Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Thu Mar 17 2016, 10:34PM
boribum
Registered Member #2395

Baiatul s-a enervat si tonul asta suparat nu face bine nimanui. Înca un pic si iese prin ecran si ia lumea la palme.

Alexandru, ca sa nu pleci (si de aici) suparat, îti explic cum sta treaba cu "pilele". Atunci când un subofiter vrea sa puna o pila, o pune si tu, din pozitia ta de candidat, nu simti si vezi nimic. Cadrele care te evalueaza scriu ceva pe hârtiile alea de evaluare, tu nu vezi ce scriu. Si atunci când îmi aduc fiul, sau fratele, sau varul, sau nepotul, toti cei de la CSI stiu cine e "pila" respectiva iar departajarea se face la comisie, acolo unde tu nu pui nasul niciodata. Iar pila mea e angajat pentru ratiuni pe care nu le detaliez aici (de lene, ca si tine) dar nu pentru ca tu sau altul esti bun iar al meu ar fi prost.

Din martie 2015 locurile la angajare s-au suplimentat cu 70%, iar candidatii sunt la fel de numerosi ca înainte. Criteriile de selectie sunt aceleasi. Traducere : ai sanse mai mari la angajare acum decât aveai acum doi sau trei ani. Daca ai primit un inapte e din pricina ta, iar daca ai primit 6 luni si tu stai sa scrii azi, esti deja în întârziere. Cei doi baieti zâmbareti nu erau acolo pentru a fi angajati, ei erau angajati de mai bine de 5 ani iar treaba lor acolo era ajutarea sistemului de selectie (nu pricepi acum, o sa întelegi odata). Cei care se prezinta la angajare si sunt "pilele" cuiva trec prin procesul de selectie navazuti si nestiuti de ceilalti camarazi ai lor.

Lasa tonul asta nervos si nu mai insulta necunoscuti : nimeni nu e vinovat de esecul tau momentan. Si daca nu vei reusi sa te angajezi în Legiunea Straina, sa stii ca exista o viata si în afara de armata asta. Sanatate sa ai !

[ Edited Thu Mar 17 2016, 10:36PM ]
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 chimistul (18 Mar 2016, 09:36) , Soptesc Soapte (27 Apr 2016, 23:14) , Shyroo (29 Sep 2016, 14:01)
DAVIDIACOB MART
Sat Apr 02 2016, 01:05AM
Registered Member #10626

Salut! Daca va mai amintiti de mine , am fost in Aubagne , am vorbit si m au respins , mi sa spus sa fac scrisoare; am trimis scrisoarea . S au facut 4 saptamani de cand e ajunsa . Nu am primit nici un raspuns , macar sa imi spuna daca sa mai astept sau nu . Ma poate ajuta cineva cu o idee. Va multumesc.
Back to top
Soptesc Soapte
Wed Apr 27 2016, 11:27PM
Registered Member #10747

Salutare baieti ,
Foarte interesante informatiile, am citit cam tot ce era de citit si datorita experientelor prezentate de voi incerc sa imi fac o imagine despre acest corp militar nu doar din videoclipuri pe youtube ,etc .
Poate respectabilul domn Boribum sau alt fost Legionar poate sa ma indrume sau sa isi dea cu parerea , eu am 32 de ani si in primavara anului viitor mi-am propus sa merg in Legiune , am fost sportiv de performanta si inca fac sport pentru mentinere ,am facut armata ca sportiv la Dinamo , merg la poligonul de la Joita ,deja am programat cursul de instructor in poligonul de tragere si cursuri de aff parasutism de la tnt brothers ,intrebarea mea este daca nu sunt cam batranel pentru astfel de aventuri (adica daca am sanse sa fiu acceptat ) si ce sa fac sa ma grabesc si sa ma duc acolo fara sa mai fac pregatire gen parasutism si trageri sau mai bine ma duc pregatit cum stiu si pit mai bine ca sa nu sufar dezamagiri ?
Back to top
Boribum
Wed Apr 27 2016, 11:52PM
boribum
Registered Member #2395

Daca vrei sa încerci, du-te. La anul o sa ai 33, si altii au fost rastigniti la vârsta aia. E o vârsta periculoasa.

La un ratio de 4,7 candidati/loc, sansele sunt mai mari acum decât erau acum 2,3,7, 10, 20 de ani. Te duci, nu zici nimic de trageri si parasutism, mizezi pe maturitate si daca intri în baremuri, e bine. La vârsta ta, e interesant ce meserie ai, la ce te pricepi. Tirul, parasutismul, scufundarile si alte activitati de camping si aer liber nu impresioneaza pe nimeni la recrutare, si-ti mai dau si un handicap în fata celor (mai multi) care habar n-au asa de ceva. Sportiv de performanta, daca mai ai si vreo meserie si vorbesti bine, ai o sansa.
Dar daca te duci cu o idee turistica în cap, o sa dai peste niste baieti care au aproape jumatate din vârsta ta, o sa te enervezi si o sa pleci.

E ca la Loto : toti cei care au câstigat, au încercat. Nu toti cei care au încercat, însa, au câstigat. Tu (trebuie sa) stii ce vrei.
Back to top
Zino Davidoff
Sun May 08 2016, 05:24PM
Registered Member #10759

LINK
Va astept in numar cat mai mare sa populam aceasta pagina.
Back to top
djebel
Sun May 08 2016, 10:52PM
Registered Member #3603

@Zino Davidoff, fara supărare, dar de ce "fostii si viitori" legionari tre' sa populeze pagina? Întelegeam un anunt de genul FSALE lanseaza ramura romana sau sunt leg. mes coui... stii restul, mle... si doresc sa reunesc persoane cu aceleasi preocupări. ASL PLS!
Back to top
Zino Davidoff
Mon May 09 2016, 01:18AM
Registered Member #10759

Djebel
De ce fostii si viitori? Am creat acea pagina vazand ca nu exista nimic de genu',nimic activ,iar eu unu nu vad rostul unei comunitati de 1000 sau 1.000.000 de persoane dezinteresate,consider ca e mai de bun augur sa strangi in acelasi loc oameni care au informatii si oameni care au nevoie cu adevarat de acele informartii. Am socotit ca in aceasta perioada pentru multi este mult mai usor sa caute ceva pe facebook de cat sa își "toceasca" ochii pe formumuri. Eu analizez si cercetez tot ce este legat de Legiune de ceva timp si tot ce vreau este sa ajut in limite cunostintelor,mai departe daca este posibil sa pun in legatura oameni dornici de informatii cu alti oameni mult mai avizati de cat mine.
Back to top
djebel
Tue May 10 2016, 01:01PM
Registered Member #3603

Eu am inteles motivatia demersului tau (nu esti singurul care a facut-o) si informatii pertinente care sa aduca putina lumina pe tema asta nu strica. Dar ca sa aduni fosti legionari, cred ca trebuie sa te recomande ceva: o asociatie profesionala (FSALE de exemplu) sau sa ai un anumit trecut in LE. Doar simpla denumire de LSF sau un username care te duce cu gandul la un parfum nu mi-e indeajuns.
Legat de sursele de informatii, vreau sa-ti spun ca topicul "Legiunea Straina" de aici e nec plus ultra in ROU. Bineinteles, aici e meritul principal al lui @Boribum. Ba, mai sunt altii (de pe alte forumuri) care-i copiaza postarile mot-a-mot. Asta ti-o spune cineva care a sapat ceva timp pe tema asta. Pe de alta parte, nu vad ce e asa grav sa-ti "tocesti ochii" pe forumuri. Daca o sa reusesti in demersul tau, o sa vezi ca multi asteaspta mura-n gura totul, inclusiv orarul curselor Bucuresti-Paris.
Oricum, eu iti doresc succes in activitate!
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Zino Davidoff (10 May 2016, 13:17)
Zino Davidoff
Tue May 10 2016, 01:32PM
Registered Member #10759

Iti multumesc.
In timp,cercetand toate forumurile am ajuns la aceeasi concluzie: acest forum este forumul de cea mai buna calitate si cu cele mai utile si PERTINENTE informatii.
Referitor la subiectul "tocirea ochiilor"...sunt de acord cu tine ca nu este nimic rau in asta,tocmai datorita acestui considerent am citit cam tot ce se poate si de asemenea am urmarit toate documenarele referitoare la acest subiect. Din pacate in momentul de fata nu ma leaga nimic de LSF dar sper sa se intample asta intr-un viitor cat mai apropriat. Iar despre cei care vor informatii " mura-n gura" chiar daca sunt capabil sa le dau niste raspunsuri(pe pagina de facebook sau in ori ce alt loc)nefiind in cunostinta de cauza singurul lucru constructiv pe care pot sa il fac este sa le sugerez anumite forumuri sau link-uri pe youtube pentru a le face "cercetarile" mai usoare si pentru a ajuta persoanele care isi doresc sa ajunga in LSF sa fie mai aproape cu un pas de visul lor.
Back to top
Boribum
Tue May 10 2016, 02:11PM
boribum
Registered Member #2395

O remarca pentru paginile Facebook, site-uri si bloguri : Légion Étrangère înseamna Legiunea Straina si atât. Nu exista Légion Étrangère Française , nici Legiunea Straina Franceza, nici Legiunea Franceza. French Foreign Legion e o sintagma folosita de anglofoni pentru a situa armata respectiva (caci exista si alte legiuni la care anglofonii se pot gândi : American Legion, care nu are nici în clin nici în mâneca cu Legiunea Straina) dar asta e valabil la ei. Asadar : L.E sau Légion Etrangere , L.S sau Legiunea Straina.

În rest, din ce am putut observa de-a lungul vremii, prea multa informatie ucide informatia. Deja faptul ca stii ca Legiunea Straina chiar exista (nu, nu toti am avut posibilitatea de a cunoaste asta) si ca are o pagina care explica ce se cere pentru prezentarea la angajare LINK e suficient. Întrebarile esentiale îsi gasesc raspunsul acolo, celelalte sunt detalii care nu fac decât sa îngreuneze creierul viitorului angajat voluntar.

Succes.

Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 chimistul (10 May 2016, 16:11) , djebel (10 May 2016, 17:17)
djebel
Tue May 10 2016, 05:22PM
Registered Member #3603

Ma gandesc ca identificarea LS si dupa apartenenta la o natiune s-a datorat si existentei Legiunii Spaniole. Ma indoiesc ca publicul larg stie ce e/a fost Tercio/Tercio de Extranjeros.
Back to top
Ivan75R
Wed Jul 20 2016, 08:28PM
Registered Member #10540

Salutări, care mai sunt probele de intrare/admitere sau cum vreti sa-i spuneti. Multumesc!
Back to top
Ivan75R
Wed Jul 20 2016, 08:53PM
Registered Member #10540

Domnule Boribum, am citit cateva postari de prin 2010 din topicul asta, si am observat ca, considerati mentalitatea FS-urilor diferita de LE. Care este motivul?
Ps : stiu ca LE nu este o forta speciala sa zicem asa
Back to top
John F
Sun Jul 24 2016, 10:46AM
Registered Member #10517

Ivan75R@ Daca te intereseaza cu adevarat le gasesti la ei pe site, dar trb sa ai o pregatire mult mai buna. Daca faci minim 15 tractiuni, alergi 3km sub 12 minute, urci pe sfoara doar din forta bratelor, faci 50-60 flotari lejer si un psihic bun, poti sa incerci, nu ai nimic de pierdut
Back to top
Boribum
Sun Jul 24 2016, 11:20AM
boribum
Registered Member #2395

Ivan75R wrote ...

Domnule Boribum, am citit cateva postari de prin 2010 din topicul asta, si am observat ca, considerati mentalitatea FS-urilor diferita de LE. Care este motivul?
Ps : stiu ca LE nu este o forta speciala sa zicem asa

Domnule Ivan, Legiunea Straina nu sunt forte speciale pentru ca nu sunt. Nu are nici doctrina, nici recrutarea, nici utilizarea pe care o au fortele speciale. Nu este, nu "sa zicem". Fortele speciale sunt unele, Legiunea Straina e alta. E un corp de armata diferit de restul armatei franceze prin recrutare. Atât.

Despre recrutare, exista un site oficial în 12 limbi care explica ce si cum. Ce nu explica,nu e important. LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF