Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Caderea Romaniei
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Fri Feb 13 2009, 06:34PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

In ultima saptamina presa ne-a prezentat cite un jaf pe la exchange-uri pe zi. Azi avem jaf la o banca. Unde-s armele de la Cirogirla, nu se stie. Care o fi Serghei-ul corect de la Brasov, habar n-avem. E minunaaaat. Desigur, situatia asta nu e de ieri de azi, dar abia acum au primit liber la croncanit trusturile de presa. Ne apropiem cu pasi mari de Criza. Nu aia economica, ca oricum sintem in ea de 50 de ani. Aia sociala. Nu! Rectific. Aia societala.
Solutia? Nici una, zic eu. De ce? Fiindca solutiile trebuie gasite si aplicate de oamenii inteligenti si profesionisti. Iar la esaloanele 1,2,3,4 etc. de putere ale tarii ma indoiesc ca mai gasiti macar O SINGURA persoana cu astfel de calitati.
Criza fericita, dragii mei, ca io oricum ma distrez in draci de la inceputul anului... Nu de alta, dar decit sa crap de furie...

Ma gindesc sa facem din topicul asta unul despre ceea ce mai simtim noi, ca CETATENI romani, in aceste zile. Eu, una, mi-am cam spus parerea la topicul Constitutia, dar n-am spus atunci clar si ce simt. Uite c-am spus acu'.
Back to top
1 User said Thank to ex-ad for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:35)
Witt
Fri Feb 13 2009, 07:00PM
Witt
Registered Member #168

Doamnă, e într-adevăr dezastru. Noi nu prea am avut jafuri armate de importaţă dar în două luni am avut cât pentru 2 ani. Nu vreau să fiu sumbru, dar dacă Justiţia rămâne inertă, va favoriza apariţia altor cazuri. Infractorii vor vedea că e relativ simplu să dea lovitura şi vor avea şanse mici de a fi prinşi. Şi vor mai fi motivaţi şi de aşa-zisa criză.
Back to top
truepride
Fri Feb 13 2009, 07:02PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Imi vine sa pun mana pe glock...
Back to top
mercurie
Fri Feb 13 2009, 09:18PM
Registered Member #1034

Criza a inceput de mult...Daca este sa ne luam dupa ultimul proroc, ne aflam in pragul ultimei etape: criza, foamete...Prorocia suna cam asa si consta intr-un mesaj de la Dumnezeu, dedicat noua romanilor: " daca nu va potoliti...(aici o gramada de patimi la moda, dar cam vechi la noi) va paste anarhia (Lovilutia), va iau muncile(adio fabrici), jumatate va iau si jumatate va las(cele 3-4 milioane de tineri romani) si va dau foamete, ca nici cei cu bani nu vor avea de unde cumpara.." Deci mai avem de trecut prin foamete, dar fara vreo garantie privind un viitor mai bun..Totusi prorocia ne oferea o portita: " daca nu va pocaiti, daca nu va uniti ,...". Deci mai intai de toate este o criza morala, iar singura institutie de anvergura, pt o remediere rapida, este Biserica, altfel o sa avem acelasi fenomene: politisti care se bat cap in cap, sri-sti care se bat cap in cap, militari..., guvernanti ,..., de-o sa-si inchipuie Terra ca avem o problema genetica..Aceasta este structura noastra: avem nevoie de Dumnezeu "la greu"...Dacii aveau religie de anvergura si datorita acesteia erau asa cum stiti, iar mai tarziu crestinismul valah nu era mai putin ...
Back to top
darian
Fri Feb 13 2009, 09:42PM
Registered Member #19

Suntem in plina criza si este rezultatul a 19 ani de democratie prost inteleasa (imi asum riscul de a fi acuzat ca folosesc "limba de lemn" dar aceasta este realitatea) soldata printre altele cu o combinatie mortala: disolutia autoritatii + dezagregarea normelor morale (si nu cred ca este vorba neaparat de laicizare ci de o criza in educatie, nu doar cea institutionala, ci si cea care este apanajul asa numitei "celule de baza a societatii" - familia).
Back to top
mercurie
Fri Feb 13 2009, 09:58PM
Registered Member #1034

Orice imparatie cade surpandu-se din interior. Si se intampla atunci cand apare o criza morala. Singurul remediu traditional si specific Europei, caci deja exista istorie in domeniu, este refacerea credintei. Institutiile de siguranta sunt create pentru a face fata unei situatii normale, nu si atunci cand tot neamul risca s-o ia razna..
Back to top
darian
Fri Feb 13 2009, 10:21PM
Registered Member #19

Nu ma consider ateu, dar nici nu pot fi de acord cu absolutizarea credintei, cu atat mai mult cu cat tot istoria ne-a demonstrat ca aceasta a fost generatoare de crize la randul ei. In plus, sa nu uitam ca tot credinta (intradevar, nu numai ea si nu cea crestina) reprezinta, in multe situatii, motorul actelor teroriste. Sa treci de la o extrema la alta este foarte usor, cel mai greu este sa gasesti starea de echilibru, ori aceasta lipseste societatii noastre.
Back to top
mercurie
Fri Feb 13 2009, 10:38PM
Registered Member #1034

Domnul meu, acestea sunt texte valabile pentru orice alta credinta decat cea ortodoxa. Si tot aceeasi istorie ne-a confirmat decenta credintei noastre: nu a generat razboi, nu secte, nu extremisme, ..Biserica Ortodoxa Romana ofera deja o ifrastructura pt implementarea unei morale admirabile, infrastructura gata realizata, admirabil distribuita si testata.
Un alt argument: profilul de roman crestin domina istoria noastra. Cea de ateu abia de este la inceput de cariera..
Back to top
truepride
Fri Feb 13 2009, 11:24PM

Registered Member #996

Ideea e ca avem neoie de unu care sa dea cu pumnu'n masa...

[ Edited Fri Feb 13 2009, 11:24PM ]
Back to top
mercurie
Sat Feb 14 2009, 01:27AM
Registered Member #1034

Cam iti dau dreptate, dar fara sa fie cinstit pana la Dumnezeu, nu mere...In zilele noastre cinstea este pumnul cel mai greu de indurat de partea adversa...
Back to top
ex-ad
Sat Feb 14 2009, 04:04AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

mercurie, stii ca nu contrazic pe nimeni cind vine vorba de credinta si nici nu intru in discutii pe aceasta tema, dar n-am vazut inca un om sau o natiune sa iasa din probleme stind cu miinile incrucisate si rugindu-se... istoria ne-a aratat ca societatile au evoluat intotdeauna prin actiune, implicare sociala, stiinta si, in fond, prin puterea ideologica de tip materialist (in sens filozofic, nu pecuniar )... cu alte cuvine, credinta in idei nobile a miscat lumea... desigur, exista suficiente exemple cind societatile au evoluat doar cucerite....

darian a spus foarte bine: disolutia autoritatii+dezagregarea normelor morale... si DA, e nevoie de o mina de fier, dar asta ne va impinge automat spre autoritarism, chiar dictatura, si se pare ca numai asa poate fi ordine in tara asta... fiindca valori si simboluri n-am avut si nici nu vom avea vreodata cita vreme nu a avut si nu are nimeni interes sa le cultive... iar Biserica in Romania, crede-ma mercurie, e ultima pe lista potentialilor educatori... intii sa-si rezolve ea problemele grave cu care se confrunta...

[ Edited Sat Feb 14 2009, 09:44AM ]
Back to top
truepride
Sat Feb 14 2009, 11:23AM

Registered Member #996

Continuand sirul "minunilor"... astazi un Politist a fost amenintat cu arma de un individ. Nu au fost victime...de data asta.
Back to top
mercurie
Sat Feb 14 2009, 11:37AM
Registered Member #1034

Dar credinta nu presupune stat cu mainile incrucisate si rugaciune..Credinta genereaza schimbarea omului si de cele mai multe reuseste acolo unde absolut nici o institutie nu reuseste - sa schimbe un escroc intr-un om bun..Stavileste patimile, anarhia, modeleaza omul asa cum se cuvine..Legea nu poate veni decat in intampinarea unui procent redus de infractionalitate, nu si cand un neam intreg o ia razna..Un sociolog v-o poate confirma..
Noi acum am inceput sa asteptam omul providential, pentru ca ceilalti, in masa, nu fac ce se cuvine...Deci ei, asa cum sunt, nu au disponibilitatea de a genera stabilitate..Ne aflam in faza in care 9 din 10 sunt predispusi, sub o forma sau alta, atunci cand apare oportunitatea, la diferite forme de infractionalitate, subliniate sau nu de legile in vigoare..
Eu sunt pentru o intarire atat a codului penal , cat si a puterii mediatice bisericeasti, dar numai mediatice..Unii au nevoie doar de reguli crestinesti de convietuire, altii de baston..
Back to top
mercurie
Sat Feb 14 2009, 11:54AM
Registered Member #1034

Inca ceva: istoria umanitatii consemneaza ca indiferent cat de draconice au fost legile specifice infractionalitatii, acestea nu au reusit sa ofere o garantie la colaps social..Deci a mai lipsit ceva...Acel ceva noi il avem de 2000 de ani..
Back to top
ronin
Sat Feb 14 2009, 03:37PM
Registered Member #70

Marcurie si ceilalti care urmaresc evolutia Romaniei si a lumii..., problema sau solutia pe care tu o prezinti, este extrem de actuala si prezenta la cel mai inalt nivel.
Am pus mai jos cateva franturi dintr-un material, material in care putem vedeaq cum mai marii lumii, vad "RELIGIA" ca fiind o alternativa serioasa la rezolvarea crizei globale...
Veti putea observa ca printre cei prezenti se numara cele mai puternice "coalitii crestine" din SUA, Nancy Pelosi, "speaker-ul" Casei reprezentantilor care, pentru cei care nu stiu, in eventualitatea mortii celor doi, Presedintele si Vice-Presedintele SUA, ea, Nancy Pelosi, ar prelua functia suprema in stat.
Un alt participant a fost fostul Vice-Presedinte al SUA, Al Gore, si altii...

Acum daca tot te apuci si faci legaturile de rigoare, vei constata ca actualul presedinte al SUA, Barack Obama, este mason grad 32, "crescut" atent de "elita", a castigat alegerile gratie (si) acelui tanar iezuit de 27 de ani

LINK

are un vice-presedinte catolic, Joe Biden, tot format in Universitati Iezuite din SUA.

Uite materialul:

"Anumite surse (prezente la acea intalnire) vorbesc de o intalnire secreta, in noiembrie 2007 la Washington DC, unde reprezentanti ai unor miscari religioase puternice cum ar fi: Coalitia Crestina pentru America (CCA), Bisericile Crestine Impreuna (BCI) si Campania Catolica pentru America (CCA), au discutat o multime de puncte aflate pe agenda lor de lucru.

La aceasta intalnire secreta au participat un anume cardinal Pizeroser din San Francisco, dar al carui nume nu l-am putut gasi pe o lista oficiala a cardinalilor catolici din SUA, Nancy Pelosi, „vorbitorul" Casei Reprezentantilor din SUA, Al Gore, fost vice presedinte al SUA.

Securitatea acestei intalniri secrete a fost asigurata de „Agentia Nationala de Securitate" (NSA)."

Ca si concluzie, s-ar prea putea ca toata aceasta criza, cum bine a remarcat ex-ad, sa se transforme intr-una sociala dar globala, iar sub presiunea maselor, la nivel de planeta, guvernele sa "cedeze" si sa instituie "LEGI" care la o analiza mai atenta, sunt tot "legi" anti-constitutionale...!
Un prim exemplu, il puteti vedea in link-ul de mai jos, unde biserica catolica a "reusit" sa influenteze legislativul din Croatia...

LINK

Cam asta spun eu ca ar putea fi pericolul..., si eu cred in Dumnezeu, dar ma "tem" ca actuala CRIZA ar putea da nastere la o Noua Ordine Mondiala Spirituala (Religioasa) ca si reactie de aparare la adresa celor care "genereaza" criza, ori aceasta "Ordine Mondiala Religioasa" este exact ceea ce se vrea "nascut" la adresa actualei crize...
Cu alte cuvinte, pentru cei atenti, o trecere din lac in putz !

Pt. cei care doresc, pot intelege mai multe urmarind (si) modestul meu blog.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF