Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Thu Oct 31 2013, 06:47PM

Registered Member #2073

Cazul Traian Berbeceanu: motivarea instantei in sedinta de pe 24 octombrie 2013. Rabdare la parcurgerea paginilor!
berbeceanu_motivare.pdf
Back to top
Radu89
Sun Nov 24 2013, 03:42PM

Registered Member #918

Neamț, primul din țară la combaterea contrabandei

Identificarea mașinilor din trafic, în timp real, cu camere video

Toate autoturismele ce tranzitează judeţul vor fi înregistrate. Scopul monitorizării propuse printr-un proiect al IPJ Neamţ şi ATOP este combaterea contrabandei. Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă a dat răspuns favorabil pentru finanțarea achiziției de echipamente.

Intrările şi ieşirile din judeţ vor fi păzite non-stop de un sistem modern de camere de supraveghere. Rolul sistemului de monitorizare va fi acela de a stopa contrabanda. Proiectul este iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ şi de Autoritatea Teritotrială de Ordine Publică (ATOP) Neamţ, dar are nevoie, pentru implementare, şi de acordul Consiliului Judeţean Neamţ.

“Este un proiect deosebit, mai avem de lucrat la el, dar, dacă se va materializa, vom fi primul judeţ din ţară care va avea aşa ceva. Ar fi o reuşită importantă pentru judeţ, din multe puncte de vedere”, a afirmat Adrian Bourceanu, preşedintele ATOP Neamţ.

“Este un proiect pe care l-am gândit de mai mulţi ani, dar care nu a fost pus în aplicare din lipsă de fonduri. Acest sistem va fi compus din 12 camere video, amplasate pe 12 căi de acces în judeţ. Datele colectate de camerele de supraveghere vor fi transmise în timp real la un server amplasat la sediul IPJ Neamţ. Când vor fi alerte, în mod automat se vor efectua căutări în bazele de date pentru a identifica autoturismele implicate în contrabanda cu ţigarete, de exemplu. De asemenea, tot în cadrul aceluiaşi proiect, am propus achiziţia de echipament de suport tehnic. În prezent, avem un răspuns pozitiv de la Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, comunicându-ni-se că proiectul depus se încadrează în linia de finanţare”, a declarat comisar şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ.

Valoarea proiectului depăşeşte 200.000 de euro, iar Consiliul Judeţean este invitat să participe cu 10% din suma totală, mai exact cu 20.839,44 euro. Cofinanţarea europeană, în procent de maxim 49%, va fi asigurată de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, iar diferenţa va fi asigurată de Ministerul Afacerilor Interne.

IPJ Neamţ a mai câştigat un proiect finanţat de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, care se va derula anul viitor. Este vorba de pregătirea ofiţerilor de poliţie în domeniul combaterii evaziunii fiscale.

LINK
Back to top
djebel
Sun Nov 24 2013, 07:12PM
Registered Member #3603

Cred ca mai degraba vorbim de fapte asimilate infractiunii de contrabanda (colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia).

Da, mi-a stors o lacrima entuziasmul colegilor de la Neamt in raportarea unui loc fruntas la productia/hectar. Laudabila initiativa, dar ma asteptam sa apara la un judet de pe frontiera externa, asa cum e normal dupa specificul infractionalitatii. Altfel, e ca si cum IPJ Suceava ar anunta ca a luat toate masurile impotriva "branconajului" de sturioni.

Si ca sa n-o mai lungesc, am sa citez tot un nemtean: case closed.
Back to top
ALM
Mon Dec 16 2013, 11:12AM
Registered Member #2039

Dovada că unii poliţişti sunt ... varză:

Back to top
djebel
Mon Dec 16 2013, 06:10PM
Registered Member #3603

N-am gasit un topic dedicat activitatilor paranormale sau fenomenului poltergeist, asa ca postez aici. Mai bine ar chema un medium sau o vrajitoare LINK
Nu prea inteleg cum e cu Politia si cu prejudiciul rezultat prin disparitia tigarilor. Prejudiciul este constituit din taxele vamale si accizele aferente si este produs de catre contrabandist prin neplata acestora. Poate ca jurnalistul nu stie, da' tigarile din camera corpurilor delicte se distrug, nu se introduc in circuitul comercial.

Serviciile de informaţii, cooptate pentru a rezolva furtul de ţigări din Camera de Corpuri Delicte de la Poliţia Rădăuţi

Cazul halucinant de la Poliţia Rădăuţi, soldat cu furtul a 59.000 de pachete de ţigări din Camera de Corpuri Delicte, se transformă treptat într-o anchetă de mari proporţii. Dacă iniţial dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, între timp ancheta este coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Pentru a elucida cum a fost posibil acest furt de proporţii, comis chiar din sediul unei instituţii de poliţie fără ca nimeni să sesizeze acest aspect, procurorii au cerut sprijinul tuturor celor care pot oferi informaţii şi date care să ajute la rezolvarea dosarului.
Printre instituţiile cărora li s-a solicitat ajutorul se numără şi serviciile de informaţii, şi asta pentru că există indicii că mai multe persoane cu funcţii de conducere nu sunt străine de fenomenul care se derula cu ţigările din Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei Rădăuţi.
De asemenea, au fost delegate mai multe structuri operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava pentru a efectua acte de urmărire penală şi acţiuni cu caracter operaţional.
Din primele date de anchetă, totul a fost posibil pentru că nu s-a asigurat paza în mod eficient, asta în condiţiile în care camerele de supraveghere ale Poliţiei Rădăuţi erau defecte de mai mult timp.
Interesant este că prin Rădăuţi furtul de ţigări din Camera de Corpuri Delicte este cunoscut şi sub denumirea de „afacerea cadrelor”, cu trimitere la faptul că oameni cu putere de decizie ar fi implicaţi în acest scandal.
Până în prezent, în acest dosar nu s-a început urmărirea penală împotriva nimănui, dar este de aşteptat ca acest pas procedural să fie declanşat în orice moment.

Furtul din Camera de Corpuri Delicte de la Poliţia Gura Humorului
Un alt caz similar s-a înregistrat în urmă cu câţiva ani la Poliţia Gura Humorului. În perioada ianuarie-august 2010, profitând că era gestionar al bunurilor aflate în camera de corpuri delicte, agentul Dumitru Drelciuc a furat şi vândut 81.161 de pachete de ţigări de diferite mărci, producând un prejudiciu de 777.704 lei.
Pentru a-şi acoperi manevrele ilegale, agentul Poliţiei Gura Humorului a trecut în registrul de intrare-ieşire că a predat diferite cantităţi de ţigări către SC Gallaher SRL, o firmă din Bucureşti, care se ocupa cu distrugerea ţigaretelor.
Astfel de „operaţiuni” de predare-primire au avut loc de 109 ori, culmea, către o firmă despre care anchetatorii au aflat ulterior că era dizolvată, întreaga activitate fiind preluată de o altă societate din Bucureşti.
Dumitru Drelciuc a fost găsit vinovat pentru delapidare, fals intelectual si uz de fals şi a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare.

Back to top
apkah
Tue Dec 17 2013, 12:28PM
arcan
Registered Member #566

ALM...ALM..cum dai dumneata cu mucii-n fasole...ca la OTV. Poate or fi cumparaturi,sau spaga verzele alea.Dar ce te faci daca au fost confiscate si trebuiesc duse undeva?
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Panait (17 Dec 2013, 19:58)
Boribum
Tue Dec 17 2013, 01:56PM
boribum
Registered Member #2395

...sa fie luate amprentele de pe ele,acolo le duc.
Back to top
apkah
Tue Dec 17 2013, 05:09PM
arcan
Registered Member #566

nooo...trebuiau luate probe ADN...
Back to top
djebel
Tue Dec 17 2013, 06:35PM
Registered Member #3603

Pai da, ca si varza are ADN
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 apkah (17 Dec 2013, 19:50)
apkah
Tue Dec 17 2013, 07:50PM
arcan
Registered Member #566

djebel,esti un rau.Mi-ai stricat surpriza..hyhyhy...
Back to top
ALM
Tue Dec 17 2013, 08:15PM
Registered Member #2039

djebel wrote ...

Pai da, ca si varza are ADN

Şi eu unde am greşit? Varză cu ADN în maşina poliţiei ...
Back to top
djebel
Tue Dec 17 2013, 08:31PM
Registered Member #3603

Stati, stati putin! Aprindeti lumina sa ne organizam, ca eu nu mai inteleg nimic! Varza cu ADN sau ADN cu varza?

@apkah, n-am vrut. Promit sa nu mai fac .
Back to top
Boribum
Tue Dec 17 2013, 09:00PM
boribum
Registered Member #2395

Oriunde ar fi dus-o,inclusiv la murat la biroul Interpol,fotografia e frumoasa. Data viitoare se vor gândi sa aiba în portbagaj o cârpa,sa acopere diferitele produse pe care le transporta cu masinile alea de...cât costau deja,masinile alea super-dotate?
Back to top
djebel
Fri Dec 20 2013, 11:20AM
Registered Member #3603

Scuze ca va poluez topicul cu faze de la alta arma, dar asta cu varza mi-a adus aminte de alt caz. Tigari abandonate/prinse in frontiera. Cu ceva trebuie sa le aduci de acolo, bineinteles cu masinile PFR care , intamplator sau nu, sunt inscriptionate. Urmarea, a doua zi o gramada de comentarii cum ca pf-istii fac contrabanda cu masina institutiei. Va dati seama? Cu ma-si-na in-sti-tu-ti-ei!!! La ocna cu ei!
Back to top
ALM
Fri Dec 20 2013, 12:58PM
Registered Member #2039

Uite că m-am supărat! Eu am postat o poză simpatică şi, fiindcă am văzut în loc de poliţişti (sau măcar de nişte caşchete) nişte verze, am pus titlul care a jenat sufletele simţitoare.

Cu toate acestea, în continuare consider că nu sunt departe de adevăr. Dacă eu, sau alt "semperist" am circula cu autoturismul încărcat până la tavan, cu luneta blocată, sunt sigur că primul "rutierist" m-ar opri şi m-ar amenda. Pe bună dreptate!
Chestia cu marfa confiscată merge între dvs, poliţiştii. Contrabandă cu varză! Pe acişilea, pe la sudişti, de treburi d-astea se ocupă "localii" şi Fiscul. Când nu sunt pe lista "contributorilor" ...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF