unii dintre ei, cei mai multi as zice eu, n-au calitatea asta esentiala a unui lider in stadiu incipient:

Taci, asculta, invata.

Si invata lucruri bune, nu cum sa faci matrapazlacuri a la Romania, ca ai de la cine daca faci un pic de efort.

Si daca esti student la academie, iti propun sa incepi cu prin a sta in prima banca si a-ti propune sa nu copiezi la niciun examen.

Si, cu voia cetitorilor acestui minunat topic, o sa imi permit sa mai insist oleaca pe subiectul "Varanu" LINK

Stiu, pare off-topic, va asigur ca nu e!

E despre ceea ce lipseste, in opinia mea, cel mai mult IGSU, si anume ofiteri exceptionali profesional, cu inalte standarde morale si care iubesc Romania mai mult decat se iubesc pe ei insisi.

Varanu e ala chelios si inalt, in uniforma americana (cand au fost facute fotografiile tocmai terminase cursul de rangeri) de aici LINK si ca el erau multi alti ofiteri in unitatea in care mi-am petrecut cei mai frumosi ani din viata.
Cand Varanu a fost repartizat in unitatea noastra, eram destul de vechi in bransa sa nu ii iau prea in serios pe sublocotenentii veniti din scoala, vazusem in viata mea cum o multime dintre ei se cereau in alte unitati in mai putin de un an, dupa cateva tabare de instruire sau cateva misiuni.

Colonelul Balcu, inspectorul sef de la Sibiu, e genul asta de ofiter, dupa ce a terminat scoala de ofiteri a fost repartizat la compania de cercetare in dispozitivul adversarului de la Targu-Mures de unde s-a transferat in mai putin de un an la ceva cu logistica...
Da, stiu, oamenii se duc unde se simt mai bine, nu am nimic de comentat, dar acest "unde se simt mai bine" spune multe despre ei, nu?

Mi-am dat seama destul de repede ca Varanu o sa cam faca ceva purici in bransa asta, era un noiembrie sau decembrie umed si cetos, el era ofiter de cateva luni, si in timpul unei misiuni, noaptea, in padure, in timp ce era de paza (da, bai! nu va mirati! cand eram in misiuni ofiterii faceau de paza la fel ca ceilalti militari din grup! toti aveam nevoie sa dormim macar trei-patru ore!) cand am iesit din cort sa ma duc ca omul, l-am vazut pe Varanu langa foc citind ceva si mormaind in sinea lui chestii neinteligibile, invata araba.
Cei mai multi colegi ai lui de promotie, proaspat iesiti pe solda, nu aveau in cap decat doua lucruri, petreceri si femei, si el se apucase de un curs de trei ani de limba araba la universitate!
Cand l-am intrebat de ce, mi-a zis ca el crede ca urmeaza o confruntare intre lumea vestica si lumea araba. Patru ani mai tarziu se intampla Nine Eleven.
Prin 2011, cand m-am intalnit ultima data cu el, invata rusa...

Sa tineti minte numele asta, Daniel Bojinescu, o sa-l mai auziti!

[ Edited Sat Dec 29 2018, 08:51PM ]
Back to top
djebel
Sat Dec 29 2018, 10:49PM
Registered Member #3603

Pârvu Florin wrote ...

Prin 2011, cand m-am intalnit ultima data cu el, invata rusa...

Off-topic
Când Trump a câștigat alegerile în SUA, un ofițer de la mine a avut un comentariu... savuros: "Fraților, de acum trebuie sa învățăm rusa . Eu am început deja, știu două cuvinte: ne streliaet."

[ Edited Sat Dec 29 2018, 10:50PM ]
Back to top
AlxFireX
Sun Dec 30 2018, 03:17PM
Registered Member #10139

Agenda pompierului :
" Inspectorul general "se subordonează nemijlocit șefului DSU"!!!!! .... "

LINK

[ Edited Sun Dec 30 2018, 07:49PM ]
Back to top
Stunner
Sun Dec 30 2018, 05:52PM
Registered Member #10531

Cam aia a fost....Adio ! Următorul pas va fi sa subordoneze si MApN'ul.
Back to top
Klaus
Sun Dec 30 2018, 09:15PM
Registered Member #3279

Stunner wrote ...
Cam aia a fost....Adio ! Următorul pas va fi sa subordoneze si MApN'ul.

Si ce, ar fi rau sub MApN? Arafat este un medic civil, specializarea terapie intensiva, habar nu are cu ce se mananca armata, nu are cultura organizationala specifica armatei, pentru el situatiile de urgenta inseamna medicina de urgenta, care, de fapt, este a activitate mai la sfarsitul rezolvarii situatiei de urgenta. Ceva cam ce se intampla la inceputurile IGSU, cand la orice fel de interventie se iesea cu APCA. Inclusiv la inundatii, laudat fie numele lui Benga Nu-l pot uita cum statea el in 2005 pe marginea Marii Banat, cand cu inundatiile din zona, APCA in spate, reporterii il trageau de maneca, ce face cu cei sinistrati, cine ii scoate din apa, la care el a dat cu sapca de pamant si a zis "Bă, eu sunt colonel, nu tractorist!".

Aia de la MApN sunt barem militari, regulamentele militare generale sunt comune.

[ Edited Sun Dec 30 2018, 09:24PM ]
Back to top
Stunner
Mon Dec 31 2018, 12:18PM
Registered Member #10531

Nu cred k ar fi rau sub Mapn ! Ma refeream ca urmeaza sa fie si MApN'ul sub dl. dr...
Back to top
1 User said Thank to Stunner for this Post :
 Klaus (31 Dec 2018, 14:08)
Coffeeman
Mon Dec 31 2018, 05:09PM
Glamdring
Registered Member #2685

Hai ba ce dracu`! O sa aiba si el partea lui de cadere sa-i spunem politicos. N-am murit pana acum, nici bine nu ne e, dar nici nu prea avem ce face. Regulamentele noastre sunt bune cand trebuie sa le respectam noi, cand ne cerem drepturile, nu etc. Dar, mai suntem si niste prosti carora ne mai place si ce facem, nu la modul extrem, dar macar iesim din unitati, si mai uitam de acolitii si fanii domnului doctor, aia care cred ca incendiul se stinge cu 1 galeata de apa, iar fumul pe care l-au mirosit e ala de gratar.
In rest..La multi ani!

*cum ar zice un personaj mai celebru sau nu, "I-auzi, plm! "

[ Edited Mon Dec 31 2018, 05:10PM ]
Back to top
2 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Klaus (31 Dec 2018, 21:04) , AlxFireX (01 Jan 2019, 02:50)
AlxFireX
Tue Jan 01 2019, 02:52AM
Registered Member #10139

Coffeeman wrote ...

Care dintre ei ca sunt mai multi
La multi ani!!
Back to top
Coffeeman
Wed Jan 02 2019, 08:16PM
Glamdring
Registered Member #2685

AlxFireX wrote ...

Coffeeman wrote ...

Care dintre ei ca sunt mai multi
La multi ani!!

Capitanul:))
Back to top
sandrye
Thu Jan 03 2019, 07:14PM
Registered Member #4099

Inspectorul general se subordonează nemijlocit oricăruia îl face general.
Back to top
Klaus
Thu Jan 03 2019, 07:55PM
Registered Member #3279

sandrye wrote ...
Inspectorul general se subordonează nemijlocit oricăruia îl face general.

Nu retin ca Secara sa fi fost pres in fata cuiva.
Si nici Lucaciu, in ciuda parerii unora.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF