Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DAVIDIACOB MART
Wed Feb 10 2016, 05:01PM
Registered Member #10626

Un exemplu de scrisoare
Back to top
1 User said Thank to DAVIDIACOB MART for this Post :
 stefanvein (11 Apr 2018, 04:53)
DAVIDIACOB MART
Wed Feb 10 2016, 05:02PM
Registered Member #10626

Imi poti da un exemplu de scrisoare ?
Back to top
Boribum
Wed Feb 10 2016, 05:16PM
boribum
Registered Member #2395

" Dragul meu general, pe pupyk dulce pe botic. Al tau,eu".

Ai dezertat în timpul perioadei probatorii, aia de 6 luni în care una dintre cele doua parti semnatare, armata aceea sau tu, puteati sa denuntati contractul. Tu ai sarit gardul, ai stat sa te gândesti 3 ani si acum vrei sa scrii scrisori. Ia un avion ori un autobuz, mergi pâna la Aubagne si spune-ti pasul. Si chiar daca cineva ti-a facut ceva rau cât timp ai fost E.V, nu da cu rahat, ca nu da bine. Când te întreaba oamenii aia ce si cum s-a întâmplat cu tine, spui totul. Si mai ales te gândesti bine de tot daca la urmatoarea întâlnire cu un caporal rau n-o sa faci acelasi lucru. Gândeste-te bine, economisesti timp si bani si pentru tine, si pentru oamenii aia.

Edit : în niciun caz, fie ca vei fi refulat sau ca vei fi reangajat, nu vei face niciun fel de arest ori închisoare. Nici civila, nici militara.

[ Edited Wed Feb 10 2016, 05:27PM ]
Back to top
DAVIDIACOB MART
Wed Feb 10 2016, 05:34PM
Registered Member #10626

Va multumesc pentru informatii. Voi pleca saptamana urmatoare in Aubagne. " deciziile ii defineste pe oameni" eu am gresit si voi plati. Macar ultima mea decizie sa fie cea dreapta.
. Va multumesc !
Back to top
Alex1995
Thu Mar 17 2016, 03:05AM
Registered Member #10697

Va salut cu respect, vreau sa-mi spun si eu oful.. sunt cam obosit sa scriu si coerent.. intelegeti voi.. Deci pe data de 10 august 2015 am fost sa-mi indeplinescu visul .. de a ma inrola in LEGIUNEA STRAINA.. am incercat si in romania dar n-am 12 clase asa mi s-a spus.. pe 10 august am plecat cu avionul am gasit bilete low cost m-a ajutat un prieten si am luat doar dus eram foarte motivat si convins ca voi intra de al aeroport am intrebat pe cineva care a coborat cu mine din avion de unde pot lua un mijloc de transport spre aubagne ! Am avut noroc ca tipul care l-am intrebat tot pe acolo mergea cu alta treaba evident.. am dat 10 euro la transport era un autobuz gen isuzu la noi m-a lasat pe langa gara am cautat ceva sa mananc am gasit in gara ceva gen fast food ca la noi.. mi-am luat un senvis dupa am intrebat lumea in engleza cum ajung la portiile legiuni franceze ' cand auzeau parca eram criminal asa se uitau la mine' am ajuns intru-n final pe la ora 17:10 la portiile legiuni un domn mi-a cerut pasaportul l-a verificat daca e in regula mi-a zis sa astept 2 minute ! A venit un roman si mi-a zis daca am tot ce trebuie de igiena si tot ce trb.. am zis ce am gen pasta periuta sapun papuci etc.. m-a bagat inauntru m-a dus la o sala de forta si vorbea cu mine foarte politicos ' parca era de gasca' mi-a zis de unde sunt din romania etc m-a pus sa fac 3 tractiuni ca sa nu-si piarda timpul cu mine ' mi-a zis fa cateva tractiuni minim 3 ' ajunsesem la tractiunea 5 .. ' gen sa vada ca pot sa fac mai multe ' mi-a zis sa ma opresc ! M-a dus intr-o cladire am dat tot ce aveam la mine a controlat etc.. Imediat m-a pus sa dau testele psyhotehnice Testele de admitere sunt relativ usoare.
Testul psihotehnic este unul clasic (cel folosit si la noi de catre politie,jandarmerie,armata etc). se facuse deja seara am mancat pe la 18:00 orez cu legume si o cana de ceai / lapte ce vroiai ! Eram intr-o camera de zici ca a fost razboi in ea.. mai erau 3 polonezi 1 bulgar si 1 italian dimineata la ora 5 trezirea ne-a chemat pe rand si care vroia putea sa faca cate ceva sa spele pe jos sa spele vasele la bucatarie etc am acceptat am spalat vre-o 10 holuri cam in 2 ore si sa zic.. deja ma gandeam daca dau porbele fizice .. ca ma cam luase oboseala de la 10 holuri si le faceam rapid.. am avut noroc si am facut doar analizele medicale mi-a luat sange s-au uitat la dantura puls am mers pe bicicleta dupa mi-a pus ceva pe mine gen EKG pentru inima sau cum se numeste.. am semnat contractul dupa analize ne-a zis ca o sa dam testele sportive spre seara ca deja erau si altii si eram prea multi la ora 17 am dat testele sportive mi s-au facut foarte usoare daca stai bine pe alergat .. nu ai nici un stres.. am ajuns la palierul 8 am facut 80 de abdomene era cineva acolo care tot nota si ma gandeam ca daca fac multe cresc in ochi lui.. dupa am facut tractiuni imediat am avut noroc ca am putut sa imi trag sufletul ..si am fost al 19 lea toti am facut tractiuni multe am bagat vreo 20 care mi-a atras atentia la ultima ca n-a fost corecta nu stiu ce a notat.. daca 20 sau 19. Mi s-a parut ciudat ca erau 2 romanii veniti a 2 zi si aia au dat separat de toti testele nu au dat impreuna cu toti si erau mereu veseli si faceau glume intre ei.. i-au bagat cu noi acolo.. pe unul l-a pus sef pe camera ca stia bine sa vorbeasca franceza.. si engleza parea sa fie fiul nepotul cuiva pe acolo.. dupa ziua urmatoare m-au intrebat din toata viata cu ce ma ocupam ce faceam cum traiam ce mancam de unde aveam bani ce munceam unde am muncit daca am parinti daca am neamuri foarte multe chestii din viata reala deja ma plictisisem efectiv ajunsera sa ma intrebe de 10 ori aceeasi intrebare dar altfel pusa probail sa vada daca mint sau nu.. dar am fost foarte sincer.. si destul de motivat in vorbe ca sa fiu acceptat au durat cam 2 zile intrebarile astea ultima zi tipau la mine sa vada ce reactie am mi-a zis sa nu raspund cu ok nicio data ! TOTI AU RASPUNS LA INTREBARI MAI PUTIN CEI 2 ROMANII.. NU I-A VAZUT NIMENI INTRAND ACOLO SAU CHEMATI.. Polonezul foarte bun la toate testele se vedea ca e pregatit fizic foarte bine .. i-au dat inapt si a plecat mormaind de acolo nu inteleg de ce..romanii au fost acceptati si n-au facut nimic.. tin sa cred sus si tare ca au intrat cu pile !! tot inapt am primit si eu dar ma mira ca nu definitiv ci doar 6 luni un sergent cred ca era.. mi-a zis mi-a dat cu tot ce am venit mi-a dat bani pentru cat am stat acolo destul sa am de bilet intors si de-o paine.. Eram foarte nervos si langa poarta i-am zis ca nu inteleg de ce nu stiu de ce ' vedeam in ochi lui ca si lui ii parerea rau' mi-a zis revin-o ai sa intrii sigur o zi buna si a inchis poarta.!! Acum ce sa zic deci si in legiune se intra cu pila si in loc sa merg mai departe eu au mers cei 2 romani cu pile mai sus .. Am sa revin curand sper sa trec.. daca nu mai prind iar altii cu pile.. testele sunt foarte usoare la aubagne daca esti putin pus la punct cu cardio alergarea.. cat despre psihotehnice sunt intrebarii care au logica si foarte usoare doar un retardat le poate pica.. am fost respins pe ne drept in romania nu ma pot inrola am sa revin iar multa bafta celor ce vor sa mearga sa nu dea inapoi daca asta vor sa faca.. si sa nu se dea mari pe acolo mereu esti tinut sub obeservatie cum te comporti si ce faci daca activeaza cineva sau daca a , activat sigur nu recunoaste ca se intra si pe pile.. asta e frustrarea mea de ce pile peste tot !!? Si oricum daca stie nu v-a zice nici in ruptul capului.. seara buna.
Back to top
apkah
Thu Mar 17 2016, 08:39AM
arcan
Registered Member #566

Io zic ca aia doi erau pilele lui Boribum.
Dar cea mai tare chestie e asta: ,,deciziile ii defineste pe oameni,,...:))

[ Edited Thu Mar 17 2016, 08:39AM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Bendis (17 Mar 2016, 12:10)
Alex1995
Thu Mar 17 2016, 11:56AM
Registered Member #10697

deci am rezliat ca peste tot se intra cu pile indiferent de ceea ce practici.
Back to top
Alex1995
Thu Mar 17 2016, 12:53PM
Registered Member #10697

apkah wrote ...

Io zic ca aia doi erau pilele lui Boribum.
Dar cea mai tare chestie e asta: ,,deciziile ii defineste pe oameni,,...:))

chiar erau pe , pile si n-am chef de mistouri sau de ras
Back to top
Boribum
Thu Mar 17 2016, 03:40PM
boribum
Registered Member #2395

Dacă ești convins că "merge pe pile" data viitoare încearcă cu un lăcătuș. Sau nu mai încerca deloc, ca să nu riști încă o deziluzie. Cine știe ce o să mai citești în ochii sergentului ?!
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 DAVIDIACOB MART (02 Apr 2016, 00:57)
Alex1995
Thu Mar 17 2016, 04:44PM
Registered Member #10697

@boribum daca nu stii cum a fost acolo de ce vorbesti crezi ca era pe timpul tau atunci ? cand intra oricine mai usor acum se intra mai greu.. si se intra si pe , pile aia n-au dat nici un test si au fost acceptati asa ca nu mai vorbii aiurea..
Back to top
djebel
Thu Mar 17 2016, 05:12PM
Registered Member #3603

Inainte vs. acum, concurenta a fost in medie cam de 10 pe un loc. Indiferent de perioada de referinta. Conditii sau ne-conditii, ma indoiesc ca cineva iti cere sa fii doctor in fizica nucleara si atomica. Sa intri nu e chiar mare scofala (ba e, inseamna ca ai un anumit profil si Legiunea iti da o sansa), sa stai ceva pe acolo e cam greu. Nu vorbesc in numele lui Boribum, dar el a cam stat. Si a vazut multe.
Bafta pentru cand te intorci!

[ Edited Thu Mar 17 2016, 05:27PM ]
Back to top
criss-cross
Thu Mar 17 2016, 07:33PM
Registered Member #4853

Alex1995,eu am doua nedumeriri:
1. de ce esti (inca) obosit, daca aventura ta la Aubagne s-a derulat in luna august, anul trecut...
b.de ce nepotii cuiva stiau limbile franceza si engleza,atat de bine incat ai mentionat in mod special asta...
3.cum, naiba,sa-ti ia cineva locul in legiune?! ce, esti la Facultatea S.H.?!
d. banuiesc, naiv desigur, ca o armata ca asta pune pret pe competenta,altfel la ce bun un renume si atatea paturi aranjate perfect( e o imagine care ma obsedeaza, dupa ce am vazut-o)...am senzatia ca oamenii astia sunt perfecti sau nu sunt oameni!
Back to top
Alex1995
Thu Mar 17 2016, 09:40PM
Registered Member #10697

Am zis ca sunt obosit nu ca obosit din aubagne.. ' scriu obosit fara chef etc nu ca am ceva de acolo' si stiu ca vorbeau aia ca vorbeau limbilele alea si a intrebat cine stie sa vorbeasca cel mai bine si a pus sef pe camera gen pe unul care stia sa vorbeasca bine ce e greu asa sa citesti.. si nu mai fii asa frustrat du-te acolo vezi cum nu sta pe net doar sa iti dai cu parerea ca multi vreti si putini ajungeti macar la portii asa ca ciocul mic si du-te .! SI-AI SA VEZI CU OCHI TAI.( TU DACA AI PE CINEVA ACOLO GRAD MARE LOGIC CA TE AJUTA SA INTRI ASA SI AIA ) ALTII STIU CE ZIC

[ Edited Thu Mar 17 2016, 09:41PM ]
Back to top
Bendis
Thu Mar 17 2016, 10:00PM
Registered Member #5071

Alex1995, nimeni de aici nu face mișto de tine. Citește din nou,cu calm și-mi vei da dreptate.
1. Experiența ta e a TA, nimeni nu contestă asta,ai văzut cu ochii tăi, ai trăi pe pielea ta, ai tras propriile tale concluzii.
2. Boribum e unul din puținii de p-aici care-ți pot da o sugestie (NU sfat,ca nu sunteți prieteni, deci nu vorbi la per tu cu cei de aici,asta ca dovadă de respect) când vine vorba de L.E
,dacă nu ma înșel, omul are GRAD!
3.Criss-Cross sigur s-ar duce în L.E.macar de curiozitate, însă FEMEILE nu sunt primite acolo.
4. Cinste ție ca măcar ai ajuns acolo, ca deși ai avut acea experiență, nu te-a demoralizat ci vrei sa încerci din nou.
5. In multe "armate" de elita, se ține cont nu numai de calitățile fizice, ci de cele psihice! Dacă te irită un comentariu pe un forum și răspunzi asa agresiv, ar trebui să îți pui niște întrebări. În Forțele Speciale din Olanda, o săptămână întreaga, candidații sunt efectiv torturați psihic. Doar cei mai "tari de înger" merg mai departe.

P.s. Nu strica niciodată sa faci un pas înapoi, sa te calmezi, sa analizezi și sa îți trasezi nișe linii directoare pentru viitor. Și încă ceva, cu miere prinzi mai multe muște, așa că mai ușor cu limbajul agresiv și mai mult respect pentru ceilalți. Nu știi niciodată peste cine dai în viața ta
Baftă multă!
Back to top
criss-cross
Thu Mar 17 2016, 10:00PM
Registered Member #4853

Bre,Alex 1995! In afara de faptul ca as fi vrut sa inteleg ce ai vrut tu sa povestesti in chinurile facerii unei exprimari schioape, nu voi avea vreodata legatura cu L.E....asadar, nu ma considera un eventual rival ca nu sunt...gen, daca ma-ntelegi!Am atras atentia, insa, catre focalizarea ta asupra celorlalti si situatiei lor, care nu te face(focalizarea, gen) nici mai bun, nici mai indreptatit sa judeci...din ce urmarii eu pe Internet(ca,de, atata pot) frustrarile nu fac casa buna cu ceea ce se intampla printre oamenii aia...poate o avea vreunul cascheta mai lucioasa,arma mai curajoasa,intamplarea mai norocoasa, mai stii? ce te faci atunci?
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 apkah (19 Mar 2016, 00:53)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF