Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
[sondaj] SPORT... locul anti-sedentarilor
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mese
Sun Apr 28 2013, 12:59AM
Registered Member #1078

[quote]
[quote]
[..]
Ca sa intelegeti de ce gandesc asa cum gandesc, o sa va povestesc ca atata timp cat am fost la cercetare, pe Antiaeriana, nu era zi de la Dumnezeu, ma rog, exceptandu-le pe cele in care ploua foarte tare si era noroi, sa nu ne incepem ziua cu cel putin o tura de tancodrom LINK , 2 600 de metri, si asta cu catel, cu purcel, cu comandantii de grupuri, toti ofiteri, in frunte! Elegant, fara stres, fara tipete, fara cronometru, in echipament sportiv, unii mai in fata, altii mai in spate, fiecare in ritmul lui, dar toti!
Uneori mai veneau si de pe la birouri, ofiteri si subofiteri, cand aveau timp si chef.

Si o tura era in zilele proaste, cand nu erai intr-o forma prea grozava, ca poate dormisesi repede , ca altfel, si asta era mai degraba regula! erau doua, trei patru, cinci, cate putea si cate avea chef fiecare!

De pe tancodrom ne mutam in sala de sport, unde fiecare ce vroia si ce-i placea! care tragea de fiare, care dadea cu pumnii si picioarele in sacul de box, care se bateau intre ei!
Pana la 11-12, cand ne dusam si mergeam la masa, deci jumatate din timpul stat la slujba, nu faceam altceva decat pregatire fizica!

Cu siguranta asta e motivul pentru care si acum, la 42 de ani, daca as da probele la pregatire fizica la pompieri, as lua zece pe linie chiar daca as fi evaluat dupa baremele celor de 20 de ani! Ma rog... poate niste rezerve la proba de alergare de viteza, 50 de metri... dar in rest...

Va marturisesc ca eu am ramas mut de uimire cam am venit la pompieri si am aflat ca se alearga 1 000 de metri. Cum, mai frate, 1 000 de metri? de parca o o interventie medie ar dura trei minute jumate! Nici nu apuci sa te incalzesti intr-o mie de metri!

Nu! deci nu din nou! Mintea mea refuza categoric sa asimileze ideea ca militar fiind, nu-ti pasa de conditia ta fizica! si mintea mea refuza categoric sa asimileze ideea ca nu exista nici o modalitate de constrangere prin care toti militarii, indiferent de minister, grad, functie, arma si activitate sa fie siliti sa-si miste curul la exercitii fizice!

Cam asa era si pe vremea (acu 5 ani) cand eram pe la cc. Ziua se incepea cu cele 3 mii de m. toata lumea cu cmdt in frunte. Apoi cine avea treaba la birou - la treaba - restul la instructie de tot felul. La amiaza o parte (destula) reveneam la sala de fitness sau la sala de sport - pentru inca 1-2 ore de fiare sau fotbal in sala. Si asta in fiecare zi...
Dar asta a fost doar acolo... prin alte locuri - nema sport. Pacat de tot.

[/quote1367099807]
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 15 2013, 07:32PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Uite asa arata o inima de obez! inecata in grasime!

Si uitati-va cata grasime se vede si in peretele toracic!

Cum tata mare sa ai pretentia ca esti o persoana responsabila fata de tine si fata de societate si sa ajungi asa?

Back to top
djebel
Wed May 15 2013, 09:22PM
Registered Member #3603

Ala in dreapta e carburatorul?
Back to top
Radu89
Wed May 15 2013, 09:31PM

Registered Member #918

De la sistemul pe injectie a trecut la cel pe carburator.E buna si cama la ceva.Numai ca trebuie trecuta modificarea pe registru.
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 15 2013, 10:00PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

off-topic
Djebel, era sa ma ai pe constiinta!
Cand am deschis postul cu replica ta eram la prima inghititura dintr-un pahar de vin.

Lasa ca a trebuit sa schimb fata de masa si sa sterg monitorul, dar saraca mea tastatura... ma mir cate lichide poate sa suporte fara sa-si dea obstescul sfarsit!
Back to top
djebel
Thu May 16 2013, 10:35AM
Registered Member #3603

Vinul il dau eu daca ajungi prin zona ca, sincer, mie mi-e greu sa ajung pe la voi, cateodata mi-e greu sa ajung si la civilizatie: din creierul muntilor pana la primul om fac 3 zile si asta mergand pe firul apei .
Back to top
Mihais
Thu May 16 2013, 10:42AM

Registered Member #2323

Da,dar macar faci sport si nu ajungi ca ala din clip
Back to top
svejk
Mon May 20 2013, 01:48PM
civil camuflat
Registered Member #997

motivatie
LINK
Back to top
fanfanlatulipe
Tue May 21 2013, 11:34AM
Registered Member #2699

[quote]
[quote]
[quote]
[..]
Ca sa intelegeti de ce gandesc asa cum gandesc, o sa va povestesc ca atata timp cat am fost la cercetare, pe Antiaeriana, nu era zi de la Dumnezeu, ma rog, exceptandu-le pe cele in care ploua foarte tare si era noroi, sa nu ne incepem ziua cu cel putin o tura de tancodrom LINK , 2 600 de metri, si asta cu catel, cu purcel, cu comandantii de grupuri, toti ofiteri, in frunte! Elegant, fara stres, fara tipete, fara cronometru, in echipament sportiv, unii mai in fata, altii mai in spate, fiecare in ritmul lui, dar toti!
Uneori mai veneau si de pe la birouri, ofiteri si subofiteri, cand aveau timp si chef.

Si o tura era in zilele proaste, cand nu erai intr-o forma prea grozava, ca poate dormisesi repede , ca altfel, si asta era mai degraba regula! erau doua, trei patru, cinci, cate putea si cate avea chef fiecare!

De pe tancodrom ne mutam in sala de sport, unde fiecare ce vroia si ce-i placea! care tragea de fiare, care dadea cu pumnii si picioarele in sacul de box, care se bateau intre ei!
Pana la 11-12, cand ne dusam si mergeam la masa, deci jumatate din timpul stat la slujba, nu faceam altceva decat pregatire fizica!

Cu siguranta asta e motivul pentru care si acum, la 42 de ani, daca as da probele la pregatire fizica la pompieri, as lua zece pe linie chiar daca as fi evaluat dupa baremele celor de 20 de ani! Ma rog... poate niste rezerve la proba de alergare de viteza, 50 de metri... dar in rest...

Va marturisesc ca eu am ramas mut de uimire cam am venit la pompieri si am aflat ca se alearga 1 000 de metri. Cum, mai frate, 1 000 de metri? de parca o o interventie medie ar dura trei minute jumate! Nici nu apuci sa te incalzesti intr-o mie de metri!

Nu! deci nu din nou! Mintea mea refuza categoric sa asimileze ideea ca militar fiind, nu-ti pasa de conditia ta fizica! si mintea mea refuza categoric sa asimileze ideea ca nu exista nici o modalitate de constrangere prin care toti militarii, indiferent de minister, grad, functie, arma si activitate sa fie siliti sa-si miste curul la exercitii fizice!

Cam asa era si pe vremea (acu 5 ani) cand eram pe la cc. Ziua se incepea cu cele 3 mii de m. toata lumea cu cmdt in frunte. Apoi cine avea treaba la birou - la treaba - restul la instructie de tot felul. La amiaza o parte (destula) reveneam la sala de fitness sau la sala de sport - pentru inca 1-2 ore de fiare sau fotbal in sala. Si asta in fiecare zi...
Dar asta a fost doar acolo... prin alte locuri - nema sport. Pacat de tot.

[/quote1367099807]

[/quote1369125121]bine, bine...intrebarea mea este cam in cat timp ai putea termina cei 2600 de metri sau mai bine zis cei o mie sau cooper-ul care are 2400...fiindca or, alerga la probe pompierii aia o mie dar care sunt limitele de punctaj?
Back to top
fanfanlatulipe
Tue May 21 2013, 11:53AM
Registered Member #2699

adica,ce timp trebuie sa scoti pentru zece la mapn si ce timp trebuie sa scoti la mai? sau care sunt probele de admis la o scoala sau academie in mapn si care sunt in mai? timpii ,numarul de flotari etc. eu acum peste zece ani cand am fost testat >) de catre cadre MAI examenul a constat in alergare de viteza,de rezistenta,geno,tractiuni,flotari abdomene si minim 3 procedee de imobilizare si autoaparare.la viteza aveai 50 de metri si zece de la 6,2 in jos,rezistenta de la 3,30 in jos zece(asta la mie),minim 15 tractiuni altfel picai examenul 21 pentru zece,50 flotari,geno,abdomene pentru a nu pica examenul 60 pentru zece...basca testul cooper care toti cei ce au intrat in luna de pregatire pentru examenul final a trebuit sa-l dea ,acolo ai 10.30 pentru 2400 de metri...la final s-a facut media si 50 am fost admisi din doar o mie si ceva de candidati,insa nu s-a terminat, am mai facut trei luni de pregatire in creierul muntilor si cand ne-am intors interviuri cu psihologi instructori in varf cu big boss chief...deci,sincer cunosc situatia si din mapn si din mai...testele sportive sunt mai slabute la mapn...cat despre aceasta pregatire individuala,o fac cei ce au timp si relaxarea necesara...sau sunt pasionati de miscare alergare,sporturi de contact,sau alte sporturi ce implica efort fizic. stiu ca vor sari toti mapn-isti pe mine si ma vor ataca din flanc (de undeva de sus)cu tot felul de informatii surpriza...ma recunosc invins din start,masele intotdeauna au dreptate si castiga.
Back to top
djebel
Tue May 21 2013, 01:40PM
Registered Member #3603

De fapt testul Cooper presupune care e distanta maxima pe care o poti alerga in 12 minute. Prin alte locuri conteaza doar cei care trec de 3000 m.

Nu stiu la ce ajuta sa stii care bareme sunt mai tari, dar cel mai simplu e sa compari ordinul care reglementeaza activitatea fizica in MAI cu cel similar din MApN.
Cat despre probele din MAI, nu trebuie sa fii sportiv de performanta pentru a le lua pe cele de la "speciala"-grupa 1 de varsta.
Back to top
fanfanlatulipe
Tue May 21 2013, 01:52PM
Registered Member #2699

nici eu nu stiu cu ce ajuta, colegul de forum era dezamagit de pregatirea celor de la pompieri(MAI)chiar socat,comparativ cu pregatirea sa in cadrul unitatii de pe antiaeriana si tancodrom...am incercat sa-l ajut pe el facand acelasi gen de comparatie.iar ceea ce am prezentat eu cu mici diferenta sunt testele de admitere in cadrul MAI obligatorii nu pentru a accede in structuri specializate...
Back to top
fanfanlatulipe
Tue May 21 2013, 01:55PM
Registered Member #2699

cat despre reglementarile in vigoare cred ca altcineva ar trebui sa le rasfoiasca din moment ce afirmati>> Cat despre probele din MAI, nu trebuie sa fii sportiv de performanta pentru a le lua pe cele de la "speciala"-grupa 1 de varsta.
Back to top
fanfanlatulipe
Tue May 21 2013, 02:04PM
Registered Member #2699

imi cer scuza pentru exprimarea cu testul cooper...pentru nota zece daca dupa 2400 de metri ai 10.30....adica mai ai 600 de metri pe care sa-i parcurgi in 01,30 minute sa fii suprem...la noi nu era nevoie...pentru zece ajungea sa alergi 2400 in 10.30...aveti dreptate testul cooper presupune in principiu cat de mult poti alerga in 12 minute
Back to top
djebel
Tue May 21 2013, 03:49PM
Registered Member #3603

fanfanlatulipe wrote ...

cat despre reglementarile in vigoare cred ca altcineva ar trebui sa le rasfoiasca din moment ce afirmati>> Cat despre probele din MAI, nu trebuie sa fii sportiv de performanta pentru a le lua pe cele de la "speciala"-grupa 1 de varsta.

Daca te referi la mine (si prefer sa ma tutuiesti), pe langa faptul ca le-am rasfoit pentru ca asta imi era functia, vreo 6 ani le-am si dat, asta fara sa ma intrebuinteze prea mult. Mai greu mi s-a parut ca pentru un cartus ratat sa faci 100 de flotari in conditiile in care tragi incarcatoare intregi.

Edit: Colegul de mai sus a fost cercetas. De fapt, cercetas va fi toata viata.

Edit secund: Din greseala am dat peste postarea asta mai veche. Faza cu 100 de flotari pentru un cartus ratat nu e la noi cum, probabil, se intelege din text.

[ Edited Sat Apr 04 2015, 03:50PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF